Monday, February 27, 2012

Ustaz Badrul "Burit" gagal jawab, Bakal didakwa?


Sungai Rapat sini melaporkan Anwar mengarahkan Ketua Penerangannya, Ustaz Dr. Badrulamin "Burit" Bahron mengambil cuti selama sebulan sehingga selesaikan kes khalwat dengan isteri orang di Pahang.

Cuti rehat berkenaan bertujuan membolehkan Badrul "Burit" membersihkan nama beliau yang dirosakkan oleh air Burit di bibir. Part last tu ... kami kasi nasi tambah.

Sementara itu, JAIP menjawab kenyataan penafiaan Badrul "Burit" dan tuduhan terhadap JAIP:

Jabatan Agama Islam Pahang (Jaip) menafikan dakwaan penangkapan Dr Badrolamin Bahron sengaja dirancang penguatkuasanya.

Timbalan Pengarahnya, Datuk Mohd Ghazali Abd Aziz berkata, tangkapan berkenaan dibuat berdasarkan aduan orang ramai.

“Jaip mengikut prosedur yang ditetapkan dan tidak pernah berlaku perkara yang dirancang atau atau berkomplot,” katanya.

Menurutnya, tindakan itu dibuat atas aduan daripada suami wanita terbabit yang menghubungi penguatkuasa Jaip supaya datang ke hotel itu kerana didapati isterinya bersama lelaki lain.

Ekoran penangkapan itu, Badrolamin dipanggil memberikan keterangan hari ini bersama wanita berkenaan bagi melengkapkan siasatan.

Mohd Ghazali berkata, kes disiasat mengikut Seksyen 145 Enakmen Pentadbiran Ugama Islam dan Adat Resam Melayu Pahang 1982.

Menurutnya, selepas siasatan selesai, kertas siasatan akan diserahkan kepada pihak pendakwaan untuk tindakan lanjut.

"Ia merupakan satu prosedur biasa dalam kes seperti itu," katanya.
Menurut sumber yang diperolehinya, Semut Hitam sini memberitahu Badrul "Burit" bakal dikenakan tindakan kerana suami, Fadzil Pungut kepada wanita tersebut tetap mahu dia didakwa di mahkamah syariah.

Ianya berikutan kegagalan Ustaz Badrul "Burit" menjelaskan kenapa isterinya, Zatiwani berada dalam bilik dia sendiri, bukannya dalam bilik lain.

Ustaz Badrul "Burit" ada berhelah nak daftarkan Zatiwani dalam satu bilik lain. Tetapi, persoalannya, kenapa dia bersama dengannya dalam biliknya? Kenapa tidak suruh wanita tersebut tunggu di lobi sementara dia daftarkan bilik lain di kaunter pendaftaran?

TAMBAHAN:

Anak Seberang sini menulis kisah dari seorang pekerja hotel bahawa Ustaz Badrul "burit" ditampar suami wanita tersebut. Serbuan 20 orang yang dikatakan Ustaz Badrul "Burit" hanya pembohongan.

Ustaz Badrul "Burit" dah lama pandai bohong.

14 comments:

  • Anonymous says:
    February 27, 2012 at 11:02:00 AM GMT+8

    Walau apapun sebab dan alasannya, mereka telah melanggar perintah Allah. Kedua-duanya patut dihukum dan juga bertaubat.

  • Anonymous says:
    February 27, 2012 at 11:17:00 AM GMT+8

    hahahaha..dah 3 hari pompouan tu dlm bilik nya....pekerja hotael tu gi tau..hambikk koo...kaki songlap..ana ante...!lepas tu gentel...hehehehe

  • Bingai @ Bangang says:
    February 27, 2012 at 11:24:00 AM GMT+8

    Macam kisah aku masa muda-muda dulu lak rasanya.
    18sx - Bini orang tu Ostad! Di TendangTerajang

    hehehe

  • Anonymous says:
    February 27, 2012 at 11:30:00 AM GMT+8

    Makin tercemarlah Islam dgn ader manusia begini....

  • Nok says:
    February 27, 2012 at 11:30:00 AM GMT+8

    Tuhan bagi kita akal....dari dulu lagi aku pernah terfikir ustaz Badrulamin ni dari pengamatan aku...something wrong somewhere???..

    betul lah kini telah terbukti yg dia ni tak berapa waras....dari cakap2 politik dia semasa menghentam org2 yg tak di sukainya macam le dia maksom sangat....nah sekrang terima lah lah pembalasan dari tuhan....supaya nko jgn takburrr.....

  • Anonymous says:
    February 27, 2012 at 11:42:00 AM GMT+8

    masalahnya anon 8:00, adakah dia dengan rela akan mengaku kesilapan dia?

    atau berspin2 hanya kerana nak mengelak...

  • Anonymous says:
    February 27, 2012 at 12:39:00 PM GMT+8

    Dia akan ckp ni suma konspirasi UMNO.. x caya tgkla nanti

  • Anonymous says:
    February 27, 2012 at 12:48:00 PM GMT+8

    JAIP check betul2 no. bilik ... 121 ke, 112 ke, 211 ke, jgn macam kes Mamat dulu tu, lepas sebab silap no bilik... ;-)

  • Anonymous says:
    February 27, 2012 at 12:48:00 PM GMT+8

    Anon 11:42. Saya menjangkakan dia akan spin dan lari dari kebenaran tetapi itu jangkaan saya sahaja dan saya berharap jangkaan saya ini salah. Saya berharap dia terima dahulu kesilapannya dan tidak menyalahkan orang lain atau menyatakan ianya satu konspirasi kerana ini hanya akan menambah dosanya. Yang terbaik untuk dia lakukan ialah bertanggungjawab atas apa yang dia telah lakukan dan seterusnya bertaubat.Sayangnya perkara begini hanya dilakukan oleh orang-orang yang benar-benar bertaqwa dan beriman kepada Allah SWT.Jika dia dan pengikut-pengikutnya yang masih menidakkan petunjuk Allah yang telah begitu jelas maka hendaklah dia ingat bahawa janji-janji Allah itu adalah benar.Kembalilah ke pangkal jalan. Terlalu ramai sudah terpesong kelakuan dan akidah kerana nafsu, termasuk nafsu politik. Ingatlah Allah itu Maha Pengasih lagi Penyayang. Selagi nyawa dikandung badan, masih ada masa lagi.

  • r0 says:
    February 27, 2012 at 12:56:00 PM GMT+8

    Dgr cerita, amenoworld pun takleh nak pusing lagi?

  • Anonymous says:
    February 27, 2012 at 1:02:00 PM GMT+8

    Maybe he might said.... It is a human right

  • Anonymous says:
    February 27, 2012 at 1:16:00 PM GMT+8

    orang dah berak tengah jalan mana nak mengaku

  • Anonymous says:
    February 27, 2012 at 1:28:00 PM GMT+8

    Boss kes Liwat.
    Anak buah kes khalwat.
    Parti kecoh pasal dakwat.
    PRU dah dekat bukan lewat.
    Minta tolong sami budha kat Wat.
    Balik Sabah naik pesawat.
    Awat jadi mcm ni.. lain kali jangan pakai cawat..

  • Anonymous says:
    February 28, 2012 at 10:31:00 PM GMT+8

    wow kepala peliwat arah kepala pemburit cuti sebulan...memburit dengan aman selama sebulan lah kot.. tapi ketika kepala peliwat hadapi tuduhan tak pula dia diarah cuti malah dia arah semua hakim, pendakwaraya, polis mahkamah cuti bertahun jangan serabut dengan kes dia. hai mengapalah pengarah-pengarah filem hollywood tak langsung ambik si celaka pungkok ni berlakun. hebat sungguh celaka pungkok ni.......

fda

Link2Me WeLinkBk (275)