Thursday, December 22, 2011

Nik Aziz sakit, Husam Jamnapari gumbira?

Mana tidak, tindak tanduk Dato Dr Hasan Ali menyerang PAS dan kepimpinan dengan disokong oleh anak N.Ajis, Nik Abduh telah menyebabkan N.Ajis sakit masuk hospital.

Gelombang Rakyat melaporkan berikut:
Menteri Besar, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat dimasukkan ke wad di salah sebuah sebuah hospital di sini untuk berehat sejak kelmarin.

Perkara tersebut dimaklumkan oleh Setiausaha Akhbar beliau, Ahmad Fadzli Shaari melalui laman facebook milik Nik Abdul Aziz hari ini tanpa mendedahkan nama hospital.

“Sukacita dimaklumkan bahawa YAB Tuan Guru al-Mursyidul Am PAS masih berehat di dalam wad selepas dimasukkan ke sana pada hari Isnin, 19 Disember 2011.

“Keadaan beliau stabil dan insya-Allah akan dibenarkan keluar sedikit masa lagi,” katanya.

Sementara itu, detikperubahan.com difahamkan Nik Abdul Aziz dimasukkan ke hospital terbabit selepas mengadu sakit perut.

Ogos lalu, Nik Abdul Aziz telah mendapatkan rawatan di Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM) kerana saluran jantungnya tersumbat akibat kadar kolestrol yang tinggi. Pada 8 Disember 2010, Mursyidul Am Pas itu telah dimasukkan ke hospital selama lebih daripada lima hari kerana masalah tulang belakang.

Bagaimanapun beliau kembali bertugas seperti biasa malah bersedia untuk bertanding pada pilihan raya umum akan datang.
"Tok Guru masuk spital? Molek la tu ..."

Husam Jamnapari yang mendengar perkhabaran ini meluahkan rasa lengang dengan perkhabaran kesihatan Nik Aziz.

Kalau ini bukan trick lama orang tua untuk mengalih pandang tekanan yang dihadapi PAs oleh serangan bertubi-tubi Hasan Ali, kesihatan Tok Guru bertambah merunsingkan. Ini berita baik agak sementara bagi Husam.

Lagi baik untuk Husam dan PAS jika Nik Aziz goal sebelum PRU. Husam ada peluang untuk naik segera menggantikan jawatan Menteri Besar.

Dia dah pasang kaki di istana untuk dapatkan perkenan Tuanku. Orangnya ialag Senator Dato Ahmad Rosli Ibrahim bekas Setiausaha UMNO yang lompat ke PAS.

Dalam AJK PAS pusat, rakan-rakan Erdogan sudah tunggu untuk sambut memberi sokongan dan tekanan pengaruh.

Setakat ahli2 ADUN, semua dah dibayar atau boleh dibayar Husam.

Dia dapat lihat kesedihan akan pemergian Tok Guru pasti akan menarik undi simpati dan boleh dijadikan petunjuk endorsement rakyat untuknya.

Walau bagaimana pun, Husam tahu hukum lagi. DIa tidak boleh mendahului tuhan dalam hal hidup mati. Selagi nyawa masih ada dalam badan, Husam tidak boleh buat sebarang kesimpulan salah.

Dia perlu membersihkan namanya dengan segera.

Khabarnya bukan saja RBF atau Faisal Robhan Ahmad dan Syed Azidi aka Kickdefella saja yang sedang dikejar ke mahkamah.

Sesiapa saja blogger pro UMNO yang tulis buruk pasal dia akan diheret ke mahkamah. Supaya tak nampak sangat dia mengejar blogger pro UMNO, dia akan saman juga blogger pro PAS dan Pakatan Rakyat yang independent atau pro ulamak.

Kalau tidak dapat diheret ke mahkamah, akan dihantar gangster mamak untuk bawak anjing takut-takutkan mereka.

P/S Kami The Unspinners mendoakan Nik Aziz sihat dan pulih kembali. Politik, politik juga. Masih ada lagi persauraan Islam dalam Unspinners.

Lagi pun, kami harap beliau diberi masa lagi untuk bertaubat dari dosa-dosanya yang masih dilakukan walaupun sudah naik haji berkali-kali.

4 comments:

 • Anonymous says:
  December 22, 2011 at 11:45:00 AM GMT+8

  Perkara tersebut dimaklumkan oleh Setiausaha Akhbar beliau, Ahmad Fadzli Shaari melalui laman facebook milik Nik Abdul Aziz hari ini tanpa mendedahkan nama hospital.

  “Sukacita dimaklumkan bahawa YAB Tuan Guru al-Mursyidul Am PAS masih berehat di dalam wad selepas dimasukkan ke sana pada hari Isnin, 19 Disember 2011.


  Bukan main suka lg SU nik ajis ni bila boss masuk spital..hehehe

 • Jeffry says:
  December 22, 2011 at 12:28:00 PM GMT+8

  SAKIT ATAU TAK BETUL LAA WALLY SLIPAU NI KELDAI TUNGGANGAN KEHKEHKEHKEH

 • Anonymous says:
  December 22, 2011 at 5:26:00 PM GMT+8

  kekeke dorg mmg suka nik ajis mati cepat @ turun tahta lagipun nik ajis dah jadi labialiti untuk pas kelantan

 • Anonymous says:
  December 23, 2011 at 2:17:00 PM GMT+8

  Sempat lagi nak cetak byk2 gambar wali selipar aka nabi hamPAS tu. Lepas wali selipas KOJOL, parti hamPAS boleh buat lebih byk lagi duit sumbangan penganut bodoh mereka hasil penjualan gambar nabi hamPAS tu....

  o ye, jangan lupe suruh LKS, LGE, Nga Komeng dan seangkatan dengan mereka utk mengadakan majlis peringatan dan sembah buat nabi hamPAS tu eh....

fda

Link2Me WeLinkBk (254)