Wednesday, December 14, 2011

Musa Hasan patut saman Sinar Harian Kelantan!


Di atas adalah fitnah yang dilakukan oleh Sinar Harian edisi Kelantan terhadap Tan Sri Musa Hassan, bekas IGP yang dikatakan berkahwin dengan artis Nursyella Dato Kamaruddin.

Sebaik saja benda ini tersebar, Nursyellah menafikan tetapi tidakmahu dedahkan siapa suaminya.

Ini yang membuat fitnah terhadap Musa Hassan yang dmulakan sorang blogger tersebar luas.

Musa sudah ikut prosedur untuk melaporkan hal ini kepada polis dan SKMM untuk siasat dan kiranya ada bukti, beliau mahu saman blogger tersebut.

Tak payah buang masa sangat, Tan Sri. Saman saje Sinar Harian. Mana tahu dapat punyai sebuah syarikat akhbar.

6 comments:

  • Nok says:
    December 14, 2011 at 11:15:00 PM GMT+8

    saman jgn tak saman....kalau tak depa akan terus buat fitnah....utusan melaysia pun kena saman menang lge rm200... itu pun haprak ni kata malayia mahkamah kanggaro...sikit hari lagi bila anuar ke sungai buluh depa akan kata mcm tu le dasar haprakkkkk

  • PAPA GOMO says:
    December 14, 2011 at 11:59:00 PM GMT+8

    setuju.. SAMAN je...

  • Anonymous says:
    December 15, 2011 at 1:19:00 AM GMT+8

    Saman.....bagi mereka bankrup, kita jadi jutawan atas kejahatan mereka!!!!!!

  • Anonymous says:
    December 15, 2011 at 6:25:00 PM GMT+8

    Akhbar yang suka fitnah memfitnah ni memang patut disaman...

  • Anonymous says:
    December 15, 2011 at 8:21:00 PM GMT+8

    Tan Sri Musa dan ahli keluarga beliau adalah orang2 yang ternama.Tapi yang paling dihormati adalah ayahanda beliau seorang yang kuat pegangan ugamanya.

    Sinar Harian patut pertimbangkan kesahihan maklumat sebelum memfitnah orang. Isu ini jelas telah menjatuhkan air muka, maruah, kredibiliti dan nama baik keluarga Tan Sri Musa, terutamanya ayahanda beliau.

    Oleh itu saman terhadap Sinar Harian mestilah sehingga syarikat akhbar ini bungkus, muflis dan gulung tikar sampai kiamat.

    Saman, jangan tak saman. Kalau tidak dia (SH) mereka buat lagi.

    Terlajak perahu amat berbeza dengan terlajak kata . . .

    Amekkaw . . .

  • Anonymous says:
    March 15, 2012 at 2:44:00 AM GMT+8

    betul tu. saman aje. atau boikot jangan beli. sinar harian tak ambil berat kebajikan pekerja. buduh, keluar berita ntah apa2.

fda

Link2Me WeLinkBk (275)