Wednesday, December 28, 2011

Nga Komeng acah aje, tiada saman untuk Sekupang Dua


Sebelum itu, The Unspinners sudah tersilap kredit dalam isu kontrak longe suit Nga Kor Meng. Bukan blogger MIC yang dedahkan isu itu tapi blogger Sekupang Dua yang lakukan.

Nga Kor Meng sudah cabar Sekupang Dua untuk membuat laporan SPRM. Itu telah dilakukan. Langsung Nga buat kenyataan akan saman Sekupang Dua untuk menutup malunya.

Dia ingat Sekupang Dua akan gentar dan takut dengan ugutan saman. Tetapi tidak!
Sekupang Dua akan pacak dirinya dari pukul 10 pagi tadi di depan pintu DAP Perak yang bertempat di Medan Istana menunggu Nga menyerahkan writ saman kepadanya.

Pejabat DAP Perak hanya di luar bangunan SUK Perak dan Dewan Undangan Negeri. Isnya berdekatan dengan firma guaman sepufu Nga, Ngeh & Company.

Berdekatan adalah kedai tailor Ethan & Ethan kepunyaan isteri Nga. Begitu strategik sekali kedudukan kedai tersebut untuk terima tempahan dari ADUN dan Exco DAP.

Syabas Sekupang Dua. Ugutan Nga adalah taktik basi DAP untuk menakut-nakutkan agar hak rakyat untuk mengetahui penyelewengan dinafikan.

Sayang Nga dah tersalah orang dan cara. Ini bukan cara nak halang rahsianya terbongkar!

TERKINI: Nga Komeng tak kasi. Cuma mintak alamat, tak samanlah tu....

3 comments:

 • Anonymous says:
  December 28, 2011 at 6:23:00 PM GMT+8

  Syabas buat Uncle sekupangdua...kamu lah sebenarnya wira yg tak didendang.

 • datuksiron says:
  December 28, 2011 at 9:06:00 PM GMT+8

  Tahniah sekupangduas....sapa-sapa yang pegang kuasa akan melakukan rasuah demi kepentingan sendiri. Kalau tak semasa berkuasa bila lagi? Persoalannya yang dah lama pegang tak akan buat lagi sebab dah kenyang, yang baru pegang patut dikekang sebab mereka akan kemaruk mengaut kekayaan seberapa banyak yang boleh sebelum ditendang keluar...Tahniah sekupangduas, berani kerana benar. Dedahkan tembelang DAP ni

 • jakun says:
  December 28, 2011 at 11:52:00 PM GMT+8

  terima kasih sekupang dua,anda jaguh menegakkan kemungkaran pakatan rakyat

fda

Link2Me WeLinkBk (254)