Saturday, April 30, 2011

Azmin akan haramkan Perkasa bila PR perintah


KUALA LUMPUR 29 Mei: Azmin Ali hari ini mengecam Pertubuhan Pribumi Perkasa di bawah pimpinan YB Dato Ibrahim Ali dengan menyifatkan bahawa Perkasa adalah pencacai atau agen kepada UMNO yang kini telah di tolak oleh rakyat, sambil berjanji bahawa Perkasa akan di haramkan jika Pakatan Rakyat berjaya ke Putrajaya.

Dengan nada menyindir beliau berkata bahawa Perkasa kini di pimpin oleh seorang tokoh “berwibawa didalam dunia”, sambil membandingkan kekeliruan rakyat yang di bawa oleh UMNO melalui Presidennya Dato Seri Najib Tun Razak ia ini Satu Malaysia dan Perkasa kini membawa perjuangan “satu Melayu’.

Sambil berkata jika dirinya dan PKR (Parti Keadilan Rakyat) berjaya ke Putrajaya Pertubuhan Pribumi Perkasa akan di haramkan kerana beliau beranggapan bahawa Perkasa boleh menjahanamkan keharmonian masa hadapan negara.

“Perkasa merupakan satu pertubuhan perkauman yang tidak membantu pembangunan negara hanya tahu memainkan sentimen perkauman yang boleh menghancurkan orang meayu dan juga kaum kaum yang lain” kata Azmin Ali.


Beliau berkata demikian dalam ceramahnya di Bandar Baru Ampang malam tadi yang turut di hadiri oleh YB Tien Chua, YB Zuraidah Kamarudin,YB Kassim Abd Aziz yang mana Dato Seri Anwar Ibrahim adalah penceramah utamanya.

Beliau turut juga menyentuh isu Kampong Sungai Putih di Bukit Belacan Ampang yang dikata tidak mendapat pembelaan dari orang UMNO dan Barisan Nasional yang sudah hampir 30 tahun dan mahu Perkasa menjawab dan bertindak “30 tahun orang Melayu tunggu dan saya mahu perkasa jawab, ini Perkasa kepala bapak kamu” dengan nada marah dan disambut oleh para hadirin yang memenuhi Dewan Nusa Bakti, Bandar Baru Ampang.

Sambil memuji YB Zuraidah dan YB Kassim kerana berjaya menyelesaikan masalah kampong, Azmin Ali berkata tidak sampai satu tahun kedua YB tersebut berjaya mendapatkan hak milik untuk orang melayu di kampong tersebut.

”Mana Perkasa? Perkasa sebenarnya adalah Perkosa, Perkosa hak Melayu, rampas hak Melayu tendang orang Melayu”.

Beliau juga menyeru para hadirin untuk memberi sokongan kepada dirinya dan Parti keadilan Rakyat agar dapat memasuki Putrajaya supaya dapat menghentikan kezaliman yang didakwa dilakukan oleh kerajaan Barisan Nasional dan UMNO hari ini terhadap Anwar Ibrahim dan memberi jaminan bahawa mereka akan tetap mempertahankan keadilan didalam menjaga hak kaum kaum yang lain.

Perkasa

Kenapa DOng Zong tak diharamkan? Kenapa Militin Islam tak diharamkan? Kenapa Hindraf tak diharamkan?

Kerana Azmin adalah anti Nasionalis dan perosak alif ba ta.!

21 comments:

  • Anonymous says:
    April 30, 2011 8:53:00 PM GMT+08:00

    Apa la yg nak diharapkan dari azmin si penjual pantat bini ke bos...

    Kesiann... Semata2 nak kaya punya pasal, nak pakai ferrari...

    Sanggup jual pantat bini...

  • Anonymous says:
    April 30, 2011 8:57:00 PM GMT+08:00

    tapi org macam dia dapat jadi TPM bila PKR perintah, tau? Pantat bini dia tu bernilai... yang sokong PKR pun tengah tunggu bila aljubiri nak belasah bini2 mereka pulak... BANGSAT HABIS PUAK INILAH...!

  • Anonymous says:
    April 30, 2011 8:58:00 PM GMT+08:00

    Mana Azmin nak pertahankan hak melayu sebab Selangor bukan di perintah Melayu. Jadi dia kena kau tau Dapig dulu dan pijak Melayu lah. Tak berani dia nak tegur Ustaz Tian Chua yang hentam islam dalam ucapan. Hanya tersengeh macam berok mat yeh saja.

  • Anonymous says:
    April 30, 2011 8:58:00 PM GMT+08:00

    apa yg izmin tak kata...kumpulan
    rasis yg beri untung kat dia dan parti dia....macam ini ke nak jadi
    pemimpin melayu..pigidah...taik kucinglah!!!

    bako bako jer!!!

  • Anonymous says:
    April 30, 2011 9:02:00 PM GMT+08:00

    Dah mula dengar cakap dapig. Belum lagi berkuasa!

  • Anonymous says:
    April 30, 2011 9:03:00 PM GMT+08:00

    perkosa siapa dan siapa pulak diperkosakan wahai azmin....keturunan siapa yea..........

  • Anonymous says:
    April 30, 2011 9:03:00 PM GMT+08:00

    keep on dreaming Azmin,keep on!! sampai kucing bertanduk, bau Putrajaya pun lu xdapat, inikan takluk.lu mirror yrself banyak2 dulu bro

  • Anonymous says:
    April 30, 2011 9:08:00 PM GMT+08:00

    janganlah tuan2 dan puan2 semua risau pkr, dap dan pas tak akan sampai ke putra jaya . itu hanya angan2 mat jenin politik mereka sahaja. Orang sekarang ini bukannya bodoh nak percaya dengan dakyah politik bohong murahan pembangkang. aku kalau pergi dengar ceramah politik pembangkang ni... geli geleman mendengarnya...macam pak lawak. kebanyakannya semua fakta auta.

  • Anonymous says:
    April 30, 2011 9:13:00 PM GMT+08:00

    PERKASA should already be banned by now. Why is it not banned? This goes against the concept of 1Malaysia.

  • Anonymous says:
    April 30, 2011 9:17:00 PM GMT+08:00

    melayu dah pandai
    mereka boleh fikir yang betul
    mana pihak yang keliru
    kah kah kah

  • Karl says:
    April 30, 2011 9:36:00 PM GMT+08:00

    Anon April 30, 2011 9:13:00:

    You numbskull. What have Perkasa done to non-bumi? Did they want to take something from the non-bumi? NO you stupid anon! Perkasa just want to RETAIN what the bumi SHOULD HAVE! Not take something from the non-bumi! If you're against bumi trying to secure what is RIGHTFULLY OURS, then you're the biggest RACIST of all! What? we bumis cannot stand for our rights? Asshole.

  • Anonymous says:
    April 30, 2011 9:36:00 PM GMT+08:00

    nak tanya abang unspinner
    berapa dapat upah sebulan
    adakah mengikut keluaran
    atau memang gaji tetap

    cuma berminat nak sertai tuan
    kita ada bakat juga sikit sikit
    kah kah kah

  • Anonymous says:
    April 30, 2011 9:37:00 PM GMT+08:00

    cakap tak serupa bikin mamu
    cakap satu malaysia juga
    tapi ada banyak malaysia
    kah kah kah

  • Anonymous says:
    April 30, 2011 9:39:00 PM GMT+08:00

    hak bumiputera yang sapu bukan bukan bumiputera mangkuk
    yang sapu kaum kerabat hampa juga
    kaldai betul lah

  • Anonymous says:
    April 30, 2011 10:17:00 PM GMT+08:00

    Kalo ketua dah kaki jubo dan kaki zina, sampai ada video mantat dgn amoi. Punya la beribu2 kali dah berzina, si pengikut mcm azmin ni aku syorkan jadi presiden lelaki dayus semalaya.

    Tak payah susah2 nak jadi tpm. Gerenti lelaki2 dayus akan beri vote tak berbelah bagi. Gerenti dewan penuh dgn jantan2 dayus dari dlm dan luar negara.

  • Anonymous says:
    April 30, 2011 10:18:00 PM GMT+08:00

    Jgn berangan Azmin nak ke Putrajaya. Pihak tidak aktif politik masih simpan kuku & sdg mengikuti perkembangan politik semasa. Penentangan terbuka akan ujud apb tiba masanya. Tanah Melayu tetap org Melayu sebg tuannya. Kita masih berpegang kpd toleransi kaum tapi bukan menghapus hak Melayu. Itu peringatan terbuka.

  • Anonymous says:
    April 30, 2011 10:31:00 PM GMT+08:00

    Nak ke Putrajaya? Ada hati lagi tu? Ada nafsu lagi nak ke sana? Hakk Ptuihhhh! In ur dream la Azmin oi!

  • Anonymous says:
    April 30, 2011 10:37:00 PM GMT+08:00

    Duit byk bro... Mamat auww nie...

    Makan 7 keturunan tak habis.....

    Bayangkan beli handbag anak dia 40k mcm ceta ummi...

    Pehhh.....

    Bayangkan nak run parti politik mcm pkr tu, kalo tak dak ratus juta jgn sembang laa...

    Alangkan parti kita yg zaid jadi presiden pun tak mampu nak pacak bendera di swak..

    Tapi pkr punya kempen sewa hotel, sewa dewan, upah org, pacak bendera satu swak....

    Mana dpt duit...???

    Gaji nuar masa jadi tpm bapa sen sgnt?? Mana dtg duit yg sponser pkr nii...

    Sure dtg dari yahudi dan amerika melalui spork..

  • Bekas Keadilan 1998 says:
    April 30, 2011 10:40:00 PM GMT+08:00

    menghentikan kezaliman?

    Pada pdpt aku , azmin lah yg perlu hentikan kezaliman yg telah@pernah@sedang dilakukan :
    Kezaliman Azmin
    1. Bagi bini dia kt Nuar (suami dayus)
    2. Zalim terhdp Umi ( abg bangsat)
    3. Zalim kpd Ibu bapa ( anak derhaka)
    4. Zalim trhdp rakyat Msia ( jdi kaya hasil lendir & penjilat nuar)
    5. Zalim kpd diri sendiri ( buat fitnah .. mcm Nuar kata org wat Fitnah .. TAPI sampai kini tk juga dpt buktikan)
    SUDAHLAH .. MUKA MCM BONTOT NUAR NK JD MENTERI KAT PUTRAJAYA ..
    LAGI BYK KAU , AZMIN CAKAP LGI RENDAH AKHLAK KAU ..

  • Anonymous says:
    May 1, 2011 10:14:00 AM GMT+08:00

    anon 9:13 pm
    perkasa against 1malaysia concept? can u tell us spesifically which concept? as far as i m concerned, perkasa is protecting the malay rights afterall.
    then how about vernacular schools? dong zong? suqiu? dong jiao zong? anything to say? already forgot about vision schools? i think these organizations should be banned as well.. reason, against 1malaysia concept. hehe
    adios

  • Anonymous says:
    May 1, 2011 11:29:00 AM GMT+08:00

    Anon April 30,2011. 9.13pm.
    Who are you to say that PERKASA should be banned? PERKASA is only defending Malay rights which you non bumi bastards are trying to abolish. Always remember whose country this is. Dont make the Malays remind you like 13 May. You can always get out if you want to. Nobody is forcing you to stay here.

fda