Wednesday, November 7, 2012

Anwar risau pasti terpalit kontroversi Nurul


Selama ini rakyat tak tahu Anwar kini teramat liberal dalam pandangan Islammnya hingga sebenarnya dia sudah fasiq, dan kufur. Oh ... rakyat anggap Anwar pejuang Islam zaman ABIM lagi.

Mereka ingat selagi ada mereka berciri2 Islam masih ada dalam PKR, dia tak jauh dari agenda "rising tide of Islam' yang dahulu sering dikatakan semasa di Universiti.

Selama ini dia berjaya tutup kecenderongan liberalnya yang selama ini percaya Lina Joy berhak keluar dari Islam dan jadi murtad.

Dia percaya apa dibuat dalam kelambu tak kira depan, belakang dan pelacur, semua sama saja tidak boleh dicabuli privacy. Ini memang pandangan hidup orang putih yang mempertahankan privacy mereka begitu kuat.Rakyat tak tahu pertembungan Anwar dengan ABIM yang mana dia dikritik habis mengenai akidahnya yang kini suspek.
Nota: Prof Osman Abu Bakar pun kini ada kecenderongan Islam Plural dan dah dipujuk Anwar menyokongnya.Itu yang dia risau dan tidak ada apa-apa yang boleh dijawab untuk mengelak penyakit Nurul dari pperebak kepadanya melainkan mengatakan Izzah mangsa manipulasi.

Apa yang dimanipulasi? Apa yang Nurul kata jelas dalam video. Apa yang Nurul nafi jelas disiarkan dan dibalas dengan telus. Apa yang diperkatakan dengan rujukan dan pandangan yang mana jika peribadi, ianya jelas. Jika ianya ada rujukan, ianya jelas,

Jika manipulasi, mana manipulasinya? Sila terangkan dan sambil-ambil itu, jawab sekali tentang John Hicks, tentang Lina Joy, tentang pertemuan ABIM, tentang Islam Liberal dan Plural ...

Jomlah terbuka dan telus. Nyatakanlah Anwar  pandangan anda dengan jelas tanpa manipulasi atau putar alam tentang apa yang diperkatakan Nurul

Setuju katakan setuju. Tak setuju katakan tidak setuju dengan pandangan Nurul. 

keran akami yakin kamu setuju 100% dengan pandangan Nurul dan lebih dari itu kamu dah banyak sekali katakan benda yang sama di luar negara.


3 comments:

 • Anonymous says:
  November 7, 2012 at 11:42:00 AM GMT+8

  anwar ada janggut yg menggambarkan dia merupakan pejuang Islam yg sejati. janggut itulah yg menjadi pujaan ramai pengikutnya utk terus mempercayainya. janggut itu merupakan sunnah nabi dan seharusnya ditafsir bahawa yang berjanggut itu lebih Islam daripada orang yg tiada janggut dan tidak mengikut sunnah nabi. sapa yg kita nak percaya. yang berjanggut atau yg tiada janggut. sapa lebih islam ? walaupun plural dan liberal, tetap lebih islam daripada tiada janggut yg bukan ikut sunnah nabi. itu pada pandangan mata ahli pas dan pkr yg melayu la.

 • azlan aini says:
  November 7, 2012 at 11:53:00 AM GMT+8

  Biarlah gapo Pun alasan puak bodoh sombong nih... Aku tak rela anak keturunan aku jadi penyokong mereka

 • Abang Iman says:
  November 7, 2012 at 12:09:00 PM GMT+8

  saya setuju dengan yang berjanggut dan tidak berjanggut...nak tanya pulak kambing pun ada janggut...macam mana tu ek...dia peminat anwar kot????

fda

Link2Me WeLinkBk (254)