Seminar Antarabangsa Autisme 2014

Thursday, March 31, 2011

PRU Sarawak: PKR minta nyawa pada Kit Siang untuk kuasai Sarawak

SILA LIHAT VIDEO YOUTUBE: DAN LIHAT KEPADA MASA 3:35 SEHINGGA 3:55 UNTUK MENILAI SAMADA KIT SIANG ‘HAPPY’ ATAU TIDAK. ANDA BERITAHU SAYA JAWAPANNYA.


Dalam kita menilai keikhlasan; kita bukan sahaja perlu melihat kepada percakapan; perlu juga kita nilai air muka dan ‘wajah’ seseorang yang bercakap itu. Kita ucap tahniah, kerana ‘negotiation’ PKR/DAP/PAS sudah selesai di Sarawak.

Nampaknya, PKR masih lagi nak main sebagai pemain utama. Kit Siang pada hakikatnya tak seronok.

Dalam perbincangan dalam Majlis Pakatan Rakyat; Kit Siang berulang kali menekankan bagaimana video seks Anwar akan memberi kesan kepada undi di Sarawak. Kit Siang terus terang sahaja.

Kit Siang beritahu Majlis PR; bahawa dengan momentum yang ada sekarang; DAP ada peluang menang di 18 kawasan. Semua kawasan yang ingin ditandingi oleh DAP.

Ini semua berdasarkan maklumat yang diperolegi di gereja, tokong, pasar, kedai kopi, padang dan segala bentuk ‘census’ yang DAP buat. DAP bentang ‘facts and figures’ bahawa Cina Sarawak akan buang SUPP kali ini.

Kit Siang beritahu Anwar dan Azmin, Kak Wan pun ada. Tapi PKR ‘MINTA TOLONG’ atas dasar mahu meletakkan ‘credentials’ kepada Anwar sebagai tokoh pembangkang.

Kak Wan merayu Kit Siang supaya mengambil kira situasi kalau Anwar dimasukkan ke dalam penjara. Apa akan jadi kepada PKR? PKR perlu Sarawak bagi memastikan perjuangan PKR kekal hidup di Malaysia. Sarawak ini akan menjadi platform kebangkitan PKR.

Kit Siang tak seronok. Memang dia tak seronok. Sebab Anwar masih lagi menagih simpati – dan bukan bersandarkan ‘real facts’ di dalam politik.

Kit Siang bangkitkan; apa jadi kalau video Anwar terburai di Sarawak? Apa jadi kepada pengundi Melayu? Tidakkah mereka akan tolak Anwar.

Anwar yakinkan Kit Siang itu tidak akan berlaku. Build-up yang telah dibuat; meletakkan PDRM dalam keadaan tertekan. Kalau ‘leak’ video itu; maknanya PDRM memang bersekongkol dengan Rahim Thamby Chik. Proses ini akan ‘backfire’ kata Anwar. Setakat ini, video itu hanya ditonton oleh paling ramai 100 orang. Tidak ada kesan kata Anwar.

Kit Siang terpaksa akur. Nampaknya DAP terpaksa tunduk di atas dasar : SIMPATI dan BAGI MUKA. Kalau nak ikut atas kertas; PKR akan kalah banyak seats di Sarawak. Tetapi kerana kegagalan Anwar untuk mengalah. Kit Siang akur.

Gelagat Anwar

4 comments:

  • Anonymous says:
    March 31, 2011 at 9:06:00 PM GMT+8

    kah kah kah

    siapalah LKS

    kah kah kah

    kalau che det kena kelentong

    kah kah kah

    apalah sangat LKS

    kah kah kah

    dan terkini...

    kah kah kah

    giliran orang Sarawak pula

    kah kah kah

    apakah Sarawak juga setaraf mentaliti LKS -- senang diklenklentong?

    kah kah kah
    kah kah kah

  • Anonymous says:
    March 31, 2011 at 9:40:00 PM GMT+8

    ini jenis laki bini pasangan gila babi ni. laki gila buntut jantan, bini gila nak jadi 1st lady. ekeke..

    ko tak layak jadi 1st lady jijah tak dtg oooiii... sebab berlakikan mat homo.

  • Anonymous says:
    March 31, 2011 at 9:59:00 PM GMT+8

    bongok la sapa yg sokong nuar ni. mana ada ahli politik yg mcm dia ni boleh jadi PM dlm dunia ni. yg ada mcm2 skandal, mau skandal sex dgn betina maupun dgn jantan kiut.

    secerdik2 amerika pun boleh letak jawatan presiden dia, bilamana ada saksi mcm monica yg tampil beri bukti isap pelir bill clinton dlm library.

    ni nuar dah berbakul2 bukti siap gambar video pelir dia terjuntai2, mcmana org mcm ni boleh jadi PM. tak masuk akal langsung.

    tapi cerdik2 org politik ni tak boleh diikut. kalau mcm hj hadi waima krisis apa pun dia tetap akan dlm pas, tu kita boleh paham. hj hadi tak boleh keluar parti, kang tempat dia diambil org mcm khalid samad yg tak solat tu lagi haru.

    jadi nak tak nak kepimpinan ulamak tetap akan cari alasan utk terus kekal dlm pas. sebab kalau keluar parti, mudharatnya lagi besar. parti akan diambil alih oleh golongan gay dan peliwat.

    tapi kalau mcm nik aziz tu mcmana plak. jawatan dia pun di lantik tapi memilih gunakan label islam utk terus menipu, sembunyi kebenaran dan berlaku munafik atas alasan muslihat politik. mana dia belajau, tak tau la aku. belajau dgn setan kutt.

    jadi kalau nuar dah tak mungkin jadi PM, buat apa nak dengo ckp dia lagi?? 4 p/raya dah buktikan bintang nuar dah makin kelamm, skrg bdak2 pun dah boleh cabar dia berdebat, dah tak dak kelass langsung. mcm tu nak jadi PM kirim salamm laaaa.....

  • Anonymous says:
    March 31, 2011 at 10:27:00 PM GMT+8

    TAKEBEER! TAKEBEER! TAKEBEER KANTOI WAKAKAWAKAKA.

fda

Link2Me WeLinkBk (254)