Keadilan buat mangsa

Keadilan buat mangsa

Saturday, July 28, 2012

Boikot The Store .... tak hormati orang Islam puasa


AIDCNews – 27/07/12 – Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) telah mengirim sekitar 600 ribu email kepada ahli-ahli dan rakan-rakan sekutunya sebagai tanda protes The Sore yang mempromosi arak secara terbuka bersempena dengan bulan Ramadhan.

Satu kiriman email dan poster boikot turut dihantar kepada pengurusan The Store.

“Untuk makluman Puan, kami telah mula menyebarkan Poster yang dilampirkan. Untuk permulaan akan dihantar melalui emel kepada senarai yang dilampirkan sebelum ini.

“Turut akan dihantar kepada ahli-ahli Persatuan Pengguna Islam Malaysia serta sekutu-sekutu kami. Anggaran jumlah emel yang akan dihantar sekitar 600 ribu.

“Langkah seterusnya adalah menghantar poster tersebut kepada masjid-masjid di seluruh Malaysia bermula jumaat ini bagi diedarkan kepada para jemaah terutamanya pada hari Jumaat, ” kata Muhammad Zharif, dalam email yang turut dikirim kepada AIDCNews.

11 comments:

  • Anonymous says:
    July 28, 2012 at 6:23:00 PM GMT+8

    kita orang islam tak minum arak. jangan beli lah !
    promosi tu bukan untuk kita.

    tak kan gitu pun aqidah tergonchang. kenapa nak boilot pulak. kalau gitu pun tak boleh, mintak jangan promosi bila2 pun.

  • Anonymous says:
    July 28, 2012 at 6:55:00 PM GMT+8

    Sahlah A:6:23 tiada sensitiviti dalam dirinya.Apakah telah tertanamnya sifat PLURALISM dalam diri kamu?!

  • helang says:
    July 28, 2012 at 8:43:00 PM GMT+8

    bro,

    apakah kita tak merasa terhina dgn promosi ni yg seolah menggalakan org islam minum arak. kenapa nak turunkan harga masa bulan puasa ni? apakah kita akan terus memejamkan mata dan pekak kan telinga mengenai perkara yg mencabar kesucian? mereka akn selalu mencari jalan utk menjenakakan islam kat malaysia.

  • Anonymous says:
    July 29, 2012 at 2:26:00 AM GMT+8

    betul ko ni ISLAM..?????!!!

  • Anonymous says:
    July 29, 2012 at 7:48:00 AM GMT+8

    Syabas!!

  • Anonymous says:
    July 29, 2012 at 8:48:00 AM GMT+8

    tentu itu kesilapan dalam promotional flyer nya.. kalau tak beri tahu, saya pun tak tercam !
    termasuk promosi arak sekaligus dengan barang2 lain. tentu niat nak hina langsung tak ada. beri tahu management, tentu dorang akan remove the offending advery/flyer. dia pun tentu apologise.

    tak perlu boycott. bersabar lah hari baik bulan baik ini. be forgiving.

  • Tok Tak Terkejut says:
    July 29, 2012 at 8:50:00 AM GMT+8

    Kot ada yg mempunyai memori lama tersimpan lagi dlm otaknya, kes mcm ni dah pernah berlaku tahun lepas, tahun sebelumnya dan.. Hanya, yg byk mewartakannya dulu adalah puak pro-PR terhadap negeri dan kawasan BN, kononnya UMNO yg menggalakkan perkara sebegini. Jika DAP selaku kerajaan negeri P. Pinang pula yg mengadakan bermcm jenis pesta dan hiburan, promosi mabuk setiap hari, adakah UMNO juga yg jahat lagi hari ini?

  • Anonymous says:
    July 29, 2012 at 8:55:00 AM GMT+8

    tentu kesilapan management termasuk promo bir sekaligus dengan barabgan lain dalam flyer nya. tentu niat nak hina langsung tak ada. beri tahu dorang, tentu dia akan apologise dan remove the flyers. just an oversight..

    tak perlu boycott !

    kalau tak beri tahu, saya pun tak tercam perkataaan ramadhan tertulis di atas. in-house promosi brochures tak sebut ramdhan, kan?

    promositka kena mengena dgn ramadhan. carlsbergmingkin nak jaga market shre sebab heineken is the olympic sponsor. business as usual to promote the non-muslim drinkers.

    hari baik, bulan baik... bersabar lah. be forgiving.

  • Anonymous says:
    July 29, 2012 at 6:55:00 PM GMT+8

    Kenapa nak guna boikot dan kemudian salahkan org lain bila org sangkakan Islam agama yang tidak toleransi? Guna otak wahai Muslimin dan tunjuk watak yg sederhana, bukan guna kekuatan semata mata!

  • Anonymous says:
    July 30, 2012 at 9:30:00 AM GMT+8

    cerita bodoh ... promosi ini utk orang bukan islam .. faham????? memang bodoh ... guna akan dan bukan sebarang tembak buta!

  • Anonymous says:
    July 31, 2012 at 12:05:00 PM GMT+8

    ok, kalau gitu, masa raya korban buat promosi daging khinzir lak, sama gak ngan masa depavali buat promosi daging lembu.

    BODOH tak hingat, toleransi ada hadnya, kau ni cakap cam kau yg buat je bro,

    Cakap tak guna, Jom jgn jejak kaki ke THE STORE, pegi UO atau MYDIN,
    UO confirm takde jual barang tak halal, Mydin sah2 semuanya barang halal walaupun barangan elektriknya tak bleh pakai..

    hahaha

    BOYCOTT THE STORE...

    APTB...

fda

Get your volunteer initiatve funded!

Link2Me WeLinkBk (254)