Saturday, November 17, 2012

Mat Sabu belajar 'bunuh' sunni Malaysia dari Syiah SyriaVideo berikut selama 2 minit 54 saat itu melaporkan kehadiran dan lawatan rasmi Mat Sabu selaku Timbalan Presiden PAS terhadap Menteri Wakaf (Menteri Agama) Syria yang keluar di blog GAP.


Mengikut laporan berita itu, katanya mendakwa Mat Sabu mahu tahu situasi sebenar apa yang berlaku di Syria.

PERSOALAN UTAMA

1) Mat Sabu jumpa Menteri Agama Syria yang berfahaman Syiah. Sudah pasti berita yang disampaikan kepada Mat Sabu oleh Menteri Syiah itu akan lebih positif dalam menggambarkan situasi sebenar yang akan pro kepada Syiah .

2) Apa bodohnya Mat Sabu perlu berjumpa dengan Menteri Syiah Syria untuk mendapatkan penjelasan, sedangkan di dalam Internet terdapat puluhan You Tube pembunuhan kejam tentera Syria pimpinan Syiah membunuh tanpa belas ikhsan umat Islam sunni.

3) Apakah Mat Sabu tak baca laporan Human Rights Watch mengenai pembunuhan skala besar-besaran yang dilakukan oleh tentera Syria terhadap penduduk sunah ?

4) Kedatangan Mat Sabu SECARA RASMI MENGADAP PEMIMPIN SYIAH DI SYRIA semakin melambangkan yang beliau ini memang penganut sesat syiah. Dikala berlakukanya pergolakan di Mesir di mana pemberontaknya adalah Syiah, kenapa Mat Sabu tak buat kunjungan hormat kepada pemimpin Mesir sebaliknya menyokong Gerakan Kebangkitan Syiah di Mesir ? Kenapa Mat Sabu TAK PERGI MENGADAP PEMIMPIN SUNAH DI BAHRAIN sedangkan pada waktu itu penganut syiah sedang galak membuat huru hara menumbangkan kerajaan bahrain yang SAH?

Komen:

Dengan Syiah disokong Amerika, bagaikan PAS Syiah bekerjasama dengan PKR. 

Adakah akhirnya seperti sebagaimana Sunni Syira terbunuh ramai akan berlaku pada Sunni Melayu?

0 comments:

fda

Link2Me WeLinkBk (254)