Tuesday, November 30, 2010

Gay tak peduli Melayu, Pasal adat Melayu Islam haramkan gay

|34 comments

Tolak Ketuanan Melayu Untuk Bela Melayu?

Ucapan Anwar pada hari terakhir Kongres PKR ada menyebut “Tuankah pencuci longkang? Pencuci longkang sengaja diseronokkan oleh UMNO kerana dikatakan Tuan melalui Ketuanan Melayu”.

Anwar berkata demikian bagi menguatkan hujah bahawa Melayu masih lagi lagi ketinggalan dan masih mewakili majoriti rakyat miskin walaupun setelah 53 tahun UMNO memerintah.

Anwar juga menghentam DEB yang dikatakan hanya mengkayakan segelintir Melayu sahaja. Dia bagaimanapun lupa bahawa segelintir Melayu yang dimaksudkan sebahagian besarnya adalah termasuk kuncu-kuncu, kroni-kroni, saudara mara serta ‘pasangan homoseksualnya’.

Jika DEB lemah, Anwar adalah antara punca awal kelemahannya kerana mengamalkan kronisme dan nepotisme secara besar-besaran di kala berada di dalam UMNO. Jika ketuanan Melayu itu tidak membawa makna maka Anwar adalah antara penyumbang kepada kelemahan Melayu itu sendiri dengan menggalakkan bangsa ini berpecah.

Mengikut ‘strategi’ Anwar, satu-satunya cara untuk memperkasakan bangsa Melayu ialah dengan meninggalkan konsep Ketuanan Melayu dan menerima Ketuanan Rakyat. Selain itu, bangsa Melayu juga harus menerima seorang rasis tegar yang membenci Melayu dengan sepenuh hati iaitu Lim Kit Siang sebagai Timbalan Perdana Menteri jika PR memerintah nanti.

Dengan ‘strategi’ ini, Anwar pastinya berniat untuk membuka lebih ruang kepada bangsa lain menerajui beberapa portfolio penting kabinet andainya dia menjadi Perdana Menteri. Ucapan Anwar ini nampaknya ditujukan khas kepada DAP agar terus memberi sokongan kepadanya serta kepada semua bukan Melayu yang nampaknya lebih menggemari Zaid Ibrahim dari dirinya.

Soalnya di sini, sedarkah Anwar bahawa bangsa Cina ...

Sepenuhnya di Malaysia Instinct sini
Ketuanan dan tuan ada banyak maknanya tapi bukan bermakna Tuan Raffles dengan kelendan Melayunya.

Baca juga laporan titah kenyataan DYMM SUltan Selangor:

Sultan Hits Out At Malays Who Lack Pride Of Race

Sultan of Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah yesterday expressed sadness and disappointment with the current generation of Malays who are ashamed to call themselves Malays.

He also questioned why they no longer had pride in being known as Malays, to the extent that they were willing to pawn the word "Malay" and let it disappear when Western historians had acknowledged that Malays and the Malay rulers as well as their role in the history of the country.

"I feel a little sad and unhappy because there are those who had come here, especially Malays, and could bring themselves to question the Malays' position and privileges, the relevance of the institution of the Malay rulers and its role in the country's administrative system.

"I want to ask these Malays, do they not have feelings of pride as a Malay that they could pawn the word "Malay" to be buried and let it disappear from the eyes of the world?

"Try reading history written by the British where they mentioned Tanah Melayu, the Federated Malay States and Raja-raja Melayu.

"This showed that the Western writers acknowledged that the Malays started the history of this country," he said in his address at the Constitutional Monarchy -- History, Now and Future Perspectives Discourse (Raja Berperlembagaan -- Perspektif Sejarah, Kini dan Masa Depan), here.

Baca sepenuhnya sini

Demo PR vs Demo GAPS?

|27 comments

Ahad Disember 5hb ini, Pakatan Rakyat (PR) merancang untuk menyerahkan memo ke Istana Negara berkaitan beberapa isu kononnya berlaku ketidakadilan Kerajaan Pusat terhadap Kerajaan Selangor termasuk menyerahkan Kempen Tandatangan Rakyat Selangor berkaitan isu air.

Mengikut rancangannya, mereka akan berkumpul dan buat solat zohor di Masjid Negara sebelum berarak.

Kami dengar Pakatan Rakyat 'MEWAJIBKAN' semua pimpinan tertinggi PAS, PKR dan DAP hadir dan mereka canangnkan kehadiran dianggarkan 10 ribu. Tapi kami tak yakin ia boleh capai sebanyak itu kerana kempen air yang dibuat Khalid tidak menarik perhatian rakyat.

Tujuan mereka berkumpul di Masjid Negara adalah kerana menggunakan keputusan mahkamah seksyen baru-baru ini kononnya polis tak boleh tahan orang nak pergi dan berkumpul di rumah ibadat seperti Masjid. Itu yang di spin oleh Malaysiakini. Isu sebenar mereka terlepas kerana pihak pendakwa tidak menyediakan kes dengan baik.

Baca The Unspinners sini.

Isu yang mereka cuba pengaruh rakyat sudah diterangkan dengan jelas dalam laman web Kenterian Tenaga, Teknoloji Hijau dan air sini. Isu air ini kompleks dan bukan ramai faham pun. Pasti yang datang kononnya 10,000 itu, tak sampai 100 akan faham selok belok isu ini. Retorik, sloganeering dan hujah simplistik saja yang dia orang tahu

Kerajaan Selangor sedang membuat saman di mahkamah berhubung dengan isu air. Kenapa perlu mereka nak demo? Oleh kerana ini isu Selangor, kenapa tidak kasi memo pada Tuanku Sultan Selangor juga?

Tiada sebab mereka patut diberi permit berdemo. Pengumpulan orang seramai 10 ribu adalah untuk tujuan provokatif. Apa jadi kalau 10 ribu mereka ini merusuh? Terdaya kah polis mengawal keadaan.

Amat patut ditolak permohonan.

Ini semua nak cari modal politik untuk ulang protes Bersih dan Hindraf tahun 2007. Trick lama boleh baca.

Selain Pakatan Rakyat, sebuah lagi kumpulan bernama Gagasan Anti Penyelewengan Selangor (GAPS) akan turut berhimpun pada pukul 10 pagi di Dataran Merdeka KL. Nampak macam ada pihak lain nak bertembong dan halang penyerahan memo tsebut.

Mereka merancang untuk mengumpul 5 ribu orang yang terdiri dari pelbagai kaum yang akan hadir memakai T shirt hitam bertulis GAPS. Difahamkan GAPS sebuah badan NGO yang memantau salah laku kerajaan PR Selangor.

Sekiranya kedua-dua kumpulan berjaya mengumpul penyokong yang ramai dikhuatiri akan berlaku ketegangan kerana matlamat masing-masing berbeza.

Fikir-fikir buat apa nak kecoh-kecoh? Buat apa nak tahan monyet-monyet di Masjid Negara tu nak cuba merempoh kandang polis dan hanya menimbulkan kekecohan? Ini hanya menyusahkan polis saja. GAPS pun akan akhirnya ditolak permit oleh polis kerana mereka perlu berlaku adil kepada kedua2 puak.

Oleh kerana kumpulan ini pun ada memo yang nak diserahkan, kami rasa baik di buat saja di Shah Alam. Disamping itu, tak perlu sampai kumpul beribu-ribu. Cukup sekadar beberapa ratus. Lakukan dengan tenang dan aman. Taklah sampai polis tak kasi permit.

Apa macam GAPS? Kita hanya memberi buah fikiran....

Dah saman dan ada kuasa reject, abenda nak demo ni?

|21 comments
Jangan sampai air cetek dan empangan kering
baru nak sibuk hadapi masaalah bekalan air kurang ...

FOMCA telah mendesak Khalid Ibrahim untuk selesaikan masaalah air.

Nampaknya dia berdegil enggan benarkan infrastruktur baru untuk tambahkan air:
Presiden Gabungan Persatuan Pengguna Malaysia (Fomca) Datuk N. Marimuthu pula berkata Kerajaan Negeri Selangor perlu mengetepikan sentimen politik dalam mencari jalan untuk mengelak berlakunya krisis air pada masa akan datang.

"Ini berkaitan (menolong) manusia, bukan mengenai politik, jadi ketepikan perkara itu dan sama-samalah kita menolong orang ramai yang akhirnya mungkin menjadi mangsa," katanya seperti dilaporkan Bernama.

Beliau berkata kerajaan persekutuan dan kerajaan negeri perlu saling mempercayai untuk memastikan krisis air di Selangor tidak menjadi semakin buruk.

Marimuthu berkata demikian dalam Forum Air Selangor bertajuk "Pengurusan dan Permintaan terhadap Air" hari ini, lapor agensi berita itu.

Kerajaan persekutuan pernah menyatakan projek Loji Rawatan Air Sungai Langat 2 perlu dilaksanakan dengan segera seperti yang dirancang untuk mengelak berlaku krisis air di negeri ini.

Bagaimanapun, Menteri Besar Selangor Tan Sri Khalid Ibrahim dilaporkan berkata projek itu hanya perlu dilaksanakan pada 2019 dan mencadangkan kepada kerajaan persekutuan supaya mengurangkan kadar Air Bukan Hasil serta melaksanakan sistem penuaian air hujan.

Dalam pada itu, Ketua pegawai Operasi Syarikat Bekalan Air Selangor (SYABAS) Datuk Ir Lee Miang Koi berkata, Selangor akan dilanda krisis air menjelang 2012 sekiranya pemegang kepentingan dalam pengurusan air di negeri ini gagal mencari penyelesaian segera mengenainya.


Beliau berkata sebagai negeri maju, permintaan air di Selangor meningkat tahun demi tahun.

Katanya berdasarkan perkiraan SYABAS, setiap isi rumah di negeri ini menggunakan 212 liter air sehari dan jumlah ini agak tinggi berbanding di negara lain.

"Di Singapura contohnya, setiap orang hanya menggunakan 156 liter air sehari," katanya dalam forum berkenaan di Petaling Jaya hari ini.

Forum itu dianjurkan bersama oleh Universiti Teknologi Mara (UiTM), Universiti Malaya (UM), Persatuan Air Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya, serta dihadiri lebih 100 peserta. - Bernama
Khalid nak guna kuasa dia untuk ugut rakyat dan kerajaan pusat!

Turunkan kadar air tak realistik


Dalam Khalid menuntut kadar air diturunkan, ianya satu yang tidak realistik. Semua negeri bawah Pakatan sudah naikkan harga air. Selangor saja yang tidak.

Negeri2 Pakatan yang lain sedar bahawa air free dari tuhan tapi nak kumpulkan, nak pindahkan air hingga ke rumah, bersihkan air, dan lain2 semua menelan belanja.

Paling memeningkan dalam hal air adalah paip2 yang ada satu negara adalah paip2 lama yang perlu ditukar. Selagi kita guna paip2 lama, maka air kita kena pakai banyak chemical. Itu pun kos.

Disamping, paip2 baru perlu untuk kawasan2, perumahan, kilang2, pejabat2 dan lain2 yang baru.

Kos ini memakan pulohan billion untuk dibelanjakan. Ini bermakna keperluan capital expenditure untuk meningkatkan perkhidmatan air sangat besar dan tidak berdaya ditanggung oleh kerajaan negeri. Siapa nak biayai capex ini? Harap Khalid tahu apa itu capex.

Mungkin kerajaan negeri perlu menyumbang dan taklah banyak kenaikkan kadar. Tapi kalau tidak, penggunalah kena bayar. Ini tak kira bawak pengswastaan atau tidak. Pengguna kena bayar.

Kalau kadar tak naik sekarang perlahan2, ia akan naik juga akhirnya. Bila komdian baru nak naik, ia akan naik dengan banyak dan mendakak. Lagi rakyat marah

.... atau pun ini taktik politik untuk salahkan kerajaan BN komdian hari kalau dapat rampas balik Sngor.

Pengswastaan

Khalid bercadangan lebih kurang begini:
Federal Government to transfer and lease back its water asset to PAAB, a newly setup government GLC which will focus on financing and managing water related assets. Selangor government wants to be the operator. It believes that it can manage the operational cost better which will be translated into a lowered water supply program in Selangorians. This can be achieved via reducing non revenue water, reducing water treatment cost and several other financial measures.
Untuk reduce non revenue water (NRW) perlu capex untuk mengurangkan ketirian dari kebocoran paip. Tanpa itu, tak boleh kurangkan kos pembersihan air, dan lain2.

Masaalahnya Khalid mahu beli dengan harga aset air semua dengan harga RM1 billion. Masuk akalkah nilai aset air negeri harga sedemikian?

Komdian ada tawaran pada harga RM5.7 billion. Dari mana Khalid nak cekau duit sebanyak itu?

Rancangannya adalah meminta soft loan dari Federal Government. Pinjam Bank. Mesti ada guarantee dari kerajaan pusat.

Maka pihak Commission pun masuk negotiate direct juga dgn 4 syarikat yang terlibat. Buat apa buang masa biar Khalid yang nego?

PKNS, Yayasan dan pasir dia tak boleh urus dan ada elemen rasuah dan salahguna kuasa, boleh ke percaya Khalid? Tapi Pakatan mainkan isu kerajaan pusat nego sebagai nak selamatkan kroni. Benarkah atau hanya propaganda?

Kalau tengah nego, kenapa nak demo?

Nak tanya skit. Kalau duit yang Khir Toyo dah tinggalkan dah nak habis, Khalid nak bayar dengan apa? Eli Wong dan Faekah tu cukup ke bernilai RM5.75 billion?

Yang kami dengar, Khalid punya tawaran tak menarik untuk Razali Ismail. Takkan Khalid tak tahu apa orang korporat nak, dia punya sama ko-parat?

Tawaran itu tiada niat untuk kasi jadi. Itu sebenarnya!

Nak main politik ada tahapnya.

Sekiranya Khalid Ibrahim masih degil dengan politiknya hingga menjejaskan bekalan air, ini akan menyusahkan rakyat. Masaalah air meninggalkan impak besar kepada kehidupan dan ekonomi. Tanpa air, rakyat boleh mati, tanam-tanaman tak hidup, kilang tak jalan, dan kereta tak boleh start.

Khalid hanya mahu menutup masaalah-masaalah dari janji pilihanraya memberi air percuma 20 meter. Air itu tidak sampai kepada sasaran dan hanya menguntungkan orang berada dan rumah sebiji.

Lebih besar lagi, ianya menimbulkan masaalah kewangan pada negeri dan syarikat SLC negeri seperti khususnya KDEB, dan dipercayai syarikat lain seperti PKNS dan Yayasan-Yayasan.

Rizab negeri yang sebanyak RM1.6 billion pun turut surut dan bakal habis tak lama lagi.


Dah salah keputusan yang dibuat, terimalah hakikat dan usah menuding jari dan bersandiwara untuk salahkan kepada pihak lain dan mengheret rakyat ke kancah politik untuk berdemo.

Khalid boleh gentle pada Faekah dan Eli Wong, tapi nampaknya tak pula dalam berpolitik.

Kalau pusat salah, buktikan.

Kalau ada rasuah, heret mereka yang rasuah dan salahguna kuasa sampai ke penjara. Kita pun meluat juga dengan penyamun.

Kami percaya ada proposal untuk naikkan air sebanyak 36% yang ditimbulkan pihak negeri. Pakatan kata pihak dari kumpulan Razali dan EPU akan lakukan tanpa kebenaran negeri.

Pertama, perkara ini telah dibawa ke mahkamah. Kedua, mereka tak boleh naikkan tanpa persetujuan kerajaan negeri. Tak ada isu la .... gagap.

Kenapa pula nak bawa isu ini sampai nak merusuh jalan pada Disember 5hb? Tak pandai tadbir dan reject offer nak naikkan air ke?

Demo ini juga bermakna pihak negeri mahu letakkan tekanan dan pengaruh ke atas hakim membuat keputusan memihak kepada mereka?

Ini satu kesalahan contempt of court. Pihak mahkamah perlu bertindak ke atas mana-mana pemimpin Pakatan yang terlibat.

Yang pelik, kalau air melibatkan kerajaan negeri, kenapa tidak bawa ke istana Shah Alam? Apa kena mengena Agong dlaam hal ini?

Ini semua propaganda untuk mengulang peristiwa demo Bersih dan Hindraf 2007 sebelum PRU 2008.

Jika pihak berkuasa bertindak, kerajaan akan di cop zalim. Lagi polis tahan demo, lagi mereka perbesarkan. Masaalah jika dibiarkan pula, nanti lagi naik tocang mereka.

Ini macam nak test IGP baru ...

Harap2 kita dapat highlight hujah2 ini dan lain2 hujah supaya rakyat paham toriak si Khalid.

Selangor tak setuju air naik, Penang setuju?

|6 comments

Ironi tidak?

Selangor tidak setuju kenaikan tarif air, kata Khalid

KUALA LUMPUR 28 Sept. – Kerajaan negeri Selangor tidak bersetuju dengan kenaikan tarif air memandangkan tindakan berkenaan akan menjejaskan kebajikan rakyat, kata Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim.– Bernama

Nampaknya Kerajaan negeri Selangor lebih cakap serupa bikin berbanding Pulau Pinang,Guan Eng menaikkan tarif air 20% dengan memberi alasan yang meremehkan rakyat.

Guan Eng yang semua orang tahu cukup gemar bermuka muka dan cakap besar,sebenarnya lebih banyak berbohong daripada bercakap benar.

Dalam pada itu beliau langsung tidak mengamalkan CAT sepertimana yang dilaungkan kepada rakyat. Tidak Telus dengan fakta fakta yang disembunyikan daripada pengetahuan rakyat. Klik Guan Eng bohong lagi di sini

Malah PBA mengalami kerugian 2 tahun berturut turut sejak chauvanist ultra kiasu ini memerintah kerajaan negeri. Tanpa memikirkan kebajikan rakyat, diktaktor ini terus menaikkan air dengan alasan mahu menghukum penguna yang membazir.

Dengan memberikan alasan yang kurang telus, Guan Eng terus menaikkan tarif air tanpa memikirkan rakyat yang banyak mengunakkan air.

Bagaimana nasib keluarga yang punyai ahli yang ramai, bagaimana nasib peniaga peniaga. Adakah mereka mereka ini dihukum kerana mengunakkan air yang banyak?

Pisau

KDEB pulak berhadapan bankrupsi

|6 comments
Berapa institusi dah ranap bawah jari jemari Khalid dan Pakatan Rakyat? Yayasan Selangor, PKNS, Bujet negeri, Kumpulan Semesta (pasir), Yayasan Basmi Kemiskinan, Talam Corp (round tripping) ....banyak lagi nanti akan didedahkan.

.... sekarang baca pula dari blog Taminsari pasal KDEB:
MNO Selangor mendesak Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim mendedahkan prestasi kewangan termasuk beban hutang yang ditanggung Kumpulan Darul Ehsan Berhad (KDEB) yang didakwa berdepan dengan risiko bankrap menjelang tahun depan.

Ketua Penerangannya, Abdul Shukor Idrus berkata, beliau difahamkan kedudukan kewangan anak syarikat kerajaan negeri itu kini bermasalah ekoran KDEB diarah menanggung bayaran pemberian air percuma yang merupakan antara janji politik pakatan pembangkang pada pilihan raya umum lalu.

Difahamkan, katanya, KDEB terpaksa menanggung kira-kira RM114 juta setahun sebagai bayaran kepada Syarikat Bekalan Air Selangor (Syabas) untuk membiayai pemberian 20 meter padu air percuma kepada rakyat negeri ini.

Tambah beliau, daripada jumlah itu, KDEB dianggarkan telah membayar RM342 juta kepada Syabas sejak 2008 hingga 2010 bagi membolehkan manifesto pakatan pembangkang itu dapat dilaksanakan.

Jumlah tersebut tidak lagi termasuk dakwaan anak syarikat itu turut menanggung beban hutang yang tinggi kepada Syabas.

Kita minta agar Menteri Besar mendedahkan pendapatan, perbelanjaan serta tanggungan hutang sebenar KDEB setakat ini kepada rakyat.

Jika benar KDEB ketika ini menghadapi masalah kewangan dan kemungkinan bankrap, ia merupakan satu keadaan memalukan bagi Abdul Khalid yang selama ini dianggap sebagai seorang tokoh korporat yang bijaksana dalam bidang itu, katanya kepada Utusan Malaysia, di sini hari ini.

Abdul Shukor berkata, tidak salah membuat keputusan untuk menjaga kebajikan rakyat kerana ia sememangnya merupakan tanggungjawab kerajaan negeri.

Namun, kata beliau, sekiranya keputusan itu memberi kesan buruk kepada kerajaan negeri apatah lagi menyebabkan kerosakan kepada anak-anak syarikat yang ditubuhkan untuk memastikan pembangunan rakyat negeri itu, ia pastinya tidak bermakna apa-apa.

Abdul Shukor yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kuang turut mempersoalkan peranan sebenar Penasihat Ekonomi Selangor, Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam mengembangkan ekonomi di negeri itu termasuk kemajuan anak-anak syarikat milik kerajaan negeri.

Katanya, sehingga kini tidak ada satu pun perubahan atau sumbangan ekonomi negeri ini dilihat dilakukan Anwar yang juga Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) kepada kemajuan negeri ini.

Sebaliknya, jelas beliau, hanya pembaziran dilakukan oleh anak-anak syarikat negeri itu untuk perkara tidak berfaedah dan tidak mendatangkan manfaat kepada rakyat seperti dilaporkan berlaku kepada Yayasan Selangor dan Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) menerusi media sebelum ini.

Malah, katanya, pengumuman Abdul Khalid semalam bahawa kerajaan negeri mencapai pelaburan RM5.6 bilion bagi tempoh Januari hingga Ogos tahun ini merupakan hasil dasar pentadbiran Kerajaan Pusat yang berjaya memulihkan keyakinan pelabur selain bantuan Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia.

Yang menariknya kenapa Teresa Kok tidak tahu statistik sebenar mengenai jumlah pelaburan dan juga keadaan industri dalam negeri Selangor bila ditanya di dalam sidang DUN baru-baru ini!
Semua pasal janji air free 20 metrik cube

Monday, November 29, 2010

Parti 69: Timbalan kongsi bini dgn suami Presiden

|21 comments

Berita Harian Khamis 31 Disember 1998 12 Ramadan 1419

KUALA LUMPUR, Rabu - Mahkamah Tinggi di sini hari ini diberitahu, kesan tompokan air mani yang ada pada tilam yang dirampas polis di pangsapuri Tivoli Villas, adalah kepunyaan Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Shamsidar Taharin, isteri bekas setiausaha sulitnya, Mohd Azmin Ali. Ahli Kimia di Jabatan Kimia, Lim Kong Boon berkata beliau membuat kesimpulan itu berdasarkan kepada ujian DNA yang dibuat ke atas air mani dan contoh darah Anwar serta Shamsidar.

Menurutnya, air mani lelaki dan wanita yang didapati pada tilam itu adalah hasil daripada perhubungan seksual. (Setiap individu mempunyai profil DNA (Deoxyribonucleic acid yang berbeza kecuali pasangan kembar, DNA mereka mungkin hampir sama. Profil DNA setiap individu adalah sama mengikut sumber biologi individu seperti rambut, darah atau air mani).

Katanya, daripada 13 tompokan kesan air mani pada tilam itu, 10 menyamai DNA Anwar dan beberapa tompokan daripada DNA tertuduh yang dirujuk sebagai Lelaki Satu bercampur dengan DNA Shamsidar. Lim berkata, satu kesan tompokan itu menyamai DNA Anwar, Shamsidar dan seorang lelaki yang tidak dikenali, satu kesan tompokan mengandungi DNA tertuduh dan seorang wanita dan lelaki tidak dikenali.

Menjawab soalan Timbalan Kanan Pendakwa Raya, Datuk Abdul Gani Patail, siapakah yang beliau rujuk sebagai Lelaki Satu dalam ujian DNA itu, Lim menjawab: Berdasarkan kepada keputusan DNA saya, Lelaki Satu yang dirujuk itu adalah Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Peguam bela Gurbachan Singh membantah jawapan saksi itu dengan alasan Lim tidak tahu identiti contoh darah yang diserahkan oleh polis kepadanya sebelum menjalankan analisis contoh darah yang dikenali sebagai A5095.

Bagaimanapun, Abdul Gani memberitahu mahkamah saksi pendakwa ke-20, Pakar Forensik Hospital Kuala Lumpur, Dr Zahari Noor, mengesahkan contoh darah A5095 adalah diambil daripada Anwar.

Gurbachan berhujah pembela tidak pernah bersetuju dengan barangan kes itu

(A5095) adalah contoh darah Anwar.

Hakim Mahkamah Tinggi Datuk S Augustine Paul berkata, tidak ada isu yang perlu ditimbulkan dalam perkara itu dan meminta meneruskan soalan ke atas saksi berkenaan.


Kepada soalan Abdul Gani, Lim berkata Wanita Kedua yang dirujuk dalam hasil analisis DNA adalah Shamsidar.

Ditanya oleh mahkamah bagaimana beliau tahu contoh darah yang dianalisis itu diambil daripada Shamsidar, Lim berkata: Asisten Superintendan Mohd Rodwan Yusoff yang beritahu saya.

Keluarga Anwar dan orang ramai yang mendengar jawapan itu terus bertepuk tangan dan ketawa, menyebabkan hakim membuat teguran.

Paul: Kenapa awak semua ketawa dan bertepuk tangan. Ini bukan panggung wayang.

Lim berkata, beliau membuat perbandingan hasil DNA darah dan air mani Anwar serta Shamsidar, hasilnya kedua-dua DNA mempunyai persamaan.

Selain itu, katanya, ujian DNA mendapati kesan air mani yang ada pada tilam itu juga kepunyaan seorang lelaki dan dua wanita yang tidak dikenali.

Kepada soalan Abdul Gani, Lim memberitahu mahkamah beliau menggunakan kaedah "Polymerose Chain Reaction" (PCR) yang diamalkan secara meluas dan diakui di peringkat antarabangsa bagi membuat analisis ke atas kesan yang diperolehinya daripada potongan tilam yang ditanda sebagai E1 hingga E13.

Lim: Penemuan saya berdasarkan kepada semua profil DNA yang dinyatakan seperti berikut.

* Profil DNA yang diperolehi daripada sumber lelaki pada tompok air mani E1 hingga E7; E11, 12 dan 13 adalah sepadan. Ini menunjukkan DNA itu dikenal pasti daripada sumber yang sama. Saya menamakan sumber ini Lelaki Satu. Saya ingin menambah, profil DNA ini sepadan dengan profil DNA yang dikembangkan daripada contoh darah A5095. Ini menunjukkan sumber itu adalah berpunca daripada contoh darah itu dan ia adalah sumber lelaki pada E1-E7, E11, 12 dan 13.

Kemungkinan profil DNA seorang lelaki Melayu Malaysia yang dipilih secara rambang, mempunyai profil yang sepadan dengan profil DNA yang diperolehi daripada tompokan air mani berkenaan, adalah satu dalam 50 bilion dan satu dalam lapan bilion.

* Saya ada membuat perbandingan profil DNA sumber wanita yang diperolehi daripada tompokan E1, E11, E5, E13 dan E2 dengan profil DNA daripada contoh darah Shamsidar, keputusannya adalah seperti berikut. Profil DNA daripada sumber wanita diperolehi daripada tompokan E5 dan E13 sepadan. Ini menunjukkan DNA itu berpunca daripada sumber sama. Saya namakan sumber ini Wanita Kedua.

Profil DNA ini sepadan dengan profil DNA contoh darah Shamsidar. Ini menunjukkan sumber itu berpunca daripada contoh darah Shamsidar adalah sumber wanita yang diperolehi daripada tompokan air mani pada E5 dan E13.

Kemungkinan profil DNA seorang wanita Melayu Malaysia yang dipilih secara rambang mempunyai profil DNA yang sepadan dengan DNA wanita yang diperolehi daripada tompokan air mani itu adalah satu dalam 31 juta.

* Profil DNA daripada sumber wanita yang diperolehi daripada tompokan air mani E1 dan E11 sepadan, menunjukkan DNA yang dikenal pasti adalah berpunca daripada sumber yang sama. Saya namakan Wanita Pertama.

* Profil DNA sumber wanita yang diperolehi daripada tompokan air mani E2 tidak sepadan dengan yang dikembangkan daripada tompokan air mani E1,E11,E5,13. Ini menunjukkan DNA yang dikenal pasti adalah daripada sumber lain. Saya namakan Wanita Ketiga.

Abdul Gani: Apakah kesimpulan kamu berhubung tompokan air mani pada E10?

Lim: Profil DNA daripada sumber lelaki yang diperolehi daripada tompokan air mani E10 tidak sepadan dengan DNA yang dikembangkan daripada E1 hingga E7; E11,E12 dan E13. Ini menunjukkan bahawa DNA yang dikenal pasti daripada sumber lain. Saya namakan Lelaki Kedua.

Abdul Gani: Tompok air mani E8?

Lim: Berhubung profil DNA yang dikembangkan daripada E8 adalah sejajar dengan Lelaki Satu dan Dua serta Wanita Dua adalah sumber kepada DNA.

Abdul Gani: Tompok air mani E9?

Lim: Profil DNA yang dikembangkan daripada E9 adalah sejajar dengan Lelaki Satu dan Dua serta Wanita Kedua adalah sumber kepada DNA.

Kepada soalan Abdul Gani, Lim yang mempunyai pengalaman dalam ujian DNA memberitahu mahkamah keterangannya berhubung analisis ujian DNA sebelum ini diterima oleh Mahkamah Sesyen serta Mahkamah Tinggi.

Paul bertanya: Adakah kemungkinan keterangan kamu tidak diterima?

Lim: Saya tentunya diberitahu.

Sebelum itu, Lim memberitahu mahkamah bahawa beliau membuat analisis ke atas 13 tompokan air mani pada tilam itu.

Katanya, hasil analisis itu pada tompokan E1 adalah sumber air mani lelaki dan wanita; E2 (lelaki dan wanita); E3 (lelaki); E4 (lelaki); E5 (lelaki dan wanita); E6 (lelaki); E7 (lelaki); E8 (lebih dua sumber); E9 (lebih dua sumber); E10 (lelaki); E11 (lelaki dan wanita); E12 (lelaki) dan E13 (lelaki dan wanita).


Menjawab soalan Abdul Gani, Lim berkata sumber lelaki pada E1 hingga 13, profil DNA adalah dikembangkan daripada sel sperma.

Abdul Gani: Dalam E1, adakah sumber lelaki dan wanita itu daripada profil DNA yang diperolehi tompokan itu?

Lim: Sumber lelaki dan wanita yang ditunjukkan DNA adalah datang daripada tompokan yang sama, E1.

Kepada soalan Abdul Gani, Lim berkata sumber lelaki dan wanita pada E2 adalah daripada tompokan yang sama.

"Sumber lelaki dan wanita pada E5 adalah daripada tompokan yang sama, lebih dua sumber pada E8 dan E9 adalah daripada tompokan yang sama, manakala sumber lelaki dan wanita pada E11 dan E13 adalah tompokan yang sama" katanya.

Lim berkata, sel sperma yang diperolehi daripada tompokan itu adalah berkaitan dengan kes seksual atau perhubungan seksual.

Sumber diambil dari blog mulutmelayu

Balik Pulau: Yusmadi falsampah "no spiak"

|6 comments

Kenyataan media oleh Ketua UMNO Bahagian Balik Pulau mengenai status pengambilan tanah untuk pembinaan IPT di Kg Genting ...


... mana satu betul, peringkat kajian atau tanah itu sudah diambil menggunakan Seksyen 8?

Yang dipertikaikan ialah banyak lagi tanah kosong yang lain di Balik Pulau, mengapa sebahagian dari tanah penduduk di kampung genting yang menjadi mangsa?

Begitu juga yang dipertikaikan seksyen 8 memperuntukkan tanah yang diambil untuk kegunaan awam, namun tujuan sebenar pengambilan tanah ini ialah untuk tujuan swasta.

Pemuda Nibong Tebal

Ini rakyat akan dianiaya. Ini isu rakyat yang dihalau secara paksa dan tidak mengikut kehendak mereka.

Yusmadi sering cakap "ketepikan perbezaan kepartian." Harap jangan nak kelentong dan cuba nak berfalsafah lagi.

Kalau masih lagi, baik telongkop tong sampah atas kepala dia saja. Falsampah ...

Anak India, India Kita III: DAP roboh kuil juga

|4 comments

Insiden perobohan kuil yang terletak di Jalan Chain Ferry, Butterworth ini berlaku hanya selepas beberapa hari sahaja selepas Timbalan Ketua Menteri 2Pulau Pinang berjanji dalam sidang akhbar mengatakan:
"Tidak akan ada walau sebiji bata pun akan dipecahkan di mana-mana kuil dibawah Kerajaan Pulau Pinang"
Sepatutnya P. Ramasamy tidak harus membuka mulut membuat janji palsu berkata kuil-kuil di Penang takkan diroboh. Perkara ini bukan sesuatu yang baru bagi beliau. Sejak dari kes Kampung Buah Pala sehinggalah kes kuil yang dirobohkan ini, Rama hanya menjadi hero bercakap dan kosong dalam tindakan!Dimaklumkan bahawa kuil ini mempunyai sijil 'Pendaftaran Kuil'. Bukannya kuil yang dibina sesuka hati. Namun jika begitu mengapa Pihak berkuasa beria-ia menyuruh agar semua rumah ibadat didaftarkan dengan mereka?

Yang lawaknya. (sila lihat laman web Tamil.net .... rupanya Tamil sedunia menyampah kat Ramasamy)

Si Ramasamy ni dikatakan datang pada malam itu dan mengarahkan penduduk membina kuil itu semula SECEPAT MUNGKIN! Apa ni?

Penduduk kata jangan buat cerita katun la yang wakil kerajaan negeri tak tahu menahu tentang operasi perobohan kuil tersebut pada hari tersebut.

Oleh yang demikian, semua rakyat Penang tolak la kerajaan negeri Penipu Rakyat ni!


Dulu masa kuil yang dirobohkan di Selangor dan menjadi isu besar, juak-juak celaka macam Ramsamy ni lah yang nak jadi hero menghentam kerajaan negeri yang ditadbir oleh BN pada masa itu. Sekarang!

Baru hangpa ada akai...

Anak Seberang

Cina saja boleh niaga di Pulau Pinang

|14 comments

KERAJAAN DAP Pulau Pinang sejak mula dipilih telah merobohkan kebanyakan gerai Melayu di persekitaran Batu Ferringhi. Orang Melayu tidak lagi boleh berniaga di kawasan tersebut tetapi peniaga kaum Cina terus bebas berniaga di tempat sama.

Terkini pengusaha sukan air dan pantai seperti jet ski, payung terjun air dan motosikal pantai daripada orang Melayu dan kaum India pula menerima nasib sama.

Di sebelah Sekolah Cina Weng Khai, Batu Maung, ADUN PKR, Malek Kasim dengan bangganya menggantikan hampir 30 gerai lama milik kaum Cina dengan bangunan baru sedang dalam pembinaan.

Mengapakah Kerajaan DAP/PKR/PAS sangat pilih kaum? Sepatutnya semua rakyat tidak kira kaum perlu dijaga. Inilah ciri-ciri pecah dan perintah.

HJ.RAHMAN
Teluk Kumbar, P. Pinang

Utusan Malaysia

Menang corot pun Theresa dilantik Pengerusi Sngor

|9 comments
Dari 15 yang menang di pemilihan jawatankuasa DAP Selangor semalam, Theresa Kok dapat nombor 11 ... corot.

Paling tinggi ialah Janice Lee (fraksi Ean Yong/Theresa), kedua Hannah Yeoh (neutral) dan ketiga Charles Santiago (fraksi Tee Boon Hock/Teng). Teng Chan Kim dapat nombor 4.

Oleh kerana cara pemilihan DAP mengikut ala parti komunis. Ia bukan pemilihan yang direct kepada satu2 jawatan.

Lepas saja menang, mereka akan undi sesama mereka untuk jawatan tertentu. Oleh kerana fraksi Ean Yong dan Theresa Kok menang 10 dari 15, maka Theresa dilantik Pengerusi DAP Selangor.


Theresa Kok adalah sebahagian dari budak suruhan keluarga Lim. Bertambah untung, dia kawan baik dengan Mummy Foo, perempuan simpanan Lim Kit Siang dan ibu tiri simpanan Guan Eng.

Fraksi ini memanggil diri mereka fraksi perpaduan adalah kombinasi fraksi Ean Yong dan fraksi national DAP yang proksinya ialah Theresa Kok.

Sebab fraksi Teng dan Tee yang menggelar diri mereka membawa reform masih kuat, maka fraksi perpaduan tak dominasi semua jawatan seperti Ngeh Nga terajang habis puak2 keluarga Lim yang di wakili Kulasegaran dan Thomas Su.

Menarik-menarik .... pilihan jawatankausa pusat nanti macam mana ... Lim lawan Setiawan brothers. Dengan kuasa dah nampak dan dirasai dihujung bibir, menang menguntungkan.

Berapa lama lagi nak dibiarkan mangkuk2 keluarga Lim menyamun? Sebelum memenangi Pulau Pinang, Lim Kit Siang dipercayai sudah sapu duit sumbangan PAP yang diberi kepadanya dalam jumlah lebih RM120 juta. Duit simpan overseas tapi menyamar takda duit dan pakai baju murah lengan pendik sana sini.

Tak kan nak biarkan keluarga Lim saja makan sorang kan?

Kipas kipas .... hehehe

Ronnie Liu ... lelaki komunis terakhir

|4 comments
Ronnie Liu tewas sekali dalam pemilihan untuk jawatankuasa negeri untuk Selangor. Dia menduduki tempat ke 21 dengan hanya undi sebanyak 369.

Sebelum itu, proksi kepada exco negeri yang penuh kontroversi ini, Ang Leng Kiat dan pasukannya kalah teruk di pemilihan jawatankuasa bahagian Klang pada bulan Oktober. Ini amat memalukan fraksi Lim Guan Eng.

Kini kerjaya Ronnie sudah dipenghujung jalan. Dengan iringan lagu Selamat Tinggal Romeo (anggaplah sebagai Ronnie), kita mengimbas kembali Ronnie yang ditulis Malaysia Instinct:


Siapa tidak kenal dengan Ronnie Liu, Exco Selangor yang paling kontroversi khusus berkaitan dengan arahan dan tindakannya yang dilihat mencabar kewibawaan orang Melayu dan Islam di negeri berkenaan.

Kita semua tidak mungkin lupa bagaimana Ronnie mengarahkan Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) supaya memulangkan bir yang dirampas di sebuah kedai serbaneka di sana.

Perkara itu juga telah dikecam oleh UMNO Selangor.

Rampasan oleh Jabatan Perlesenan dan Penguatkuasaan MBSA itu dibuat selepas menerima aduan daripada penduduk setempat yang tidak berpuas hati kerana mendakwa premis berkenaan menjual minuman keras kepada umat Islam.

Tak cukup dengan itu, baru-baru ini Wee Choo Keong (Ahli Parlimen PKR Wangsa Maju) mendedahkan bagaimana terdapat ahli Exco (yang dipercayai ditujukan pada Ronnie) yang dikaitkan dengan kumpulan samseng hingga ada yang mendakwa pejabat Exco tersebut turut dijadikan tempat pertemuan dengan kumpulan-kumpulan samseng tertentu.

Ronnie juga mempunyai kes pertuduhan jenayah di mahkamah kerana didakwa menghalang penjawat awam dalam satu operasi cegah maksiat di sebuah hotel di Subang Jaya pada tahun 2007

Adun Pandamaran itu turut diminta oleh Jawatankuasa Pilihan Khas Mengenai Keupayaan, Kebertanggungjawaban dan Ketelusan (Selcat) untuk memberi penjelasan mengenai peruntukan lebih setengah juta ringgit yang diagihkan oleh pejabat beliau dalam tempoh enam bulan.

Ronnie adalah antara yang dipanggil oleh Selcat untuk menerangkan bagaimana dana awam berjumlah RM611,933 dibelanjakan dalam tempoh tersebut!

Untuk pengetahuan anda, beliau juga sering dipulaukan oleh pemimpin DAP lain kerana perbuatannya yang dilihat menyimpang dari perjuangan parti tersebut.

Sebagai contoh, saya difahamkan, Ronnie telah dipinggirkan ketika muncul pada majlis makan malam yang diadakan untuk meraikan pendaki Everest N. Mohanadas dan M. Magendran

Kedua-dua mereka menerima pingat Datuk daripada kerajaan negeri Pulau Pinang baru-baru ini.

Setiausaha Agung parti Lim Guan Eng, yang juga Ketua Menteri Pulau Pinang dan beberapa pemimpin negeri menghadiri majlis itu, tetapi mereka seolah-olah cuba menjauhi Ronnie sehingga kelihatan seorang diri.

Ronnie datang ke majlis agak lewat dan seorang diri, dan ketika melangkah anak tangga, beberapa pemimpin parti dari kumpulan memihak kepada Guan Eng kelihatan tidak selesa.

Sebelum ini pemimpin veteran Dr Chen Man Hin dan Ahli Parlimen Jelutong Jeff Ooi secara terbuka telah meminta Ahli Dewan Undangan Negeri kerusi Pandamaran ini agar meletakkan jawatan kerana terlibat dalam kontroveri mengeluarkan surat sokongan politik, yang didakwa telah menjejaskan imej parti.

Dalam laporan-laporan sebelum ini Ronnie antara lain berkata beliau ada menandatangani surat sokongan ataupun tandatangan beliau dipalsukan.

Ahli Majlis Perbandaran Klang Tee Boon Hock mengaku menandatangani surat sokongan sedemikian untuk pemohon mendapatkan kontrak kerja kerajaan termasuk anaknya.

Tee akhirnya dipecat dari parti pada 6 Ogos lalu. Ronnie juga berhadapan dengan lembaga disiplin pada 12 Ogos tetapi bebas dengan amaran.

Baca sepenuh di sini
Ronnie Liu juga adalah pemimpin DAP pertama yang memperakui secara terbuka Chin Peng sebagai pejuang kemerdekaan sebelum dihidupkan sebagai satu agenda perjuangan Pakatan Rakyat.

Seperti yang kami pernah dedahkan hingga menimbulkan kemarahan dan memerlukan penafian dari Ronnie sendiri adalah pendedahan Ronnie pernah terlibat sebagai cadre komunis semasa kecil. Dia pernah menjadi pembawa bekal untuk komunis semasa zaman kanak-kanak di Pahang.


Latarbelakangnya dengan puak-puak pengganas dari kecil yang membentok perangai angkuhnya dan penglibatannya dalam kegiatan samseng gelap. Dengan bantuan Raja Petra, Ronnie telah mereka cipta dan memfitnah bekas IGP, Tan Sri Musa Hasan ada penglibatan dalan gangsterism.

Padahal Raja Petra dan Ronnie membela satu kumpulan samseng dari tangan-tangan undang-undang. Kumpulan ini termasuk blogger Din Merican.

Raja Petra dan Din Merican turut sama membela bekas Timbalan IGP, Ramli Yusof dan loyar Rosli Dahalan yang pernah ditahan dan dicaj atas tuduhan rasuah. Masaalahnya mereka dilepaskan mahkamah tolol kita yang tidak terima apabila satu-satu orang tidak boleh terangkan harta dalam tangannya.

Ramli buat deklarasi ada harta sebanayak RM7 juta manakala Rosli Dahalan enggan declare hartanya. Macam mana seorang Timbalan IGP boleh ada harta sedemikian banyak?

Sedihnya ada orang-orang UMNO pun turut sama tertipu dengan permainan jahat Ronnie Liu dan Raja Petra.

Sekarang kita tengok saja berapa lama lagi DAP mahu simpan Ronnie sebagai exco. Duit dari judi, pelacuran, urut, arak, dll, Lim Kit Siang si abang sayang Mummy Foo mahu. Bila dah diketahui, konon-konon mahu tendang Ronnie.

Akhir sekali, tahniah para blogger2 yang terlibat mendedahkan kebenaran mengenai Ronnie Liu hingga dia tersungkor ... muahahahha.

Minah hadapi Monday Morning Blues

|5 comments

Penat berkonvensyen dua tiga hari ini, ye?

Hai tak serik kau!

You gonna get the bigger blues sooon ....

Sunday, November 28, 2010

Wan Aziah dilabel "Gang of 4" untuk di kenduri Azmin

|8 comments
Gang of Four dari zaman Cultural Revolution di China sedang
dihadapkan ke mahkamah sebelum dihukum bunuh

Sepanjang pemilihan, pertembungan adalah antara faction Wan Azizah menentang faction Azmin. Faction Wan Azizah melibatkan Zaid Ibrahim, Khalid Ibrahim, Nurul Izzah dan beberapa yang lain.

Sebaik Zaid keluar dari PKR, Azmin membuat pengumuman akan melakukan pembersihan besar-besaran terhadap trojan horse atau lebih tempat musuhd alam selimut.

The Malaysian Insiders melaporkan kumpulan Azmin sudah mula menyerang:
PETALING JAYA, 28 Nov — Jika sejak dua hari lalu hangat diperkatakan mengenai “Third Force”, hari ini seorang perwakilan PKR mendakwa wujudnya kumpulan baru — dikenali sebagai “Geng Berempat” — yang sekiranya tidak ditangani dengan segera akan merosakkan parti komponen Pakatan Rakyat itu.

“Saya hanya melahirkan kebimbangan sekiranya wujud kumpulan ini dalam parti ia akan membawa kerosakan kepada parti.

“Kita tidak tahu sama ada benar-benar wujud ataupun tidak, tapi kebimbangan itu ada dan ia dibuat berdasarkan perkembangan selepas pemilihan parti.

“Jadi kebimbangan itu ada, kalau benar-benar wujud ia akan merosakkan parti,” kata perwakilan dari Pahang Ahmad Nizam Abdul Hamid ketika membahaskan usul pemberdayaan demokrasi pada Kongres Nasional PKR di sini.

Ketua PKR Temerloh itu berkata demikian dengan merujuk kepada sejarah politik China yang mengatakan gelaran “Geng Berempat” itu ialah panggilan yang diberi kepada sebuah paksi politik haluan kiri yang terdiri daripada empat orang pegawai Parti Komunis China.

Baca sepenuhnya sini
Gang of Four merujuk kepada kumpulan empat individu yang diketuai oleh isteri Mao Zedong, Jiang Qing bersama sekutu-sekutu terdekat Zhang Chunqiao, Yao Wenyuan, dan Wang Hongwen.

“Geng Berempat” menguasai alat-alat kuasa Parti Komunis China pada tahap-tahap terakhir Revolusi Kebudayaan hingga mereka dikatakan menguasai kuasa dan mengambil keputusan dipercayai tidak dilakukan oleh Mao.

Ahmad Nizam enggan mendedahkan individu-individu yang terlibat tetapi maksud sasarannya jelas menyamakan Wan Azizah dengan Jiang Qing.

Siapa pula tiga yang lain?

Zaid Ibrahim sudah tiada. Soh Chee Wen sudah lari.

Yang pasti ada dalam kumpulan adalah anaknya yang kini Naib Presiden, Nuruk Izzah. Khalid pun masih ada tapi kali ini, dia sudah tiada kedudukan dalam MPP.

Keempat siapa pula?

Mesti seseorang yang rapat dengan Wan Azizah, Nurul Izzah dan Khalid. Siapa yang powerful dan rapat dengan ketiga-tiga mereka.

Undi Melayu nak, hak tak mahu pertahankan!

|3 comments
Satu masa Anwar serta PKR dan PAS berkata akan pertahankan artikel 153 mengenai hak keistimewaan orang Melayu.

Seperti biasa, mereka apa peduli? Baca Aspirasi Melayu sini berikut:


PKR tak nak pertahan hak Melayu dan PAS juga tak nak juga pertahan hak Melayu... siapa yang nak pertahankan Melayu...

Nampaknya orang Melayu sekali lagi dperbodohkan oleh Parti Kroni aljuburi ni... namun lebih memalukan lagi bila yang cakap seperti itu adalah orang Melayu sendiri... pulak tu disambut dengan tepuk oleh orang Melayu....

Tubuh sahaja Melayu... tapi roh perjuangannya telah dibeli oleh DAP....

Orang bukan Melayu lagilah kuat bertepuk.. dalam benak mereka terbayang kebodohan kepimpinan Melayu PKR ni.. inilah pengkhianat Melayu, yang mahu menjual maruah Melayu..

Rakyat melihat sendiri bagaiman Cina sangat sayang dan bangga kepada kaum Mereka... walaupun berlainan parti MCA, DAP Gerakan... mereka sanggup pertahankankan demi hak mereka... tetapi lain pula Melayu pengkhianat PKR... demi kuasa mereka mahu hapuskan hak Melayu.. tidakkah ini bodoh dan diperbodohkan... DAP setiap hari memainkan isu sentimen kaum untuk dapatkan sokongan orang Cina...

Inilah sebenarnya nama sahaja presiden PKR tapi tunggul sebenarnya... otak letat kat lutut... inilah tahap pemikiran pemimpin mereka...

Presiden tunggul ini tidak faham makna ketuanan Melayu... inilah akibat bila kepala otak dah diliwat aljuburi... patutlah kerajaan wajibkan matapelajaran sejarah.. jikalau pemimpin pun dah buta sejarah aapatah lagi dengan pengikut mereka...

Mereka terlupa bahawa Melayu dan menjadi kerajaan dan pemerintah tanah ini sejak awal kurun ke 15.. sejak itu Melayu menjadi pemerintah walaupun ketika dijajah... pemerintahan Melayu tidak pernah dilucutkan kepada penjajah... Peranan Sultan Melayu dan agama Islam masih terus dipegang... sehinggalah tanah ini merdeka pada tahun 1957...

Jika mereka mahu hapuskan ketuanan Melayu mereka juga perlu hapuskan Institusi diraja kerana merekalah tuan tanah ini.... PKR perlu jelaskan makna hapuskan ketuanan Melayu...

Apa yang Melayu nak ialah siapa boleh pertahankan mereka... pertahankan pendidikan mereka, pertahankan ekonomi mereka, pertahankan keselamatan mereka... pertahankan tanah Mereka..

Melayu tak nak apa yang jadi pada Singapura terjadi kepada Malaysia.. Melayu hanya menjadi bangsa pengemis dan bangsat di tanah air sendiri....

Setakat ini hanya UMNO sahaja yang mahu pertahankan mereka... tidak PAS dan tidak PKR.. jelas mereka ini tidak boleh diharapkan untuk melindungi Melayu!!!
Macam kerbau Wan Azizah diheret suruh baca syarahan Anwar.

Orang sebelah makan daging, Wan Azizah makan hati

|8 comments
Anwar boleh tukar ganas pada bila-bila masa terhadap Kak Wan
Ini berita yang aku dengar dari sumber yang boleh dipercayai. Apabila ada persoalan mengapa Wan Azizah jadi macam patung bernyawa, sumber ini mengatakan bahawa Azizah selamanya tidak bahagia menjadi isteri Nuar Brahim.

Sejak dulu lagi Nuar Brahim adalah seorang suami yang panas baran. Wan Azizah tiada ruang untuk bersuara. Wan Azizah pernah diherdik macam ' amah indon ' di hadapan pemimpin dan ahli PKR.

Bila dimarahi, Azizah akan 'tergamam, senyum sumbing dan akan berdiam diri sehingga mesyuarat selesai'.

"Buruk cakap, Azizah memang macam orang bodo..kesian dia, " kata sumber berkenaan.

Paling malang, dikatakan bahawa Nuar Brahim pernah mengugut akan menyebarkan rakaman 'aksi mereka berdua' sewaktu Azizah menyatakan ingin memfailkan tuntutan cerai satu ketika dahulu.

Menurut sumber itu lagi, Azizah pernah lari dari rumah beberapa kali semasa Nuar masih dalam kerajaan tetapi dipujuk oleh Tun Dr Siti Hasmah. Siti Hasmah meminta Azizah memikirkan anak anak yang ketika itu masih kecil.

Baca selebih di blog Alahai Luncai
TAMBAHAN KAMI:


Azizah pernah bertemu orang-orang masjid "bulat" di Seksyen 13, Petaling Jaya untuk meminta cerai. Tapi perkara itu sudah sampai ke pengetahuan Anwar.

Sebenarnya kalau tidak kerana nasihat Tun Siti, sudah lama Wan Azizah bercerai dengan Anwar.

Sejauh mana Wan Azizah memberitahu keapda Tun Siti, wallahu alam, tiada siapa tahu melainkan mereka berdua. Dipercayai juga Wan Azizah ada menulis kepada Tun Siti mengenai perangai Anwar dan menyuarakan ingin berpisah.

Jauh disanubari Wan Azizah, dia akan sentiasa menghormati Tun Siti dan terhutang budi.

Kalau sesiapa ingat, sebelum kedua-dua wanita ini mengambil haluan masing2, Wan Azizah pergi berjumpa ke rumah Tun Siti untuk bertemu buat kali terakhir. Nasihat terakhir Tun Siti suruh tengok anak-anak.

Wan Azizah degil dan mahu masuk politik. Akhirnya kini, dia juga yang merana dan bakal jadi mangsa.

Anybody still believe Saifuddin si Jerawat Batu?

|2 comments
This is what he still insist in lying:
PKR has 370,000 members, reveals Saifuddin

PKR CONGRESS PKR sec-gen Saifuddin Nasution Ismail today reiterated that the party had about 400,000 members in the country.

PKR secretary-general Saifuddin Nasution Ismail today reiterated that the party had about 400,000 members in the country.

He said 50 percent of them were Malays, 22 percent Indians, 13 percent Chinese and 15 per cent communities from Sabah and Sarawak.

"According to the party's membership records as of Nov 25, we have 370,000 members, and 24,000 applications for membership," he said when tabling the report of the secretary-general at the 7th PKR National Congress, here.

PKR president Dr Wan Azizah Ismail opened the congress. Also present at the opening were PAS vice-presidents Salahuddin Ayub and Mahfuz Omar, DAP advisor Lim Kit Siang and national laureate A Samad Said.

70,000 members voted in polls

On the party elections, Saifuddin, who is Machang MP, said 99.7 percent of the PKR members were eligible to vote in the elections which enforces a "one member, one vote" system.

Saifuddin said 70,000 members throughout the country had voted in the divisional elections which saw 13,000 candidates vie for various positions, including division chiefs.

He said the Central Elections Committee had received 18 complaints pertaining to the elections to the Central Leadership Council.

All the complaints would be looked into, he added.
Surely you are not going to believe that?Especially for someone stuck and only capable of putting blame on others:


Read Wak Jengkol comment about the above ... PKR: Bau badan sendiri macam bangkai..Salahkan orang lain pula tak mandi

Anwar mula pujuk, ... urut, ... akhir selali lipat

|2 comments

Dari cakap-cakap untuk 'close ranks and move on' ramailah ahli-ahli PKR dah kena lipat dek Anwar, isteri kedua Azmin, dan pencacai cuci najis Saifuddin Nasution si Jerawat Batu.

Trick dia sama, kali ini buat dan langgar semua peraturan dan apa cara Azmin dan cai dia mesti kasi menang.

Peduli kalau ada bising, berontak dan keluar parti ....

Habis tu, baru repar. Janji kawan2 dah lepas. Bila dalam jawatan, mudah untuk menguatkan kedudukan. Depa ini semua season player. Tak macam Zaid, Soh Chee Wen, dll.

Itu trick Anwar untuk membuat pengakuan. Muka kasi nampak sedih. Tara Sivaji the Boss lagi. Portal penipu Malaysiakini pun turut sama menyebarkan lakunan ini.

Dah habis pujuk, Anwar akan urut2 seorang demi seorang. Chegu Bard Simpson akan dijanjikan jawatan.


Tak tau samada Chegu Bard sendiri pasang Faiz suruh pujuk dia atau Anwar melalui Sam Ketot yang pujuk. Ketot pun ikut instruction boss guna pujuk mode ... siap ada mintak maaf. Ajak bersama kembali. Lancau lalu, lancau bertaut ... apa kebala?

Chegu Bard baju hitam, armband hitam. Kotappan dan S Perumal takdak pulak armband hitam. Senang saja ... janji Chegu Bard jawatan MB Negeri Sembilan, lupa dia mnarah2. Cantik ... Sam Ketot ada cita2 nak jadi KM Melaka.... hehehe

Dah habis di urut, proses terakhir Anwar adalah lipat!

Dia akan mula program house call besar-besaran PKR lepas Kongres. Kempen air Selangor tu counter attack Khalid dan sebahagian program persediaan nak PRU.

Dia harap semua lupa pasai nak gaduh dan akan fokus untuk PRU. Masa tu kira semua ahli PKR sudah kena lipat dan diliwat tanpa mereka rasa.

Masa Pemilihan akan datang mereka akan strict dan professional. Masa tu takda isu persaingan. Zaid dan geng dah takda.

Masaalahnya Anwar ...


Lepas ni hang tak boleh bergerak. Ada banyak bayang2. Mana hang ada, adalah bayang2 hitam akan ikut ...

Banyak hitam, banyak bising punya.

Keputusan petang ini cai Anwar menang!

|5 comments
Kami The Unspinners baru dapat maklumat bahawa hampir semua (melainkan 5) yang menang adalah dari cai Anwar. Keputusan akan diumum petang ini.

Bandingkan cai dengan keputusan:Timbalan Presiden: Azmin Ali - 19543
Naib Presiden: Nurul Izzah - 13211, Tian Chua - 11,744, Fauziah Saleh - 8,927, Dr Mansor Osman - 5,567

Ketua AMK: Shamsul Iskandar

Ketua Wanita: Zuraidah KamaruddinMPP: Elizabeth Wong - 10,897, Dr Badrul Amin - 9,672, Hee Loy Sian - 8,463, Khalid Jaafar - 7,889, Abd Rahman Yusof - 7,719, Dato Johari Abdul - 7,719, Haniza Talha - 7,588, Fariz Musa - 7,511, Zakaria Abd Hamid - 7,170, Dr Roland Chia - 7,075, Siti Aisah - 6,877, Ismail Yusuf - 6,332, Latifah Koya - 6,245, Kesavan Subramaniam - 6,139, Suhaimi Shafie - 6,097, Dr MR Shumugan - 5,965, Yusmadi Yusuf - 5,810, S. Manikumar - 5,789, Dato Mustafa Kamal - 5,779, Christina Liew - 5,707.

italic - bukan Cai

Cai yang tak lepas - Dominque KH Ng, Zahir Hasan, Low Chee Chong, Muzaffar Shah, SUhaimi Said

India - cuma 3 menang

Dari apa yang kami terima, yang kalah pun sebenarnya telah dibakul sampahkan Anwar untuk dalam rundingan last minit. antara 5 yang kalah pun telah dimanipualsi jumlah undi untuk kasi lepas 5 lain untuk mengimbangi supaya tidak berkecai langsung PKR.

Ada pemerhati melihat PKR ada masa hanya 6 bulan saja. Aktivis dan NGO akan meninggalkan party mengikut kumpulan Third Force.

PKR dengan hanya keahlian seramai 30-40 ribu tak akan dapat bertahan.

"Sivaji the boss" dah jadi "Si B.A.B.I. the boss"

|7 comments
Memanglah dia B.A.B.I. ... dialah Brader Anwar Bin Ibrahim. Dah hilang kepercayaan orang India, dia mahu jack sama Cina supaya kekal sokong dia.


Dalam akhbar Sin Chew bertarikh 26hb November, Anwar si pengkhianat bangs atelah berkata, "Kalau Pakatan perintah pusat nanti, saya akan jadi PM dan Lim Kit Siang akan menjadi Timbalan Perdana Menteri."

Kata Anwar lagi, "PR mengamalkan sistem demokrasi. Orang Cina jadi TPM tidak bertentangan dalam perlembagaan dan saya percaya Melayu tidak akan tentang".

Itulah kata-kata keramat tahap kunyit yang dikeluarkan oleh si peliwat tegar yang juga merupakan pengkhianat negara.

Ketua Umum ahli 40,000 ingat sokongan DAP saja cukupkah untuk kekalkan sokongan padanya?

Ahli PAS ada ratusan ribu? ATau PAS sudah dibontoti DAP dan Anwar liwati hingga dengar dan dicucuk hidung?
Anwar haramjadah ni demi kuasa, anak bini pun aku rasa dia sanggup jual dah pada tahap ini. Yalah, dia tau kamar di Sg Buloh amat merindukan dia, sebab itu dia jadi desperado ni.

Jangan takut Anwar, kita tau, bukan setakat TPM, kalau kau masih ada aku percaya Komunis pun boleh jadi Perdana Menteri kita punya. Kau adalah manusia paling bangsat pernah aku tengok, kebangsatanmu sanggp menghancurkan bangsa demi memuaskan nafsu sendiri!

Tidak ada maki hamun yang sesuai lagi untuk kau wahai anak Ibrahim!

Kau adalah DAJJAL yang dilaknat dan aku harap kau mendapat balasan yang sepedih-pedihnya di dunia ini, isteri kau kata Tuhan bagi dia suami macam kau dan aku tau dia mengatakan begitu kerana ada yang tersirat disebalik yang tersurat!

Hanya Wan Aizzah saja yang tahu betapa deritanya dia kena berkongsi katil dengan Shamsidar dan ramai jantan-jantan jambu yang lain!

Inilah masalahnya dengan manusia yang suka manin bontot, dah la takde iman, negara pun sanggup digadainya!

Wahai Anwar!

Ini janji aku kepada kau, aku akan pastikan anak cucu aku kencing atas kuburmu!

Parpukari
Orang Cina nak percaya ka sama Si B.A.B.I. the Boss?

Saturday, November 27, 2010

Sivaji the Boss?? POORAH!!!

|22 comments
Demonstrasi yang diketuai S. Kottapan berlangsung pada jam 9:30 pagi tadi di hadapan pintu masuk Dewan Sivik MBPJ. Kehadhiran ada lebih kurang 80 orang.


Terpampang sana sini pelbagai kain rentang yang antara lain bertulis "Sivaji the Boss?? Poorah!!!"; "No Hindraf No Tsunami"; "Keadilan untuk Ahli"; "Anak India Anak Tiri Anwar".


Keadaan menjadi kecoh apabila kumpulan demo dicaci dan maki dalam bahasa India yang meminta dia orang beredar dan jangan buat kacau. Dipercayai Steven Perumal naik angin apabila nama mak diguna. Kain rentang dirampas oleh Skuad AMK PKR, namun tiada tindak balas dilakukan olh kumpulan Kottapan.


Dalam sidang media ringkas, S. Kottapan dan S. Perumal menyatakan tindakan demo adalah untuk tuntut hak sebagai ahli namun tindakan mereka dihalang. Apa akan jadi pada parti sekiranya hak ahli terus dinafikan.

Kenyataan Media
27 November 2010


Berkata Benar Biarpun Pahit - Jangan Jadi Dayus Melindungi Ketidakadilan

Kepada Pemimpin-Pemimpin PKR dan saudara-saudari sahabat seperjuangan,

Kami anggota-anggota bawahan Parti Keadilan Rakyat (PKR) berhimpun pada hari ini untuk melahirkan rasa kecewa dan sedih terhadap pimpinan PKR yang terus-menerus mempertahankan salahlaku Jawatankuasa Pilihan Raya (JPP) dan Sekretariat Ibu Pejabat Parti dalam mengendalikan pemilihan PKR baru-baru ini. Aduan dan laporan yang telah dibuat oleh anggota Parti langsung tidak dilayan oleh pimpinan, sekaligus menyerlahkan sikap sebenar pimpinan; bahawa anggota bawahan ini tidak penting untuk dijaga perasaan mereka apatah lagi untuk dihormati, bahawa setiap anggota juga mempunyai pemikiran rasional untuk menentukan apa yang benar dan apa yang salah.

Kesedihan dan kekecewaan ini semakin dirasai apabila anggota-anggota bertindak mengkritik, membuat aduan atau mempunyai perasaan tidak puas hati terhadap salah laku perjalanan pemilihan PKR yang gagal dikendalikan secara adil dan bersih. Ketidakpuashatian ini akan dianggap oleh Parti sebagai sesuatu yang menyusahkan Dato’ Seri Anwar Ibrahim dan YB Azmin Ali. Menuntut keadilan, memperjuangkan kebenaran, menentang salahlaku atau mencadangkan penambahbaikan akan dianggap sebagai tindakan derhaka dan khianat. Semua anggota diminta untuk menjadi anggota yang mempunyai kesetiaan tidak berbelah bagi untuk disayangi Dato’ Seri Anwar Ibrahim dan YB Azmin Ali walau dalam apa jua keadaan asalkan tidak menyusahkan Anwar Ibrahim dan Azmin Ali.

Adakah kerana kami anggota bawahan, kami tidak berhak mendapat layanan baik dari pemimpin atasan yang kini sudah berpangkat besar, semakin berharta, lagi berkuasa? Nasihat kami kepada pemimpin PKR: anggota juga mempunyai maruah diri yang mesti dihormati. Tanpa sokongan dari kami anggota bawahan, anda tidak akan diangkat menjadi pemimpin PKR.

Oleh itu, jika pemimpin Parti mengiktiraf pemilihan PKR sebagai sah dan melindungi salahlaku yang sudah berlaku ini nescaya akan menyerlahkan kedayusan pemimpin dalam memperjuangkan keadilan dan kebenaran yang dilaung-laungkan selama ini. Dengan ini, kami memberi ingatan kepada pimpinan parti: jikalau tidak mampu untuk memberi keadilan kepada anggota sendiri, bagaimana kita mahu meyakinkan rakyat Malaysia bahawa kita mampu memberi keadilan kepada mereka.

REFORMASI! REFORMASI! REFORMASI!

KS KOTTAPPAN AL SUPPAIAH

Anak India, Anak Kita II: India ditipu dan diketepikan PKR

|11 comments

Mereka kata BN racial tapi tak cakap pula mereka akan keputusan peringkat BN adalah berasaskan konsensus. Semua setuju, baru setuju. Ada tak setuju, tolak. Setiap wakil ada suara sama kuat.

Pada teorinya, India yang diwakili MIC atau ada dalam PPP boleh tolak satu-satu cadangan dari UMNO yang ahlinya dikatakan berjuta ramainya.

Kita berbalik kepada PKR. Keputusan Wanita dan AMK sudah diumumkan.

Bagi Wanita ada 20 ahli exco + 5 jawatan. Berapa India dapat? Cuma 2 ahli exco. Cina ada dapat Naib Ketua dan 3 ahli exco. Tak caya cek sini.

Bagi AMK, ada 25 juga dan dua Pengerusi Tetap. India ada 3 sebagai ahli exco. CIna ada Timbalan Pengerusi Tetap, satu Naib Ketua, dan 3 ahli exco. Masih tak caya, lihat sini

Jumlah kaum India dalam PKR adalah kedua terbanyak pada 23%. Paling ramai Melayu pada 50%, Cina 12% dan etnik Sabah dan Sarawak 15%.

Kalau ada 25 jawatan, 23% tu 5.75% dan yang 12% dapat 3 tempat. Dah lah kureng, Cin apula dapat lebih.

Pusat nanti apa cerita ...

Satu lagi banyak mustahak, berapa sebenarnya peratusan kaum India? 23% adalah angka yang diberitahu Saifuddin Jerawat Batu. Tak boleh percaya lagi?

PKR tak boleh temberang mereka ada ahli 400,000. Hanya dalam 40,000 saja! Kalau ada majlis PKR, sedar tak lebih kelihatan pengikut dan penyokong India dari Melayu?

Kalau tidak diputarbelit oleh Saifuddin Jerawat Batu, peratusan sebenar kaum India dalam PKR adalah 60%!

Maknanya orang India sudah ditipu dan diketepikan oleh PKR ...

Yusmadi falsampah dibakul sampah!

|6 comments

Program Soal Jawab kelmarin tampil Yusmadi Yusof antara panelis bersama-sama Kamalanathan dan Hanafiah Man. Dihoskan oleh Datuk A. Talib dengan diskusi berkaitan carca marba pemilihan PKR.

Yusmadi tampil bergaya dengan retorik pengalamannya sebagai fellowship disebuah universiti di US. Bukan calang-calang orang Yusmadi Yusof, Ketua AMK Penang yang direject ahli seluruh Penang.

Ini adalah cara PKR dan roh PKR bukan semua orang boleh terima. Bercakap berdegar-degar macam semua perkara depa saja yang betoi.

Undemocratic incidences, democratic situational itu antara terma falsafah hujah-hujah Yusmadi. Dia bermain dengan teori falsafah demokratik konon hebat dan tak boleh orang sanggah.

Hakikatnya, post baru Azmin Ali cuma disokong tak sampai 15 ribu ahli daripada 450 ribu ahli sepertimana yang didakwa oleh Saifuddin Jerawat Batu.

Demokratik kah begitu?

Kongres Liwat bermula hari ini. Pesta demokrasi bakal disajikan dengan risalah, banner dan macam-macam cara lagi. Dengaq Chegubard pun nak join sekaki dengan kumpulan pakai baju hitam sebagai tanda simbolik 'demokrasi telah mati'.

Dari sayap kaum India, ada juga yang akan berpesta demokrasi. Benar kata Tun M, bubar saja PKR itu.!

Hehehe...

Ditanya masa depan PKR, Hanafiah Man jawab steady. Anwar Ibrahim macam Pak Man Telo dan Ayah Pin yang kuat menipu untuk kepentingan diri sendiri. Satu sen pun tak guna.

Garamanis


Itu saja cara nak tibai mereka-mereka yang nak berfalsampah dan tunjuk pandai tapi bukan pandai pun. Yusamadi ni auta punya kaki. Entah, apa yang di buat sebagai fellow di US. CIA kasi holiday saja kot?

Berapa kali kita dedahkan Yusmadi hanya auta baca buku chapter depan dan belakang, lepas tu goreng macam dia baca sepenuhnya. Dia cuma ingat quotation ini itu, jual nama orang ini dan orang itu ... lagi tak kenal lagi bagus. Rekacipta terma ini dan itu. Takda yang hebat dok diperkatakan pun.Kalau Yusmadi hebat, dia tak sokong orang main bantot!? Orang yang kaki bohong. Orang yang cakap berpusing2. Masuk mahkamah cuma main taktik tangguh, tak cuba nafikan kesalahan. Marah bila disoal media.

Orang bodoh aje sokong orang cam tu. Hairan Astro Awani syok sangat nak promosi dia, Ahmad Talib pun terikut2.

Komen panjang lebar oleh blog Suara Melayu sini

Khalid kaki dengki, Sama macam Yahudi

|2 comments

Khalid Gagap kata Pakatan Rakyat adalah mengenai rakyat. Membantu rakyat. Kuasa rakyat, dari rakyat untuk rakyat kepada rakyat. Semua program Pakatan dinamakan 'rakyat'. Rakyat itu, rakyat ini.

Paling kecoh kisah pemberian air percuma kepada rakyat. Masaalahnya air percuma ini adalah siri kerja yang takde buat homework, tak proper dan kelam kabut.

Orang yang mampu bayar pun layak dapat anugerah ini. Sayang flat kat Taman Medan yang sepatutnya dapat rasai hadiah ini tak dapat pasal meter air mereka pukal dan bukan individu.

Lalu SYABAS satu yang dipanggil Tabung Budi yang bertujuan menolong secara langsung 'rakyat yang susah' di Selangor. Konsep Tabung Budi ini cukup mudah.

Rakyat Selangor yang kata dia sepatutnya tak layak dapat subsidi air pasal mampu bayar, akan isi borang SYABAS dan minta mereka serahkan duit subsidi dan dikumpulkan dalam tabung budi. Duit ini pulak adalah subsidi air RM11 yang Pakatan Selangor bagi.

Tabung Budi punyai database list rakyat yang paling miskin yang tak mampu bayar bil air. Penyiasat SYABAS akan selidik latar belakang penerima sebelum bantuan diserahkan kepada mereka. Maknanya penubuhan Tabung Budi ini berkonsep 'rakyat senang' tolong 'rakyat miskin'.

Program ini mendapat sambutan hangat daripada pihak rakyat yang memberi dan menerima.

Dua hari lepas Khalid Gagap dan Pakatan Rakyat MENGANCAM SYABAS supaya memberhentikan bantuan direct ini kepada rakyat. Kalau tak batalkan Tabung Budi ini, lesen SYABAS akan dibatalkan.

Busuk hatinya Khalid gagap betul-betul macam Yahudi israel!

Disunting dari GAP

Khabar oleh Medan Info sini, dia arah Rodziah penipu sabotaj SSDE petang ni.

Kongres Nasional PKR dibiayai PKNS?

|8 comments
Kemana Hilang Wang PKNS RM 520 Ribu?

Bapa kepada Angkasawan Negara, Datuk Dr. Sheikh Muszaphar Shukor menafikan majlis perkahwinan anaknya ditaja oleh Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) seperti yang didakwa sesetengah pihak baru-baru ini.

Klik di sini.

Sejak awal kes ini timbul lagi kami sudah tidak percaya yang wang sebanyak itu dibelanjakan untuk majlis perkahwinan Angkasawan Negara. Kami sudah jangka ada sesuatu yang tidak kena.

Sangkaan kami ternyata benar apabila bapa Angkasawan Negara muncul dan menafikan wang sebanyak itu digunakan untuk menaja perkahwinan anaknya.

Persoalannya kini, ke mana wang itu dibelanjakan ?

Kami ada jawapannya!

Kami difahamkan, diatas kertas ianya dicatitkan untuk tajaan perkahwinan Sheikh Muzafar, di belakang kertas PKNS memberi wang itu kepada PKR untuk perbelanjaan Kongres PKR yang berlangsung di PJ mulai hari ini.

Setakat ini dahulu, nantikan berita berkaitan di Selangor Daily.

Selangordaily

Wanita PKR buta huruf atau M'kini cuka hati lapor?

|6 comments

Baca sini Malaysiakini untuk laporan penuh.

Helah Ketua Wanita PKR cabang Kuantan Katherine Phang yang sama cabang dengan Fuziah Salleh beri adalah Wanita menghantar kertas undi kosong dan ada yang memangkah semua calon yang bertanding.

Sebabnya banyak sangat cai dan Wanita jadi keliru. Terfikir tidak dia ianya undi protes?

Kenapa Malaysiakini tidak tanya dan fikir perkara ini sebelum menulis laporan? Nampak sangat ini coverup spin.

Sayang dan kesian pulak. Seolah-olah Wanita PKR banyak buta huruf hingga susah sangat nak isi ballot paper yang bukan susah nak isi. Lihat contoh rupa ballot paper yang merupakan sebahagian rancangan penipuan undi berikut:


Friday, November 26, 2010

GEMPAQ!!! PKR guna surat palsu ketepi saman Jenapala!

|2 comments
Macam real aje PKR berjaya ketepikan permohonan Jenapala di Mahkamah semalam. Baca si portal penipu Malaysiakini semalam sini.

Rupanya dia orang guna dokumen palsu! Petikan dari laporan Agendadaily sini berikut:


Bekas Setiausaha Agung PKR, Datuk Salehuddin Hashim Jumaat membuat laporan polis mendakwa PKR memalsukan sepucuk surat bertarikh 2 Febuari 2009 yang kononnya beliau keluarkan selaku Setiausaha Agung PKR pada masa itu.

Surat palsu berkenaan telah digunakan dalam kes saman pemula bekas timbalan setiausaha agung PKR P Jenepala mengenai soal pemilihan PKR yang telah ditolak oleh mahkamah Khamis.

Salehuddin yang membuat laporan tersebut di balai polis Dang Wangi dalam kenyataan medianya berkata, beliau mengetahui kewujudan surat ini setelah dimaklumkan oleh peguam Jenepala.

Menurut Sallehuddin satu afidavit daripada setiausaha agung PKR Saifuddin Nasution Ismail, menyatakan satu daripada sebab-sebab beliau bertindak dalam kes itu adalah berdasarkan surat tersebut.

“(Surat) yang seperti telah saya nyatakan adalah sepucuk surat palsu,” kata beliau.

Jelas Sallehuddin, beliau membuat laporan tersebut dengan harapan satu penyiasatan polis akan dibuat untuk menentukan siapakah mereka yang melakukan pemalsuan tersebut untuk tujuan-tujuan mereka sendiri. ...
Ini kerja Saifuddin Jerawat Batu. Falsifying document satu kesalahan besar. Layak duduk sebilik dengan Anwar di Sg Buloh. Bila dah tak dapat, jerawat batu pun Anwar sapu.


Sementara itu, begini rupa dewan semasa Sam Ketot berucap tadi di Mesyuarat Agung AMK.

Mana tak orang boikot, dia kalahkan Chegu Bard dengan hanya beberapa undi. Taktik dia adalah menggunakan cabang di sabah dan sarawak yang mana kedatangan hanya 30-40 orang dan dari situ boleh ada undi sampai 400-500 orang.

Laporan Agendadaily sini di bawah ini:

Waktu itu Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK) Shamsul Iskandar Md Akin sedang menyampaikan ucapan dasar.

Kebanyakan kerusi kosong.Sepatutnya kira-kira 1,000 perwakilan AMK terdiri dari pemuda dan wanita hadir.

Hanya kira-kira 400 orang dalam dewan.

Sebelum itu Timbalan Presiden PKR Dr Syed Husein Ali merasmikan mesyuarat AMK itu.Waktu Syed Husein rasmi dewan penuh termasuk dengan kehadiran pimpinan pusat termasuk Azmin Ali dan lain-lain.

Baca sini nak dengar apa si komunis tua meraban.Kelihatan sana sini merreka yang pakai armband. Pasti besuk lagi gempaq. Baca sini.
fda

Link2Me WeLinkBk (254)