Keadilan buat mangsa

Keadilan buat mangsa

Friday, August 10, 2012

Kisah Rosmah, Fazley, dan Siti Nurhaliza Babak 3 (Akhir)


Fazley menjalankan tugasnya bagi Putrade Property Management menguruskan konsert Siti Nurhaliza di Albert Hall pada April 2hb 2005 dengan begitu profesyenal. Demikianlah imej yang mahu digambarkan oleh Fazley kepada umum.

Hari ini, Fazley membawa gelaran Dato Fazley dari pingat yang diperolehi dari DYMM Sultan Pahang dari sumbangannnya dalam mengetengahkan anak Pahang kesayangan ramai menyanyi di London. Dia juga terkenal kerana program Masterchef.


Suatu masa Fazley ke sana sini membawa title Dr. Ijazah kedoktoran dan sarjana diperolehi dari European Business School, International Irish University.

Fazley memyerlahkan imejnya sebagai seorang anak muda serba boleh yang berbakat, berpelajaran tinggi, dan usahawan berjaya. Baca interview di sini.

Sebenarnya Fazley bukan apa sangat. Apa yang digambar hanya untuk permainan publisiti.

Sebagai penyanyi, pelakun, komposer, dan juruacara, dia bukan berjaya sangat. Syarikat production hanya saluran untuk menerima bayaran dan menolak kos untuk pelepasan cukai.

Peranannya di dalam syarikat Putrade Property Management (PPM) hanyalah sebagai Event Manager. Jadi, apa yang dilakukan bagi Siti Nurhaliza hanyalah aktiviti sambilan.

Ayah Fazley adalah Setiausaha Eksekutif UMNO ketika zaman Tun Dr Mahathir. PPM adalah kontrak untuk membantu ayahnya selepas berkhidmat dengan UMNO.

Fazley pun menjalankan kegiatan kounselling untuk penuntut-penuntut. Dari situ, dia mendapat ide untuk membuka Fazley International College (FICO).

Ini sesuatu yang menganihkan.

Prof Ungku Aziz atau Prof Naguib atau mana-mana prof lain yang terkenal pun tidak meletak nama mereka untuk suatu institusi pengajian tinggi. Fazley tidak malu meletak namanya yang lebih dilihat sebagai pop star.


Akhirnya bocor berita di BBC pada akhir Disember 2011 bahawa ijazah oleh kolej yang dikelola Fazley dan ijazah Masters dan Phd Fazley adalah palsu dan tidak diiktiraf. Baca di BBC sini.

Fazley pun meletakkan jawatan dari FICO. Baca kisahnya sini

Berbalik kita ke kisah menguruskan Siti Nurhaliza untuk konsert di Albert Hall, Fazley memakan hati ketika itu kerana mengetahui gadis impiannya sudah dipunya hatinya. Baca kisahnya di sini.

Ketika itu, anak kedua Rosmah dengan bekas suaminya, Azrene Soraya Intan sedang berada di London kononnya datang melihat konsert Siti Nurhaliza di Royal Albert Hall, London.

Azrene sudah menetap di London selama 10 tahun belajar dan mungkin sedang mencari pengalaman bekerja sebagai peguam di London.

Kehadiran Azrene disambut oleh "Dr." Fazley yang ketika itu disangka Azrene sebagai penyambut tetamu pada majlis tersebut. Menurut interbiu sini, bermulalah kenalan dan akhirnya bercinta.

Apa yang tidak diketahui ramai adalah "Dr" Fazley sudah mahu mengahwini Azrene dalam dua bukan lepas berkenalan dan secara kebetulan atau terancang, perkahwinan mereka adalah pada awal bulan November 2006, tak berapa minggu selepas Siti Nurhaliza berkahwin dengan Dato K.

Ianya seolah-olah dia mahu tunjuk dia boleh dapat orang yang lebih bernilai dari Siti.

Sebagai ibu, yang sudah menjadi isteri Timbalan Perdana Menteri dan mengetahui banyak hal-hal yang berlaku ketika di bawah pentadbiran Tun Abdullah Badawi, Datin Seri Rosmah rasa ada sesuatu tidak kena.

Walaupun bapa Azrene nampaknya tidak menentang, apa salahnya si ibu berasa was-was. Ada pasangan suami isteri yang masih bersama pun ada berbeza pendapat.

Ada banyak yang tak kena mengenai Fazley.

Si ibu takuti akan berlaku Fazley mahu mengahwini Azrene dengan segera hanya kerana berbapa mertuakan bakal Perdana Menteri. Ditakuti Fazley mahu meniru ada seorang yang berasal dari Rembau dan menjadi begitu berpengaruh sekali ketika itu.


Katanya Fazley dan Azrene menitis airmata dengan ucapan bapa di hari perkahwinan yang mana 1.000 orang datang dan ramai orang ternama hadhir. Tidak seperti dikatakan Ikmal si mulut puaka dalam video fotnah.

Adakah mereka tersentuh dengan ucapan ayahnya atau sedih ketiadaan ibu Azrene?

Hari ini, bolehlah kata pasangan anak beranak ini bahagia dan anak dah tiga. Ketika itu, salahkah ibunya rasa was-was?

Bukankah was-was ibu itu terbukti kemudiannya bila FICO dan ijazah Masters dan Phd Fazley didapati palsu? Bukan media tempatan yang dedahkan tapi BBC. Tak masuk akal untuk kata Rosmah boleh arah BBC apa mahu dilaporkan.

Jika ibu tidak berkenan lagi, kenapa tidak dipujuk hati si ibu? Kenapa masih teruskan?

Baiklah, selepas berkahwin, kenapa tidak usaha nak pujuk? Kenapa mesti dihina dan didedahkan keaiban ibu lagi? Kenapa dituduh macam-macam terhadap ibu?

Malahan ibu dan suaminya dikata dengan perkataan yang kesat oleh anak yang mana suami tidak menahan si anak dari bersikap biadap pada ibu dan suaminya.



Ada kata kerjaya Fazley sebagai penyanyi disekat, tapi adakah terfikir sebagai orang dah kahwin dan anak tiga, mesti susah untuk berjaya sebagai penyanyi?

Tak payahlah cerita mengenai kestabilan kewangan sebagai penyanyi untuk menyara keluarga. Lihat pelakun dan penyanyi yang sanggup diguna PAS dan dibayar untuk besarkan keluarga.

Kalau tersekat, kenapa pula Fazley boleh buat comeback melalui program Masterchef Malaysia? Dunia hiburan dan media adalah sangat kompetitif. Itu saja.

Baiklah, balik kita kepada persoalan asal. Kenapa Rosmah di fitnah oleh video yang jelas menunjukkan ianya dibuat oleh puak-puak PKR dengan sokongan pelakun-pelakun dari kaum keluarga yang berhati dengki dan cemburu serta kurang budi pekerti.

Hal ibu dan anaknya buat apa mereka nak masuk campur dan politikkan?

- Penutup buat sementara waktu -

63 comments:

  • Anonymous says:
    August 10, 2012 at 9:33:00 AM GMT+8

    Salam, bodohnya ulasan mengaibkan orang je. Pendedahan begini lebih memalukan Azren je, cubit paha kanan paha kiri terasa. Cerita begini lebih menambah keburukan rosman lg. Buruk baik menantu dia juga.

  • Anonymous says:
    August 10, 2012 at 10:15:00 AM GMT+8

    tak suka jangan baca...senang..udahla rosmah jadi rosman..hehe

  • Anonymous says:
    August 10, 2012 at 10:16:00 AM GMT+8

    bro cerita ni takde faedahnya la, buang beras jer, hal rumahtangga orang, lantakla..

  • hanizam says:
    August 10, 2012 at 11:02:00 AM GMT+8

    aku pun setuju dengan pendapat lain, tak elok rasanya bukak aib orang lain...

    jangan kita siram lagi minyak yang ada untuk semarakan lagi keadaan yang telah berlaku...

    mungkin tuan blogger boleh jadi orang tengah untuk menjernihkan keaadaan bukan sebaliknya..

    mungkin berkat dibulan ramadhan yang mulia, rasanya tak terlambat untuk buatkan mereka yang bersengketa berbaik seperti sedia kala..

    baik buruk mertua @ menantu, mereka tetap dah jadi keluarga sejati yang ada pertalian darah & keturunan..

    itu saje pendapat saya...

  • Anonymous says:
    August 10, 2012 at 11:04:00 AM GMT+8

    Dah betul lah unspinners buat. Kalau tak, berterusan fitnah dan anggapan salah terhadap dato seri rosmah.

    Ada ke si ibu yang berhati2 di marah?

    Nampaknya Fazley tak ikhlas dalam perkahwinan ini. Kenapa dia masih nak hentam ibu mertuanya terbuka dalam twitter?

  • Anonymous says:
    August 10, 2012 at 11:17:00 AM GMT+8

    3 episod artikel paling bangang pernah dikeluarkan oleh theUnspinner. Jgn jadi blog sampah mcm blog2 UMB la brader.

  • Anonymous says:
    August 10, 2012 at 11:17:00 AM GMT+8

    apa-apa pun "dr" fazley ni PENIPU, conpem! tak malu betul.... teringin nak bergelar dr falsampah .... mcm ni punya orang pun ada .... BODOH

  • marauhirang says:
    August 10, 2012 at 11:23:00 AM GMT+8

    Siapa ayah Azrene?...

  • Anonymous says:
    August 10, 2012 at 11:38:00 AM GMT+8

    Yang aku heran, kenapa Dato Yaacob tak usaha nak jaga hati bakal president UMNO, Dato Najib.

    Apa salah tunggu Datin Seri reda dahulu

    Boleh cari jalan.

    Ibu tak benci anak. DIa memikirkan yang baik untuk anak.

  • Anonymous says:
    August 10, 2012 at 11:40:00 AM GMT+8

    marauhirang

    pembangkang kata bapak azrene tu farith ismeth.

    aziz tu decoy supaya orang tak tahu itu anak faith ismeth

    kah kah kah

  • Anonymous says:
    August 10, 2012 at 11:41:00 AM GMT+8

    fadzley ni ada banyak lagi benda tak kena mengena dia.

    ada cerita lagi wa dengar sebelum dia kahwin

    jeng jeng jeng

  • Anonymous says:
    August 10, 2012 at 11:47:00 AM GMT+8

    The unspinners...apa kata kau korek cerita mak bapak kau dulu..tuk nenek kau suka ke tidak..ada bantahan dari pak chik mak chik sedara mara kau ke tidak.. then post kat sini biar kami komen...

  • Anonymous says:
    August 10, 2012 at 11:54:00 AM GMT+8

    amboi..macam la blog anjing pr tak bawak berita fitnah..

    fitnah anjing pr dikatakan faka
    bodo

  • bro yul says:
    August 10, 2012 at 12:00:00 PM GMT+8

    teruk betul perangai si fazly nie....mengajar anak derhaka kpd ibu nyer...pencacai2 pembakang nie mmg busuk punyer hati suka menabur fitnah ttg ds rosmah.,...klu kena dekat dia orng mula la kelam kabut kata fitnah jahat dr umno..tp aku tngok si pencacai2 pembakang nie 24 jam kerja nk fitnah ds rosmah jer...apa ds rosmah bt kat dia orng pon aku x tahu...tp aku respek ds rosmah sbb dia cool dan x cepat melatah mcm pembakang......

  • Mr.Shashi says:
    August 10, 2012 at 12:05:00 PM GMT+8

    Once again it's proven that opposition has be misleading all the way

  • Chan Fong says:
    August 10, 2012 at 12:06:00 PM GMT+8

    It's proven again the opposition has been misleading all the while

  • semboyan says:
    August 10, 2012 at 12:07:00 PM GMT+8

    Bongok betulah pembangkang, cerita main tembak je, tak tahu kepala, tak tahu ekor! main tembbaaaakkk je!

  • Kah weng says:
    August 10, 2012 at 12:11:00 PM GMT+8

    I guess the rakyat knows the truth. all the while they has been cheated with false information.

  • kelly eng says:
    August 10, 2012 at 12:13:00 PM GMT+8

    biasa lah ibu mana nak terima klu dah tau laki penipu mcm tu...klu aku pun anak aku aku takkan bg khawin...ye lah dah trg2 dia tu penipun n mak tak suka nnt mcm mana masa dpn nak kita kan????lg satu klu ye pun dah suka sama suka kenapa perlu khawin cpt2 tak blh ke ambik masa ckit cuba pujuk hati ibu dulu......ssh sgt ke nk pujuk hati ibu ni...tak pun kan

  • Anonymous says:
    August 10, 2012 at 12:15:00 PM GMT+8

    Salam bro,
    Terbaik artikel-artikel ni.
    Kenapa orang yang tak suka nak baca kenapa baca? tak salah kan menjawab fitnah bodoh pakatan haram?
    Kenapa nak panas bontot kalau benda tak betul? jangan jadi bodoh benda baik kita terima, Jangan semua benda sebelum buat kajian kau dah tolak. Itu pemikiran orang yang kurang cerdik macam pakatan haram lah.

  • kak bedah says:
    August 10, 2012 at 12:15:00 PM GMT+8

    apa lah pukmak sgt si fzlee ni saja je nak bikin panas dlm keluarga...ko sebagai menantu pttnye jaga nama baik keluarga bkn nye senang2 je ko jual mcm ni...ko ni mmg betul2 dasar jantan ygxde maruah lah

  • pas dajjal says:
    August 10, 2012 at 12:17:00 PM GMT+8

    aku kesian kat datin sri sbb dpt anak mcm sial...dpt menantu plak mcm babi.....mmg kurang ajar punya anak2 sgp aib kan mak sendiri apa tah drg dpt....

  • sotong says:
    August 10, 2012 at 12:20:00 PM GMT+8

    buat apa lah kita nak sibuk hal rumah tangga org lain....kita ni ada byk lg keja....datin sri pun xde masa nak layan sikap bodoh anak menatu dia ni biar allah je balas...dia ada byk lg urusan utk rakyat nak buat ni.....jd kita ni sebagai rakyat malaysia dah hidup aman dan damai n senang sbb pm kita dan isteri dia sgt bertggjwb kan...so buat apa kita nk sibuk hal privasi drg....tak prlu lah

  • Anonymous says:
    August 10, 2012 at 12:20:00 PM GMT+8

    Hati si ibu boleh dipujuk. Cinta boleh ditanam sedikit demi sedikit. Siram hari-hari , letak baja lama lama jinaklah dia. Kenapa tak mencuba? Bukan susah.

  • daddy cool says:
    August 10, 2012 at 12:22:00 PM GMT+8

    nampak sgt pakatan mmg pukimak punya sial dengki dgn rosmah...dah tak taunak cr kesalahan apa lg drg g korek hal lama2 plak apa bodoh llah pakatan ni semua....mcm babi je perangai yg anak n menantu ni plak pasal duit n sedikit publisiti sgp buruk kan mak sendiri

  • Abang Iman says:
    August 10, 2012 at 12:24:00 PM GMT+8

    oh my dear oppositions....if u r reading this comment please note that all ur stuffs r juz like rubbish...so stop trying...nobody is gonna buy ur words

  • mulut mcm longkang says:
    August 10, 2012 at 12:24:00 PM GMT+8

    padan lah rosmah tak suka tgk lah perangai drg ni mcm sial je ada ke blh buruk kan mak sendiri aku rasa lah anak dia ni mmg ada masalah lah...kuraang ajar nak mampos

  • kelly eng says:
    August 10, 2012 at 12:28:00 PM GMT+8

    fazle ni bodoh sebenarnye dia saja nak cr pasal....mcm ni lah menantu pukimak nama nye.....hasut anak buruk kan mak mentua apa yg dia nak dlm hidup dia aku pun tak tau...atau munkin dia ni nak org gelar dia menantu najib kot.....maklum lah dia kan gila glamaour demi gelaran sgp buat apa saja....skrg ni nak tumpang lah publisti mak mentua dia

  • Cili Padi says:
    August 10, 2012 at 12:29:00 PM GMT+8

    Lawak lah der Pakatan ni... Sampai kat DS Rosmah semua jahat... Sampai kat Pakatan je semuanya baik... Bila kena pada dorang semuanya disalahkan UMNO der... Dah ada video pun kata fitnah umno juga der... Suka sangat menipuPakatan ni... Dah jadi tradisi dorang menfitnah dan menipu orang...

  • adik 80 says:
    August 10, 2012 at 12:31:00 PM GMT+8

    bt apa lah nak buat mcm ni..kan elok klu drg tak heboh mcm ni just slow talk antara anak beranak...bt apa lah nak kecoh mcm ni malukan nama keluarga sendiri je....hati ibu ni sebenarnye lebih lembut dr kapas klu kita pandai pujuk...tp klu kita pun keras besar kepala dia lagi lah batu.....

  • DON MELAYU says:
    August 10, 2012 at 12:31:00 PM GMT+8

    sepatutnya fazley berusaha utk jernihkan hubungan isteri dia dgn ibunya..bkn menambahkan klagi dendam dan memanjangkan persengketaan..dia seorang kaunselor,sepatutnya dia lebih arif..tapi ni lah org ckp..belajar tinggi-tinggi,bodohnya bertingkat-tingkat..

    kpd anon 9.33
    kau tu yang bodoh..selagi cerita sebenar tak didedahkan,selagi tu lah beruk2 pembangkang macam kau terus menabur fitnah kpd DS Rosmah..paham??bodoh..

  • pas dajjal says:
    August 10, 2012 at 12:33:00 PM GMT+8

    biasa lah cilipadi dr dulu klu ada salah je drg mesti kata NI SEMUA SALAH UMNO.......klu benda baik je ni SEMUA BERKAT DOT NIK AZIZ.....dah biasa dah dgr benda2 mcm ni

  • MANYAK BAU BUSUK says:
    August 10, 2012 at 12:34:00 PM GMT+8

    Betullah

    Mesti ada benda tak kena Dato Yaacon nak cepatkan perkahwinan Fazley.

    Lepas tu buat besar-besaran di PWTC.

    Bukankah yang hadhir itu akan dibuat kesimpulan salah terhadap Najib dan isterinya.

    Aku rasa dia sengaja nak malukan Najib dan Rosmah. Ada politik ni ... masa tu KJ tengah nak pastikan Najib tak naik PM.

    Malah rasanya ada benda yang mahu ditutup mengenai Fazley dengan dikahwinkan segera.

  • Darren Woo says:
    August 10, 2012 at 12:35:00 PM GMT+8

    i wish to ask pakatan...u think ur lady leader so good meh....???? it stinks!!!!

  • bapak ajis says:
    August 10, 2012 at 12:37:00 PM GMT+8

    pukimak sial punya anak menantu mcm ni ke carank bincang hal keluarga..apa ko tak reti nak jaga maruah keluarga ko lsg ke?kenapa mesti nk bg peluang org utk kutuk darah daging ko sendiri ko tak rasa sakit ke bila org kutuk family ko sendiri napa nak cite benda mcm ni secara terbuka tak blh ke bcg dlm family sendiri je.....

  • Gempur Wangsa says:
    August 10, 2012 at 1:40:00 PM GMT+8

    Pembangkang kalau hati sudah panas...xpayah la baca...dari ko komen melalut..rosman???hahahha

  • Pak Dukun power says:
    August 10, 2012 at 1:43:00 PM GMT+8

    Populariti lebih la dr.fazley a.k.a Masterchef ni...Kalau aku pun aku xmasuk kolej ko..nama pun macam ape ntah...poyo je

  • Maznah Kamsan says:
    August 10, 2012 at 1:45:00 PM GMT+8

    sudah cukup sudah..sudah cukup ko memfitnah..daripada terseksa..lebih baik ko pergi saja..hahahah..Khas
    untuk pembangkang

  • Gajah Mengamok says:
    August 10, 2012 at 1:47:00 PM GMT+8

    fitnah fitnah fitnah...aduhhhh...bagus unspinners...kita bongkarkan lagi..ni bknnya nak aibkan sesiapa..ni hnya nakkan kebenaran...ada faham pembangkang????

  • Slash Madson says:
    August 10, 2012 at 1:49:00 PM GMT+8

    Pakatam Rakyat kalau bab Pemimpin depa buat salah tau pulak senyap...chinadoll...aiskrim...lu serupa anjing la pakatan...

  • tengku nora says:
    August 10, 2012 at 2:17:00 PM GMT+8

    teruk btl perangai si fazley ni..spttnye ko mendekatkan hbngan isteri ko dgn mak nye,ni x..ko ajar isteri ko brsikap kurang ajar lak..itu mak mertua ko jgk bdoh,ibarat mak ko..
    ptuihhh..sblm ko kaunseling kan org,ko kaunseling kan diri ko sendiri dulu ya fazley...

  • tengku nora says:
    August 10, 2012 at 2:22:00 PM GMT+8

    ape yg pembangkang xpuas ati dgn DS rosmah sbnrnye,satu persatu fitnah dilemparkan..
    aku respec ds rosmah,walaupn pelbagai tohmahan di lemparkan dia ttp tabah...

  • Anonymous says:
    August 10, 2012 at 4:01:00 PM GMT+8

    sebenarnye.. aku x paham ape bende ni... panjang sangat sampai malas nak baca...

    -nenek muda

  • Maznah Kamsan says:
    August 10, 2012 at 4:01:00 PM GMT+8

    sokong tengku nora...Datin Rosmah berjiwa kental..dapat pulak anak menantu macam Masterchef poyo ni...apa2 pun kebenaran akan berpihak kepada yang benar...sama sama kita doakan

  • MZ says:
    August 10, 2012 at 4:21:00 PM GMT+8

    mcm2 tohmahan DSR dapat...tapi die rilek jer...:))

  • Abang Kacak says:
    August 10, 2012 at 4:28:00 PM GMT+8

    fazley oh fazley...cani rupa nyer perangai ko...

    sedey abg kacak dgn ko ni..:p

  • BOB MALAYA says:
    August 10, 2012 at 4:50:00 PM GMT+8

    fazley nie nak apa lg...anak jenis apa dah hilang ker kesopanan melayu sejak berada di barat...ini lah dikatakan melayu mudaH lupa teruk...DS Rosmah terus menjadi mangsa fitnah...kenapa mereka busuk hari sgt..manusia jenis ini memang jelik hidup di dunia

  • Pak Chu Yee says:
    August 10, 2012 at 5:23:00 PM GMT+8

    Aku tengok bukan main lagi komen2 negatif terhadap Fazley dan isteri. Waima berapi kauorang kutuk, mereka adalah suami isteri, anak menantu Dato Yaacob dan anak menantu DS Rosmah.Fazley dan Azreen pun bukan cikai punya budak,budak terpelajar dan mendapat pendedahan luar negara yang munkin lebih dari pekomen2 sendiri pun. Fazley dilatih dan termasuk dalam kumpulan artis-artis yang entreprising,berani, industrius spt KRU, Datuk Yusoff Haslam, Datuk Shah Reza, dan beberapa artis Kelantan yang berani mengambil risiko dalam biznes spt franchise, automekanik dan perunding lain.

    Memang menjadi adat dalam biznes yg penuh cabaran dan getir, tetapi apabila sudah berada dipuncak kejayaan segala yang hitam terdahulu dilupakan oleh orang, dan ketika itu pujian dicurahkan. Contoh, sekarang tidak ada orang yang mengeji Datuk Yusof Haslam, walaupun dulu dia pernah jadi pemungut tiket bas mini KL.Orang sudah tak mencemoh Shah Reza sebagai pondan lembik kerana sekarang beliau sudah berjaya membawa fesyen batik Malaysia kepersada dunia.

    Aku percaya pasangan suami isteri ini akan menjadi lebih matang, dewasa dan sedar tentang nilai menjadi ibu bapa, melalui transformasi kekekuargaan dan berjaya dalam bidang yang diceburi. Aku tidak yakin DS Rosmah sanggup membuang anak menantu (melainkan fitnah sahaja), semata-mata kerana Fazley tak layak..sebab Marina Mahadhir pun bersuamikan seorang jurufoto (Indon pulak tu)..Tun M & Dr Hasmah tak kesah pun.

  • Anwar Al-buriti says:
    August 10, 2012 at 5:44:00 PM GMT+8

    tuan blogger cuma hendak mendedahkan cerita sebenar .. nampaknya ds rosmah sebagai ibu yang mempunya instinct yang kuat tentang fadzley.. sadisnya ds rosmah pula diserang dan di fitnah habis habisan.. suke ke kita bermenantukan seorang yang kita sedar dari awal adalah seorang yang penipu... fadz;ey tu cuma nak ambil kesempatan saja.. SIALAN PUNYA BUDAK..

  • Anwar Al-buriti says:
    August 10, 2012 at 5:45:00 PM GMT+8

    tuan blogger cuma hendak mendedahkan cerita sebenar .. nampaknya ds rosmah sebagai ibu yang mempunya instinct yang kuat tentang fadzley.. sadisnya ds rosmah pula diserang dan di fitnah habis habisan.. suke ke kita bermenantukan seorang yang kita sedar dari awal adalah seorang yang penipu... fadz;ey tu cuma nak ambil kesempatan saja.. SIALAN PUNYA

  • Mak Cik Glamer says:
    August 10, 2012 at 5:48:00 PM GMT+8

    kalau nak rumah tangga bahagia dan berkat mesti dapat restu dari ibu ... lebih baik korang laki bini minta ampun dan maaf dari ibu cepat2..

  • Malaysia Post says:
    August 10, 2012 at 6:04:00 PM GMT+8

    Rupanya ada ada udang di sebalik mee Fazley.

  • Ameena Arweena says:
    August 10, 2012 at 6:05:00 PM GMT+8

    wow...malunyaaa beb !! Didedahkan oleh BBC , bukan Malaysiakini, bukan Harakah dan yang penting sekali bukan Otosannn ! Fazley International College .. sapa yang dah melabur tu mesti maki tak sudah. Apa pun benarlah orang kata seorang ibu ada firasat apabila ada sesuatu yang tak kena berlaku pada anaknya . Malangnya teguran ibu (dalam kes Rosmah), dicemuh oleh anak dan diaibkan pulak dan si suami menikus saja ! memang layak lah ko kena hantam kali ni fazley

  • minah senget says:
    August 10, 2012 at 9:14:00 PM GMT+8

    macam gampang laa,

  • Anonymous says:
    August 10, 2012 at 9:32:00 PM GMT+8

    Pity ds rosmah...dapat menantu "dr" kaki penipu.
    Salute to ds Rosmah for her patience and coolness hadapi fitnah tok2 lebai PKR dan kroni2 bersekutu dan sewaktu dgn mereka..

  • Anonymous says:
    August 11, 2012 at 12:47:00 AM GMT+8

    Dr yg bukan dr Fadzli perlu ditarik balik anugerah Datuk Pahangnya..sebab mengaibkan Ds Najib melalui Rosmah. Istana Pahang diaibkan dr Fazli ... sebab Ds Najib adalah penyandang Gelaran Orang kaya dan digulongkan Orang Besar Pahang olih Duli Sultan Pahang...
    Harap pihak istana tidak terlepas pandang dan terus membuat kesilapan yg akan menjatuhkan kemuliaan Istana itu sendiri....

  • Anonymous says:
    August 11, 2012 at 12:50:00 AM GMT+8

    Orang muda yg tak pandai.. inilah akibat ..semua dibeli... ingatlah adab dan kepandaian tak bolih dipesan atau dibeli...

    Rugi...dan malang.. berkeluarga dgn spesis saperti ini...

    Anak..bapak !

  • abgAjie says:
    August 11, 2012 at 3:17:00 PM GMT+8

    Rosmah tak layan la setakat Dr. Fazley..sebab dia nak menantu Khazaktan punya..kelass gitu..

  • Paseghia says:
    August 11, 2012 at 9:08:00 PM GMT+8

    pergh! anjing pakatan dah datang dan serang! lawak lah! kebenaran depan mata tapi masih menolak kebenaran! gila buta Pakatan nih! taksub melampau! tahap babun golek!

  • PELIK BIN AJAIB says:
    August 11, 2012 at 9:10:00 PM GMT+8

    pelik sial aku dengan Fazley nih... dah dapat bini bukan main lagi... senyap-senyap sudah la... lagi satu silap Fazley pergi bukak Uni lepas tu xreti nak manage... kata ada PHD dalam jurusan business admin? pakai la otak tu Fazley oi! asal gagal jugak akhirnya? nampak beno beli sijil tu!

  • Anonymous says:
    August 12, 2012 at 6:45:00 AM GMT+8

    Dalam bulan ramadhan ni apalah nak fitnah menfitnah. Jangan sampai meruntuhkan rumah tangga bahagia orang dgn pendedahan ini yang betul ke tidak. jangan mengaibkan orang kerana satu hari nanti kamu akan di aibkan. Dalam hal ini sama2 salah ibu dan anak.

  • Anonymous says:
    August 12, 2012 at 6:22:00 PM GMT+8

    hanjeng!! we are PK haters!! stupid PK.. fitnah je keje nyer.. mainkan isu RACISM plak!! org macam ko ney patut masuk penjara je.. memecah belahkan perkauman.. !!! Hidup DAP!! we'll unite all malaysians!!!

  • Anonymous says:
    December 30, 2012 at 10:06:00 AM GMT+8

    klw ya pun , jangan la di buka aib

    dr fazley ne . . klw kot btul pun

    crita tu n klw pun tuan pnya blog

    ne nak mmpertahankan ds rosmah ,

    ta payah lah nak bt mcm ne ..

    kamon la , no bodies perfect ,

    suma urg pun buat salah , yg engko(blogger)

    tu kot kot satu ari nnti kw buat
    salah yg lebii truk urg dedahkan kw x malu ? yalaa , mmg pndai bt pandai tnggung . tpii , biar la dea , tu urusan dea , ta payah sibuk dok jaga tepi kain urg hah .. :) ..

fda

Get your volunteer initiatve funded!

Link2Me WeLinkBk (254)