Tuesday, June 12, 2012

Termalu ... gempaq Anwar di Sabah tak menjadi


Petikan dari
Gelagat Anwar

Pengerusi KEADILAN Sabah, Ahmad Thamrin Jaini mengesahkan beberapa tokoh Barisan Nasional, termasuk dua ahli parlimen dari Sabah akan menyertai KEADILAN.

Antara tokoh tersebut ialah Timbalan Presiden Pertubuhan Pasokmomogun Kadazandusun Murut Bersatu (UPKO), Datuk Wilfred Bumburing yang juga Ahli Parlimen Tuaran. Turut dinamakan ialah Ahli Parlimen Beaufort dan Ahli Majlis tertinggi Umno, Datuk Seri Lajim Ukin.

Ahman Thamrin nampaknya terlalu cepat buat pengumuman.

Menurut seorang teman yang bersama dengan entourage Anwar – tak habis-habis Anwar menelefon Thamrin dan menzahirkan kekecewaan kerana gagal buat homework dengan baik dan berkesan. Nasi sudah menjadi bubur. Dan Anwar juga yang perlu menanggung malu.

Anwar memang tidak bernasib baik lagi kali ini. Kecewa memang dia kecewa. Manakan tidak – semuanya sudah diatur dan Anwar dijadualkan membuat pengumuman yang maha hebat sewaktu di sana.

-------------------------

Namun jangan discount mereka ini lagi. Baca balik kisah pelancaran Amanah di Sabah sini.

Dari laporan Gelombang Rakyat sini mengenai penubuhan IKATAN, personaliti dan agenda parti itu dan AMANAH pun ada persamaan.

Anwar yang beriya-iya mahukan kuasa dan Ku Li bersama puaknya yang malu alah nakkan kuasa tapi agneda tinggi melangit.

Bisakah mereka gugarkan Musa Aman?

2 comments:

  • Anonymous says:
    June 12, 2012 at 8:42:00 PM GMT+8

    Saya tak berapa nak komen isu yang dibahaskan. Tapi nak komen ttg gambar Anwar kat atas tu. Kenapa Anwar suka buat tangan dia mcm tu? Rasanya bau hanyir ****** masih melekat kat tangan tu. Tu yg asyik nak cium tangan tu, UEEEEEEEEEEKKKKKKKKK.

  • Anonymous says:
    June 13, 2012 at 4:53:00 PM GMT+8

    Memang malu sebab tak jadi. Anyway nama2 yang disebut masuk PKR adalah mereka2 yang dah tak laku, dah 2 dekad, kasi can sama orang lain.....gila kuasa

fda

Link2Me WeLinkBk (275)