Monday, November 26, 2012

Jika PKR auta ala SUARAM nak kenakan Musa Aman, kita ......keluarkan kes siasatan RM3 billion

Rafizi Ramli dan Sivarasa Rasaiah asyik nak mengenakan Musa Aman, Ketua Menteri Sabah yang dikatakan memperolehi RM40 juta secara haram dari seberang laut. Sekalipun telah dijelaskan bahawa wang berkenaan adalah derma politik, namun PKR tidak dapat menerima kenyataan tersebut.


Bahkan sewaktu ICAC Hong Kong menegaskan bahawa siasatan mereka tidak menemui sebarang penyelewengan atau money laundering sepertimana yang dituduh oleh PKR, Rafizi Ramli dan konco-konconya ke Hong Kong untuk memujuk agar kes tersebut dibuka semula.

Dan seperti dengan cara SUARAM dan kes Scorpene, Rafizi cuba auta kes tersebut telah dibuka semula oleh ICAC untuk disiasat. Manakala Sivarasa Rasaiah nak auta UBS di Switzerland sedang membuka kes siasatan money laundering membabitkan USD90 juta yang juga melibatkan Ketua Menteri Sabah, Musa Aman.


Baiklah, jika demikian, kasi keluarlah kes penyelewengan dan rompakan yang dilakukan oleh Anwar Ibrahim sewaktu bergelar Menteri Kewangan dan Timbalan Perdana Menteri Malaysia berjumlah sebanyak RM3 bilion.

Ini jauh lebih besar dari tuduhan yang mereka buat terhadap Musa Aman mahupun Ketua Menteri Sarawak, Taib Mahmud.


5 Jun 2012, Presiden PERKASA, Ibrahim Ali telah membuat laporan polis meminta polis menyiasat kenyataan yang dikeluarkan oleh bekas Penolong Gabenor Bank Negara Malaysia, Datuk Abdul Murad Khalid bahawa Anwar Ibrahim telah mengawal lebih 20 akaun peribadi (Master Akaun) bernilai lebih RM3 bilion.

7 Jun,  Anuar Shaari, bekas Setiausaha Sulit Anwar pula meminta Anwar Ibrahim menfailkan saman terhadap Abdul Murad, sekiranya pengakuan berkanunnya itu adalah fitnah semata-mata.

Anuar Shaari juga meminta Anwar menjelaskan sama ada akaun induk tersebut membabitkan pemilikan aset, saham serta wang Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat, Azmin Ali dan isterinya, Shamsidar Taharin yang nilainya begitu lumayan.

10 Jun, Timbalan Perdana Menteri, Muhyiddin Yassin meminta Anwar menjelaskan segera dakwaan berhubung pemilikan 20 akaun induk membabitkan aset, saham dan wang bernilai lebih RM3 bilion seperti yang terkandung dalam akuan bersumpah bekas Penolong Gabenor Bank Negara itu.

Namun Anwar Ibrahim langsung tidak menjawab. Konco-konco Anwar Ibrahim langsung tidak berani bersuara atau mencuit perkara berkenaan.


Baca sepenuhnya bersama pengakuan berkanun Murad Mohd Noor bertarikh 26 Oktober 1999 di  Flying Kick sini.

2 comments:

 • suaris says:
  November 26, 2012 at 11:09:00 PM GMT+8

  Setuju. 3 bilion sangat banyak!

 • Anonymous says:
  November 27, 2012 at 6:19:00 AM GMT+8

  Keganasan Yahudi Zionist terhadap rakyat Palestina, adalah menunjokkan betapa kejam dan tidak peri kemanusian terhadapat manusia sejagat. Dalam melancarkan kezaliamn terhadap rakyat Palestina baru2 ini.
  Ramai kanak2 dan orang2 awam yg tak berdosa menjadi korban binatang Zionist.
  163 deaths, 1220 injured, 607 homes,
  21 mosques, 5 hospitals and health centers.

  Israeli military attacks:

  • Israeli fire: 143
  • Israeli air strike: 1170
  • Overall Israeli fire: 1313
  • By military sites: 119

  Dan setelah itu semua fakta kekejaman dan kezaliman Yahudi zionist, rakyat Palestina yg tak bedosa, tanpa apa2 senjata yg dapat melawan, dibuon dgn kejam, dizalimi bertahun tahun lamanya, hidup dalam sengsara, di negara kita masih ada tuo kutok, agen Yahudi zionist, yg kena suntikan HIV, kena racun arsenik, sakit tulang belakang kronik, kote bengkok, masih melacur, masih menjubor, masih lahi ketagih stor kunyit, hidup sebagai keparat dan bngsat yg sanggup membela Israel.

  "I Support All Efforts To Protect The Security Of The State Of Israel"
  Wall Street Journal (Asia Edition)
  January 26, 2012
  Anwar Ibrahim
  Inilah barua lahanat, keparat, bngsat, keparat, anukera tuhan, Imam mahadi Pgayr, anak buloh betong, peliwat terkutok. Kalau dah tak suko dudok di bumi Tanah Melayu, angkotlah anak beranak dan penjilat2 anda yg bengap nak mampos dan pi lah berambus tinggal di Israel. Di sana hidup gaya bebas, nak tongeng langang, nak menjubor, dan menjilat pelir, nak LBGT semua orite dan halal. Pi lah berambus, binawe punya tuo kutok bacul.

fda

Link2Me WeLinkBk (254)