Sunday, July 31, 2011

Siapa dalam Pakatan naikkan Ku Li?


Pelawaan parti pembangkang supaya Tengku Razaleigh Hamzah dilantik menggantikan Anwar Ibrahim sebagai Ketua Pembangkang bukan saja mengejutkan Anwar sendiri malah ia telah membuatkan dia berang dan tersinggung.

Berikutan itu, Anwar yang berdepan isu video seks dan kes liwat, dilaporkan sedang berusaha mengesan dan menjejaki pemimpin PAS serta DAP yang bertanggungjawab membuat pelawaan itu tanpa merujuk kepadanya.

Perkara itu didedahkan Pengerusi Parti Kesejahteraan Tanah Air (KITA) Kedah, Zamil Ibrahim yang mendakwa menerima maklumat mengenai maklum balas Anwar itu daripada rakannya di dalam Parti Keadilan Rakyat (PKR) Selangor.

“Petang tadi kira-kira jam 4 petang, saya menerima maklumat daripada PKR Selangor mengatakan Anwar terkejut, kecil hati dan marah dengan pelawaan itu. Beliau kini sedang mengesan siapa pemimpin (PAS dan DAP) itu,” katanya.

Beliau mengulas pendedahan Ahli Parlimen Bebas Bayan Baru, Datuk Seri Zahrain Mohamed Hashim kelmarin yang parti pembang-kang didakwa mempelawa Ku Li untuk dilantik sebagai ketua pembangkang bagi menggantikan Anwar.

MPP

Hahaha ... biar kami dedahkan.

Dari PKR, kami tahu adalah Loh Gwo Burne, Nurul Izzah dan Zaid Ibrahim (semasa dalam PKR),
Orang PAS yang terlibat adalah Khalid Samad, Dr Hatta, dll Orang DAP yang terlibat adalah Lim Guan Eng.

Namun begitu, nak kata Anwar tak tahu pun tak betul. Ada mesyuarat pernah diadakan di rumah Ku Li yang mana ada Anwar, Ku Li, Mahfuz, Khairy, Kamaluddin Abdullah dll.

Ramai lagi yang berpura-pura.

11 comments:

 • Anonymous says:
  July 31, 2011 at 10:19:00 PM GMT+8

  KJ beruk pun terbabit skali ke? Macam sialll la!!!

 • Anonymous says:
  July 31, 2011 at 10:56:00 PM GMT+8

  Nampaknya dalam BN pun ada musuh dalam selimut. Apa lagi mereka nak, semuanya dah ada. Kalau nak kata miskin itu tak betul, kalau nak kata tak ada jawatan tu pun tak betul. Jangan sesekali rosakkan bangsa Melayu sebab itu memang di tunggu. KJ hadir buat apa, Kamaluddin hadir buat apa. Apakah mereka berdua ini suruhan atau memang sukarela nak hadir sebab tak puashati dengan Umno. TRH pula, dah lah tu lama sangat dalam Umno bagilah peluang pada golongan muda untuk jadi pemimpin. Pencen sajalah dan enjoy dengan duit yang banyak tu. Kalau sekadar nak puaskan nafsu serakah tu, duit satu gunung pun tak cukup.

  Tak perlu belajar tinggi-tinggi sampai Oxford klau nak faham politik Malaysia. Kena baca sejarah sikitlah baru mudah faham. Liberal sangat pun tak cukup sebab liberal itu boleh merosakkan bangsa dan agama kita. Nak rosakkan bangsa memang mudah tapi kalau dah hilang kuasa dan nak pulihkan semula makan masa yang sangat panjang. Berpolitik biar lah berpada-pada. Sepatutnya dalam saat yang getir ini Melayu bersatu tapi rupaya golongan ini sengaja nak rosakkan Melayu dan negara. Baliklah ke pangkal jalan sebelum terlambat....

 • Bingai @ Bangang says:
  July 31, 2011 at 11:45:00 PM GMT+8

  semoga TRH tidak terperangkap dengan kata sanjungan DAP dan PAS dan membiarkan dirinya diperalatkan lagi.

 • Anonymous says:
  July 31, 2011 at 11:58:00 PM GMT+8


  AKU ADA DENGAK, SS UMNO PUN MEMANG MERANCANG LAMA SUPAYA ORANG TERTENTU DARI UMNO SEPERTI KU LI NI MASUK DALAM PAKATAN DAN TERUS MENGETUAI MEREKA.

  INI STRATEGI BAIK.

  KALAU STRATEGI NI BERJAYA, TUGAS KU LI KEMUDIAN IALAH MENGHANCURKAN PAKATAN DARI DALAM.

  DOAKAN KU LI BERJAYA MENGGANTIKAN ANWAR YG TELAH MENEMPAH BILIK HOTEL SG BULUH.

 • Anonymous says:
  August 1, 2011 at 12:13:00 AM GMT+8

  KJ cari tempat baru untuk bergayut le tuu... UMNO dah nampak KJ sebagai liabiliti, nak tendang kluar nanti buat perangai Anwar.

 • pedang akhir zaman says:
  August 1, 2011 at 12:41:00 AM GMT+8

  trh mmg dh terserlah org2keciwa dlm umno yg mau posisi yg tertinggi dlm parti sejak dr dulu.. .35% dlm bn mmg ada manusia hipokrit. .yg sanggup jual prinsip waimah negara. .

 • Capt Dol Us Army says:
  August 1, 2011 at 2:09:00 AM GMT+8

  ye..ke..

 • Anonymous says:
  August 1, 2011 at 7:55:00 AM GMT+8

  Kalau standard KJ tu selamanyalah jadi Barua Atau Dajal. Bukan pandai pun. Hanya licik dan penipu. Itulah persepsi tua muda kat kampung aku

 • Anonymous says:
  August 1, 2011 at 9:55:00 AM GMT+8

  KJ DAN PAK MENTUA DIA DULU LA YG BUAT RAKYAT SUSAH..NAIK HARGA MINYAK MENDADAK...SAMPAI SEKARANG HARGA BRG TAK TURUN2..

 • rakab says:
  August 1, 2011 at 6:22:00 PM GMT+8

  Patutlah Ku Li tubuhkan AMANAH !
  Nak test market rupanya.

 • Anonymous says:
  August 1, 2011 at 7:48:00 PM GMT+8

  elok sangat KJ masuk PKR...dialah buat umno haru biru...dia leh ikut pak mertua..PENCEN ...Pemilihan kali ni kau ingat Pemuda Umno akan Pilih si Mangkuk ni lagi ka...Bila aku lihat Paklah ku nampak KJ bila aku lihat KJ ku nampak pak lah...Lenyapkan dia dari politik negara...tunggu 50 tahun leh lah aktif mungkin ramai da lupa..apa dia n pak mertua dia da lakukan...

fda

Link2Me WeLinkBk (254)