Wednesday, August 24, 2011

Omar Ong Rasputin mahu Malaysian Insiders Suhaimy Kamaruddin ke dalam Petronas?



Omar Ong yang digambarkan Gelonbang Wangsa Maju sebagai Rasputin adalah tangan yang melobi Dato Najib meletakkan bekas bossnya Dato Shamsul Azhar menjadi CEO Petronas.

Mulut muallaf yang angkuh dan sombong ini juga yang membuat mulutr mengatakan Dato Najib bawak masuk Pengurus Cina ke dalam Petronas, lalu diambil beberapa Pengurus dari Shell dan diletak terus ke atas.

Bukan isunya perkauman, kenapa perlu mereka diletakkan kerana mereka Cina. Ikutlah proses succession syarikat. Jika layak, naikkan mereka tetapi kenapa pula naikkan mereka dengan segera kerana mereka Cina?


Sejak itu, pernah Dato Shamsul meletakkan Sherul Stochard, Naib President Parti Rakyat Malaysia yang agenda politik bukan seiring dengan kerajaan pimpinan BN diletakkan sebagai Director Communication.

Kini timbul dari Bigdog, seorang penulis Malaysian Inisders yang sering memutarbelit dan memesungkan fakta dalam laporan berita dan ulasan akan di naikkan sebagai Director Communication.

Ah perkara ini tidak susah diteka. Suatu masa nama Suhaimy Kamaruddin pernah disebut oleh Apanama sini.

Pastilah Suhaimy Kamaruddin masih dikehendaki oleh Dato Shamsul. Melaui dialah sering kebocoran maklumat berlaku dalam Petronas yang selalu memalukan kerajaan.

Gila ke apa Shamsul dan Omar Ong Rasputin? Orang yang sebahagian dari organisasi yang menyerang kerajaan mahu diserapkan dalam kerajaan?

Dengan mengekalkan Omar Ong Rasputin, ini adalah satu kepastian untuk untuk menimbulkan kemarahan orang Melayu kepada kerajaan dan manfikan undi Melayu kepada UMNO/BN.

Selamatkan Najib dari dikhayalkan dengan kata manis Rasputin Malaysia Omar Ong Rasputin!

9 comments:

  • Anonymous says:
    August 24, 2011 at 4:08:00 PM GMT+8

    Masaalahnya apakah ada sesiapa yg mampu menyampailan maklumat ini kpd DSN..sekadar huru hara dlm blog sahaja, hanya buang masa dan meletihkan..

  • Anonymous says:
    August 24, 2011 at 4:32:00 PM GMT+8

    Anon 4:08pm

    Jangan sesekali memandang rendah peranan blogger untuk membentuk public opinion.

    Dalam dunia cyber sekarang, yang mana internet boleh di layari di mana dengan mudah, besar kemungkinan DSN sendiri akan membaca message yang hendak di sampaikan oleh para blogger.

    Salah satu sebab PR menang besar pada PRU 12 adalah kerana tewasnya BN di medan cyber.

  • Anonymous says:
    August 24, 2011 at 4:46:00 PM GMT+8

    suhaimi is a petronas scholar and already in petronas. at the moment he is a senior manager and a pa for en medan, sgm for corporate services.

  • Anonymous says:
    August 24, 2011 at 4:58:00 PM GMT+8

    aku percaya KJ si kitol tengah gelak besar sekarang dengan adanya ong cinababi dlm petronas ni

  • Anonymous says:
    August 25, 2011 at 5:15:00 AM GMT+8

    Memang dah ada kat dalam petronas. Dalam senyap mengatur strategi, susun orang-orang pro pembangkang dalam company. Semua gerak geri management dia tahu dan sampaikan pada yang berwajib. Duit petronas berapa, apa petronas nak buat, nak beli, nak invest - semua kuncu-kuncu dia tahu. Dah lah memang orang kelantan yang paksinya ke situ.
    Yang aku lagi heran management petronas ni. Terang-terang malaysian insider writer. Apahal?

  • The Unspinners says:
    August 25, 2011 at 9:03:00 AM GMT+8

    Aiman

    You must be the most clever person in the world.

    Do you expect your comment to get posted by attacking the blog owner?

    Speak but you dont have to attaack.

    So obvious you are ethos attack dog

  • nonbal says:
    August 25, 2011 at 9:42:00 AM GMT+8

    Come on DS Najib, jangan buat kesilapan kedua sepertimana kesilapan Dr M memasukan Eric Chia kedalam Perwaja. Lihat bagaimana perwaja dimusnahkan dari dalam. Satu-2nya kilang besi terbesar milik kerajaan dan bumiputera telah dimusnahkan demi survival kilang besi cina malaysia.
    jangan terlalu percaya kepada seseorang sehingga menidakan pandangan bangsa sendiri.

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 10:07:00 AM GMT+8

    "Semua gerak geri management dia tahu dan sampaikan pada yang berwajib... semua kuncu-kuncu dia tahu. Dah lah memang orang kelantan yang paksinya ke situ." Memang ada orang macam ni di Petronas. Head of Media Relations lah. Check sendiri siapa orang Kelantan ini di corp comm...

  • Anonymous says:
    September 3, 2011 at 12:56:00 AM GMT+8

    apa nak kecoh ni bro. kalau belajar xnak macam mana nak jd tuan director atau boss? yang pandai2 bnyk pro pembangkang. is that mean orang bodo je tak pro pembangkang? suhaimy kamaruddin memang penulis malaysia insider dan secara kebetulan dia staff petronas yang berjaya. takkan nak politik kan benda ni? rezeki dia kerja. harap jangan sesuka hati tulis benda2 tak buat usul periksa. bahaya bro, ini melibatkan periuk nasi orang. tak baik kacau.

fda

Get your volunteer initiatve funded!

Link2Me WeLinkBk (254)