Wednesday, March 30, 2011

Anwar takyah lakun alim, jawab persoalan2


Diatas bakal jadi imej baru Anwar, kata ABITW sini.

Anwar akan jaja imej alim, baik ke sana sini satu Malaysia. Dia akan melihatkan kepada orang ramai dirinya sebagai seorang family man, suami yang baik, dan bapa yang tidak simpan gundek dari isteri rakan bernama Shamsidar. Akan kedengaran lebih kerap akan awnar berderma sana sini, sembahyang jemaah di khalayak ramai, melibatkan diri dengan majlis ugama dan amalan qiamulail, dan lain2 lakunan seniman agung kaki auta.

Tapi akhirnya Anwar perlu berdepan dengan realiti DNA dari sampel dirinya itu menyamai DNA yang diambil dari dubur Saiful, mahkamah akan menjatuhkan hukuman salah ke atasnya atas kesalahan sodomi, dan orang yang didalam video seks lucah itu adalah dia.

Pelbagai alasan dan putarbelit telah dilakukan tetapi dia masih tidak boleh menjawab dimana dia berada selama dua jam pada malam 21 Februari. Alasan bermain Twitter telah didapati bohong dan dia tidak ada jawapan sah.

Paling jelas sekali dengan bukti video itu adalah dimana jam omeganya. Video menunjukkan jam omega diambil wanita CHina Doll yang ditidurinya. Dato eskay mengakui mengambil dari tempat Lanson Place dan telah diserahkan pada polis.

Jam mahal Omega boleh dikesan siapa tuan punya dan dimana dalam dunia dengan mengesan hanya nombor serial.

Anwar sudah bersedia dengan pelbagai helah dan dia yakin video sama tidak akan dapat dibocorkan kerana akan terjejas nama polis. Dia lupa bahawa Eskay sendiri dilaporkan oleh TV3 bahawa dia tidak tahu ada salinan video lain.

Dari Kickdefella sini yang bertemu dengan Eskay malam semalam, pelbagai kisah yang boleh diketahui.

Akhirnya 5 persoalan ditimbulkan untuknya:

Soalan tersebut ialah, pertama, sejak dua tahun lalu berapa kali Anwar ke Thailand? Kedua, siapa yang menyambut Anwar di Thailand? Ketiga, di hotel mana Anwar menginap? Keempat, apa Anwar buat di bilik hotel tersebut? Dan kelima, siapa yang menyelesaikan semua bayaran tersebut?

“Jangan paksa saya dedahkan semua itu… suruh Anwar jawab dulu soalan itu sebelum (semua) serang saya” kata Eskay.

“Awak semua balik dan tanya soalan ini di dalam blog…” minta Eskay.
Jawab Anwar, jawab .... tak payah menyalahkan Rahim Tamby Chik, jawab saja.

18 comments:

  • Anonymous says:
    March 30, 2011 at 11:34:00 PM GMT+8

    Kenapa pula dia perlu jawab?

  • Anonymous says:
    March 30, 2011 at 11:35:00 PM GMT+8

    Anwar Ibrahim bukan saja kerap kali ke Thailand tapi kerap juga ke Indonesia. Konon jumpa Pak Habibi diskusi masalah politik dunia, betul ke diskusi soal politik dunia. Yang ketara tu pegi petang balik next day.... He he lakunan cukup hebat.

  • Anonymous says:
    March 30, 2011 at 11:45:00 PM GMT+8

    Nuar kena jawab persoalan tu sebab dia pelakun terbaik. Yang hitam jadi putih sebab ramai juak yang dungu. Kata dah tua, sakit pinggang, sakit tengkuk dan macam macam lagi sakit tapi bila nak on terus sihat saja. Anuar dah rancang segalanya bila dia terperangkap dengan isu DNA dan China Doll tu. Banyak persoalan yang tidak terjawab bila kena tanya. Sampai sekarang dia tak boleh jelaskan kenapa jam omega ada di situ, kenapa suruh datuk eskay ambil, buat apa di tempat tu dan kenapa tweeter dia senyap dalam tempoh dan masa yang berkaitan.

    Mana Ajijah, dah psycho ke dengan perangai Anwar yang tak berenti kejahatan. Bila nak diskuss saja isu ini Anwar
    terus hentam meja dan halau Ajijah dari rumah. Dah puas Kak Jijah pujuk dia supaya berenti tapi tak mau jugak, maklumlah bini dah tua.

  • Anonymous says:
    March 30, 2011 at 11:52:00 PM GMT+8

    Penulis dah tidak ada modal lagi dah. Cerita sama tiap2 hari. Orang atasan UMNO dan bawahan (get it: atas/bawah hehe) pun suka main puki juga. Anwar tu pun bekas UMNO kan. Eleh, adik2 Puteri tu ramai yg jadi lauk. Kita buka tak tahu beb!

  • Anonymous says:
    March 31, 2011 at 12:14:00 AM GMT+8

    manusia bertopengkan agama terlalu ramai kt malaysia nie...nampak alim tapi rogol wanita,liwat anak orang,rasuah dsbnya..anwar termasuk dlm golongan tu la kot,tengok muka pun dah kusam xde seri sejak kebelakangan ni.Solat hajat aritu adakah al-juburi jadi iman tau pas takot xsah sembahyang hajat sekiranya anwar jadi iman.

  • Anonymous says:
    March 31, 2011 at 12:19:00 AM GMT+8

    salam..nampaknya makin hebat issue ni..macamana dengan rekod keluar-masuk ke negara jiran daripada Jabatan Imigresen..ada ke dalam tempoh yang dimaksudkan?...

  • ama says:
    March 31, 2011 at 4:28:00 AM GMT+8

    politik nampaknya

  • Anonymous says:
    March 31, 2011 at 7:00:00 AM GMT+8

    tak jawab pun tak pe. kita org dah tau perangai sundal anwar tu.
    nik aziz simpan pelacur, 1km dari ofis dia, pun kita tak pelik.
    adun serling PAS main betina atas keretapi pun kita tak pelik.
    biasa la. org alim ni memang pandai berlakun dan penyokong PAS dan PKR byk pemalas, penganggur dan kafir. tu sebab suka drama dan sokong DAP. ye la, nanti DAP naik dpt makan free, main free, liwat free..
    biasa la. org bodoh PAS dan PKR ni paham kote dan puki dan rasuah dan kroni.

  • Elizabeth Wong says:
    March 31, 2011 at 7:31:00 AM GMT+8

    Apasal Eskay nak takut-takutkan? Bagitau je la.. mamat tu bukan reti gempaq-gempaq ni.. esok lusa dia ngaku suntut Eskay susah gak nak menjawab...

  • Anonymous says:
    March 31, 2011 at 7:35:00 AM GMT+8

    1.oittt!!ingat puak yang anti umno tak dak akai ka!!ingat puak atas pagaq yang pangkah Pr tak dak akai ka!!
    2.isu sekarang ialah untuk tumbangkan legasi rasuah umno!!lebih 50 tahun dibawah umno!rasuah semakin menjadi-jadi!maksiat!anak luar nikah!mat rempit!remaja islam minum araq macam minum ayaq!!itulah jasa umno!!itu bab moral jee!!bab pengurusan!peghabihh duit negara dan petronas!!tak payah cakap la oii!
    3.tumbangkan legasi umno dulu!!bab pemimpin!!pakat-pakat dapat menilai!!belambaq lagi puak cerdik!beriman!!berbanding mat jib!hishamuddin!mukriz!!legasi jahil agama tun razak!mat det!mesti dinyahkan!!!
    4.kih!kih!kih!

  • Hariharimau says:
    March 31, 2011 at 7:53:00 AM GMT+8

    Dulu ada satu blog umno kata ada Pak menteri dari Johor suka berkwan lelaki lembut ? Cerita tu apa kesudahannya.

  • Anonymous says:
    March 31, 2011 at 8:08:00 AM GMT+8

    Cuba fikirkan ya.

    Dulu Anwar masa dalam UMNO dan juga kabinet takde pun isu2 moral ni keluar. Hanya pada 98 selepas dia berani "lawan Tuan". Jadi rakyat tertanya2: kalau betul dia ni x bermoral, kenapa UMNO cover dia begitu lama.

    Kalau Anwar peliwat tegar kenapa UMNO tak bising awal2 lg MELAINKAN
    (i) ianyer budaya UMNO untuk cover mencover
    (ii) political frame-up job.

    Kami rasa ramai ahli UMNO tak bermoral. Banyak cerita pe ... ramai yg tak bermoral yg terajui negara ni, bukan sorang je beb.

    Kalau moraliti jd yardstick bukan saja Anwar, tapi ramai lg ahli2 politik yg patut kita tendang kat pungkoq termasuk la Dr. Mahathir tuh.

    >>Saya rakyat tak sokong mana2 tp suka berfikir dan berdebat mencari kebenaran<<<

  • Anonymous says:
    March 31, 2011 at 8:13:00 AM GMT+8

    Pergh.. Kalu dlm siri CSI kat AXN tu, dorang leh dptkan DNA kat jam Omega tu sebab sure 'si dia' tu berpeluh bila pakai jam kan?

    Jam mahal mcm Omega tu, sure kalis air tapi belum tentu lagi kalis peluh atau kalis DNA..

  • Anonymous says:
    March 31, 2011 at 9:06:00 AM GMT+8

    kalu anwar mati kena panah petir pun puak2 ni akan anggap ALLAH lebih menyayangi nye..ALLAH yg mane satu aku tak tahu la kan..

    Juak2 fuckatan ni da kira teruk tahap pencacai nye..takyah byr gaji, asik hidup jubor! hidup jubor!..

    makin galak la tuan punye badan dek menjubor! kalu kantoi pun diorg dok sibuk keje umno, keje umno..

  • Anonymous says:
    March 31, 2011 at 9:56:00 AM GMT+8

    Unspinners dan penyokong2 bodoh,

    Adakah kamu dan parpukari babi gemuk pemabuk itu tengok video tersebut.
    Pada awal rakaman, terdapat seorang lelaki lain yang sedang menguruskan rakaman video pada ketika orang yang mirip Dato’ Seri Anwar Ibrahim masuk ke dalam bilik. Sewajarnya orang itu (yang mirip Dato’ Seri Anwar Ibrahim) sedar bahawa perlakuannya akan dirakam. Mustahil sesiapa yang waras akan melakukan adegan sedemikian kecuali dia diupah.
    Kambing2 macam kamu semua yang merupakan cybertrooper Umno suka spin cerita. Bukan sahaja tak terima realiti tapi memperbodohkan diri sendiri. Kenapa tak upload ke you tube--biar rakyat tengok dan menilai kesahihan video tersebut. Lagi pun siapa lah u orang nak menilai moral DSAI. Pemimpin pemimpin Umno terang terang terlibat dalam rasuah, kongke sana sini, bunuh orang tak pertikaikan moral mereka. Tapi kambing2 Umno kerap serang moral DSAI. Kenapa takut sangat kepada beliau. Bila DSAI nak ceramah, tak bagi permit lepas itu halang dia dari bercakap. Ada kah u orang jantan atau pondan, takut sangat kepada DSAI. Kalau u orang betul betul jantan, biar dia beri ceramah, biar rakyat menilai DSAI.

  • Anonymous says:
    March 31, 2011 at 10:12:00 AM GMT+8

    Kepada Anon March 31, 2011 8:08:00 AM GMT+08:00.

    Anwar lawan Tun M pada tahun 98? Baca fact betul2, jgn baca skrip ceramah fitnah PR je bro. Isu Anwar ni dibangkitkan oleh Karpal di Parlimen pada 1997 dan ditokok tambah oleh Mat Sabu. Sapa yg gelar Anwar ni Al Juburi. Mat Sabu. Mat Sabu orang UMNO ke? Tak, dia orang PAS.

    Sapa dulu yang bawak isu Anwar tak bermoral ni, orang PAS dan DAP. Orang UMNO tak tahu dan sebab itu bila Anwar kena pecat ramai orang UMNO marah dan masuk PKR sebab ingat Anwar ni suci murni. Skrg ni ramai former UMNO dlm PKR yang pakat2 keluar PKR sebab dah tau tembelang Anwar sebenarnya.

    So jgn tuduh UMNO yang bawak cerita ni dulu. Tanya Karpal dan Mat Sabu. Habis kenapa pembangkang beria2 nk cover Anwar sekarang. Aikk...cover mencover ni dh jadi budaya pembangkang pulak.

    Pembangkang mmg bangang atau lebih elok kita panggil "ultra bangang". Dulu masa Anwar dlm UMNO diorang gelar macam2 skrg bila masuk Pakatan terus pembangkang cover bagai nak rak. Kan budaya cover mencover ni budaya UMNO, kenapa tiru? Takde pendirian langsung.

    akuantiPR.

  • Anonymous says:
    March 31, 2011 at 11:56:00 AM GMT+8

    BETUL KATA2 ANON 10:12AM
    YG BAWA KES SALAHLAKU MORAL ANWAR TU PAS DAN DAP. PANDAI PULAK SPIN CERITA UMNO YG REKA CERITA..
    YG LEBIH MENGHAIRANKAN, SUDAH TERANG2 UMNO DAH BUANG ANWAR SEBAB SALAHLAKU MORAL, DEPA PUNGUT PULAK DIA JADI ANUGERAH TUHAN..KAH KAH KAH
    JADI SAPE YG BANGANG DLM HAL INI?
    FIKIR2KAN LAH..HEHEHE

  • Aku Tak Paham Lah says:
    March 31, 2011 at 1:29:00 PM GMT+8

    Anus March 31, 2011 9:56:00 AM GMT+08:00,
    Anuar sikit pun tak hangin kat Eskay apahal.... Tak per gua jawabkan. Sebab Eskay kawan baikkkk punyerrr. Ada banyak rahsia... Anuar hanya nak berceramah saja.. untuk untung polotik. Tapi bukti tak der nak menafikan. Aku bukan tak kesian kat anuar.. kesian. Tapi itu jalan yg dia pilih. Silap pilih 'kawan' agaknya. Cuba ko pikir Eskay bukan dah terdesak sangat nak mengadai maruah dia dengan benda2 'merepek' yg ramai tak akan jangka. BN pun tak dapat banyak kredit pun kes ni. Silap haribulan kena spin. Korang dah kena tipu banyak kali pon masih nak percaya lagi. Aku tak paham lah. Jangan pandang seseorang tu pada pakaiannya saja.

fda

Get your volunteer initiatve funded!

Link2Me WeLinkBk (254)