Sunday, June 12, 2011

Pembangkang dah mulakan sabotaj ekonomi


Lihat atas ini, blog Pembangkang dah mula menakut-nakutkan pengguna dan ini boleh menyebabkan kekurangan dalam pasaran.

Ini semua rancangan sabotaj ekonami.

Mula dengan ikan, nanti bulan puasa bekalan tepong, guna, beras, marjerin ... dikurangkan dan harga sampai turun.

Jangan hairan, ada pakatan dengan Cina pembekal dan pemborong.

8 comments:

  • MELAYU KULAI says:
    June 13, 2011 at 12:10:00 AM GMT+8

    Dulu masa kjn perkenalkan penggunaan kotak plstik mengisi ikan. Depa ni juga yang buat masalah.
    Kerajaan sudah sewajarnya menarik balik lesen golongan chauvinist ini.
    Sibuk nak mcm2 daripada kerajaan, bila tang undi...si roket tu jugak yang di pangkahnya.
    Memang bangsat golongan ini.

    Mohon tuan pautkan blog saya yer.
    http://melayukulai.blogspot.com

    Terima ksih tuan tanah.

  • Anonymous says:
    June 13, 2011 at 12:27:00 AM GMT+8

    Melayu Kulai,

    Engkau ini MELAYU TERKULAI ATAU MELAYU CIBAI? Mungkin kedua-duanya sekali.

  • Anonymous says:
    June 13, 2011 at 12:40:00 AM GMT+8

    Benda macam ni yg based on facts and figures takkan lah nak tipu juge. Harga diesel naik 44% dari RM1.25 ke RM1.80. Tapi kan, takkan lah kos yg di tanggung akan naik 186% pulak (dari RM7,000 ke RM20,000)?

    Mana datang yg extra 142% tu? Kalau kos naik dalam lingkongan 55-65% tu bole caya la juge sebab collateral damage. Cakap biar logik la sikit.

    Macam si kulai cakap, memang bangsat depa ni semua. Tapi kerajaan ke, LKIM ke jangan la jadi bangsat juge. Lelong bot tu semua pada org Melayu yg betul-betul nak berusaha.....ada ka?

  • Anonymous says:
    June 13, 2011 at 12:54:00 AM GMT+8

    Aku harap kerajaan jangan mudah cair.

    Kalau mereka nak suara mereka di dengari, bagi undi kerajaan dan kita akan lantik wakil mereka dalam kerajaan untuk duduk berbincang.

    Kalau undi pun tak nak bagi, lu cina boleh pergi mampus! Pergi mengadu pada DAP!

    Anti cina babi dan keling paria

  • KZSO says:
    June 13, 2011 at 8:52:00 AM GMT+8

    boikot! boikot! kita boikot!

  • Mohd says:
    June 13, 2011 at 9:19:00 AM GMT+8

    Kaum Cina ini yg mengawal bekalan makanan negara akan menaikkan harga barang2 supaya rakyat akan marah kpd Kerajaan.
    Jadi senanglah nanti utk diadakan demo Bersih2.
    Kerajaan, utmakanlah kesejahteraan rakyat.
    Tangkap shj penganjur2 Bersih2. Masukkan ke dlm ISA.
    Lihat bagaimana Singapore bertindak ke atas pengkhianat2 negaranya. Kita di Malaysia tak ada akal dan tak berani?
    Melayu mudah lupa ???????????

  • Anonymous says:
    June 13, 2011 at 7:57:00 PM GMT+8

    tangkap ikan depa ni malaihhh.....

    yg depa tau jual minyak diesel subsidi ditengah laut ke nelayan thailand. sbb tu keje senangg ....

    bawak la berapa tong pun minyak, sure 3 jam dah pulang dgn duit lumayan. lepaihh tu isi lagi .... 3 jam lagi balik dgn poket penuh..

    dulu dan skrg, org ramai makan ikan import thailand jugakkk.....

    kalau nak mogok....mogokkkk laaa... dapur ko jugak yg tak berasappp....

    paling lama pun 2 minggu mogok lepas tu mula la cari balik jaring2 lama yg dah lamaaaa tak gunaaa...

  • Anonymous says:
    June 13, 2011 at 8:02:00 PM GMT+8

    nelayan tahiland dan indon walaupun minyak depa lagi mahal dari msia masih gigih tangkap ikan dan jual ke peraih2 cina di msia, masih juga ada untung. sapa kata tak dak untung???

    tapi nelayan msia, dgn minyak subsidi, bot subsidi, tong subsidi, kapal LKIM subsidi, tapi masih mogok dan tak tau bershukur, ini semua ajaran tua kutuk nik aziz.....

    patut di kencingkan saja tua kutuk tu atas pala ....baru ada akaii...

fda

Link2Me WeLinkBk (275)