Wednesday, March 2, 2011

Tunda Cat lencong bicara, Peliwat negara beri keterangan esok!!!


Sesi perbicaraan agak hangat petang tadi apabila Karpal Singh a.k.a Tunda Cat berdebat dengan PeguamCara Negara II Datuk Yusof Zainal Abiden bagi sesi pendengaran permohonan peguambela untuk permohonan Trial Within Trial (TWT) atau dalam bahasa Melayu ‘’Perbicaraan Dalam Perbicaraan.’’

Tujuannya, untuk mempertikai samada prosedur pengambilan bahan-bahan bukti yang digunakan terhadap Anwar (yang sepadan dengan Profil Lelaki Y) dalam lokap D9 IPK KL sebagai sah atau tidak.

Karpal, peguam2, Anwar dan penyokongnya kelihatan agak muram hari ini. Ye lah kan, semalam bagaikan di BOM dengan cool dan tenang oleh Datuk Yusof pasukan pendakwaan dengan bukti-bukti dan hujah yang dibentangkan.

Setelah mereka dua-dua berhujah, atas prinsip “keadilan”, akhirnya Hakim membenarkan untuk mengadakan ‘Trial Within Trial’ esok.

Bahayanya, jika pihak pembelaan berjaya, segala bukti yang mereka perolehi dari dalam lokap itu tidak boleh digunakan.

Hatta, pihak Pendakwaan dan Polis terpaksa cari jalan lain untuk dapatkan DNA Anwar supaya dapat dibuat PERBANDINGAN dengan Profil DNA ‘Lelaki Y’ yang di jumpai dalam dubur Saiful

Seperti yang blog ini highlight kan semalam di sini, persoalannya sekarang bukan pasal prosedur sah atau tidak, tetapi adakah profil DNA dalam lokap itu kepunyaan Anwar atau tidak??

Secara tak langsung, Tunda Cat telah mengesahkan bahawa itu memang DNA Anwar. Sebab permohonan tersebut BUKAN untuk menafikan DNA Male Y itu sama dengan DNA Anwar, tapi hanya prosedur dan cara DNA itu diambil dari bahan-bahan bukti di lokap.

‘’Perbicaraan Dalam Perbicaraan’’ esok akan dimulakan dengan dengan suspek ‘’Male Y’’ Anwar Ibrahim memberi keterangan. Perkataan yang wajib akan didengar esok, konspirasi, fitnah, saya dianiaya dan pelbagai lagi.

Tapi yang pasti, dia tidak boleh sama sekali MENAFIKAN bahawa DNA yang terdapat pada barang2 dalam lokap itu bukan miliknya.


p/s: Kalau betul tak buat, bagi jelah sample Darah, buat perbandingan. HAbis cerita. Dasar penakut, penipu dan putar alam! Bak kata Karpal, Anwar Ibrahim Harus Bertaubat!

22 comments:

  • Anak Lenggong says:
    March 2, 2011 at 8:42:00 PM GMT+8

    Apa nak susah dlm mahkamah tu ulur je tangan sekejap...kata "Nah ambik darah saya..buat lah perbandingan unjian DNA"..bukan susah sangat pun...so tak perlu sengaja nak lewatkan perbicaraan..isu sebenar nuar brahi tu membontot saiful ke tak..

  • Anonymous says:
    March 2, 2011 at 8:44:00 PM GMT+8

    Boleh tak tuan Hakim keluarkan perintah agar Anwar di ambil darah nya untuk ujian makmal DNA?

  • Anonymous says:
    March 2, 2011 at 8:53:00 PM GMT+8

    Awas! Sang Peliwat masuk kampung!

    sembunyi kan anak lelaki anda..

  • Anonymous says:
    March 2, 2011 at 9:00:00 PM GMT+8

    mananya DNA afifa anak azmin ali boleh kita dapatkan dari rambut, bekas minuman dan darah datang bulan... Risik kerajaan agaknya da dapat DNA tu cuma beri muka pada aljuburi aja...mungkin BN tahu dah anak siapa afifah tu....Aljuburi tak leh kelentong.. Najib bukan bebal mcm bodohwi...

  • Anonymous says:
    March 2, 2011 at 9:02:00 PM GMT+8

    kalo nuar jubo tak mo bagi jugekk...

    amikk je dari afifa....habis ceta..

    tentu idung samsidar kembang kuncup bangga anak dia bersama anwar di sahkan mahkamah...

    al-maklum le, bleh jadi 1st lady nnt dgn anwar jadi PM di sg buluh... ekekeke

  • Anonymous says:
    March 2, 2011 at 9:22:00 PM GMT+8

    mesti ada lagi barang kes yang pendakwa raya tak bagi tau, najis nuar mesti ada kat dalam toilet. ha ha ha, mana ada istilah salah ambil barang bukti tanpa izin, bukan mencuri, cuma ambil barang yang ditinggalkan, so barang orang taknak mana ada istilah mencuri.

    taik nuar dia nak ambik balik ke ? kat dalam lubang tu. HA HA HA

  • Anonymous says:
    March 2, 2011 at 9:26:00 PM GMT+8

    tak dak apa yg significant yg anwar bleh buat kecuali comply saja dgn procedural mahkamah.

    anwar mcm biasa akan bermain persepsi semaksima mungkin utk simpati, berlakon dll.

    tapi mcm biasa juga akan ada 2-3 yg otak bahalol yg masih sokong anwar terutama yg rapat dgn keluarga.

    tapi majoriti rakyat yg nak tau kebenaran yg tak kenal rapat dgn nuar yg hanya kenal anwar melalui media terus meloya dan meluat dgn anwar. dan hakikat kebenaran sudah tak dpt di tutup lagi oleh anwar dan koncu2nya.

  • Anonymous says:
    March 2, 2011 at 9:32:00 PM GMT+8

    ANWAR MASUK PERANGKAP SENDIRI
    =============================

    Kalau keputusan mahkamah menolak bukti DNA yang terdapat pada berus gigi, tuala, botol ayer..etc..mahakamah pula akan memerintahkan Anwar memberi DNA nya kepada pihak forensik untuk membuktikan yang profile DNA lelaki Y sama ada milik nya atau sebalik nya.

    Kita nanatikan keputusan mahkamah.

  • Anonymous says:
    March 2, 2011 at 9:33:00 PM GMT+8

    peguam cara tu dah tak sabo nak lanyak nuar jubo...13thn dulu, boleh la nuar klentong.

    masa tu persepsi rakyat sebelah ke dia. skrg sorry la.

    sure esok adalah hari yg ditunggu2 oleh peguam kjaan nak lanyak nuar jubo cukup2.

    konon asian renaissance kononn. haha..

    pemimpin dunia ke3, kawan jew.

    haaa ko tgk esok samada nuar jubo terkencing tak terkencing kene henyak dgn pguam kjaan.

    diaorg tu dah lama geram dgn nuar jubo tuu....

  • Mamak says:
    March 2, 2011 at 9:43:00 PM GMT+8

    Tunda Cat! Siol la lu!

    Biasa lah beb, dah confirm masuk jel, kasi tunda la.

    Bro, tolong link kan blog gua kat sini bro.

    http://mamaklembahpantai.blogspot.com/

    Posting terbaru aku kat sini.

    Nurul bogel

  • Anonymous says:
    March 2, 2011 at 10:04:00 PM GMT+8

    Anwar akan cakap..dia x ada dalam lokap mlm tu..semua fitnah, dia dianiaya.

    Nurul akan cakap..Anwar ada dengan dia dan Wan Azizah mlm tu.

    tengok lah esok dia punya kelentong, tuduh sana-sini..maki hamun

  • Anonymous says:
    March 2, 2011 at 10:10:00 PM GMT+8

    Nampak Gaya Ada yang ambil MC esok sebab serak suara nak jawab sebab sakit tekak. Jangan ingat diri kita saja pandai sebab tak tau pulak esok kalau Cara penambilan barang bukti tak sah. Mahkamah pulak putuskan bahan bukti diambil on the spot. Harulah nampaknya Pak Sheikh.
    Tiga keturunan si Kapal pusing kena sumpah.

    Kalau darah, rambut, air liur Dan rambut bolehlah ambil tapi air mani takkanlah boleh perah macam susu lembu.


    Kakakakkakaka

  • usin says:
    March 2, 2011 at 10:12:00 PM GMT+8

    Apalah banyak sangat alasan penjubor ni nak bagi sampel DNA dia.Penjilat2 dia cakap 'kenapa tak guna sampel DNA 1998?Sebab itulah bang nuwar tak bagi sampel baru sebab dah ada sampel lama,auww'.

    Yang ni aku pun tak pasti prosedur sebenar dia.Mungkin pakar perlukan profil DNA terbaru atau macamana. Lagipun aku bukan pakar forensik atau lawyer.

    Tapi nampak sangat perbicaraan ini sengaja dilengah2kan dan dipersusah2kan oleh pihak pembelaan.Kalau aljuburi yakin dia tak tersontot sepul,bagi ajelah sampel DNA baru dia dan suruh buat perbandingan secepat mungkin.Kalau tak salah confirm tak sama DNAnya dan automatik pihak pendakwaan angkat bendera putih.

    Tapi aku rasa kalau barang bukti dr lokap kena reject pun,mahkamah akan perintah anuwar kasi sampel DNA dia jugak.Kalau tidak,macamana nak banding DNA?

  • Anonymous says:
    March 2, 2011 at 10:18:00 PM GMT+8

    Tunda Cat cuma berhujah bahan bukti diambil secara tidak sah, bukan Anwar tak meliwat..

    Pening malam ni Anwar, Wan Azizah, dan geng2 kena fikir macam mana nak jawap soalan dalam mahkamah esok..atau tengah fikir macam mana nak buat negara kacau-bilau macam Libya dan Mesir, jadi boleh lepas..nak lari pi Turki dah tak boleh, nak lari pi Australia tak boleh, PM kat sana...

  • Anonymous says:
    March 2, 2011 at 10:38:00 PM GMT+8

    Aku percaya hakim akan membuat keputusan memberi kata dua(syarat yang terpaksa diterima) kepada anwar esok.....

    Syarat atau "deal" yang dijangkakan.....

    Kalau mahu bukti ujian DNA terhadap berus gigi, botol air mineral dan tuala(diambil dari lokap polis) yang matching dengan DNA Male "Y" itu ditolak oleh mahkamah sebagai bahan bukti anwar harus memberi darahnya kepada pihak forensik untuk membuat ujian DNA terbaru.

    Tak kisah le walau cerita tentang konspirasi sekali pun akan diperkatakan oleh anwar dan peguamnya dalam "perbicaraan dalam perbicaraan" di mahkamah esok, apa yang pasti akhirnya hakim akan terpaksa memberi syarat atau deal seperti aku perkatakan diatas kepada anwar.

    Aku juga merasa yakin hakim akan membuat keputusan berkata ujian DNA yang dibuat terhadap berus gigi, botol air mineral dan tuala itu adalah sah kerana amalan "SHED DNA" ini dilakukan juga oleh pihak polis di negara lain terhadap suspek. Selagi pengakuan saksi(anggota polis yang bertugas menjaga lokap berkenaan) tidak bercanggah atau melanggar apa2 prosedur dan syarat, hakim akan anggap pengambilan 3 barang berkenaan untuk dibuat ujian DNA adalah sah dan harus diterima sebagai antara barang bukti.

  • Anonymous says:
    March 2, 2011 at 11:02:00 PM GMT+8

    nuar betul2 dah kena checkmate!
    mana lu mau lari nuar?

    Tidak perlu minta nuar serahkan passportnya asalkan.....

    Hakim tahu mengarahkan(memberitahu) pihak polis dan imigresen tidak membenarkan nuar pergi ke luar negara apabila keputusan mensabit dan menjatuh hukuman itu terhadap nuar sudah dibuat oleh hakim seperti seminggu lebih awal sebelum ianya disebut dalam mahkamah

    Selain pihak imigresen, pihak polis harus memastikan segala gerak-geri nuar sentiasa dapat dipantau.

    Jangan biarkan perbicaraan yang berlangsung selama 3 tahun ini menjadi sia2 jika suspek yang telah dapat disabitkan dengan bukti kesalahan ini oleh pendakwaraya dan mahkamah dapat melarikan diri.

    Apa terjadi pada RPK tidak boleh pihak polis dan imigresen membiarkan ianya berulang sekali lagi kerana imej KDN akan menjadi semakin teruk dan semakin tidak berwibawa patut ditendang dan ditukar dengan kadar segera oleh DS Najib!

  • Anonymous says:
    March 3, 2011 at 12:33:00 AM GMT+8

    dasar penjubor!!! woi nuar,lu melayu paling sial!!

  • Anonymous says:
    March 3, 2011 at 2:30:00 AM GMT+8

    CIFUT BABI dah snook black.. wakakakaka... Sg Buloh mengamit kedatangan CIFUT BABI.. hahahhahaha..

  • Anonymous says:
    March 3, 2011 at 10:20:00 AM GMT+8

    Melayu, Melayu .... beginilah minda Melayu. Orang buat fitnah kita sama2 sorak satu kampung ... melayu, melayu ....

  • Matzselat says:
    March 3, 2011 at 10:21:00 AM GMT+8

    The Unspinners,

    Sebenarnya nak dapatkan DNA ni bukan nya susah. Calit (swab) putik kapas pada dalam rongga mulut seperti bhg dalam pipi umpamanya pun dah cukup baik. Tak payahlah ambil sampel darah kesian juburi kena tusuk jarum. Bukankah dia menenusuk, bukan ditusuk. Alahhai....bakal ?PM? ku.

    Air lior dia pun boleh bro... Saja tunda sink ni nak curi masa untuk kita sama2 taulah kannn.....

  • Anon2 says:
    March 3, 2011 at 10:35:00 AM GMT+8

    Anon March 3, 2011 10:20:00 AM

    Enko ni betullah bangangr... masih percara dia difitnah. Pemfitnah terbesar dlm Malaysia ni antara yang terbesarnya kankah Anwar. Sojar-sojarnya ahli PAS (maaf bukan semua), macam yang bergoleh atas jalan tu. Buatlah sikit kerja merisik betulke tidak kami yang majoriti ni....... Jangan le bagi imej bahwa Melayu semua BODOH macam kamu.

  • Kenn says:
    March 3, 2011 at 1:53:00 PM GMT+8

    Sketsa lama SEEKOR BERUK !

fda

Link2Me WeLinkBk (254)