Tuesday, November 27, 2012

Kekalkan panas isu Nurul, Jangan sampai tenggelam


Dengan Nurul membuat salam terpilih menyaman Utusan Malaysia, tujuannya jelas untuk memastikan isu ini terhenti.

Dikatakan saman terpilih kerana Malaysiakini yang mengeluarkan laporan asal tidak disaman. OLeh kerana amalan mahkamah akan menahan Utusan Malaysia dari terus mengulas isu ini, dengan menyaman Utusan dapatlah melegakan Nurul dari berhadapan dengan isu ini.

Namun begitu, mahkamah tidak boleh menahan blogger dan pengamal media alternatif untuk terus mengulas dan memberi sentuhan-sentuhan kepada isu ini. Mereka seharusnya jangan berhenti tapi terus mengekalkan haba isu ini kerana Nurul nampak jelas sedang kepanasan.

Mahkamah juga tidka boleh menahan UTusan dan lain-lain akhbar dari melaporkan berita mengenai isu Nurul.

Dari khabar yang didengar, Perkasa kini bukan saja sedang mengusahakan kutipan derma dari setiap ahlinya sebagai tanda sokongan kepada Utusan Malaysia, dan mahu menunjukkan Utusan Malaysia tidak berseorangan dalam berdepan isu Nurul.

Sebelum ini, Naib Presiden perkasa, Dato Zulkifli Nordin sudah mengumumkan jemaah peguam yang akan memeranjatkan Anwar Ibrahim akan membantu mempertahankan Utusan Malaysia.

Bukan setakat itu, Perkasa juga akan memastikan isu ini akan terus hidup dan tidak tenggelam.

Harap pihak media dapat membantu mereka dan meneruskan memainkan isu Nurul bagi memastikan Nurul, bapaknya, emaknya dan keluarga pengacau bilau negara akan tenggelam dan terus tidak timbul lagi dipersada politik negara.

4 comments:

 • Anonymous says:
  November 27, 2012 at 6:22:00 PM GMT+8

  keluarga PENGKHIANAT negara, agama dan bangsa

  wajib dihalau ke singapork yg ada udang disebalik batu

  bapak = anu war
  anak = no role
  mak = one sisa

 • Anonymous says:
  November 27, 2012 at 7:59:00 PM GMT+8

  Keluarga LAKNATULLAH!

  SINGAPORK pun tak akan sanggup terima keluarga yang laknat nih!

  Bapanya peliwat!
  Anaknya pejuang murtad!
  Ibunya si dunggu yang anggap suaminya ANUgerah tuhan!

 • omeyjourgensen says:
  November 27, 2012 at 8:37:00 PM GMT+8

  A...isu ini adalah isu bola tanggung.dalam umno mahupun blogger bn mesti bersatu.isu ini adalah anugerah untuk bn.mesti pandai main permainan persepsi.isu ini boleh jadi isu ko untuk pkr.juga bole jadi isu untuk lagakan pkatan rakyat.

  B...kalau dilihat pada isu palestin,saya faham bukan niat kita hendak mempolitikkan isu tersebut,tapi kita mesti menang perang persepsi yang mana juga melindungi proksi yahudi.pas bijak sikit sebab saya tgk ada dlm satu akbar mereka,tajuk muka depan ialah najib terus halalkan penjualan minyak kelapa sawik kepada israel.isu ini memang tidak relevan.adakah kita tahu sampai kemana produk kita diniagakan,ini adalah hanya point mudah bg org yg bijak.tapi tajuk itu saya rasa agak mudah mengelirukan golongan muda dan golongan yg kurg membaca.

  C...sepatutnya dlm isu palestini ini kita naikkan semula isu anwar ibrahim menyokong keselamatan israel.mesti canang semula.malangnya tidak ada satu pon muka dpn umno ug mainkan isu ini.ini tidak bijak.kita dalam politik.dan musuh politik kita bukan org setakat china sun tzu yang tidak bersyukur dgn pemberian org melayu,malah proksi yahudi.yahudi ini lawannya ialah mereka sepertimsahabat nabi yg berkualiti tingi perjuangannya.

  D...keyakinan saya kukuh umno menjaga agama islam.umno menjaga satu bangsa yg hanya dlam islam ada bangsa seperti bangsa melayu.cina kalau masuk islam dipanggil masuk melayu.india kalau masuk islam dipanggil jadi melayu.tapi kalau hidup dan ciri semua seperti melayu ttp tidak islam maka mereka tidak dipanggil melayu.kerana melayu itu unik.anugerah.bangsa melayu dilahirkan di dalam nur islam.

  E...berjuang untuk umno bererti berjuang untuk satu warisan bangsa yg sgt besar ertinya dlm dunia islam.ini belum tersingkap lagi rahsia islam di nusantara.teruslah berjuang wahai pejuang umno,sesungguhnya dulu pejuang islammyg gagah seperti khalid al walid ra juga berjuang dgn sabar seperti kita untuk menjaga agama ini,jgn kita lacurkan agama islam kita hanya kerana duniawi.

  F...jgn gentar,Allah swt melihat perjuangan kita.

 • Anonymous says:
  November 29, 2012 at 12:02:00 PM GMT+8

  http://helenang.wordpress.com/2012/11/23/makin-ramai-melayu-murtad-kata-sebuah-stesen-tv-kristian/ sila kupas isu ini blogger blogger macam tak berminat nak ambil tahu. INI ISU SERIUS

fda

Link2Me WeLinkBk (254)