Wednesday, November 7, 2012

Buat apa mintak undi Melayu, jika tak perjuang Melayu!Cucu Tok Selampit menyiarkan gambar pelik di atas di mana sepanduk di Simpang 4 Binjai, Kubang Kerian menghala ke Kota Jembal ditulis "Melayu Wajib Sokong PAS"?

Lalu dia menegur puak mana boleh keluarkan fatwa mewajibkan dalam hal mengundi. Perkara hukum ini jangan dibuat main kerana ia berkaitan dengan Mukhallaf itu sendiri sebab kalau seseorang itu mengaji usul fekah berkenaan bab hukum taklifi diterangkan dalamnya hukum  wajib ialah kaedah tuntutan syarak ke atas mukallaf supaya melakukan sesuatu perbuatan dengan tuntutan pasti (jazmun).

Sekiranya tidak dilaksanakan, dia akan berdosa. Jika dilaksanakan mendapat pahala. Contohnya solat lima waktu, berpuasa di bulan Ramadhan, menunaikan zakat dan lain-lain. Lagi satu, sejak bila puak-puak ini mementingkan Melayu?

Kami hanya teringat kata-kata dan pendirian ketua yang ditaksubi orang PAS, Nik Aziz Nik Mat.

Bukankah diketahui ramai bahawa Mursyidul (h)AmPAS sendiri menolak bangsa Melayu? Bukankah dia yang kata haram amalan berasaskan bangsa yang dianggap Assobiyah? Sudah dia kata PAS untuk Muslim, kenapa pula mintak undi Melayu, sebutlah mintak undi Muslim!

Ini semua pasal si N.Ajis tak mahu ngaku bangsa Melayu kerana dia keturunan anak Raja jambal dari keturunan yang tak dapat jadi Raja. Kalau tidak, ngaku sokmo dia Melayu untuk jadi Raja.

Dah iya benar tak mahu ngaku Melayu, usah mintak undi Melayu. Pergilah mengemis kepada undi kaum Cina DAP yang seringkali diagung dan disembah!

2 comments:

 • Anonymous says:
  November 8, 2012 at 11:29:00 AM GMT+8

  Nak mintak undi muslim pun tak dapat sebab perkataan Negara Islam dah pun digugurkan.

  PAS patut mintak undi daripada bukan melayu dan bukan Islam. Ataupun yang jenis Islam liberal dan Islam plural.

 • azlan aini says:
  November 8, 2012 at 7:32:00 PM GMT+8

  PAS ... Parti yang tak pernah nampak kecerdikannya.. Dengan kata lain bodoh..

fda

Link2Me WeLinkBk (254)