Wednesday, December 21, 2011

Tun M bodohkan Anwar dan jentera psywar PKR


Ceritanya senang.

Anwar nak buat pertuduhan terhadap Tun Dr Mahathir untuk bersihkan namanya sebagai ejen Amerika. Dia tahu rancangan reformasi II akan dipatahkan dengan pendedahan ini.

Semasa Tun Dr Mahathir dedahkan di dalam satu syarahan di Ampang akan penglibatan Majlis Peguam dan NGO-NGO yang jelas sekali agenda yang dibawa dan kaitan dengan CIA, kecuh juga disebelah sana.

Sayang blogger-blogger tak ambil cue dari Tun M untuk research dan dedahkan apa yang Tun M kata.

Jika penglibatan Anwar dengan CIA tersebar luas, mampuih dia. Rakyat tidak akan sokong Anwar. Fakta dan butiran ini banyak. Ambiga sendiri sudah dedahkan NGO yang menjadi muka depan CIA.

Jadi isu World Bank/IMF itu adalah sambungan ucapan Tun M di Ampang.
Strategi Anwar adalah untuk lakarkan Tun M sebagai hipokrit yang menghentam World Bank dan IMF tapi sebaliknya meminta pinjaman juga dari World Bank dan IMF.
Samada disedari atau tidak, Tun M tak ada jawab pun pertuduhan Anwar. Dia hanya main-mainkan dan perbodohkan Anwar. Dia suruh sumpah di masjid dan bila depa dedahkan pasal tiga loan tu, dia kata dia nak tanya World Bank.
Orang lain yang jawab untuknya.

Ada masa baca Panglima Perang Cyber sini, CheWal sini dan sini, commentator Rocky Bru, Ex-Journalist Now Soothsayer, sini dan banyak lagi lain.

Kemudian sebaik Rafizi nak tunjuk pandai. Diambil berikut dari Jeff Damien:
"PKR semalam mendedahkan tiga dokumen rasmi Bank Dunia bersabit satu daripada empat pinjaman dari Bank Dunia berjumlah USD704 juta (RM2.2 bilion) diambil kerajaan, semasa menangani krisis kewangan 1997/1998.
Baru Tun M keluarkan senjata. Dijawab sini. Najib pun kasi sokongan. Terbarai malu ...

Satu pelajaran dalam permainan psywar dari The Master.

Tapi yang paling jelas ialah Anwar ni bodoh dan lembab tak tahu apa berkenaan kerjanya sebagai Menteri Kewangan dulu. Nampak sangat dia hanya budak suruhan pihak tertentu.

Apa dia buat sebagai Menteri Kewangan selama 8 tahun?

3 comments:

 • Anonymous says:
  December 21, 2011 at 3:18:00 PM GMT+8

  dia kongkek bini org, kongkek jubo org... tu la keje dia 8 tahun tu.

 • Anonymous says:
  December 21, 2011 at 9:13:00 PM GMT+8

  anwar nie akai dia standard hero2 dlm filem tamil je

 • Anonymous says:
  December 22, 2011 at 3:32:00 PM GMT+8

  kes anwar seludup berbilion rgt wang kertas RM1000 dan RM500 dengan private jet tu bila nak meletop . nallakarupan patut letopkan lah..tunggu apa lagi..blorers koreklah mesti dapat punya.

fda

Link2Me WeLinkBk (254)