Thursday, March 29, 2012

Khalid berdiam saja Ng hina usaha basmi murtad


Memang ADUN Sekinchan seorang peknga – orang Kedah kata lempeng – yang cukup jahat hati perutnya.

Sebagai wakil rakyat, bukannya dia membantu rakyat mendapatkan bantuan kerajaan tapi dia melakukan hasutan agar penduduk menentang semua usaha Kerajaan Pusat, khususnya Kementerian Pertanian untuk mempertingkatkan hasil ladang masing-masing.

Dia pula terlibat dengan kaum kroni DAP ‘merampas’ tanah bendang bagi tujuan pembangunan hartanah.

ADUN babi ini pernah melanggar seorang pelajar Melayu sehingga koma ketika dia memandu dalam keadaan mabuk.

Kini dia cuba memperlekeh-lekehkan usaha pembasmian murtad selain memerangi golongan yang cuba memurtadkan umat Islam.

Ng Suee Lim mendakwa Hasan Ali sebagai BUDAK SURUHAN UMNO terutama dalam kes menentang pemurtadan yang dilakukan oleh sesetengah pihak yang dibela oleh DAP dan Pakatan Rakyat Selangor.

ADUN ‘pemandu mabuk’ itu menyatakan Hasan Ali melakukannya kerana FULUS.

Barangkali ADUN Sekinchan itu terlupa bahawa kes DUMC berlaku pada ketika Hasan Ali masih lagi menjawat jawatan Exco.

Kes itulah yang menjadi kemuncak kepada kerjaya Hasan Ali selaku Exco Selangor dan kemudian pada malam Tahun Baru apabila dia mengetuai operasi membasmi maksiat di sekitar Selangor, terutama sekali di Shah Alam dan Damansara.

Pakatan Rakyat seringkali menganggap kes-kes pemurtadan sebagai kes-kes terpencil yang tidak perlu dipandang berat atau diberikan perhatian oleh umat Islam.

Pelbagai alasan yang mereka telah berikan, termasuklah LIBERALISASI dan PLURALISASI agama. Kononnya dengan mematuhi standard LIBERALISME dan PLURALISME maka negara ini akan lebih dihormati oleh dunia dan Malaysia tidak lagi akan terkebelakang atau mundur.

Suara-suara DAP seperti Ng Suee Lim dalam memperlekehkan usaha-usaha pembasmian atau menghalang kemurtadan, sudah terlalu kerap kedengaran kebelakangan ini. Mereka tidak lagi bersembunyi-sembunyi untuk menyatakan perlecehan tersebut.

Sebarang usaha menghentikan usaha memurtadkan umat Islam di Malaysia, pastinya akan mereka tentang.

Apa yang exco bahagian hal ehwal ugama, Tan Sri Khalid Ibrahim akan buat? Dia juga yang beberapa bulan lepas meminta JAIS dan MAIS tangani masaalah murtad.

Sumber: Selangordaily
fda

Link2Me WeLinkBk (254)