Friday, November 23, 2012

Amalan fitnah PKR pecahbelah masyarakat hingga ke pendalaman

Tanah guna sementara untuk gerai-gerai kecil pun diguna untuk jatuhkan maruah ketua kampong

Seorang pembaca menghantar e-mail untuk memberi pautan kepada satu fitnah yang dibuat oleh seorang pemimpin PKR tempatan di pendalaman Sabah dalam kawasan daerah Keningau.

Perkara ini dah lama dari bulan Mei tahun ini tapi menarik perhatian kami untuk memahami betapa jahat dan bisa hasad dengki PKR hingga masyarakat kampong pun mahu diracuni dengan kerja jahat mereka.

Menurut blog Borneo Digest sini, Pengerusi Penyelaras PKR Pensiangan dan Keningau Hj. Masmin Kadad, telah membuat satu tuduhn tanpa bukti berkenaan dakwaan Ketua Kampung Kg. Kauran, Jait Mahat telah menjual tanah rizab kerajaan kepada seorang taukeh di Bandar kecil itu.

Padahal Jait adalah ketua adat (ketua kampong) dan tuduhan itu dibuat hanya kerana Jait membersihkan sebahagian kecil rizab jalan berhampiran Kg. Kauran untuk tujuan membina sebuah gerai perniagaan kecil-kecilan dalam bentuk sementara.

Tiada langsung tujuan untuk pemilikan buat dirinya.

Jahat betul PKR ini sampai buat perniagaan kecil-kecilan untuk mencari nafkah pun sanggup difitnah demi pengaruh politik.

Entah berapa banyak fitnah seperti ini berlaku akarumbi, di kampong-kampong yang bukan jadi check and balance tapi menjadi penghalang kepada usaha-usaha.

Jait akan saman Hj Masmin di mahkamah. Jika dia tiada bukti dan dokumen, pasti dia akan diheret ke muka pengadilan. Tapi maruah dan nama baik Jait berjaya dicemar. Inikah politik baru dan perubahan yang mahu dibawa oleh Anwar Ibrahim?


0 comments:

fda

Link2Me WeLinkBk (254)