Tuesday, December 27, 2011

Roadshow Anwar 901 ambil risiko kesihatan untuk mobilisasi LGBT dengan kurang peruntukan


Nampaknya usaha Anwar untuk mengumpulkan LGBT Seksualiti Merdeka ke "Kempen Bebas Anwar 901" tidak mendapat sambutan dari para LGBT di Klang Valley.

Tiada sebab rasmi diperolehi tapi dari apa yang diselidek dari mak nyah-mak nyah yang cari makan di Jalan Sultan Ismail berdekatan Beach Club, ramai menganggap ianya usaha yang membuang masa.

Buat apa mereka pergi jika peguam-peguam Seksualiti Merdeka kata anwar sendiri tidak serius mahu pertahankan diri di mahkamah. Ada kata Anwar tiada bukti dan saksi, kini berharap untuk bebas dengan hanya bermain teori konspirasi saja.

Ditambah lagi kata mereka, ramai anak-anak ikan yang akan menjauhkan diri setelah melihat cara biadap yang ditunjukkan SaMM. Kebanyakkan anak ikan tahu ahli2 SaMM tahu Anwar rosak moral tapi masih secara rasmi mempertahankan apa saja Anwar.


Maka satu usaha untuk memobilasikan gay-gay satu negara sedang diusahakan. Fokus Awnar adalah mendapatkan sokongan dari masyarakat LGBT kerana perjuangan Anwar ini berkait rapat dengan perjuangan kaum LGBT untuk menuntut hak mengikuti cara hidup LGBT, khsusnya gay.

Bagi yang bukan LGBT tak perlu datang ke roadshow mereka khususnya yang di Kg Baru pada masa terdekat ini. ditakuti penyakt kelamin merebak.

Mutakhir ini sokongan sudah berkurangan dan bantuan kewangan mula kecairaan. Maka pihak jawatankuasa mobilisasi terpaksa lebih strict dalam membahagikan peruntukan. Mereka menuntut senarai nama diberi dahulu sebeum peruntukan diberi.

Semua risalah dan kain rentang akan diselaraskan. Dalam eri kata lain tiada peruntukan untuk pihak-pihak luar buat risalah dan kain rentang. Mereka akan siapkan di KL dan edarkan ke sstesyen bas, masjid dan surau.

Peserta diminta pakai baju hitam dan reben putih (lambang adil tahun 98) mengikut design yang ditetapkan tapi belanja sendiri.


Sebagai countdown ke Januari 9hb, satu road tour ceramah akan diadakan dari Disember 27 ke Januari 8hb. Belanja dipertanggungjawabkan kepada penganjur tempatan.

Jadual yang kami prolehi adalah berikut:

27 Dis - Kuala Ketil & Sg Petani, Kedah
28 Dis - Kg Baru, KL
29 Dis - Langkawi, Kedah
30 Dis - Taman Melati & PJ Selatan, Selangor
31 Dis - IOI Mall, Puchong
01 Jan - Melaka
02 Jan - Negeri Sembilan
03 Jan - Ledang & Muar, Johor
04 Jan - Tampin, Negeri Sembilan dan Bukit Katil, Melaka
05 Jan - Bentong & Balok, Pahang, Dungun & Kuala T/ganu, Terengganu, Pasir Puteh & Machang, Kelantan
06 Jan - Lembah Pantai & Kelana Jaya, KL
08 Jan - Bukit Segambut dan Kg Baru, KL


Harap pihak Kementeriaan Kesihatan memberi amran kepada rakyat tempatan supaya menjauhi dari perhimpunan yang boleh menyebarkan penyakit kelamin yang bahaya seperti HIV, AIDS, Syplis, dll.

4 comments:

 • Anonymous says:
  December 27, 2011 at 4:15:00 PM GMT+8

  masih nak gunakan cara sebelum pru 12. buat kacau bila kerajaan bertindak, kerajaan zalim. bila kerajaan tak bertindak, kerajaan lemah. tapi sekarang lain, blogger pro kerajaan semuanya bersifat berani dan kuat berusaha. tak kira lah mereka di tuduh menerima habuan tapi pada saya The Unspinner antara yang rajin mengupas isu. syabas dan saya telah mengikuti blog tuan sejak PRK hulu selangor. Jangan lupa pada GAP dan semua bloggers.

 • Megat Alam Gempita says:
  December 27, 2011 at 5:04:00 PM GMT+8

  9 Januari 2012 akan diingati sebagai perhimpunan Gay-Gay dan golongan LGBT Semalaysia. hehehe sama seperti Toronto Gay Pride Parade 9 January 2010 dalam You Tube yang dianggap kemuncak kebebasan golongan gay sedunia!

  Anak Ikan Adam Adli turun tak hari tu nanti?

 • hilbert says:
  December 27, 2011 at 5:55:00 PM GMT+8

  Salam bro,

  ooo agaknya program 'bebas anwar 901' lebih mirip kepada program 'seksualiti merdeka' ler kan bro,,hehe

  maka patut dijauhi bagi mengelak sebarang penyakit kelamin...

  bagus nih, untuk jadi bahan :-)

 • Anonymous says:
  December 27, 2011 at 8:47:00 PM GMT+8


  SIBUK BETOI SI ALJUBURI NI DGN PROGRAM CERAMAH HAMPIR SETIAP MASA DAN SETIAP HARI.

  AKU TAKUT TAK SEMPAT AJA DIA NAK PENUHI SETIAP SATU TEMPAT CERAMAH DI SELURUH MALAYSIA BARAT TU. PERJALANAN TU PULAK TAK KIRA SIANG, MALAM, PAGI ATAU PETANG.

  EH TAK SEMENA2 TERDENGAR BERITA DIA TERKULAI KENA HEMPAP LORI BALAK!

  WALLAHU......ALAM

fda

Link2Me WeLinkBk (254)