Friday, July 27, 2012

Sumbangan untuk janda kawan Husam diberi sumbangan RM400,000?


Tanggal 11 November 2011 seorang pegawai khas Exco Kanan Kerajaan Kelantan , Husam Musa, yang bernama Kamarulzaman Abdullah meninggal dunia dalam satu kemalangan jalan raya di Kelantan. Beliau terbabit dalam kemalangan ketika pulang dari membuat kerja Husam Musa. Berita kemalangan tersebut boleh dibaca di sini.
Semalam laman rasmi Pas,harakahdaily, melaporkan berita Kerajaan Kelantan melalui agensi serta anak syarikatnya menyalurkan sumbangan kepada enam penerima serentak sempena bulan Ramadhan ini yang membabitkan peruntukan keseluruhan lebih RM640,000.

Salah seorang penerima sumbangan tersebut adalah Farawaheeda Binti Matwi, isteri kepada bekas pegawai khas Husam yang meninggal dunia dalam kemalangan seperti laporan diatas. Apa yang mengejutkan sumbangan yang diterima oleh Farawaheeda adalah sumbangan yang tertinggi diterima. Jumlahnya Empat Ratus ribu Ringgit Malaysia (RM 400,000.00).


Baca kisah seterusnya di Sel13.com sini
Orang bertanya:

Adakah kerana beliau isteri kepada bekas pegawai khas Husam maka beliau layak menerima sumbangan yang terlalu istimewa hingga mencecah RM 400,000.00 daripada Kerajaan Kelantan ?
Bagaimana pula dengan keluarga-keluarga kakitangan Kerajaan Negeri yang lain yang meninggal dunia dalam kemalangan jalan raya ?
Apakah mereka juga menerima ratusan ribu ringgit ?


5 comments:

 • Anonymous says:
  July 27, 2012 at 4:44:00 PM GMT+8

  PAShit patut tukar slogan parti!

  Slogannya patut berbunyi begini,

  'Masuk PASetan anda dijamin kemewahan hidup di dunia dan syurga di akhirat!'

 • Anonymous says:
  July 27, 2012 at 4:45:00 PM GMT+8

  Rakyat marhean mati hidup semula pun belum tentu dapat kumpul duit sebanyak 400k!

  Beruntung betul jadi juak-juak PASetan!

 • Anonymous says:
  July 27, 2012 at 5:58:00 PM GMT+8

  Maybe husband dia death coverage covered up to that amount? personal accident & group term life is a benefit policy bukan indemnity, multiple coverage.

 • Tok Tau Apa says:
  July 27, 2012 at 10:14:00 PM GMT+8

  Boleh jadi la kot, arwah ada langganan polisi insuran yang tinggi nilainya. Tapi, jika dinilai pada pendapatan sebanyak tu, makanya sudah tentu bukan kecik punya nilai bayaran bulanan premium insuran tu semasa hidupnya. Mesti dia bergaji besar. Tapi apapun, kita tak perlulah mencungkil rahsia orang yg dah tiada. Rahsia orang yg duk hidup ni pun dah banyak yg menyusahkan hidup orang lain.

  Rahsia Pakatan Rakyat adalah, untuk mewujudkan Republik Pakatan Rakyat.

 • Tok Tak Terer says:
  July 27, 2012 at 10:24:00 PM GMT+8

  Bro, tolong semak dan siasat sama yg kakitangan MPPP dibawah kerajaan negeri DAP pun sebenarnya takdak lindungan insuran pekerja, SOCSO dsbnya. Accident kalu, baik waktu pi atau balik dari tempat kerja.. Semua tanggung sendiri. Tabung khairat kematian pun takdak! Famili kena bawak keluaq duit sendiri atau harap tabung sumbangan orang kampung yg mai ziarah. MPSP pun boleh jadi sama jugak. Bab Kebajikan pekerja nampaknya dah fail, apa pulak dgn Kebajikan Rakyat. Kesian...

fda

Link2Me WeLinkBk (254)