Wednesday, November 14, 2012

Ditelan makan pasir, Dibuang isi pasir dalam periok


Suatu permasaalahan yang melibatkan penjualan pasir ke Singapura dan dikatakan ada kaitan dengan Timbalan Menteri Besar Dato Ahmad Yaacob.

Perkara ini telah diajukan kepada Husam Musa dan dia telah jelaskan pada awal Sepetmeber tahun 2012 (dua minggu selepas Hari Raya Aidil Fitri),

Dikatakan Dato Ahmad Yaacob bersama Speaker DUN Kelantan, Nasaruddin b Daud dan SUK Kelantan, Dato' Kamaruddin telah mengadap Sultan Kelantan.

Tujuannya untuk mempersembahkan keputusan penolakan exco kerajaan negeri Kelantan terhadap  permohonan syarikat milik Sultan Mohamad V untuk penjualan pasir dari Kuala Sg Kelantan. Alasan yang diguna untuk menolak permohonan adalah alasan Singapura sebuah kerajaan yang menyokong Yahudi.

Tuanku murka kerana dia tahu kerajaan negeri boleh memunggah bijeh ke Pelabuhan Tok Bali dan di jual ke negara China dan apa pula hukumnya dengan kafir.

Sultan Kelantan masih mahukan kelulusan tersebut sehingga kini.

Adalah difahamkan keengganan exco kerajaan negeri meluluskan permohonan tersebut adalah kerana bimbang sekiranya penjualan pasir ini diluluskan ianya akan menjadi satu isu besar yang akan dimainkan BN/Umno menjelang pru 13.

2 comments:

  • Anonymous says:
    November 14, 2012 at 7:52:00 PM GMT+8

    Sultan tidak sepatutnya memiliki kepentingan dlm sykt kerana ianya akan menjurus kpd Bias / berat sebelah. Isu penjualan pasir kpd S'pura bkn shj xpatut dijadikan isu politik baik pada kerajaan ataupn pembangkang. Umum mengetahui S'pura menggunakan pasir yg dibeli dari M'sia utk reclaim laut hingga menjejaskan sempadan negara kita. Jika sykt tempatan yg menjual pasir kpd S'pura, wajar digelar pengkhianat.

  • Anonymous says:
    November 15, 2012 at 9:47:00 AM GMT+8

    Apa yang tak baiknya Yahudi.? Cuba jelaskan.

fda

Link2Me WeLinkBk (254)