Sunday, December 4, 2011

Plakad tuntut "Pecat Boo Cheng Hau"

Gwee Tong Hiang, ADUN Kawasan Bentayan ketika kontroversi enggan memakai songkok masuk pembukaan DUN Johor tahun 2008

Ada penjilat DAP berkempen kata dalam kementari bahawa tidak ada berlaku demo.

Apa jadahnya?

Pukul jam 12 tengahhari seramai 15 orang ahli DAP yang menyokong Gwee Tong Hiang telah mengadakan adakan protes terhadap Dr Boon Cheng Hau di hadapan Wetex Parade, Jln Ali, Muar.

Dah setahun pergaduhan antara mereka tak habis lagi.

Kami silap tulis Vtech dalam laporan pagi tadi. Itu informer kami SMS itulah kami tulis.

Antara yang turut serta dalam protes itu adalah Lim Kem Huat-bekas Naib Pengerusi Jawatankuasa DAP Parlimen Bakri, Khoo Ah Huat- bekas Bendahari Jawatankuasa DAP Bakri, dan Lim Chee Yong- Setiausaha jawatankusa DAP Bakri.

Kelihatan plakad-plakad yang tertulis dalam Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris dan cina yang berbunyi "Boo Cheng Hau otokratik", "Tan Cheng Choon tak khidmat", "Kami mahu calon yang ada khidmat", "Pecat Boo Cheng Hau", dan "Lim Guan Eng jangan buta dan hantar Tan Cheng Choon. Bertanding mesti kalah."

Kehadhiran mereka di sambut oleh dua ahli DAP dari kumpulan anti Gwee Tong Hiong ia-itu Lin Lee Ang - odit DAP Bakri dan Chew Lian Peng - bekas Naib Pengerusi DAP Bakri.

Mereka memarahi peserta protes lalu menyelar mereka sebagai memalukan dan bersikap gangster. Mereka turut digelar sebagai pengkhianat parti.

Selepas peserta beredar, Lin Lee Ang memberitahu wartawan yang hadir bahawa mereka tiada hak buat demikian kerana telah digantung keahlian.

Katanya lagi, calon untuk bertanding ditentukan oleh DAP PUsat dan bukan oleh DAP Bakri. Tindakan mereka yang protes dianggap menjejaskan imej DAP.

Manakala itu, protes di hadapan pejabat Boo di Skudai ditangguh ke hari lain. Terus berapi dan panas DAP Johor.

Dahlah Dr Boo ni juga yang menggelar Jimmy Chua sebagai biadap kerana cuba meminta balik kerusi Tangkak untuk PKR Johor.

Dia juga yang mengeluarkan kenyataan perkhidmatan awam yang dianggotai satu bangsa sebagai Bumiputraisma dan bumiputraisma adalah Apartheid. Macam boleh percaya Cina DAP tidak cauvanis.

Bekas Melayu UMNO yang bodoh saja kini nak tanding untuk DAP.

1 comments:

  • Mae says:
    December 5, 2011 at 8:26:00 AM GMT+8

    Orang Melayu/Jawa bukit naning Muar tidak akan lupa perang Melayu-Cina sebelum kemerdekaan dimana orang Cina dari Muar/bakri menyerang orang-orang Melayu/jawa di Bukit naning.

fda

Link2Me WeLinkBk (254)