Thursday, August 30, 2012

Tawaran "door gift" tarik orang ke Open House ke 2 Anwar

Sampai cari orang nak minum sama di PPauh. Itu pun minum sorang ...

Pada Hari Raya Pertama yang lalu, Rumah Terbuka Aidil Fitri yang diadakan di padang Taman Guar Perahu di dalam DUN Penanti dan di dalam Parlimen Permatang Pauh gagal mengumpulkan Rakyat Pulau Pinang terutama pengundi-pengundi Permatang Pauh.

Kehadiran jumlah tetamu di antara 1,000 ke 2,000 orang amat mengecewakan Anwar Ibrahim. Anwar Ibrahim semakin resah dan gelisah. Ini kerana Rumah Terbuka Aidil Fitri lebih digunakan sebagai kayu pengukur dan menguji sokongan pengundi-pengundi setempat, yang diberitakan semakin menolak kehadiran Anwar Ibrahim di Permatang Pauh.

Tidak dapat tidak, Rumah Terbuka Aidilfitri terpaksa diadakan semula di kawasan Parlimen baru di Pulau Pinang iaitu Nibong Tebal.


Bukan menjadi rahsia lagi Anwar Ibrahim telah lama menyuarakan kebimbangannya dengan penolakan pengundi-pengundi di Permatang Pauh dan beliau juga diberitakan telah bersedia untuk berpindah ke kawasan yang lebih selamat iaitu di Parlimen Nibong Tebal.

Untuk mengaburi mata orang ramai, majlis ini kononnya akan diadakan dan diuruskan oleh Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) yang diketuai oleh Chegubard. Siapa yang tidak kenal dengan Chegubard. Chegubard bukan melakukan semua ini dengan percuma. Semuanya adalah untuk mengambil hati dan perhatian Ketua Umum P"Gay"R ini yang telah beralih kasih dan sayang kepada Rafizi Ramli.

Untuk memastikan kehadiran yang datang di Rumah Terbuka Aidil Fitri itu berjalan lancar dan dipenuhi dengan orang ramai, P"Gay"R telah menyediakan gula-gula atau hadiah berupa "door gift" atau cenderamata khas bagi 5,000 tetamu terawal.

Belum pernah dalam sejarah di Malaysia, CTS mendengar bahawa cenderamata atau "door gift" terpaksa diiklankan dengan bertujuan menarik orang ramai untuk hadir di rumah terbuka Aidil Fitri. Begitu terdesak dan kemaruknya juak-juak P"Gay"R ini untuk mendapatkan sokongan dari penduduk di Pulau Pinang!!!

CTS menjangkakan Anwar Ibrahim akan bertukar ke Parlimen Nibong Tebal sekiranya sambutan ke atas Rumah Terbuka Aidil Fitri di atas mendapat sambutan yang di luar jangkaan.

Cucu Tok Selampit

3 comments:

 • Anonymous says:
  August 30, 2012 at 11:34:00 AM GMT+8

  emm..pm pon same gak bt cmtu..sape p ari jumaat mlm kt bukit jalil tu ade cabutan bertuah..x same ke tuuuu

 • Anonymous says:
  August 30, 2012 at 3:21:00 PM GMT+8

  Tak sama dong. .....!wlupunpun anwar nak sediakan cdoll utk pengunjungpun belum tentu ramai yg datang! ....lain pula pm buat. ...takder cabutan bertuahpun. ..raaamai yg datang. .......tak target 100'000 pun. ..sap sap soi 10'000 dah cukup cantik! !

 • anti bohmau says:
  August 30, 2012 at 8:06:00 PM GMT+8

  teringat 'door gift' yg jk pas pusat buat dulu...berlambak2 tak abisy... target berpuluh ribu, yg datang seribu setengah shj... err...sisa makanan berlambak2 masa rumah terbuka pm16sept baru2 ni bagi si malang mana yerr?

fda

Link2Me WeLinkBk (254)