Visitors

Sunday, August 28, 2011

Fuziah saman pasal termalu


Satu Sidang Media Pakatan Rakyat diadakan di Putra Balok Kuantan susulan kenyataan 'PANAS' Ahli Parlimen (PAS) Hulu Langat, YB Che Rosli Che Mat baru-baru ini di TV3 berhubung isu LYNAS.

Dipetik dari FB CMK "YB Fuziah akan ambil tindakan saman terhadap Karam Singh, TV dan Dato' Ti Lian Ker jika tidak menarik balik kenyataan dan memohon maaf secara terbuka kerana membuat kenyataan yang menjejaskan kreadibiliti beliau selaka Ahli Parlimen Kuantan".

Tindakan Fuziah ini adalah tindakan terdesak dan mahu menutup malu sahaja. Penduduk Kuantan tidak lah bodoh dan menadah telinga sahaja FITNAH yang ditaburkan Fuziah. Sticker yang dipasang di kereta-kereta minta LYNAS dihentikan sudah menjadi seperti sampah dan sakit mata memandang. Sticker itu sepatutnya ditukar kepada "Teruskan Lynas Hentikan Fitnah".

Apa yang Fuziah mahu sebenarnya adalah mahu menjaga namanya sahaja dan kepentingan politik supaya dipilih lagi dalam Pilihan Raya Umum akan datang. Pakar Nuklear negara dan antarabangsa disanggah Fuziah, kini pakar nuklear dari Pakatan Rakyat sendiri disanggah Fuziah. "Lu sape Fuziah mahu sanggah pakar-pakar nuklear, apa class dan kelayakkan kamu cakap pasal nuklear".

Fuziah mahu saman kononnya pendedahan Karam Singh dan TV3 telah melondehkan kredibiliti beliau sebagai Ahli Parlimen Kuantan. Sebenarnya siapa yang melondehkan siapa, tidak lain dan tidak bukan Fuziah telah melondehkan sendiri kredibilitinya dengan pembohongan dan fitnah yang diciptanya sendiri.

Bak kata orang "dasar perempuan tak sedar diri, ingatlah dosa dan pahala". Penduduk Kuantan diharap tidak terima terus apa sahaja yang dikatakan Fuziah.

Malangnya masih ada yang begitu bodoh menerima apa saja yang keluar dari mulut Fuziah. Kita melihat isu LYNAS berdasarkan fakta dan ilmiah tetapi Fuziah mengikut emosi dan perasaan. Janganlah kita menjadi pak turut kepada Pakatan Rakyat yang akhirnya akan ditipu oleh manusia seperti Fuziah dan Pakatan Rakyat.

Pahang Ku

10 comments:

  • Anonymous says:
    August 28, 2011 at 11:15:00 PM GMT+8

    Kerajaan Pahang, Peguam Kerajaan negeri Juga sepatutnya menyaman Fuziah & DAP kerana membuat Fitnah Tanpa usul periksa..

    Jgn bagi muka mcm Hishamuddin Sotong lembik..

    ADNAN YAKOB patut mengetuai & jgn diuam aje..diam tanda bersalah..

  • Semut Hitam says:
    August 28, 2011 at 11:27:00 PM GMT+8

    Meh baca Kronologi penipuan Fuziah:
    http://semuthitam80.blogspot.com/2011/05/mesti-baca-kronologi-kebocoran-reaktor.html

  • Anonymous says:
    August 29, 2011 at 12:03:00 AM GMT+8

    Nak saman apa. Fakta semua memang betul. Kajian IAEA etc. Pakar dalam bidang pun yang beri huraian dan fakta. Countersue jer dia sebab menghalang kemajuan, peluang pekerjaan dan ekonomi untuk rakyat dan negeri Pahang.

  • Anonymous says:
    August 29, 2011 at 12:20:00 AM GMT+8

    Kalau aku blogger Pahang, aku akan kempen satu pahang dengan ceramah dan dapatkan semua daerah buat laporan polis.

    Fuziah sudah lakukan fraud.

    Sementara itu, lakukan desakan besar-besaran menuntut kerajaan pahang saman fuziah.

    Dia bukan setakat terang2, penerangan, tulis2 aje.

    Isu ini perlu dimasukkan dalam benak kepala orang ramai supaya tidak mempercayai lagi apa tuduhan dan kata PKR, dan Pakatan Rakyat.

    Ini peluang untuk blogger Pahang bergerak. Jangan banyak sangat small talk, tapi pakai sedikit instinct.

  • Abu Garcia says:
    August 29, 2011 at 1:09:00 AM GMT+8

    Kerajaan Negeri dan Lynas sendiri patut saman Fuziah pukimak ni ...

  • Anonymous says:
    August 29, 2011 at 1:57:00 AM GMT+8

    bayangkan apa perasaan penentang kilang Lynas apabila pakar nuklear PR memberitahu iaitu manusia yang menonton TV terdedah kepada radiasi jauh lebih tinggi jika dibandingkan dengan para pekerja yang mengawasi kilang berkenaan. nah! tajam tu!

  • aku says:
    August 29, 2011 at 5:02:00 AM GMT+8

    aiseh....bila kena tang batang idung depa ja....mula lah kekononnyer nak saman la...nak ni la...nak tu lah...bla bla bla....

    ari tu si mat sabu nak saman polis la kekononnyer cemarkan 'reputasi' dia (tang mana sangkut kredibiliti dia pun tak tau...)tentang keta langgaq dia tu....

    la ni pasai si minah ni plak....nampak sgt 'nama' dia lagi penting daripada nama negara....tentang soal kebenaran dll...

    pi lahhh saman....tgk macamana plak dia nak pertahankan sumer 'statement' dia tu.....asik 'merapu sana sini' tapi tak mahu dipertanggungjawabkan.....

    gilerrr biolllll!

  • Anonymous says:
    August 29, 2011 at 6:10:00 AM GMT+8

    UMNNO dan Kerajaan BN ni mmg lembab kalau bab2 nak counter attack musuh2 mcm Dr. Fuziah ni.... tak reti nak cari bahan.... nasib baik ada Karam Singh Walia tolong buat research.... yg pemimpin2 UMNO dan BN tau, nak carik projek utk nak jadik kaya je..... after this, Karam Singh Walia akan dapat Dato' la..... DIMP.... bravo singh!!!

  • Anonymous says:
    August 29, 2011 at 2:16:00 PM GMT+8

    BUKAN TERMALU TAPI DAH BESAR KEMALUAN LAH

  • Anonymous says:
    August 29, 2011 at 2:18:00 PM GMT+8

    salam bang,
    slmt rayo, maaf zahir batin.

    kenapa senang sngt geng taik babey fuckatan saman org saana sini?

    sy rasa nak engage 1 individu professional mcm loyar, engineer or architect nak kena bayar fee bukan sikit.

    walaupun loyar buruk tu kawan baik dia tapi loyar tu kena tunjuk dlm akaun sbb government kena collect 5% servis tax atas client yg dia ambik.
    on top of that may be about 25% income tax lagi utk govertnment.
    mintak maaflah kalau sy silap.

    pokok nya nak saman org awak kena loaded. walaau pun loyar buruuk tu kwn awak dan awak tak perlu bayar fee dia tapi tax utk government takleh lari.

    so kastam dan lhdn kena buat kerja laa.

fda

Get your volunteer initiatve funded!

Link2Me WeLinkBk (254)