Wednesday, March 28, 2012

Serangan balas buat Azmin


PETALING JAYA - Bekas Exco Kerajaan Negeri, Datuk Dr Hasan Mohamed Ali menafikan tiga perkara yang didakwa oleh Azmin Ali di Dewan Undangan Negeri Jumaat lalu, sebaliknya menuntut Timbalan Presiden PKR itu menjawab lima persoalan sebelum mempersoalkan kredibiliti pihak lain.

Salah satu persoalan, menurut Hasan, beliau mahu Azmin menjelaskan dari mana sumber kewangannya bersama isteri untuk membeli saham mencecah RM2juta pada 1992 hingga 1994.

Katanya, Azmin juga perlu menafikan laporan Pengerusi Yayasan Pembangunan India Malaysia S.A Vickneswaran yang mendakwa dia bersama isterinya termasuk seorang ipar memiliki saham mencecah RM8.5juta pada awal 90-an.

Hasan terus menuntut Azmin untuk menafikan tuduhan adik kandunganya, Ummi Hafilda yang mengatakan dia sudah lapan bulan tidak menziarahi ibunya yang kini berusia 78 tahun dan berada dalam keadaan uzur.

Malah, Hasan berkata, Azmin juga perlu menyahut cabaran para blogger yang memintanya untuk menjalankan ujian DNA ke atas anaknya di klinik diiktiraf kerajaan untuk menentukan kesahihan biologinya.

Menurutnya, beliau mahu Azmin menafikan tuduhan dibuat dalam buku karangan Syed Hussin Al-Attas bertajuk 'Tuhan, Politik dan Seks' yang mendakwa Azmin mengetahui hubungan intim isterinya bersama Penasihat PKR merangkap ketua pembangkang.

Hasan menegaskan, beliau menimbulkan persoalan tersebut kerana padanya Azmin tidak mempunyai 'locus-standi' untuk berbicara mengenai soal intergriti, ketelusan dan soal kredibiliti.

Sinarharian.com.my

4 comments:

 • Anonymous says:
  March 29, 2012 at 12:14:00 AM GMT+8

  bagaimana Azmin betul ke seperti di kata Dr.H.A. paling tak sedap didengar kamu boleh berkongsi isteri dengan Anwar wan jijah dengan kau bagaimana pulak? Kiranya benar kau seolah-olah menempah neraka Azmin. Tapi tak pe duit kau banyak, kau tempah neraka darjah pertama atau ke tujuh Azmin?

 • Anonymous says:
  March 29, 2012 at 6:48:00 AM GMT+8

  Takpe semua tu nanti boleh beres dgn TGNA. Kan depa kata pangkah PAS bleh msk sorga!

 • Anonymous says:
  March 29, 2012 at 7:56:00 AM GMT+8

  hahaha

  sian anwar dihantui DNA kemana dia pergi ...

  DNA anak bongsu harus dipastikan

 • Anonymous says:
  March 30, 2012 at 9:31:00 AM GMT+8

  apa lah korang ni...

  SEKURANG-KURANGNYA DIA DAH TEMPAH TEMPAT DIA KAT AKHIRAT...

  kita masih mencari2 lagi tapak :-)

fda

Link2Me WeLinkBk (254)