Keadilan buat mangsa

Keadilan buat mangsa

Thursday, August 25, 2011

Kenapa Ambiga tiba-tiba "low profile"?


Selepas Bersih 2.0, Ambiga dilaporkan dijemput ke London untuk satu majlis. Lepas itu, dia terus diam sediam diamnya ...

Tiada lagi kompang isu ini atai itu.

Memang dia ada protes pihak kerajaan memeluangkan paku buah keras dari riot di London yang mana menjadi huru hara dan keganasan yang amat sangat.

Cakaplah dan cubalah dirasional, tetapi rakyat pasti akan simpulkan nasib baik Bersih 2.0 dikawal dan dikekang. Kalau tidak, ianya boleh merebak menjadi seperti yang muncul di London.

Seolah-olah god sent, riot di London terus mematikan Bersih 2.0.

Kenapa Ambiga kini senyap mungkin sekali kerana dia baru rasa betapa bahaya pengakuannya menerima wang CIA dan George Soros? Baru nak takut

Dari aspek ini, Ambiga terserlah sebagai boneka bodoh yang mudah diperguna? Dia seolah-olah naif untuk tidak tahu atau dia ingat orang tidak tahu NDI adalah sebahagiand ari NEd yang merupakan front untuk CIA.

Sila baca Pisau sini

Ambiga kini low profile dan tidak kedepan dalam kenyataannya. Dalam isu PSC untuk electoral reform, dia hanya beri kenyataan bertulis, tiada nak buat press conference.

Bersih 3.0 yang kononnya sedang dirancang pun nampaknya sudah diambilalih PAS.

Dia baru nak sedar bahawa di London, pencatur demonstrasi pun dah diheret ke muka pengadilan, dirinya dah dituntut.

6 comments:

  • Anonymous says:
    August 25, 2011 at 12:51:00 AM GMT+8

    apa yang ada di Kota London itu adalah bukti betapa mudahnya mengajak pihak tertentu untuk melakukan keburukan. yang susah ialah mengajak orang berbuat kebaikan.

  • Papagege says:
    August 25, 2011 at 4:55:00 AM GMT+8

    Semua tatabahasa dan ejaan betul kecuali 1 shj Harap buat pembetulanejaan berikut;
    AMBIGA
    kpd
    AMBINGAI
    Adios tuanpunya blog

  • Jamaludin says:
    August 25, 2011 at 5:10:00 AM GMT+8

    Jarang berlaku didunia ini, demontrasi akan aman. Walapun yg hadir berjubah sampai ketanah tapi apb dah ramai akan bermulalah lagak samsengnya. Kita lihat apa yg berlaku pd 9hb walaupun dikawal oleh anggota Polis tapi masih berlaku keganasan. Parti yg terlibat kononnya dpt sokongan rakyat tapi utk kepentingan peribadi saja. Sebaiknya puak2 ini memikirkan apa yg boleh dilakukan utk memperbaiki kemajuan rakyat?

  • mat debu says:
    August 25, 2011 at 7:51:00 AM GMT+8

    Ada orang sudah kautim dengan dia la tu ... takkan itu pun kamu tak tau. ... auuuuugh.

  • Anonymous says:
    August 25, 2011 at 8:25:00 AM GMT+8

    Sedarlah sikit asal usul dapat jus soli selepas datang merempat dari India Selatan.

  • Anonymous says:
    August 25, 2011 at 2:10:00 PM GMT+8

    Ambiga dah boleh duduk diam kerana PAS dengan besar hati dah jadi pecacai depa. Dia memulakan saja dan PAS secara besar-besaran mendukungnya. Tengok dalam Malaysian Insider, PAS dah buat sampul raya warna kuning lagi, betullah puak bangang PAS ni..apa yang depa fikirkan tak taulah.
    Ambiga buleh dok rilek skrg kerana tugasnya dah selesai dan PAS sedang berkempen untuk BERSHIT 3.0.

fda

Get your volunteer initiatve funded!

Link2Me WeLinkBk (254)