Greetings

Friday, August 26, 2011

Live dari Mahkamah Jalan Duta 26/8


Setelah tiga saksi pembelaan tersungkur di Jalan Duta, pakar Dr Brian McDonald lebih aggresif dalam usaha menafikan keputusan ujian DNA. Dia menyangkal ujian yang telah dijalankan sebagai tidak betul dan ada pencemarn sampel.

Dia kata makmal kita sebagai makmal tiada akkreditasi. Baca Empayar Pemuda sini dan lihat mereka malukan diri sendiri berikut:


Angkuh sekali orang putih ini mempertahankan Anwar boneka kuasa barat dan ejen Yakjuj Makjuj di bumi Malaysia. Tunggu orang putih ni diajar cukup-cukup oleh brown gentleman berkulit sawo matang.

--------------------------------------

0805 - Keadaan di sekitar lobi mahkamah tenang. Hanya beberapa penyokong tegar Anwar berlegar sekitar lobi

0820 - Para wartawan mula beratur di ruang legar pintu masuk kamar. Tok Moh Bhajan Singh di lihat berlegar-legar di sekitar luar pintu masuk kamar. Apa lagi nak mandram, asyik tak menjadi aje ...

Rata-rata wartawan yang hadhir semalam mengeluh kerana tak boleh buat story terbaik kerana perbicaraan melibatkan banyak teknikal berhubung DNA testing selain loghat saksi yang pekat Australia yang kamplong.

0847 - S Nair, Dato Param dan Dr. Brian McDonald dilihat tiba awal masuk ke kamar.

0852 - Wartawan serta pemerhati asing mula dibenarkan masuk dalam memenuhi galeri awam termasuk Tok Moh Anwar. Peliknye kalau time DPP Dato Yusof nak bagi cross examination, Tok Moh Anwar mesti datang. Sah ada usaha nak mandramm DPP dan Hakim.

Barisan peguam DPP tiba di kamar dgn wajah ceria terutama Dato Yusuf. Sama ada mood nak raya atau ada peluru terbaik bagi memecahkan hujah Ole McDonald untuk hantar balik ke farm di pendalaman Australia.

0859
- Anwar dan Wan Azizah serta anaknya tiba dalam kamar bersama kuncu-kuncu tegarnya seperti Chua Jui Meng. Anwar dengan wajah ceria terus bersalam dan sembang dengan 2 orang pemerhati asing (cover malu kot). Mark Trowel, Pemerhati Peguam Komanwel mnunjukkan akhbar antrabangsa kepada Anwar. Dia nak tau kot sama ada kes liwatnya ada litupan di negara omputih...

0905 - Galeri awam masih banyak kerusi kosong. Wan Azizah terus mendapatkan Ram Karpal Singh sejurus tiba dalam kamar. Nak tau macam mana strategi pembelaan pagi ni... Maklumlah strategi pembelaan Anwar backfire satu demi satu.

0915 - Perbicaraan bermula dengan Dr Brian McDonald (Brian) dipanggil semula dalam pemeriksaan utama oleh pembelaan yang diwakili Ram Karpal Singh (Ram).

Brian menyambung semula keterangan semalam berhubung proses memisahkan sel bukan sperma dan sel sperma dalam sampel air mani dalam peringkat analisa DNA dalam sel sperma.

Nurul Izzah dan suaminya tiba di mahkamah.

0931 - Chua Jui Meng dilihat tekun menyalin nota berhubung keterangan Brian.

Masaalahnya highly teknical untuk dilapor.

0934 - Ram asyik focus soalan bab prosidur dan proses pengasingan sel dalam air mani ke atas Brian. Ni mesti nak tuduh cara Dr Seah tidak betul seterusnya mendakwa punca keputusan analisa kimia tidak betul.

0937 - Kapal Singh baru sampai ke kamar mahkamah. Macam hak dia untuk sampai lambat.

0941 - Brian diminta merujuk laporan kimia yang disediakan oleh Dr Seah berhubung proses pengasingan. Saksi berpendapat Dr Seah tidak mungkin dapat mengenalpasti 3 sampel swab B7-B9 sebagai sampel diambil dari rektum semasa menjalankan proses pengasingan tersebut.

Selain itu, dia mendakwa Dr Seah tidak menggunakan rujukan sampel swab yang diambil dan telah menyediakan rujukan bagi sampel tersebut tidak sah dalam laporannya. Dah agak dah ... omputih ni saja pandai dalam dunia!

0951 - DNA dari sampel B7 dan B8 di high rektal dan B9 dari anus Saiful adalah lower reckal.

Dia menyangkal keterangan Dr Seah bahawa wujud DNA Pengadu dan Tertuduh. Brian berpendapat ia adalah DNA namun ia bukan datang dari sperma.

Dia mendakwa ia kesan dari proses pengasingan sel dari air mani yang tidak betul kerana masih wujud sel bukan sperma semasa membuat proses mengganalisa DNA sperma. Dr Seah hanya membuat tekaan dalam mgenalpasti sumber DNA tersebut.

Dah agak dah ... ini macam semua tak betul! Overdone obviously!

0958 - Anwar dilihat menyandarkan tangan sebagai senang hati ketika Brian menyatakan proses pengasingan sel dari air mani tidak dijalankan dengan betul dan laporan kimia boleh dpertikai.

1006 - Dr. Brian mendakwa kewujudan dominan sel sperma/DNA Saiful dalam anus akibat dari anusnya sendiri.

1012 - Ketika diminta mengulas laporan kimia yang disediakan oleh Dr Seah, Brian berpendapat Dr. Seah tidak mencapai objektifnya secara saintifik dalam kajian kerana beliau tidak menjalankan proses pengasingan sel sperma dan bukan sel sperma dalam sampel air dengan betul.

Ini menyebabkan Dr Seah hanya membuat tekaan dalam laporannya berhubung sel yang tidak dikenali dengan dibantu keterangan.

Outright and comprehensive rejection of report does not make sense. Dr Brian McDonald made a fool of himself and he will be tarred back to the Outback.

1019 - Mahkamah rehat sebentar dengan pihak pembelaan. Anwar dilihat terus mendapatkan brothernya Karpal. Perbualan serius ...

1025 - Reaksi luar kamar ... Dato Yusof menyatakan bahawa dakwaan Dr Brian McDonald bukan suatu yang menyeluruh. Tindakan pembelaan berulang kali mengemukakan soalan sama dilihat sebagai mereka sbenarnya tidak faham akan proses ujian DNA secara menyeluruh.

Anwar masih hangat mengadakan perbincangn dengan para peguamnya.

1040 - Perbicaraan bersambung dengan Dr Brain McDonald diminta menjelaskn proses pengiraan jumlah DNA yang hadir bagi membolehkan analisis DNA dilakukn dan mengulas carta electopigraf berhubung DNA Saiful, Male Y dan DNA pihak ketiga.

KOMEN KAMI: Ini pasti long winded highly technical explanation. Kalau taktik pembelaan adalah untuk confuse orang ramai dan mahkmah, ianya tidak bijak. Keterangan mesti ada sesuatu yang mahu disampaikan dengan mudah difahami ramai dan mempunyai releven dari segi legal. Bila susah untuk difaham, apa ertinya membela diri?

1110 - Hadirin di galeri awam jelas tampak kebosanan yang mjadi punca ada yang tertidur termasuk kuncu Anwr sendiri. Keterangan saksi terlalu teknikal.... Suasana seolah-olah Ram dan Dr Mcdonald sahaja berada di dalam kamar hakim.

1118 - Brian menyatakan bahawa beliau tidak tahu berapa jumlah kuantiti DNA yang diuji dalam ujian DNA kerana tidak dinyatakan dan dicatat dalam laporan. Oleh itu, beliau tidak boleh menerangkan lebih lanjut berhubung proses yang diambil oleh Dr Seah dan tiada pendapat keseluruhannya ke atas ujian tersebut. Andaiannya sebelum ini hanya berdasarkan kefahaman/pengalaman beliau serta laporan kimia yang disediakan serta carta elekropirogar yang disediakan kepadanya sahaja. Oleh itu, kuantiti DNA yang diuji adalah amat penting dicatatkan dalam laporan kimia bagi mgukuhkan lagi keputusan tersebut.

1128 - Brian mendedahkan kepada mahkamah bahawa sampel swab B7 yang mgandungi DNA Male Y yang dominan, tidak berlaku degradation ketika ditanya oleh Ram sambil merujuk carta tsebut.

Kelihatan Dr. Seah dan Puan Noorin senyum sesama sendiri. Sah DNA Anwar ada dalam anus Saiful dan ia tidak boleh disangkal lagi..... Dsai terus tunduk dan catat sesuatu pd buku nota nya.

1134 - Ram tak puas hati dengan jawapan Brian... Asyik dok pusing soalan agar Brian pening dan tukar jawapan tadi. KANTOL!!!!

Pusingh pusingh pusingh .... selama dua hari. Akhirnya saksi tembak kaki sendiri pada saat terakhir kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah ....!!!!!!!!!

1140 - Brain dilepaskan dan akan dpanggil semula kelak.

1141 - Saksi pendakwaan Supt. Jude, IO kes dpangil smula mberi keterangan. I0 dipanggil untuk menjelaskan berhubung laporan perubatan Saiful yang disediakan oleh Dr Osman, Pusparawi. DSP Jude menyatakan bahawa dokumen asal tersebut ada padanya hasil dari rampasan pada 6/8/08. Dokumen tersebut telah ditender kepada mahkamah.

1146 - Mahkamah ditangguh sebentar bagi membolehkan DPP dan peguambela berbincang akan tarikh perbicaraan yang sterusnya....

1151 - Elizabeth Wong baru sampai. Sudah habis baru nak datang.

Anwar dilihat rancak bersembang bersama-sama Dr Brian McDonald, Mark Trowell dan Chua Jui Meng.

1200 - Perbicaraan ditangguh sehingga 19-23 September

Sekian terima kasih.....

Selamat hari raya, Maaf zahir dan batin dari pasukan "Live dari Mahkamah Jalan Duta"

89 comments:

  • drmaverick says:
    August 26, 2011 at 8:56:00 AM GMT+8

    lagipun masa ujian terhadap sample dibuat masih lagi accredited lab tu. Apolah bongap bonar owang puteh ni. Kalau ujian sample tu dibuat skarang barulah bleh dispute.

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 8:58:00 AM GMT+8

    nak harap menang kes melalui procedure dan technicality je ke?
    buktikan la yg liwat tak berlaku, anwar takde kat tempat tu etc..
    alibi...mana sakisi alibi? bukan ke anwar kata ada ramai saksi alibi? paling obvious si nurul izzah la..siap ada bukti video lagi dia kata he's with us...oppps, video itu sekadar besi la pulak...hehehe

  • Nasionalis1982 says:
    August 26, 2011 at 9:05:00 AM GMT+8

    Walaupun dalam mood menyambut Hari Raya Aidilfitri, namun anda tetap setia memberi laporan terkini kes liwat Anwar dari mahkamah.

    Terima kasih kami ucapkan.

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 9:08:00 AM GMT+8

    habis semua kes rogol yg sudah disabitkan dan melibatkan ujian DNA di Malaysia ni terpaksa dibatalkan gitu nampaknya. seronoklah perogol-perogol sebab ketidakadilan berlaku ke atas mereka.

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 9:09:00 AM GMT+8

    TAZKIRAH JUMAAT;
    Kewujudan air mani segar/ hidup dalam dubur saipol merupakan KETENTUAN TUHAN..ini mengatasi segala ISO atau apee-ape standard yang diguna pakai oleh manusia.. Tuhan hendak menunjukkan kemungkaran bakal terserlah apabila manusia enggan bertaubat....dan ingatlah " SESUNGGUHNYA AZAB AKU AMAT PEDIH "

  • Admin says:
    August 26, 2011 at 9:19:00 AM GMT+8

    Post anda dipaparkan di Page FB berikut:- http://www.facebook.com/pages/Malaysia-Politics-Blogger-Page-ProAnti-Gov/211246465595305?sk=wall

    Jika setuju, sila Like Page tersebut, sebaliknya sila email kepada Admin untuk remove blog feed anda daripada Page tersebut.

    Terima kasih

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 9:37:00 AM GMT+8

    Nampak sangat peguambela nak gunakan kesalahan teknikal sbb alibi anwar dah tak ada.

  • dokter ayam says:
    August 26, 2011 at 9:38:00 AM GMT+8

    bros

    tak perlu risau lah.

    Mat salleh 2 ekoq ni bukan nya saksi yang di panggil sebab berada di tempat kejadan atau alibi.

    Mereka di panggil anwar setakat nak bagi "pendapat pakar". Dan mereka tidak terbabit secara langsung melakukan proses penyiasatan dalam kes ini.

    Sepertimana mereka boleh "menyangkal kredibiliti pakar makmal Malaysia", begitu juga pendakwaraya boleh mempersoalkan 'pendapat mereka" itu.

    persoalan bagaimana air mani (DNA) anwar boleh berada dalam lubang dubur saiful adalah lebih penting.

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 9:45:00 AM GMT+8

    semua perogol dan peliwat bersorak gembira sempena hari raya ini kerana loyar belit kata makmal jabatan kimia takde kad kredit...opps takde akreditasi. belalai mereka nampaknya tegang kembali setelah layu sekian lama.

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 9:58:00 AM GMT+8

    terdapat dakwaan sijil yg di ambil ni palsu sebab dalam format pdf yang diedit...sedikit kecewa jika perkara ini benar, anyway sijil ni bukan dari blog ni. anyway sudah kasi nervous nih.

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 10:00:00 AM GMT+8

    Hal-hal teknikal, prosedur dan akreditasi serta kelayakan seperti ini adalah keperluan dalam semua aspek pengurusan dan pentadbiran. Pematuhan dalam semua aspek adalah jalan yang paling baik untuk mendapatkan keadilan sebenar ( selaras dengan maksud 4 orang saksi ). Omputih di negara-negara maju telah melalui dan belajar tentang semua keperluan ini.
    Pematuhan dalam semua aspek membentuk Piawaian Prosedur Operasi (SOP)adalah bertujuan mengelakkan berlakunya risiko yang tidak boleh diterima dalam semua aktiviti/kerja.
    Sebab tulah sabda Rasulullah yang menyuruh umat Islam menuntut semua ilmu kerana dengan ilmulah maka kebenaran dalam kehidupan dapat dicari.
    Mencari ilmu adalah proses yang panjang dan penuh likuan. Tetapi ia mewujudkan masyarakat yang mampu mentafsir kehidupan dengan menggunakan ilmu, akal dan budi.
    Tidaklah akan berlaku seperti sekarang ni, cakap seolah-olah pandai tapi tanpa kelulusan sewajarnya contoh, ustaz PAS, berapa ramai yang berkelayakan tinggi melepasi ijazah, yang bercakap atas kapasiti profesional sebagai ahli agama. Saya rasa tak ramai, cuma banyak yang jadi ustaz celup, malah pernah terbaca blog yang mendakwa ' kalau bukan ahli PAS, jangan bicara tentang akidah". Tahap agama apakah ini.
    Pengajaran daripada kes bicara ini adalah amat besar impaknya terhadap SOP semua agensi dan rakyat Malaysia perlu sedar bahawa kenapa Omputih memendang rendah kepada kaedah kita, adalah kerana kita mempunyai ramai orang tetapi orang kita tidak berpelajaran dan banyak bercakap tanpa akreditasi (tauliah) untuk bercakap. Hendak memimpin tapi tiada akreditasi untuk jadi pemimpin. Wahai umat Islam (Melayu)..Iqrak..(bacalah)..

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 10:12:00 AM GMT+8

    Pertembungan antara pakar tempatan yang terlibat dengan pakar luaran yang menjadi saksi yakni melontarkan pandangan dalam mahkamah bukanlah sama dengan pertembungan antara dua ahli akademik di menara gading. Di menara gading semua pendapat dilontarkan adalah demi kebenaran semata-mata yakni tidak ada putar belitnya.

    Pelayar Blog Politik

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 10:15:00 AM GMT+8

    Nampak sangat penyokong umno ni bongok sangat.

    Mana ada dalam sejarah malaysia semenjak Merdeka hingga sekarang, kes rogol dan liwat membabitkan dna perogol dan peliwat; dan yang kena tuduh dithabit atas keterangan dna. Bagi tahu aku apa kesnya. Yang ada hanya kes Anwar saja iaitu liwat 1 &2 kerana tanpa dna yg direka cipta susah nak dapat thabitan terhadap Anwar.

    Mana ada kes rogol dan liwat dimana mangsa bolih jumpa PM dan Ketua Polis mengadu telah dan akan dirogol atau diliwat. hanya kes rogol dan liwat ciptaan umno shj. Apalah bangang sangat ni.

    Alibi? kau faham ke tidak ni. Alibi bermakna tidak ada ditempat kejadian. Didalam kes Anwar, dia ada ditempat kejadian. Alibi apa bendenya. Yang tak ada ditempat kejadian ialah Siful. Saksi? Tunggulah dulu. Keterangan pakar baru nak mula dn belum habis.

    Dr pakar cakap...selepas 50 jam kualiti air mani yg Siful kononnys simpan dlm dubornya selama 2 hari sudah berkurangan. Ahli Chemist M'sia cakap semasa pemereksaan air mani yg dibawa selepas 90jam kualitinya segar bugar macam keluar dari kote Siful dlam masa 12 jam. Kan nampak sangat bohong punya polis.

    Satu lagi pakar cakap..selepas cecair tu diambil dari jubor Siful, kena pereksa dahulu melalui microscope samada betul air mani atau tidak. Ini tidak dilakukan. jadi mana tahu yg diambil dari jubor Siful dan disimpan olih Jude Pereira tu selam 48 jam air mani ke air mazi arau berak siful. guna otak sikit.

    Keterangan Pakar nak menampakkan yg diambil dari dubor siful tu telah direka cipta. Kemunkinannya satu...air mani Rodwan pegawai polis diinject dlm dubor Siful. Lepas tu good morning towel yg digunakan olih Anwar dipegang olih Rodwan. Itu sebab towel tu mengandungi multiple dna profiles. Tapi Chemist melayu tu cakap ada single profile shj. mestilah dna rodwan match dng air mani yg dimasuk dlam dubor Siful dan dikatakan Anwar punya. Ini theory akau sjh selepas mendengan keterangan Pakar.

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 10:20:00 AM GMT+8

    Anonymous said...
    terdapat dakwaan sijil yg di ambil ni palsu sebab dalam format pdf yang diedit...sedikit kecewa jika perkara ini benar, anyway sijil ni bukan dari blog ni. anyway sudah kasi nervous nih.
    August 26, 2011 9:58:00 AM GMT+08:00 <- PDF is just a format bro, portable document format, postscript.....nak edit dalam format lain pu n boleh edit, selalunya source dalam format lain the di pdf kan utk senang dipamerkan dan dikongsi....thus the word portable....so different environment, devices & apps can be used to display the document.

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 10:29:00 AM GMT+8

    kalau DNA tu bukan dari sperma anuar dalam lubang dubur saiful, mungkin ia datang dari air liur anuar yang jilat lubang dubur.

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 10:33:00 AM GMT+8

    anon 10.15

    kalau belajar takat belajar pengajian Melayu kat UM je, tak yah lah nak cerita teknikal.

    nanti jadi macam mahfoz jaga airport cerita bab ekonomi.

    No further comment.

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 10:36:00 AM GMT+8

    anon 10:15 am,

    oooo...takde perogol dan peliwat sabit kes dgn dna ye? jadi semua disabitkan sebab apa? alibi? video clip? atau pengecaman oleh mangsa?

    oooo...anwar ada rupanye kat tempat kejadian ye? jadi terbuktilah nurul izzah menipu kan? siapa nurul izzah? pemimpin pkr..

    oooo..takde kes jumpa pm atau ketua polis ye? kalau ko kena liwat oleh milosuam, memang la ko tak jumpa pm, jumpa polis pun dah cukup. high profile case mmg la jumpa org2 tertinggi jugak. bodo!

    oooo..alchemist dan polis bodo ye? ko lagi bodo sebab air mani ada kandungan kimianya tersendiri. itu semua teknikal, for sure alchemist itu ada bukti. tunggu je. yg pasti, mc donald tak nampak sendiri apa yg paar tempatan nampak.

    tunggu je. hehehehe

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 10:36:00 AM GMT+8

    Tak payah la nak teknikal sangat...rakyat nak tahu anuwar ada melakukan penetrasi ke tidak tu je...tak payahlah nak belit-belit..panggil org luar nampak sangat pengecut..apa dah teruk sangat ke pakar-pakar DNA kat malaysia ni...podah...ANUWAR harus bertaubat sebelum tuhan cabut nyawa.

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 10:40:00 AM GMT+8

    Keterangan Pakar nak menampakkan yg diambil dari dubor siful tu telah direka cipta. Kemunkinannya satu...air mani Rodwan pegawai polis diinject dlm dubor Siful. Lepas tu good morning towel yg digunakan olih Anwar dipegang olih Rodwan. Itu sebab towel tu mengandungi multiple dna profiles. Tapi Chemist melayu tu cakap ada single profile shj. mestilah dna rodwan match dng air mani yg dimasuk dlam dubor Siful dan dikatakan Anwar punya. Ini theory akau sjh selepas mendengan keterangan Pakar. <- KALAU TEORI BODOH KAU BETUL, SURUH LAH ALBONTOTI BABI KAKI LIWAT BAGI DARAH KE< SKIT KULIT TELO BUSUK DIA UTK BUAT UJIAN DNA, MAT AUSSIE MABOK PUN BOLEH BUAT, TAK YAH LAB MALAYSIA....MESTI DNA BABI LAIN DGN DNA RODWAN MENGIKUT TEORI KAU YANG BODOH....IKUT TEORI KAU BODOH LAH ANWAR BABI TAK BAGI DNA KAN !!!!! LEPAS BUAT TERUS BEBAS KALAU IKUT CITE MAK KAU YANG BODOH NI. BODOH LAH KAU ANAK KELING....CERITA KELING PUNYA PJG.....

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 10:42:00 AM GMT+8

    apsal teknikal sangat....orang kampung cuma nak tahu belalai tu ada masuk dalam lubang jamban atau tidak...itu je nak tau.

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 10:44:00 AM GMT+8

    nti kalau kene keturunan batang idung sendiri kene rogol, jgan mintak pertolongan pakar DNA kita . pegi je McDonald

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 10:44:00 AM GMT+8

    Non 9:58..

    Sijil tersebut tidak palsu..

    Diambil dari sumbernya :

    http://www.ascld-lab.org/labstatus/accreditedlabs.html#malaysia

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 10:47:00 AM GMT+8

    5+5 = 10. Ia dapat dibuktikan dengan mengambil 5 guli di masukkan dalam bekas dan di tambah lagi lima guli makanya apabila kesemua guli dikira jumlahnya adalah 10.

    Kalau penuntut lokal kata 5+5 = 8

    dan

    Penuntut oversea kata 5+5 = 7

    bukanlah bermakna penuntut oversea tadi lebih bijak atau lebih betul berbanding penuntut lokal tadi.

    Dalam konteks berapa jam DNA boleh kekal dalam sperma itulah yang berlaku. Pendapat oversea bukan berdasarkan ujian saintifik tetapi menerusi pemerhatian dan pengalaman semata-mata.

    Ini bermakna pendapat oversea tidak lebih benar dan dengan itu tidak layak menyanggah kesahihan adanya sperma dan DNA yang diperlukan.

    Pelayar Blog Politik

  • CrashoverLoad says:
    August 26, 2011 at 10:56:00 AM GMT+8

    Anonymous August 26, 2011 10:20:00 AM GMT+08:00
    Anonymous August 26, 2011 10:36:00 AM GMT+08:00

    Assalamualaikum;

    Jawapan kepada Persoalan panjang lebar anda hanya satu :
    Kalau anda kena liwat ngan DSAI, apa anda akan buat? Adakah anda akan buat seperti Saiful atau anda balik Kg lepak buat taktau, nothing happend? Pilih la.. Saiful dh pilih ehh sorry lupa Hj Mohd Saiful Bukhari Azlan.. BUKAN DS HJ AI ye.

    Certificate tipu.. biaq betul. terpampang kat website ni :
    http://www.ascld-lab.org/cert/cert331.pdf
    WEBSITE SIAPA tu? lenkali siasat sindiri dahulu, jgn bergantung kepada CAKAP2 ORG !
    http://www.ascld-lab.org/accreditedlabs.html
    TENGOK list dulu, baru banding... INI namanya TROUBLESHOOTING SKILL. ORG ada skill ni SUSAH nak kena TIPU !
    TAK SALAH pun kalau BERTANYA dahulu..

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 10:58:00 AM GMT+8

    1012 - Ketika diminta mengulas laporan kimia yang disediakan oleh Dr Seah, Brian berpendapat Dr. Seah tidak mencapai objektifnya secara saintifik dalam kajian kerana beliau tidak menjalankan proses pengasingan sel sperma dan bukan sel sperma dalam sampel air dengan betul.

    Ini menyebabkan Dr Seah hanya membuat tekaan dalam laporannya berhubung sel yang tidak dikenali dengan dibantu keterangan.

    Outright and comprehensive rejection of report does not make sense. Dr Brian McDonald made a fool of himself and he will be tarred back to the Outback.

    ************************

    " Ini menyebabkan Dr Seah hanya membuat tekaan dalam laporannya berhubung sel yang tidak dikenali dengan dibantu keterangan "

    =>
    Mamat saleh ni mungkin tak di'brief' sejelasnya bhw ada satu lagi padanan DNA yang diambil dari lokap. DNA lokap match dgn DNA dlm rektum saiful. DNA lokap milik mr Y.


    Anwar kantoi lagi. Anwar makin dikantoikan.

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 11:02:00 AM GMT+8

    bulan posa ni orang lain sibuk menghabiskan tadarus, bersedekah dan menambah amal bakti, tetapi nuar aljuburi dok kalut dan kelam kalibut mempertahankan batang pelirnya daripada siksaan dunia.....bukankah ini semua sudah merupaka petanda! Astaghfirullah....taubatlah nuar..

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 11:02:00 AM GMT+8

    si al-juburi ni kalau mati... aku nak sgt tgk mayat dia... camner lah tuhan nak tunjuk bahagian dia....

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 11:02:00 AM GMT+8

    wakakakakaka..

    kpd yg konfius pasal standard tu tak pyh risau la..

    check this site, branch petaling jaya

    http://www.ascld-lab.org/accreditedlabs.html#malaysia

    nak tahu lg pasal jabatan kimia deparment forensic, browse web ni..

    http://www.kimia.gov.my/about-us.html#lab

    xde la cikai sgt mlysia ni...

    semua procedure yg dr seah lakukan telah ikut standard..cuma si brian tu berlagak je lbh..

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 11:05:00 AM GMT+8

    ANON

    August 26, 2011 10:15:00 AM GMT+08:00

    kenapa TERCIRIT awal sangat, DPP belum pun buat cross examination...tunggu soalan dari pendakwaraya dulu, baru komen..Terimalah hakikat Tuhan nak bongkarkan kemungkaran yg DSAI lakukan setelah PROSES solat hajat dilaksanakan...

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 11:06:00 AM GMT+8

    Hati2 Anwar, ni dekat2 penghujung bulan Ramadan, hari Jumaat pulak tu..

    Silap2 sat lagi terburai semua!

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 11:07:00 AM GMT+8

    Apabila dikatakan spesimen tisu yang tidak disimpan bawah 20 darjah celcius mengundang pertumbuhan bakteria, kenyataan itu boleh jadi 1. benar dan 2. tidak.

    Benar kerana memang bakteria boleh membiak pada suhu >20 darjah celcius dan salah kerana bakteria juga tumbuh bawah suhu 20 darjah celcius.

    Ini bermakna sekali lagi penuntut oversea berkenaan tidak lebih pandai berbanding penuntut tempatan.

    Pelayar Blog Politik

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 11:12:00 AM GMT+8

    " Tak payah la nak teknikal sangat...rakyat nak tahu anuwar ada melakukan penetrasi ke tidak tu"

    Keterangan teknikal pakar tu perlu untuk membuktikan keterangan dna tu direka cipa olih Polis dan Umno. Pendakwa Umno yg bawa keterangan teknikal ni dulu kan?

    Mengenai soalan kedua..saamada terdapat penetrasi atau tidak. Tunggulah dulu. Wayang belum habis lagi. Mengikut sumber dalaman, mereka akan buktikan bahawa, Siful tidak ada ditempat kejadian( Condo) seperti pertuduhan tu. Takkan ditempat kejadian tu, semasa anwar sedang bertemu dgn pakar2 ekonomi untuk bincang ekonomi negara..Siful muncul pula..dan masuk bilik untuk diliwat. Tentu pakar2 tu nampak Siful. Tunggulah keterangan pakar2 ekonomi tu. Banyak orang ada ditempat kejadian(condo) termasuk 2 orang gaji Indon yg dihantar balik Polisi M'sia keIndon. Tak kan dia org tak nampak Siful masuk bilik. Hairan..pendakwa hanya tunjuk Siful masuk lif shj tapi tak panggil maid Indon untuk mengesahkan lagi Siful ada masuk condo dan bertemu anwar. Heran kan?

    kes liwat ni macam cerita 1001 malam jadi nya berdasarkan keterangan siSiful shj. Siap masuk TV3 lagi.

  • This comment has been removed by a blog administrator.
    Anonymous says:
    August 26, 2011 at 11:13:00 AM GMT+8

    This comment has been removed by a blog administrator.

  • anti rasuah says:
    August 26, 2011 at 11:17:00 AM GMT+8

    Terima saja lah realiti kes ini. Pakar2 mat saleh ini bukan calang2 orangnya--mereka ini bertaraf antarabangsa. Pakar2 Malaysia pun belajar dari mereka juga--mana ada pakar Malaysia yang bertaraf antarabangsa. Kalau pendakwa ingat mereka ini tak betul, bawa saja lah pakar antarabangsa yang sudi datang untuk REBUT dakwaan mereka.
    Australian DNA expert Dr Brian McDonald told the High Court in the Sodomy II trial today that he was puzzled as to how sperm could still be retrieved 98 hours after a complaint of sodomy.
    McDonald: The literature suggests a one-plus sperm after 56 hours, and it would be a low sperm count. In this case, it was kept another 48 hours at room temperature. I would say any sign of sperm would not exist at all.
    Aku hairang kenapa u orang mati mati nak sokong Najib dan kerajaan yang tidak boleh dipercayai serta korup--ini bukan aku yang kata--tetapi Perak Mufti Harussani Zakaria had once advised Prime Minister Najib Abdul Razak that it is the government's "weaknesses" and "corrupt" practices that have divided the Malay community, he revealed today.
    "I told Najib, 'Datuk Seri, the Malays are split because this government is very weak, betrays trust (tidak amanah) and is corrupt,"--Orang ini bukan calang2 orangnya--ia merupakan Ulamak No1 Malaysia yang pro kerajaan--tetapi dia sendiri mengaku kerajaan Najib tidak boleh dipercayai dan korup serta lemah.

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 11:25:00 AM GMT+8

    anon 10;15 - cara kau berhujah lebih hebat dari karpal singh, aku pun jadi konpius samada karpal singh bodoh atau kau yg bodoh atau kedua2nya bodoh. anwar pun bodoh jugak sbb tak panggil kau beri keterangan bab dna ni, kenapa panggil keturunan banduan british tu?

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 11:28:00 AM GMT+8

    CEH.. BUAT KESIMPULAN DARI KETERANGAN PAKAR... PANDAINYER.. TAK KISAH LE ROSAK KE.. TERCEMAR KER.... OMPUTIH TU DAH BELIT2 CAKAP.. DIe DAH BUKTIKAN KE BELUM SAPE NYER AIR MANI TU... ANUAR DAH BUKTI KAN KE BELUM TU BUKAN DIE PUNYER...
    DATO' PEGUAM CUBE TANYER KAT DIE... TU AIR MANI ANUAR KE BUKAN... HADOII...

  • Kutip says:
    August 26, 2011 at 11:39:00 AM GMT+8

    Hehehe kelakar ler si anon2 penjilat aljuburi nie. Ok la, aku kasik satu persoalan ni. Minta fikir baik2.

    Dikatakan sample swab tu dah rosak. Kena ingat, ada kemungkinan bahawa ada sebahagian yang masih belum rosak walaupun sudah melebihi "tarikh luput". Jika rosak semua, BACAAN DNA TIDAK BOLEH DIBUAT LANGSUNG. Jika masih boleh dibuat bacaan, maka terbukti ada lagi saki baki sel yang masih lagi "intact". Jadi bacaan itu terpakai. Jadi disini, tidak ada isu sample sudah melewati masa sebab bacaan DNA masih lagi boleh dibuat. Walaupun sudah 1 tahun, kalau jumpa 1 sel masih lagi intact, maka bacaan masih boleh dibuat. Kalau rosak, tak boleh baca langsung.

    P/s: Ada paham ke anon2 otak udang ni?

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 11:42:00 AM GMT+8

    eh takde pulak pencacai yg bersetuju dgn kata2 aku bahawa confirmla nurul izzah menipu kan? ye la, sorang pencacai kata alibi anwar takde sebab dia berada di tempat kejadian..

    pkr oh pkr...betul2 la dipenuhi oleh Pakar Kelentong Rakyat!!!
    hehehe

  • @tok says:
    August 26, 2011 at 11:43:00 AM GMT+8

    simple..dalam DNA test, kena ada marker utk dijadikan standard. tu sebab, DNA anwar kna ada selain DNA sampel. and tu sebab, isu tuala good morning tu jadi coz anwar takut nak bg DNA dia..

    even ada pencemaran bacteria, tp still ley baca band yg timbul pas process elektroferosis coz papa pon, band yg terhasil akan dibandingkan dengan band marker ( band standard drpd sample yg diambil). Mayb, ada 5 band yg timbul pas proses tu tp band marker ada 4.. 4 band daripada sampel mani, sama dengan 4 band standard..tu cukup membuktikan kesahihan DNA anwar.. very simple..
    tak payah la nk bincang pasal extraction method coz extraction method ni banyak..just beza kat extraction method tp still, method utk PCR and elektroferosis sama..

    if sampel tu disimpan dlm -20 dgree, or -80 dgree or tru cryopreserve (liquid nitrogen), mmg sample tu terpelihara..insyaAllah.

    bab kerajaan rasuah, rasanya bukan salah najib tu..tp salah org yg menerima n memberi rasuah coz sebagai pemimpin, najib dh bg peringatan utk tak amalkan rasuah dan dh ditubuhkan SPRM..so, tggjwb suma tu skrg kat SPRM and individu yang diberi amanah..

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 11:45:00 AM GMT+8

    Kalay atok terlepas dari segala tudohan meliwat Syapol, Maka perogol2 dalam penjara semua akan menyambut dgn gumbira, kerana sudah tentu kes2 mereka akn dibuka semula dan mereka tentu akan dibebas juga. Ishh ishh ish ishh ishh ini lah KEADILAN buat peliwat besiri terkutok di abad. Sudah leh melakukan perbuatn terkutok berabad lama, sperti yg kita tahu mangsa2 beliau, drebar2 peribadi, tukang2 jahit akaian, adik2 terangkat, tukang2 urut, setiausaha peribadi, pembancuh2 kopi, isteri2 orang, isteri assmin bacul,pelakon wanita Tamil, boypren2, jantan2, pelacur2 dalam dan luarngera. Atok terkutok aadalh peliwat bersiri terkutok di abad ini, dgn bersengkongkol dgn anak isteri yg melindungi beliau dalam aktivi terkutok ini. Atok terkutok sudah harus di rejam sampe mampos.

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 11:51:00 AM GMT+8

    Setakat memberikan keterangan bahawa "spesimen dicemari bakteria", rasa-rasanya murid sekolah rendah sains sudah boleh keluarkan ayat seperti itu.

    Bukan maklumat itu yang dimahukan sebenarnya tetapi yang dimahukan adalah fakta saintifik berkaitan pencemaran oleh bakteria. Contohnya:

    1. Apakah kontaminasi bakteria mampu mengubah DNA?

    2. Kalau ya berapa banyak?

    Kalau kontaminasi bakteria memusnahkan DNA, bagaimana pula DNA boleh dikesan dikesan pada mayat yang telah reput bertahun lamanya?

    Ini menunjukkan, penggunaan jargon perubatan saja sudah membuatkan awam berasakan pengguna jargon berkenaan telah memberikan kesemua fakta yang kritikal walhal ia hannyalah perkara-perkara asas saja.

    Pelayar Blog Politik

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 11:52:00 AM GMT+8

    Mengenai soalan kedua..saamada terdapat penetrasi atau tidak. Tunggulah dulu. Wayang belum habis lagi. Mengikut sumber dalaman, mereka akan buktikan bahawa, Siful tidak ada ditempat kejadian( Condo) seperti pertuduhan tu. Takkan ditempat kejadian tu, semasa anwar sedang bertemu dgn pakar2 ekonomi untuk bincang ekonomi negara..Siful muncul pula..dan masuk bilik untuk diliwat. Tentu pakar2 tu nampak "Siful. Tunggulah keterangan pakar2 ekonomi tu. Banyak orang ada ditempat kejadian(condo) termasuk 2 orang gaji Indon yg dihantar balik Polisi M'sia keIndon. Tak kan dia org tak nampak Siful masuk bilik. Hairan..pendakwa hanya tunjuk Siful masuk lif shj tapi tak panggil maid Indon untuk mengesahkan lagi Siful ada masuk condo dan bertemu anwar. Heran kan? " - Anon 11:12:00

    hehehe...ni lagi samdol tertinggal kapal,tuduhan meliwat unit lain(11-5-1),mesyuarat pakar pengampu ekonomi unit lain(11-5-2)...bodoh!!


    anakjati_sgway

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 11:59:00 AM GMT+8

    Sudah tentu sperma akan mati selepas beberapa jam tetapi yang dicari bukanlah sperma hidup saja tetapi bangkai sperma sudah memadai untuk membuktikan adanya air mani. Mungkin penuntut oversea berkenaan keliru memandangkang dia bukanlah pakar sakit puan/tuan.

    AntiTut

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 12:03:00 PM GMT+8

    Department of Chemistry Malaysia Forensic Division, Melaka Branch Crime Laboratory, Melaka, Malaysia
    Legacy

    Department of Chemistry Malaysia Forensic Division, Perak Branch Crime Laboratory, Perak, Malaysia
    Legacy

    Department of Chemistry Malaysia Forensic Division, Petaling Jaya, Malaysia

    Legacy / Extension
    Department of Chemistry Malaysia Forensic Division, Sabah Branch Crime Laboratory, Sabah, Malaysia
    Legacy

    Department of Chemistry Malaysia Forensic Division, Sarawak Branch Crime Laboratory, Sarawak, Malaysia
    Legacy

    Department of Chemistry Malaysia Forensic Division, Terengganu Branch Crime Laboratory, Terengganu, Malaysia
    Legacy

    dipetik dari:

    http://www.ascld-lab.org/labstatus/accreditedlabs.html#malaysia

    ATAU ADA YANG NAK PUSING LAGI CAKAP LAGI WEB ASCLD NI TELAH DIBELI OLEH UMNO

    WAKAKAKAKA....

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 12:07:00 PM GMT+8

    eh takde pulak pencacai yg bersetuju dgn kata2 aku bahawa confirmla nurul izzah menipu kan? ye la, sorang pencacai kata alibi anwar takde sebab dia berada di tempat kejadian..

    pkr oh pkr...betul2 la dipenuhi oleh Pakar Kelentong Rakyat!!!
    hehehe

    August 26, 2011 11:42:00 AM GMT+08:00

    ******************

    a a...mana pencacai anwar yang cakap anwar ada tempat kejadian ni? nurul izzah dan emaknya menipu la kan....


    tula buat satu dosa...tutup dosa dengan buat dosa lagi (menipu masa press conference)...buka satu dosa lagi...buat dosa lagi...timbul masalah lagi...tutup masalah dgn buat dosa lagi...lagi timbul masalah...hehe

    sampai bila?


    sampai masuk sg buloh

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 12:10:00 PM GMT+8

    1128 - Brian mendedahkan kepada mahkamah bahawa sampel swab B7 yang mgandungi DNA Male Y yang dominan, tidak berlaku degradation ketika ditanya oleh Ram sambil merujuk carta tsebut.

    Kelihatan Dr. Seah dan Puan Noorin senyum sesama sendiri. Sah DNA Anwar ada dalam anus Saiful dan ia tidak boleh disangkal lagi..... Dsai terus tunduk dan catat sesuatu pd buku nota nya.

    1134 - Ram tak puas hati dengan jawapan Brian... Asyik dok pusing soalan agar Brian pening dan tukar jawapan tadi. KANTOL!!!!

    **************

    ANWAR KAU DAH CHECK MATE!!!

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 12:13:00 PM GMT+8

    Kalau DNA rosak lepas 40+ jam ... jadi cam ne acheologist jumpa dan pastikan DNA dinasour yg hidup lebih 100,000 tahun dulu ... tahun bukan jam ?

    Nak tanya expert kat sini.

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 12:15:00 PM GMT+8

    pengikut tegar DSAI aka Yahudi melayu ni memeng dah hilang minda dan akal fikiran yang waras. tahap kebodohan dan ketaksuban mereka kepada DSAI aka yahudi melayu aka peliwat tegar telah mencapai ke tahap kronik dan susah untuk dibaiki lagi. walau apa pun jua penerangan secara ilmiah atau teknikal yang diberikan mereka tetap tidak menerimanya. Jika ada orang pKR atau PAS yang mempertikai kredibiliti pakar DNA obersea ini sudah tentu mereka akan kata orang2 mereka telah dibayar UMNO 24 juta utk membuat kenyataan tersebut. itu lah perangai dan tahap kebodohan mereka ..

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 12:15:00 PM GMT+8

    Aku percaya ANUWAR akan kantoi...walaupun org yg sokong dia hebat-hebat...aku percaya hakim akan jalankan tanggungjawab dia secara adil...Based on crita zaman lampau anuwar yg mmg bersandarkan bukti dan kes chinadoll dia tu...aku ambil kesimpulan awal mmg wujud kes...

  • Orang Kampung. says:
    August 26, 2011 at 12:19:00 PM GMT+8

    Kerajaan telah memberi layanan yang berlebih-lebih kepada pengkhianat ini.Jika kes berlaku pada rakyat biasa,mudah saja hukuman dijatuhkan.Tolonglah layan barua itu seperti rakyat biasa juga!Kami orang kampung mahu lihat keadilan!

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 12:26:00 PM GMT+8

    Spinner, kau marah dengan theory aku.

    Terbaru pakar cakap air mani yg diambil dari dubor Siful besar kemunkingan air mani Siful sendiri. Jadi aku mintak maaf dng kau mengatakan ia kepunyaan rodwan. Dulu chemist Dr Seah sudah sahkan swab yg diambil itu mengandongi dna profile Siful tetapi dia cakap kemunkinan dari kulit Siful. Pakar cakap tak betul kerana Dr Seah tak jalankan ujian. Kemunkinan ia adalah air mani Siful sendiri.

    Jadi theory aku, untuk kasi air mani tu tidak hilang power, Siful bagi kepada Jude Pereria air maninya lagi. Itu sebab semasa Dr Seah buat ujian, air mani tu fresh lagi sedangkan Pakar cakap dlm 90jum tidak ada sperma lagi...semua sudah mampus.

    Lepas tu polis suruh Sifull pegang morning towel yg digunakan olih Anwar. Itu sebab matching dgn swab yg diambil dari dubor Siful.

    Lagi lama pakar beri keterangan..lagi sah lekaki Y tu siSiful sendiri sebab yg diuji ialah airmani Siful.

    spinner, kau nak jawab aku..gunalah bahasa yg berhemah sikit. nampak sangat..kau pandai bahasa mat rempit shj.

  • @tok says:
    August 26, 2011 at 12:38:00 PM GMT+8

    'Kalau DNA rosak lepas 40+ jam ... jadi cam ne acheologist jumpa dan pastikan DNA dinasour yg hidup lebih 100,000 tahun dulu ... tahun bukan jam ?

    Nak tanya expert kat sini'.

    utk yg bertanya, pasal kes ni ngn DNA dinasor tu, lain..coz sumber untuk dptkn sampel DNA ni banyak..kalo dinasor ni, org pkai tulang coz tulang ni payah nk terlupus..kecuali, bakar mcm kes sosilawati..mmg DNA dia payah tok dorg nk extract coz tulang dh jadi abu.

    dlm kes ni, utk penyokong anwar, sejauh mana pon si brian ni nk cuba ckp psl standard dia n malaysia, tp dia tetap xley nak ubah result DNA coz even ada bacteria, akan wujud band utk DNA bacteria yg xkn sama ngn manusia..and DNA manusia pon, xkn senang2 nk berubah kecuali ada mutation tu pon, bukan senang and melibatkan proses masa penghasilan DNA dlm badan.

    so, xpyh la nk cuba memperbodohkan org2 malaysia..malaysia bukan negara yg xberilmu..rmai ja pakar kat malaysia ni. Masalah pakar kt sini xdpt perhatian coz adanya org2 mcm anwar la..lebih percayakan org putih drpd org tempatan. tp bab ni, anwar ada alsn coz sah2 la kalo pakar yg dia bwk masuk, dia ley suh ikut kehendak dia..kalo pakar tmptn, xley coz mkn gaji..hehehe

    -bukan expert-

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 12:39:00 PM GMT+8

    PENDAKWA DALAM KES INI HARUS BERHATI HATI KERANA PEGUAM2 ANWAR SEDANG MENCARI TECHICAL ERROR...SAMA MACAM KES LIWAT PERTAMA DIA..TELITI HUJAH2 PAKAR LUAR TUE DAN CONTER BALIK...

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 12:41:00 PM GMT+8

    Lepas tu polis suruh Sifull pegang morning towel yg digunakan olih Anwar. Itu sebab matching dgn swab yg diambil dari dubor Siful.

    Lagi lama pakar beri keterangan..lagi sah lekaki Y tu siSiful sendiri sebab yg diuji ialah airmani Siful.

    spinner, kau nak jawab aku..gunalah bahasa yg berhemah sikit. nampak sangat..kau pandai bahasa mat rempit shj.
    August 26, 2011 12:26:00 PM GMT+08:00

    ************

    Teori bodoh kau ni nampak sgt pencacai anwar bodoh2 mcm tuan dia..

    kalau brani bagila DNA anwar tu bodoh!

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 12:43:00 PM GMT+8

    Cuba imbas kembali kisah President Bill Clinton dan Monica Lewinski. Air mani Bill Clinton terpalit kat jacket Monica selama setahun dan masih bolih dikesan dan diuji DNA nya, dan pasti ia milik Bill Clinton, inikan pulak 58 jam. Please use common sense people.

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 12:44:00 PM GMT+8

    Kalau baca Malaysian INsider menyakitkan hati jer

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 12:53:00 PM GMT+8

    Ha ha pencacai moron Al-Juburi tu mana nak faham, sebab DNA tu takleh nampak dgn mata kasar. Kalau tak pun yg konon tahu pasal DNA ni cubalah kona baring bagi macam-macam alasan nak tolong MCDonald Ostolia nih.

    Tapi, benda yg senang nampak dgn mata kasar pun mereka mempertikaikan.
    Belalai Anwar yg terang terjuntai tu pun mereka boleh nafikan, apakan lagi hal DNA?

    DNA ni sel, belalai tu besi!
    Ha ha moron betul pencacai Al-Jub.

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 1:11:00 PM GMT+8

    to anon August 26, 2011 10:15:00 AM GMT+08:00:

    kau tunjukkan aku mana pakar di dunia ni yg boleh mereka bentuk dna supaya menjadi yg sama dgn dna org lain.Bodoh punya komen.org kampung yg tak sekolah boleh lah kau kelentong.Sepanjang aku belajar dr malaysia smpai ke luar negara dan skg dh balik malaysia dan bkerja sbg doktor pakar di hospital kat jb ni tak penah lg aku dengar ada org yg boleh mereka bentuk atau mengubah juzuk2 dna.Kau berhujah seolah olah kau tu pandai sgt kononnya...
    tapi tak sedar hujah kau tu adalah hujah paling bangang.Apa kata kau minta jd saksi pembelaan kes anuar dan kau ajukan pendapat bijak pandai kau ni dlm mahkamah.Aku tak dpt bygkan apa reaksi pakar dna dr australia tu

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 1:38:00 PM GMT+8

    WELL DONE TAHNIAH . Terima kasih kepada anda kerana menyediakan laporan 'live' dari mahkamah ini.
    Salam ramadan dan selamat hari raya eidil fitri.

    Nogoman

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 1:50:00 PM GMT+8

    10.15 crita ko bertentangan dgn pakar
    australia..

    pakar ni bgtau kita betapa kita perlu canggih cam depa...

    tekno dna dah jauh kedepan...tulang2 ko ada dna..haiwan tumbuhan..semua ada..dr well pun kata 55jam pun ok..dan adalah normal lambat amik sample..

    bg aku mcdonald hujahnya xmencacatkan point penting dna y. dan tambahannya dia kata tiada degradation pun...

    tp malang sungguh dlm anwar memilih hak utk berdebat dengan pendakwa 'DINAFIKAN'. sapa suruh pilih cara 2..sedang BOLEH PILIH CARA 1....

    MALU BAI...JATUH STANDART !!

  • anti rasuah says:
    August 26, 2011 at 2:06:00 PM GMT+8

    Anon 12.10,

    Awak tak faham ingeris, you jangan kelentong ok. Baca ini dulu dan you faham tak--They now look at the B8 swab, another high rectal swab. McDonald says there is a dominant presence of complainant Saiful's DNA.
    "There is a mixture of Male Y and complainant, and the dominant is the complainant.
    "There is no evidence of degradation," says McDonald.
    These samples were said to be more than 100 hours old and had not been kept in the suggested manner, in a freezer. Therefore there should be degradation, the absence of which is conflicting'--maksudnya terdapat lebih DNA Sialful(air mani dialah itu) yang campur dengan DNA DSAI--ini mestilah telah dimasukkan kedalam dubur Sialful--itu pun tak faham ke bodoh

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 2:19:00 PM GMT+8

    Ak rasa la, disebabkan byk hujah saksi pembela yg bercanggah dan dilihat tidak memihak dsai, aku rasa la sebab dsai nih kencing pakar nih kot, mcm mereka nih disembunyika fakta2 yg penting jer..tuh yg terkelu time kene soal balas ngn DPP..seolah2 x sangka yg dorang x dpt maklumat yg lengkap dari team pembelaan...dsai mau kencing sama pakar2 tuh ka??

    sapa setuujjuuuuu?????

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 2:29:00 PM GMT+8

    Anonymous said...
    Lepas tu polis suruh Sifull pegang morning towel yg digunakan olih Anwar. Itu sebab matching dgn swab yg diambil dari dubor Siful.

    Lagi lama pakar beri keterangan..lagi sah lekaki Y tu siSiful sendiri sebab yg diuji ialah airmani Siful.

    spinner, kau nak jawab aku..gunalah bahasa yg berhemah sikit. nampak sangat..kau pandai bahasa mat rempit shj.
    August 26, 2011 12:26:00 PM GMT+08:00 <-PELINYA KAU NI !!! CONPEM TERENCAT AKAL, KELING MANA NI.....KALAU MCM TU SURUH LAH COMPARE DGN SIALJUBURI PUNYA DNA AIR BONTOT, SURUH KARPAL BUAT UJIAN DNA BARU BEZAKAN DNA AIR BONTOT ALJUBURI DGN SAMPEL YANG DIAMBIL KAT BOTOL AIR , GOOD MORNING TOWEl......AWAT BODOH TAHAP PARIA NI....NI BUKAN UNSPINNER BODOH....BODOH & BODOH....OI BODOHNYA......APA KATA KAU PASTE KOMEN KAU KAT BLOG MILOSUAM, DIA BOLEH PAKAI HUJAH2 BODOH NI, KAT SANA GERENTI MASUK AKAL.....TONGONG !!!!

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 2:51:00 PM GMT+8

    Gua dulu sekolah tak abis!

    Tapi gua cuba cuba jugak belajar baca!

    Satu soalan gua nak tanya, macam mana saintis boleh kenal DNA sesuatu objek, benda atau apa saja yang dah berusia jutaan tahun ????

    Gua tanya sebab gua konfuse, mat saleh kata DNA tak leh lebih 90 jam !!

    Tolong bagi gua tau, terutama saintis saintis PKR yang hebat hebat !!

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 2:57:00 PM GMT+8

    ada juga mamat bebal kat sini

    Kalau betul pun Saiful tak dilihat dari "pakar ekonomi" nuar, bukan kah itu satu taktik untuk mengelak perbuatan diketahui orang lain ??

    ahhhh, benda senang macam ni pun puak Fuck ni nak pertikai !!!

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 3:02:00 PM GMT+8

    kalau kamu tak tau macammana sesuatu dna tu berada disesuatu tempat...

    ada lah kemungkinannya...

    (a) kejadian benar benar berlaku

    atau

    (b) penanaman dna secara terancang.

    ...ingat... dna sape2 boleh dapat dgn mudah dan pelbagai cara.... seterusnya kenakan si polan tu...

    jadi, kenapa kamu nak gadoh kat sini... kita tunggu je lah hasil mahkamah ni...

  • Anaktokawang says:
    August 26, 2011 at 3:03:00 PM GMT+8

    Apa laaa .. bengong sangat penyokong Parti Kencing Rakyat hat sekoq nii... dok cerita pasai mani Saiful ada.. lantak pi la ada ka tarak ka..di pungkoq dia masalahnya, mani anwar anugerah setan ada situ. Sembang politik hebat. Otak besaq kelemboi. NGOON (lebih ngong dari ngong).

  • Mae says:
    August 26, 2011 at 3:09:00 PM GMT+8

    Ada sapa-sapa ada gambar tok moh bhajan singh ? nak tengok sangat2 la. Lebih baik kalau gambar/video dia tengah beraksi. Tkasih.

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 3:22:00 PM GMT+8

    Hebat btul hujahan balas dlm blog ni, menunjukkan betapa dahaganya rakyat Malaysia terhadap kecanggihan ilmu. Baru tau ye betapa mustahaknya subjek biologi dan Kimia yang kauorang malas nak belajar masa kat sekolah menengah dulu. La ni baru dok bertengkar ttg DNA sampai ada yang kata DNA boleh dimodified dgn mudah ( setuju dgn dr pakar dari jb, hanya proses mutasi saja yang boleh mengubah DNA, spt sebab terion dgn sinaran Gamma dsb) Saja-saja nak pi modified dlm makmal, tak mungkin.
    Lepas ni, sambil-sambil makan sahur dan bila bersembang dengan kengkawan dan anak cucu mai raya, bagitau mereka supaya rajin-rajin le belajar terutamanya ilmu Sains Am, Fizik, Kimia, Biologi, Math dan Math Tambahan supaya terhapuslah dungu-dungu yang ada di alam Melayu ini.
    Unspinners, tahniah kerana dapat beri liputan yang baik untuk 3 hari ni, alhamdulillah, Allah telah berikan kesempatan dengan kemahiran ICT anda untuk mewujudkan forum yang sihat di sini. Kepada pro dan anti, sama-samalah kita tengok apa akan jadi dan sematkan dalam hati, bahawa yang BENAR itu akan TETAP BENAR dan BATIL dan KEBATILAN itu akan tetap BINASA. Salam Puasa dan Salam AidilFitri.

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 3:26:00 PM GMT+8

    Saya pasti Yang Arif Hakim membaca Bismillah sebelum dia duduk di kerusinya. Maka berkat doanya dan doa kita semua memohon petunjukNya selama ini, yang baik dan benar adalah matlamat perbicaraan ini. Apapun keputusannya, hendaklah direda kerana semuanya adalah ketentuan Allah jua. Kepada yang tak reda, ingatlah, anda telah melanggar salah satu Rukun Islam iaitu Percaya Kepada Qada dan Qadar Allah.

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 3:38:00 PM GMT+8

    Aku sedih kat puak pakatan ni.Dah nampak semua bukti2ya masih nak deny lagi. Apa yang buat mereka ni terlalu taksub sampai macamni sekali pegangan mereka. Kalau benci Umno sekali pun jangan lah membodohkan diri & buta hati & akal.
    kesian kesian betul aku kat mereka ni.

  • sandokan says:
    August 26, 2011 at 3:39:00 PM GMT+8

    Saya pernah bertugas dengan Esso Peteroleum PL. Apa yg selalu pihak pengurusan tekankan inilah self intergrity. Dan saya kagum dengan cara org putih bekerja, tidak ada rasuah dsb. Sebab itu dinegara sekarang ramai CEO GLC atau syarikat2 gergasi diterajui oleh bekas2 pegawai ESSO yg sentiasa mengamal sikap hormat diri sendiri.

    Kalau Anwar seorang THE GREAT LIAR, maka dia teramat silap untuk memanggil kedua2 pakar dari pakar dari Australia, untuk berbohong bagi pihak nya. Kerana orang2 ini lebih mementing harga harga diri dan professionalism dalam kerja mereka.

    Mungkin Anwar patut berfikir memanggil pakar2 dari negera Afrika yang pandai menipu.

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 3:48:00 PM GMT+8

    WOI...WOI...UDAH2LA TU WAHAI PENCACAI ANWAR..SIAP ADA TEORI SAIFUL PEGANG TUALA BLA BLA BLA..

    BANGANG NAK MAMPUS!

    KALAU NAK SENANG, AMBIL SAMPEL DARI TUBUH ANWAR SECARA LIVE DLM MAHKAMAH, DEPAN PEGUAMBELA DIA. TAK PAYAH AMBIL DARAH PUN. CUKUP SEHELAI RAMBUT. ADA BERANI???

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 4:04:00 PM GMT+8

    yg bikin aku musykil ialah..

    1) buat solat hajat kat luar mintak dijauhkan fitnah, mintak ditunjukkan kebenaran..bla bla bla

    2) tup tup bicara kes kat mahkamah bawak pulak bomoh utk mandram..

    apa punya ikutan nih?

  • Hahn says:
    August 26, 2011 at 4:08:00 PM GMT+8

    Sedap sekali Animalnuar ni. Sedap yang lelaki lain pun kata jijik bukan lagi kata tak sedap sebab balun jubor taik, tapi...

    Sengsara berkali kali. Tangguh, tangguh. Nanti bincang bincang dengan lawyer dan pakar. Pening kepala.

    Betul lah orang bodoh. Habis tenaga dan fikiran kepada perkara lelaki lain jijik, najis dan haram.

    Bukan ke elok tenaga dan fikiran itu di gunakan untuk membina negara. Ini sekadar nak lepas jubur taik. Punya la kecil dunia Animalnuar sekadar celah kangkang tapi berkokok nak perintah negara.

    Kalau pun Anuwar ada masa terlepas dari kes atau berangan jubor taik lainnya dia akan menggunakan otak bebal dia untuk menjahanamkan negara pula!

    Tak da yang baik puaka ni!

  • AnakMalaysia says:
    August 26, 2011 at 4:34:00 PM GMT+8

    anti rasuah said...
    Terima saja lah realiti kes ini. Pakar2 mat saleh ini bukan calang2 orangnya--mereka ini bertaraf antarabangsa. Pakar2 Malaysia pun belajar dari mereka juga--mana ada pakar Malaysia yang bertaraf antarabangsa. Kalau pendakwa ingat mereka ini tak betul, bawa saja lah pakar antarabangsa yang sudi datang untuk REBUT dakwaan mereka.


    Helloooo antirasuah...awak ini pakar2 yg kononnye 'antarabangsa' ni free2 je ke nak SUDIKAN diri mereka buat statement kt Malaysia nie..No Money No Job la..No Money No Statement la..Fuhh..kaya sungguh Anwar ni boleh taja pakar2 ni flight+ accomodation+meals+upah untuk bagi statement utk spin fakta jadi berbelit2..last2 terbelit leher sendiri..haha

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 4:53:00 PM GMT+8

    korang perasan tak?

    dlm kes liwat ni, pakar2 mat salleh boleh dipercayai la, credible la..

    dlm kes video, pakar2 mat salleh dah kena upah la, dah kena beli la..

    munafik betul la pencacai pembangkang semua tu..

  • AnakMalaysia says:
    August 26, 2011 at 4:59:00 PM GMT+8

    Helloooo antirasuah...awak ingat pakar2 yg kononnye 'antarabangsa' ni FREE2U je ke nak SUDIKAN diri mereka buat statement kt Malaysia nie..No Money No Job la..No Money No Statement la..Fuhh..kaya sungguh Anwar ni boleh taja pakar2 ni flight+ accomodation+meals+upah untuk bagi statement utk spin fakta jadi berbelit2..last2 terbelit leher sendiri..haha

  • pego says:
    August 26, 2011 at 5:01:00 PM GMT+8

    Kepada The Unspinners diucapkan jutaan terima kasih kerana liputan anda "Live dari mahkamah jalan Duta"

    Semoga ada liputan lagi pada bulan September nanti selamat Menyambut Aidi Fitri, Maaf Zahir dan Batin.

  • SAMADLELONG says:
    August 26, 2011 at 5:58:00 PM GMT+8

    PASAIPA DNA DINASSOUR YANG BERIBU2 TAHUN BOLEH DIKESAN INIKAN PULA SAMPLE DALAM MASA 48 JAM X BOLEH KESAN DNA, APALAH BODO SANGAT PENCACAI ALJUBURI NI, ANAK HARAM JADAH, BODO PIANG

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 6:11:00 PM GMT+8

    Haha gelak baca org PAS punya comment.Mmg la kalau PAS memerintah,habis jantan malaysia kena bontot dgn Anwar termasuk la Nik Aziz dan Hj Hadi

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 6:17:00 PM GMT+8

    dah lah suruh anwar siapkan baju belang belang

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 9:06:00 PM GMT+8

    Katakan saksi atau pakar mengatakan tidak ada DNA Saiful, itu lebih memelikkan kerana seolahnya tidak ada calitan yg kena pada dinding anus Saiful. itu yg kita kena faham.ini bermakna selain DNA peliwat, akan ada juga DNA mangsa. Kenapa bukan air mani Saiful? Kerana sudah tentu air mani org yg meliwat (iaitu Anwar) yg ditemui, tidak logik mangsa meliwat dirinya sendiri.

    dalam statistik atau sesuatu kajian, jika data terlampau sempurna...itu bermakna ada sesuatu yg pelik berlaku.adalah tidak pelik DNA Saiful wujud atau ditemui bersama dengan DNA air mani Anwar, tetapi adalah sangat pelik jika DNA Saiful tidak ditemui langsung.

    Kenapa wujud "air mani" Saiful dalam duburnya sendiri? Jawapannya: Itu bukan "air mani" , itu adalah DNA sel kulit dari dinding rektum.

    Saksi pembela mengatakan pakar berbuat silap, persoalannya bagaimana hendak mengasingkan air mani dan sel kulit dinding anus mangsa? Jika standard hendak sampai ke arah itu, banyak kes rogol, liwat akan tewas kerana air mani yang bercampur dengan sel kulit seperti sel rektum/vagina tidak boleh dijadikan bukti kerana "sudah bercampur". Tetapi tidakkah jika "tidak bercampur" akan nampak lebih pelik pula? pembela akan corner balik, kenapa tidak ada DNA mangsa liwat/mangsa rogol ditemui bersama DNA air mani perogol/peliwat, ini membuktikan liwat tidak berlaku.

    Sudah faham sekarang, penyokong AL JUBURIN sekalian.

  • Anonymous says:
    August 26, 2011 at 9:30:00 PM GMT+8

    wahai org2 pas dan pkr dan dap,

    memang susah nak menegakkan yg batil bukan? insaf2lah..

  • Anonymous says:
    August 27, 2011 at 12:27:00 AM GMT+8

    meluat, menyampah baca semua ni.. btg ko nuar masuk lobang bontot saiful ke tak.. tu je nak tau

  • Anonymous says:
    August 27, 2011 at 12:49:00 AM GMT+8

    Saya sokong jika kes ini Anwar masuk Sg Buloh, minta kerajaan promote Dato Yusof jadi Peguam Negara ganti Gani Patail.

    Syabas Dato Yusof.

  • Anonymous says:
    August 27, 2011 at 6:07:00 AM GMT+8

    anon tongong,

    (b) penanaman dna secara terancang.?

    BODOH, BUKAN TANAM DNA, DNA TU BUKAN BARANG BODOH !!! PROFILE !!! KENA TANAM AIR MANI B.A.B.I. DLM BONTOT SEPOL, MUNGKIN MAK KAU ADA SIMPAN AIR MANI B.A.B.I. ALBONTOTI UTK DITANAM DALAM BONTOT SEPOL DAN YANG SELEBIHNYA DITANAM DALAM BONTOT KAU !!!!! BODOHNYA KAU !!!

  • Anonymous says:
    August 27, 2011 at 10:59:00 AM GMT+8

    Masyaallah kenapa susah sangat nak bukti suruh je anwar buka seluar tengok lurus ke bengkok kan senang...#$@*%&##**heheheheheh

  • Anonymous says:
    August 29, 2011 at 9:15:00 AM GMT+8

    Anwar Ibrahim (bukan nama sebenar) mempunyai dua orang sahabat karib luar negara. Seorang ini nama dia Harris dari Amerika, dan seorang lagi nama dia Chirac dari Perancis. Mereka ini bersahabat karib telah lama sejak sembilan belas sembilan puluh lapan lagi.

    Suatu hari sewaktu mereka menjamu makan di restoran terkemuka di kota Paris sambil bergelak ketawa, Anwar Ibrahim bertanya kepada dua rakannya ini;

    "Harris, kamu melihat perempuan itu sebagaimana? Apa kualitas yang kamu lihat?"
    "Oh perempuan. Heh. Saya melihat perempuan ini seperti cigar. Makin lama saya hisap, makin sedap!"

    Ketawa mereka terbahak-bahak mendengar jawapan pintar dari Harris dari Amerika itu. Lalu, Anwar Ibrahim bertanyakan soalan kepada Chirac;

    "Kamu pula Chirac, bagaimana kamu melihat perempuan? Apa kualitas dan analogi kamu?"
    "Haha, Anwar..Anwar. Lelaki Perancis adalah lelaki romantik. Saya melihat perempuan itu seperti wine merah. Semakin lama saya simpan, semakin sedap perempuan itu"

    Bertepuk-tangan si Anwar dan Harris mendengarkan jawapan Chirac. Genius sungguh jawapan dari Chirac. Dengan angin-angin sejuk dari Paris. Menambahkan keriangan mereka bertiga. Lalu, bertanyalah Harris kepada Anwar Ibrahim;

    "Kamu pula Anwar, bagaimana? Saya ingin dengar juga persepsi kamu.?"
    "Ya, dengar cerita perempuan-perempuan Malaysia nampak malu, tetapi hebat di ranjang!", desak Chirac dengan meyakinkan.

    Anwar Ibrahim memandang kopi di atas meja. Dan dia tersenyum, lalu membuka bicara;

    "Perempuan di Malaysia memang unik. Saya melihat perempuan itu laksana piring hitam"
    "Apa piring hitam? Klasik-kah?", tanya Harris dengan satu anggapan.
    "Piring hitam yang memainkan lagu itu, Anwar? Apa yang istimewanya?", celah Chirac.

    Suasana sepi, menunggu jawapan dari Anwar Ibrahim. Tenang.


    "Ya, sedikit klasik, dan piring hitam yang memainkan lagu. Ini kerana, kita boleh menggunakannya di depan, dan di belakang", jawab Anwar Ibrahim dengan muka selamba.

    ............. (sepi kembali)


    "HAHAHAHHAHAHA. Kamu memang bijak Anwar! Kamu memang handal! Kami naikkan peruntukkan bantuan kewangan untuk pilihanraya kamu nanti!", kata Harris dan Chirac berselang-seli.

    Terbarai-barai mereka ketawa menikmati tengahari yang mekar tersebut. Indah seperti indahnya Menara Eiffel yang penuh dengan suasana cinta.


    Tamat

fda

Get your volunteer initiatve funded!

Link2Me WeLinkBk (254)