Saturday, March 31, 2012

Pemerintahan kuku besi ala komunis oleh LGE


Di atas adalah Sinar Harian bertarikh Mac 29hb muka surat 3. Lim Guan Eng sudah arahkan peguam untuk ambil tindakan undang ke atas Ketua Pemuda UMNO Pulau Pinang, Shaik Hussein.

Dia sudah tidak tahan dengan Sheikh Hussein menimbulkan isu tanah Bayan Mutiara. Bila wartawam minta penjelasan status sebenar tapak masjid dan sekolah, Guan Eng enggan komen tetapi kata hanya akan beri penerangan di mahkamah nanti.

Pemuda Umno P.Pinang dakwa Lim Guan Eng jual tapak masjid.

Ketua Pemuda Umno Pulau Pinang, Saudara Ir Shaikh Hussein Maidin mendakwa Ketua Menteri Lim Guan Eng telah bertindak menjual tapak sekolah dan Masjid di Bayan Mutiara.

Tindakan Setiausaha Agung DAP tersebut disifatkan beliau sebagai amat bongka dan sangat biadap kerana ia boleh menimbulkan kemarahan penduduk Islam dan melayu di Pulau Pinang.

Berkata didalam laman sosial Facebook miliknya, Shaikh Hussein juga menyifatkan Lim Guan Eng tidak sepatutnya menganggu harta milik orang lain.

"Sepatutnya tapak tersebut telah dipecah sempadan dan diserahkan kepada Majlis Agama Islam Pulau Pinang dan seterusnya diwakafkan oleh MAIPP, bukan dijual dengan begitu mudah. Tapak sekolah juga perlulah diserahkan kepada Kementerian Pelajaran Malaysia untuk dibina sekolah.."

"Walaupun pemaju Tropicana Ivory Sdn Bhd bersetuju untuk pembinaan sekolah tetapi pemuda khuatir pelaksanaannya kelak akan diputar belit dan dibina sekolah antarabangsa sepertimana pembinaan sekolah Prince of Wales International School di Botanica City, Balik Pulau yang telah menidakkan hak anak-anak miskin tempatan.." kata Shaikh.

Pemuda Umno Pulau Pinang juga mendesak agar Lim dan Kerajaan DAP mengembalikan semula tapak masjid tersebut kepada MAIPP dan Lim dinasihatkan agar jangan memutarbelitkan hal berkenaan.

"Pemuda memberi amaran keras kepada lge jangan cuba bermain dengan harta rakyat terutamanya harta orang Melayu Islam kerana perkara ini akan membangkitkan semangat perjuangan rakyat yg akan menjadi titik tolak kejatuhan kerajaan DAP.." katanya.

Utara News

Baca juga di Sg Rapat online sini

Main saman saja ini ikut cara komunis ke?

Pemimpin kerajaan demokrasi terbuka kepada kritikan dan soalan dari rakyat jelata? Atau Melayu bukan rakyat keapada LIM Guan Eng tapi hanya orang Cina saja yang dia akui rakyat Pulau Pinang.

5 comments:

 • Anonymous says:
  March 31, 2012 at 10:36:00 PM GMT+8

  Guan Eng adalah KM lancau dalam sejarah Malaysia.

 • Anonymous says:
  March 31, 2012 at 11:20:00 PM GMT+8

  dia ikut sifu dia kat singapork, saman kasi bankrup

 • Anonymous says:
  March 31, 2012 at 11:40:00 PM GMT+8

  Mat Sabu said be like me "When you are in pigs' pen.. oink like a pig"

  Salleh Telegu

 • Anonymous says:
  March 31, 2012 at 11:48:00 PM GMT+8

  cina ni memang pelahap tentang tanah sebab pada mereka tanah membawa harta kekayaan

  apalah penting sangat masjid dan sekolah pada mereka

  wang dan ringgit lebih penting

  kampung Melayu diselatan tu pun dah habis dirobohkan

  tinggal lah memori saja

 • Anonymous says:
  March 31, 2012 at 11:55:00 PM GMT+8

  Penang menuju ke Arah yg sama mcm Singapore. Sikit Demi sikit hak Islam dan melayu dinafikan. Kawasan melayu dipecah2kan dan kawasan cina dibesarkan. Tahniah terhadap pejuang syahid ala n.ajis yg bertungkus lumus menaikkan roket dlm pru lalu. Naik kan lagi roket tinggi2 sampai ke bulan dlm pru Akan datang. Jika tiada aral melintang, anak cucu kamu Akan menyumpah kamu di kubur tak bertanda satu masa kelak Kerana kehinaan yg mereka terima dek perbuatan bodoh kamu.

fda

Link2Me WeLinkBk (254)