Friday, April 30, 2010

'Jangan datang ke S'ngor,' kata Sultan kepada Nik Aziz

|26 comments

Jangan datang ke Selangor

KLANG 29 April – Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah bertitah, sesiapa sahaja termasuk ahli politik yang tidak bersetuju dengan peraturan larangan berpolitik di masjid dan surau sebaiknya tidak perlu datang ke negeri itu.

Titah baginda, jika ingin datang ke Selangor, mereka perlu mematuhi dan menghormati segala peraturan serta undang-undang yang ditetapkan.

‘‘Rakyat harus maklum beta tidak menghalang rakyat dari negeri lain datang ke Selangor untuk bermastautin atau mencari rezeki.

“Bagaimanapun mereka hendaklah mematuhi peraturan dan undang-undang di sini dan tidak mempertikaikannya kerana ia diwujudkan untuk keselamatan, ketenteraman dan kesejahteraan rakyat.

“Sekiranya seseorang itu tidak bersetuju dengan peraturan yang telah ditetapkan di Selangor ini, maka hendaklah beliau mengelakkan diri daripada datang ke negeri ini,” titah baginda.

Baginda bertitah demikian semasa merasmikan Sekolah Agama Menengah Tinggi Sultan Hisamuddin yang dulu dikenali dengan nama Sekolah Agama Menengah Tinggi Jalan Kota Raja Klang di Kampung Jawa di sini hari ini.

Hadir sama Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin, Menteri Besar, Tan Sri Khalid Ibrahim, Pengarah Jabatan Agama Islam Selangor, Datuk Mohamed Khusrin Munawi dan pegawai-pegawai kerajaan negeri.

Titah Sultan Sharafuddin, larangan penggunaan masjid dan surau di negeri ini sebagai tempat berpolitik bertujuan menjaga kesucian dan keharmonian tempat ibadat orang Islam.

Baginda menjelaskan, ini kerana masjid dan surau merupakan tempat umat Islam berkumpul melakukan amal ibadat di samping mengeratkan silaturahim sesama mereka.

Titah baginda lagi, sekiranya masjid dan surau dibiar digunakan sebagai pentas kempen politik, dikhuatiri ia akan disalah guna dan dicemari dengan perbuatan mencaci serta memfitnah yang akan menyebabkan perpecahan di kalangan umat Islam di Selangor.

‘‘Beta menjelaskan ini kerana ada sesetengah ahli politik mempertikaikan titah beta supaya tidak menggunakan masjid dan surau di Selangor sebagai tempat berpolitik dan menganggapnya karut serta sebagai peninggalan penjajah,” titah baginda.

Baginda seterusnya bertitah, pada zaman Rasulullah, masjid digunakan untuk menyedarkan dan menyeru umat Islam supaya mengukuhkan perpaduan kerana pada ketika itu mereka diancam dan diserang musuh.

Titah baginda, masjid adalah tempat yang paling sesuai untuk berlindung dan Rasullullah tidak pernah menyebar fitnah atau menghina orang lain di dalam masjid sebagaimana yang berlaku sekarang.

‘‘Justeru, adalah tidak munasabah membandingkan peranan Rasulullah menggunakan masjid untuk berpolitik dengan keadaan sekarang yang mana ahli-ahli politik mengambil kesempatan menggunakan masjid sebagai platform untuk menyebar agenda politik masing-masing.

‘‘Pada zaman Rasulullah juga tidak ada kemudahan-kemudahan lain untuk berceramah mengenai politik seperti stadium, balai raya, pusat konvensyen dan juga dewan serbaguna.

‘‘Berceramah di tempat-tempat tersebut dan jangan menggunakan masjid sebagai tempat untuk berceramah politik,” titah baginda.
KOMEN: Khalid Ibrahim memberi ceramah politik menerangkan polisi-polisi kerajaan di Masjid berhadapan Command Centre BN. Hasan Ali memberi khutbah politik di Masjid yang sama hingga tertinggal rukun Jumaat untuk membaca selawat.

Nik Aziz datang mahu berceramah politik di Masjid tetapi dilarang. Reaksinya adalah memanggil larangan Sultan sebagai kuno. Biadap sungguh pengamal wahabi yang memecah belahkan ummah Islam.

Ahli politik jangan sibuk urusan polis dan politikkan kematian Aminulrasyid

|38 comments

Ahli Politik Diminta Jangan Campur Tangan Kes Remaja Ditembak Mati

SHAH ALAM, 28 April (Bernama) -- Ketua Polis Selangor, Datuk Khalid Abu Bakar meminta semua pihak termasuk ahli politik supaya tidak campur tangan dalam siasatan polis berhubung insiden seorang remaja 15 tahun yang ditembak mati polis, awal pagi Isnin lepas di Seksyen 11 di sini.

Beliau berkata campur tangan sedemikian akan hanya mengganggu siasatan.

"Ada yang mengada-adakan cerita dan mendesak polis memastikan anggotanya tidak 'cover up' kes berkenaan. Ini semua akan merungsingkan anggota keluarga mangsa dan mengelirukan masyarakat serta menimbulkan persepsi yang tidak betul.

"Janganlah jadi macam ayam yang suka berketuk sebelum bertelur. Biar polis menjalankan siasatan secara telus tanpa melindungi sesiapa bagi memastikan keadilan kepada semua pihak.

"Jika siasatan mendapati pihak kami (polis) yang cuai dan melebihi kuasa yang diberikan, maka tindakan setimpal akan diambil," katanya pada sidang media di pejabatnya di Ibu Pejabat Polis Kontinjen Selangor di sini.

Dalam kejadian berkenaan kira-kira pukul 2 pagi, Amirulrasyid Amzah meninggal dunia selepas terkena tembakan anggota polis peronda apabila remaja itu dikatakan cuba melarikan diri dalam satu sekatan polis.

Khalid berkata polis merakamkan percakapan sembilan saksi berhubung kes itu dan akan merekodkan kenyataan saksi utama hari ini.

Beliau berkata pihaknya akan membincangkan kes itu bersama Timbalan Pendakwa Raya sebelum hujung minggu ini bagi mendapatkan arahan seterusnya.

Seterusanya sini
Sedih marah ... kecewa atas apa yang berlaku. Lihat juga perspektif polis. Hari ini orang ramai mengharap polis menjaga keselamatan mereka dan menggadai nyawa mereka sendiri.

Perompak dan kecurian hari ini tidak lagi datang tangan kosong tetapi bersenjata. Mungkin berpistol, senapang, parang dan pisau. Kereta pun boleh jadi senjata menlanggar polis.

Dalam detik beberapa saat, kita tidak tahu apa yang sebenar berlaku. Adakah adik Amirulrasyid gerak laku menimbulkan syak polis yang melengkapi cara operasi penjenayah? Polis perlu bertindak segera. Adakah prosudur SOP telah diikuti?

Bukan mahu dikatakan Amirulrasyid penjenayah. On the hind sight, kita tahu Amirul adalah budak baik dan pemain bola yang cekap.

Tidak sekali, tetapi fikirkan pada saat Amirulrasyid cuba melarikan diri. Adakah dia menunjukkan aksi yang seolah2 membahayakan polis hingga keempat2 polis terpaksa bertindak? Ini hanya boleh diserahkan kepad apihak yang berupaya menyiasat iaitu polis sendiri. Usah diandaikan apa2 melainban setelah penyiasatan dilakukan.

Yang kami hairan, kenapakah anak berumur 15 tahun ini dibenarkan membawa kereta kakaknya dan apabila berhadapan dengan situasi sedemikian, anak yang terlalu muda memang mudah panic? Pada kami kakaknya cuai dalam membenarkan budak ini membawa tanpa lesen.

Sayang sekali, anak muda yang ada masa depan yang baik tercabut nyawa begitu aja. Inilah ketentuan tuhan. Bersabarlah kita semua. Sedekahkan fatihah kepada Amirulrasyid.

Sementara itu, ramai ahli politik sudah mengambil peluang dari peristiwa menyedihkan ini untuk agenda jahat mereka terhadap polis. Khalid Ibrahim sudah beri duit RM10,000 untuk urusan guaman keluarga. Lim Kit Siang pun sudah lawat dan membuat kenyataan menuntut IGP berundur. Ahli politik yang lain pun turut sama menziarahi.

Syukur kami, ibu Amirul sudah meminta jangan disensasikan dan dipolitikkan kerana ini hak peribadi mereka. Lihat video di Parpukari sini

Chinese no longer majority race in Penang!!!!

|29 comments


The Chinese no longer make up the majority in Penang, having been overtaken by the Malay community, reported Nanyang Siang Pau.

The daily quoted Penang Statis­tics Department director Wan Mohamad Noor Wan Mahmood as saying that there were 18,000 more Malays this year compared to the number of Chinese.

The population in the state is expected to reach 1.6 million, he added.

“There are around 650,000 Chinese in Penang, making up about 43% of the total population in 2005. This is expected to drop to 40.9% this year.

“For the Malays, their numbers will increase to over 670,000, up from 41.3% of the total population to 42%,” he said.

The daily said the change in the racial make-up would translate in a drop in the number of Chinese voters in the state.

“There are 40 state seats in Penang, 16 of which are in mixed race constituencies, 14 in Chinese majority areas and 10 in Malay areas.

“This shows that no single political party can rely on one particular race to gain power in the state.

“Thus, Chinese-based parties like the DAP, which lack a symbolic Malay leader, will face a disadvantage in the next general election,” it said.

The daily also speculated that the new statistics might result in another round of controversy surrounding the post of Chief Minister, which is currently held by DAP’s Lim Guan Eng.

Malaysia Instinct
No wonder the evil minded Lim Guan Eng wanted to do rezoning and remove stalls and houses so that the Malays and Indian will move outside Penang and the will regain majority.

Jahat betul this PAP sister party!!!!

Kaitan Ronnie dengan dunia kongsi gelap melalui Tan Pay Kong

|18 comments
Sejak Pakatan Rakyat mengambil alih kerajaan negeri Selangor, perniagaan yang membabitkan kumpulan haram dilihat berkembang dengan pesat. Rumah urut, mesin judi dan video cetak rompak bercambah seumpama cendawan tumbuh selepas hujan.

Menurut bekas Menteri Besar Selangor, Dato Seri Dr. Mohamad Khir Toyo, terdapat lebih 4000 perniagaan jenis ini di Selangor hari ini.

Ramai percaya keadaan ini muncul kerana pembabitan kongsi gelap serta lain-lain kumpulan jenayah dengan pemimpin parti DAP. DAP hari ini dikatakan memerintah Selongor menerusi boneka bernama Khalid Ibrahim.

Pembabitan pemimpin DAP dengan kegiatan perniagaan haram ini di kesan seawal 2007 apabila Ronnie Liu (sekarang EXCO Kerajaan Tempatan) terbabit menghalang Polis dan Majlis Perbandaran Subang Jaya menyita sebuah hotel yang dijadikan pusat pelacuran di Puchong.

Apabila Ronnie menjadi EXCO menjaga hal ehwal PBT ia seumpama orang mengantuk di sorong bantal. Selain pertumbuhan pusat-pusat perniagaan haram ini, banyak juga kedai-kedai makan Cina yang dikendalikan oleh kongsi gelap dibenarkan bebas meletak kerusi di atas jalan.

Malah di dalam kawasan pentadbiran MPSJ, ada kedai makan Cina yang sewenang-wenangnya menutup jalan dan memasang skrin besar tanpa sebarang permit dari MPSJ.

Jika sebelum ini bukti-bukti yang menjurus ke arah Ronnie Liu hanyalah berdasarkan "circumstantial evidence" sahaja.

Namun sejak kebelakangan ini kami dibekalkan dengan maklumat yang sangat meyakinkan mengenai seorang individu bernama Tan Pay Kong, dari Kampung Raja Uda, yang terkenal sebagai kepala gangster di Klang.

Menurut sumber, Tan Pay Kong ini telah membawa Ronnie Liu melancong ke beberapa negara termasuk Thailand dan China. Selain itu, beliau juga telah melangsaikan hutang Ronnie Liu sekitar RM 70 ribu pada tahun lalu.

Tan Pay Kong sekarang ini bertindak sebagai penasihat kepada Ronnie Liu dalam isu-isu perniagaan membabitkan kerajaan negeri Selangor.

Setiap pagi rabu akan kelihatan kereta Tan Pay Kong bernombor WEE 8888 berada di bangunan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Selangor. Dia akan berjumpa Ronnie Liu untuk meneliti kertas Mesyuarat EXCO dan merancang strategi mereka sebelum mesyuarat EXCO.

Seorang lagi kepala gangster yang dilihat menguasai Ronnie Liu ialah Danial Chong. Bagaimanapun belum ada maklumat lengkap mengenai usahawan underworld ini. Blog ini akan dedahkan dalam sedikit masa lagi.

Sumber: Selangordaily

Semua pihak dahulukan sekolah Cina

|30 comments
Oleh Cakap Pasal

Setelah hanya dua tahun memerintah, Kerajaan Negeri Selangor sekarang mengalami defisit dalam belanjawannya. Ikut Laporan Kewangan Kerajaan Negeri Selangor Bagi Tahun 2009, Kerajaan Negeri Selangor mengalami defisit RM70 Juta. Sila lihat Lampiran.


Tapi yang anehnya kami mendapat tahu bahawa Kerajaan Negeri Selangor juga memberi bantaun kewangan kepada Sekolah Menengah Cina Swasta di Selangor.

MB Selangor Tan Sri Khalid Gagap telah menandatangani cek bernilai RM500,000 setiap satu untuk sekolah berikut :

Nama Sekolah No. Akaun. Bank Jumlah
1 Sek. Men. Kwang Hua 3433 0021 531 RM500 ribu
2 Pin Hwa High School 1204 0429 502 005 RM500 ribu
3 Sek Men Chung Hwa, Klang 7051 0870 97 RM500 ribu
4 Sek Men Hin Hua 5124 6424 6982 RM500 ribu

Sila lihat dokumen daripada jabatan Kerajaan Negeri yang telah diberi kepada kami.Soalannya kenapa pula MB Tan Sri Khalid Gagap mengambil duit rakyat dan diberi pula kepada sekolah swasta China? Apakah ini mematuhi peruntukan bidang kuasa Kerajaan Negeri? Ataupun apakah pemberian duit RM2 juta ini menyalahi undang-undang?

Bagaimana pula sekolah swasta kepunyaan Melayu atau sekolah swasta agama? Apakah MB Khalid Gagap juga memberi duit RM500 ribu kepada mana-mana sekolah swasta agama atau sekolah swasta kepunyaan Melayu?

Apa yang berlaku sebenarnya sangat jelas. DAP yang mewakili China cauvinis sudah menguasai Kerajaan Negeri Selangor dan Pulau Pinang. Khalid Gagap ini hanya patung buncit yang bermain dengan Elizabeth Wong dan dimainkan oleh DAP.

DAP boleh suruh Khalid Gagap buat apa saja ikut suka hati mereka dan Khalid Gagap akan mematuhinya. Walaupun Kerajaan Negeri sudah defisit RM70 Juta, Khalid Gagap sanggup bayar RM2.0 juta duit rakyat kepada sekolah menengah China swasta.

Orang Melayu Selangor harus memikir nasib mereka dengan secara mendalam. Inilah nasib bagi mereka yang terlalu percayai orang luar. Hilang Singapura, hilang Pulau Pinang, hilang maruah Melayu – bermula macam ini lah.

Sini sikt, sana sikit – lama lama seluruh negeri dan negara akan hilang.

TAMBAHAN:

Muka-muka tikam belakang yang TAK TAHU MALU - baik pengelola sekolah Cina sampai ke Presiden MCA yg tahu salahkan Perkasa

Cina Hulu Selangor kasi undi kepada Pakatan Rakyat. Tak malukah ambil cek RM3 juta yang dijanjikan kerajaan BN?

Sekolah Cina adalah sekolah swasta dan bawah perlembagaan tidak ada hak untuk mendapat peruntukan kerajaan. Hanya atas ehsan kerajaan, mereka membelanja wang berbillion membayar gaji guru2. Jangan cakap itu duit cukai mereka dipulangkan kepada mereka.

Malahan dari segi hak di bawah perlembagaan, sekolah agama lebih berhak mendapat peruntukan kerajaan di bawah peruntukan kedudukan agama Islam sebagai agama persekutuan. Salah sebuah sekolah agama digunakan untuk undi. Sekolah itu serba kekurangan.

Mengapa tidak turun sumbangan berjuta kepada sekolah agama dari kerajaan persekutuan? Mengapa allocation kerajaan negeri untuk sekolah2 kerat tiga tanpa mengira jumlah peratusan murid islam dan sekolah agama lebih banyak? Theresa Kok kata pasal ada tiga jenis sekolah - adil namanya kerat tiga. Lagi adil 4 sekolah cina dapat pula peruntukan tambahan.

Berapa juta sangat yang kerajaan Pakatan bayar, itu pun tidak mengikut peruntukan yang adil?

Mereka juga yang diberi undi. Adilkah itu?

Laporan polis terhadap Nizar Jamaluddin

|26 comments

UMNO Selangor akan membuat laporan polis di IPD Shah Alam pada pukul 11 to 11:30 besuk 29 April 2010 ke atas bekas Menteri Besar Dato Nizar Jamaluddin.

Dalam ceramah yang dibuat di Kg Kalumpang, Hulu Selangor pada April 17hb, dia telah membuat cermaah berbaur hasutan perkauman sepertimana dalam video di atas.

Harap blogger dan wartawan dapat hadhir.

Thursday, April 29, 2010

John Soh Chee Wen putus tunang dengan PKR

|11 comments
Oleh Cakap Pasal

Dato John Soh Chee Wen adalah banker kepada Parti Keadilan Rakyat dan juga bantu PKR susun strategi. Soh Chee Wen juga bayar memberi sumbangan duit untuk membiayai aktiviti laman web Malaysia Today, Malaysiakini dan juga untuk membantu Raja Petra Kamarudin hidup mewah sebagai banduan di London.

Soh Chee Wen adalah seorang taukeh China yang telah jadi kaya dengan bantuan Anwar Ibrahim sewaktu Anwar menjadi Menteri Kewangan dan Timbalan Perdana Menteri. Dia kroni Anwar. John Soh Chee Wen sekarang memiliki 118 syarikat berdaftar. Tapi hanya 18 syarikat saja yang aktif :

Dian Modal Marketing, WW Wings Corporation, WW Wing Chemical Industries, WW Trading, Big Boy, Prestige Creation, Ambang Aktif Malaysia, Global Markvest, Bintang Piramid, Helang Ria, Fasa Masyur dan Indra Pesona adalah sebahagian daripada syarikat John Soh Chee Wen yang aktif. Semuanya syarikat Sendirian Berhad.
Selaku Ketua Perancangan dan Pembangunan Sumber PKR, dia merangka strategi parti dan mempunyai akses secara langsung dengan Anwar Ibrahim. John Soh terlibat dalam strategi perang propaganda PKR.

Dia pernah menggesa PKR mengadakan latihan pendaftaran pengundi dan juga telah memperkenalkan sistem ‘multi level marketing’ (skim cepat kaya) sebagai strategi PKR mewujudkan organisasi kumpulan kecil tetapi menyeluruh.

John Soh membiayai operasi Antara TV, TV Internet PKR dan Suara Keadilan serta berpengaruh di Malaysiakini dan Malaysia Today untuk menyiarkan berita Anwar Ibrahim dan PKR. Juga membiayai aktiviti Aasil Kazi Ahmad, seorang agen CIA, warga negara Amerika keturunan Pakistan, yang menjadi ahli strategi media Anwar.

John Soh Chee Wen telah juga belanjakan duit untuk membuat filem di Indonesia dan Hong Kong mengenai isu Altantuya. Dia juga telah bantu memperluaskan Malaysia Today (Laman web Raja Petra Kamarydiin) untuk menghimpunkan berita daripada Malaysian Insider dan Malaysiakini.

Soh Chee Wen juga telah mengupah Private Investigator untuk menyiasat latar belakang Saiful Bukhari Azlan untuk tujuan bantu Anwar menghadapi tuduhan liwat.

Tapi baru ini pendirian John Soh Chee Wen dipercayai makin berubah. Dia khuatiri krisis kepimpinan PKR yang telah memecahbelahkan parti yang mengakibatkan beberapa ADUN dan Ahli Parlimen PKR meninggalkan parti. Soh Chee Wen telah mendesak Anwar Ibrahim menjelaskan pendiriannya berhubung perkara ini.

(Berita terkini ialah bahawa bendahari PKR Hulu Selangor Datuk Dr Halili Rahmat telah keluar PKR dan menyertai UMNO. Dr Halili pernah dikenalpasti sebagai calon PKR di Hulu Selangor.)

John Soh Chee Wen telah menyuarakan rasa tidak puas hati terhadap Anwar Ibrahim atas beberapa isu. Antaranya ialah:

* tidak senangi Datuk Ravi yang sekarang sangat akrab dengan Anwar (mungkin Ravi ganti Nallakurappan)

* tidak setuju cara samseng Azmin Ali dan Tian Chua yang juga cuba memburuk-burukkan nama John Soh Chee Wen dalam parti

* John Soh juga tidak senangi MB Tan Sri Khalid dan telah mula mengatur strategi untuk singkirkan Khalid daripada jawatan Menteri Besar Selangor.

* Soh Chee Wen setuju dengan Datuk Sallehudin Hashim mengambil tindakan saman terhadap Syed Hussin Ali, Tian Chua dan Khalid Ibrahim.

* bersekongkol dengan Raja Petra Kamarudin dan Datuk Salehuddin Hashim menonjolkan Zaid Ibrahim dalam PKR dan pada masa yang sama menghentam Azmin Ali. Zaid Ibrahim dilihat sebagai pengganti Anwar Ibrahim jika Anwar masuk penjara.

* John Soh telah berkata kepada sahabatnya bahawa dalam dua tahun ini Anwar tidak membuat sebarang perkara yang signifikan untuk perjuangan parti.

Hubungan dengan pimpinan BN

John bertanggungjawab membawa masuk Chua Jui Meng menyertai PKR. Dia masih mempunyai pertalian rapat dengan beberapa pemimpin MCA. John masih mendapat maklumat sulit daripada pemimpin tinggi MCA berkenaan kedudukan MCA di lapangan untuk manfaatkan PKR.

Baru ini John telah beri bantuan kepada seorang pemimpin tinggi MCA dalam rebutan tiga penjuru untuk jawatan parti. Ini termasuk mengatur wawancara dengan Malaysia Today serta ‘membocorkan’ soalan wartawan kepada pemimpin itu untuk membuat persiapan awal.

Jika Anwar dan PKR naik, John Soh sedia menjadi penyokong dan pengampu. Jika MCA naik, John Soh juga sudah melabur duit dalam MCA. Jika pemimpin MCA hendak lompat parti pun John Soh sudah sedia membantu.

Demi masyukk, Tamrin sanggup bersekongkol dengan PR

|15 comments
Pucuk pimpinan UMNO diminta supaya memecat Tamrin Ghafar daripada parti itu selepas 'berpaling tadah' apabila muncul di pentas pembangkang semasa kempen Pilihan Raya Kecil Parlimen Hulu Selangor, baru-baru ini.

Anak saudaranya, Muhammad Zahid Md. Arip berkata, beliau dan seluruh ahli keluarga Tun Ghafar Baba berasa amat kesal, malu serta terkilan dengan perbuatan Tamrin tersebut.

Katanya, perbuatan Tamrin seharusnya dibalas dengan pemecatannya daripada UMNO atas dasar bersikap khianat kepada parti.

"Jika perbuatan Tamrin ini dibiarkan tanpa sebarang tindakan akan menghakis kepercayaan ahli terhadap UMNO.

"Nama baik Ghaffar sebagai pemimpin UMNO yang sangat setia kepada parti dan dihormati ramai juga tercalar disebabkan sikapnya itu,'' katanya.

Muhammad Zahid berkata demikian ketika mengulas mengenai Tamrin yang dikatakan berada di pentas semasa Datuk Seri Anwar Ibrahim berkempen untuk calon Parti Keadilan Rakyat (PKR) di Felda Sungai Buaya, Hulu Selangor baru-baru ini.

Beliau menegaskan, biarpun Tamrin tidak berucap pada kempen itu, tetapi tindakannya berada di situ membuktikan sokongannya terhadap parti itu sedangkan beliau masih lagi ahli UMNO.

"Saya juga pernah memalukan keluarga Tun Ghafar apabila menyertai PKR dari 2000 hingga 2004 sehingga memegang jawatan sebagai Naib Ketua Pemuda.

"Bagaimanapun saya kembali kepada UMNO kerana sedar telah melakukan kesalahan dan memalukan keluarga Tun Ghaffar,'' katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia hari ini.

Menurut Zahid, Tamrin sepatutnya belajar daripada kesilapannya itu dan bukan mengulangi perbuatan memalukan itu.

Tambahnya lagi, pucuk pimpinan UMNO perlu tegas dalam hal ini kerana perbuatan Tamrin itu sebenarnya menunjukkan beliau mencabar parti tersebut.

"Tambahan pula perkara ini berlaku ketika Barisan Nasional (BN) sibuk berperang dengan parti pembangkang supaya dapat menawan semula Parlimen Hulu Selangor,'' katanya.

Muhammad Zahid berkata, walaupun Tamrin pernah menjadi Exco Pemuda ketika Anwar dalam UMNO, beliau tidak wajar berada di atas pentas pembangkang sewaktu kempen walaupun hanya atas dasar persahabatan.

Walaupun Tamrin mungkin kecewa dengan UMNO, beliau tidak sepatutnya memalukan seluruh ahli keluarga Ghafar dengan perbuatan tersebut .

"Ramai lagi orang UMNO yang kecewa kerana tidak mempunyai sebarang jawatan di dalam parti tetapi tetap bertungkus-lumus untuk memastikan kemenangan BN di Hulu Selangor,'' katanya.

Sumber: Angguk2 Geleng2
Komen: Lupakah Tamrin bagaimana Anwar menggunakan politik wang untuk menjatuhkan arwah Tun Ghafar Baba sebagai Timbalan Presiden UMNO?

Lupakah dia bagaimana arwah Tun Ghafar begitu kecewa kerana Anwar sanggup menikam dari belakang kerana gilakan nak jadi PM!!!

Mesti tidak lain tidak bukan Tamrin dah ada masyukkk ... Satu masa terdengar kisah Tamrin dapat konsesi balak di Kelantan.

Cara2 Tamrin pun dah nampak condong ke sana. Dia dikatakan percaya kes liwat Anwar yang terbaru adalah jelas konspirasi.

Dia juga percaya dan adalah sebahagian dari konspirasi menuduh Najib dan Rosmah terlibat dalam pembunuhan Altantunya.

Apahal pun, UMNO jangan sibuk pasal Tamrin. Dia ni bodoh dan bukan ada pelajaran. Naik pasal bapak dia dihormati orang. Dah tua pun masih kaki betina.

Anak Ismail Kamus mengandung anak haram

|86 comments

Oleh Cakap Pasal

Tuan-tuan dan saudara-saudari, tak lama lagi akan sampai musim kerbau mengawan di muktamar PAS (Parti Ajaran Setan) pada bulan Jun 2010. Kita akan melihat berpuluh ribu ekor kerbau berkopiah putih.

Untuk beberapa hari mereka akan sudi dicucuk hidung dan diheret macam kerbau oleh pemimpin mereka yang hanya sedikit saja lebih pandai daripada mereka sendiri.

Pada muktamar PAS ini juga kita akan melihat ustaz cari makan yang akan hadhir dengan baju baru mereka, jubah baru dan ada juga yang akan membawa kereta baru. Sebab ustaz PAS sekarang bukan macam dulu.

Dulu mereka semua miskin. Tapi setelah sepuluh tahun, dua puluh tahun dan tiga puluh tahun menipu kerbau-kerbau yang menjadi ahli PAS, mereka semua sudah jadi kaya raya.

Dalam golongan ustaz PAS yang sudah kaya raya ini termasuk Ustaz Ismail Kamus. Nanti kita akan ceritakan lagi berapa banyak duit Al Ustaz ini telah songlap daripada ahli PAS. He he he.

Sabar tuan-tuan. Kami ada bukti.

Juga seorang lagi ustaz PAS Abdul Ghani Shamsuddin namanya – dulu pernah jadi presiden Persatuan Ulama. Banyak duit orang PAS dia telan.

Tapi ini ada sikit cerita pasal Al Ustaz Al Ismail Al Kamus. Ustaz ini ada ramai anak, termasuk anak perempuan. Seorang anak perempuannya pernah ‘terlibat’ dengan seorang lelaki – sehingga menjadi bunting.

Sebab ayahnya ustaz PAS, anak itu selalu memakai tudung labuh, jadi tak nampaklah yang dia sudah bunting. Anak itu pun cuba merahsiakan dia punya bunting sampailah dah tak boleh dirahsiakan lagi.

Apabila si ayah Ismail Kamus dan isteri mendapat tahu, mereka pun panik lah. Tak tahu apa nak buat. Kalau lah orang tahu anak ustaz Ismail Kamus pula sudah berzina sampai jadi bunting, sudah tentu akan tamatlah karier tipu duit Ismail Kamus. Sebab ustaz semua kerja tipu duit daripada orang bodoh dan daripada kerbau-kerbau yang menjadi ahli PAS.

Jadi Ismail Kamus dan si isteri mati akal, tak tahu apa nak buat. Lepas mereka berfikir sekian lama, si Ustaz dapat idea fantastik. Dia bawa anak perempuan itu pergi ke klinik ‘gugur anak’.

Kelinik itu kepunyaan seorang doktor keturunan China. Maklumlah mereka segan nak jumpa doktor Melayu atau Islam. Malu nanti. Jadi dia pergi jumpa doktor China. Tapi doktor yang dia jumpa itu sebenarnya bukannya ”doktor gugur anak”.

Tersilap lagi. Doktor yang mereka jumpa itu pakar dalam penyakit lain.

Bagaimanapun doktor China itu telah menasihatkan al ustaz Ismail Kamus bahawa ikut undang-undang perubatan Malaysia, bayi dalam kandungan anak perempuan dia tidak boleh digugurkan lagi sebab sudah melebihi tempoh enam bulan.

Maka terpaksalah Al Ustaz Al Ismail Al Kamus menjadi ‘atok’ kepada anak cucu haram.

Tapi setakat sini saja yang kami tahu. Kita tidak tahu kesudahan cerita ini sebab Ismail Kamus, isterinya serta anak perempuan yang bunting itu telah pun bergegas balik.

Kita tidak tahu jika mereka telah berjumpa dengan ‘bidan kampong’ tertentu yang mempunyai kepakaran mengurut untuk gugurkan anak. Ataupun jika anak perempuannya telah melahirkan anak haram itu. Atau pun jika anak haram itu telah dibuang atau diberi kepada orang lain untuk dijadikan anak angkat.

Atau pada hari ini boleh terjumpa seorang kanak-kanak di rumah ustaz Ismail Kamus yang tidak mempunyai ayah yang sah.

Bahawasanya anak perempuan Ustaz Ismail Kamus menjadi bunting itu adalah benar. Cerita ini benar.

Tapi cuba kita fikir. Kalaulah orang lain yang terlibat (contohnya orang UMNO) sudah tentu kerbau-kerbau PAS semua akan melompat-lompat macam monyet. Jabatan agama sudah lama akan ambil tindakan terhadap anak perempuan yang bunting itu untuk dihadapkan ke mahkamah syariah dan sebagainya. Sudah tentu Harakah akan menyiarkan berita ini dimuka hadapan.

Tapi bila ustaz Parti Ajaran Setan yang terlibat, sudah tentu mereka akan tutup kes ini. Serupa juga bila berlaku kes Mat Sabu ditangkap berkhalwat dengan perempuan ‘lepas laku’ di Kota Bharu dulu.

Tidak lain tidak bukan N.Ajis ketua Parti Ajaran Setan yang telah lepaskan Mat Sabu dan perempuan ‘lepas laku’ itu daripada tuduhan .

Inilah PAS atau Parti Ajaran Setan.

Mereka boleh menyokong peliwat tegar menjadi pemimpin negara. Mereka boleh menyokong Elizabeth Wong yang telah berbogel dan tayangkan sarang pipitnya kepada seluruh dunia. Mereka boleh menyokong Menteri Besar yang telah mengadakan hubungan sulit dengan Elizabeth Wong.

Semua ini mereka boleh buat – hanya kerana mereka gilakan undi, kuasa dan duit.

Kepada kerbau-kerbau PAS, sokonglah Parti Ajaran Setan. Lagi cepat akan tiba kiamat atas kepala awak semua.

Don't claim you are not a hypocrit, Zaid!

|2 comments
Zaid the cry baby that is forever a sore loser and kaki merajuk

His response to losing the Hulu Selangor was I accept the loss.

If he had accepted the loss, he shouldn't be claiming there was vote buying. Didn't we say all along the road the signs written "Projek Pakatan Rakyat" in Hulu Selangor.

What is this then? Read blog Fatamorgana here and Media Cyber here

What about the various offer and spending by Kerajaan Negeri. How about vote buying at RM500 per family? That is corruption!

Don't be a hypocrit to accuse others and yet his side was doing the same, in fact worse! They were spending money on outright vote buying!

Zaid has yet to explain how he as a trustee could end up controlling the whole company and own UMNO Kota Baru building in which he only completed 20% of the remain?

If he had accepted loss, he would have not be reported below:
Umno's 'hypocritical kakis' to be exposed

Free Malaysia Today Wed, 28 Apr 2010 16:34

PETALING JAYA: PKR supreme council member Zaid Ibrahim has embarked on a mission to expose Umno's “kaki botol”, “kaki judi” and “kaki perempuan” – alcoholics, gamblers and womanisers.

Speaking to reporters at his residence in Tropicana here, the former law minister said he is set to open the can of worms on the Umno “hypocrites”.

"You cannot call me kaki botol and spare the other Umno leaders. We will expose this hypocrisy," vowed the prominent lawyer-turned-politician.

Promising to reveal their names, Zaid, with a twinge of sarcasm, called his tit-for-tat the “Let's get to know our ministers better” campaign.

Read sore loser further here
If he wish to expose, fine. We will want to remove all the kaki in UMNO.

Why is he sore about? He acknowledged he drank and even lied to say he stop drinking which in fact he is still drinking wine.

That's hypocritical.

He acknowledged owning race horses. But how are we to believe his denial of gambling when his horse ran races and is reported on horse racing websites?

Horse that ran for races are entitled to win when placed between 1-6 from money bet. Is that not gambling?

By lying, is he not a hypocrit?


It seemed he is filing a claim that there was vote rigging and pandering by EC.

Another case of sore loser and egoistic lawyer. Court court court ... saman saman saman ... if he loses in court, he will say court unfair and he is the only one capable of understanding the law.

This reflect the narrow mindedness of lawyers and Zaid in particular. Eveything must be referred to the courts. The court process will be a long drawn process and it serves nothing more than to fulfill lawyers ego..

Zaid should not just blame BN because many are stabbing him from the back from within PKR. Read Azmin, Shamsul Iskandar, the Islamist faction, and even Anwar possibly.

By the time he realised he was played out, we believe he will get into his typical tantrum to merajuk and quit. It just proves to detractors of Zaid that the man is a political loser and cannot sustain a struggle.

Has the Government not learned from the APCO debacle?

|7 comments

Is Former Parti Rakyat Malaysia vice president Sheryll Stothard the same person who is now the newly minted CORPORATE COMMUNICATIONS GENERAL MANAGER of PETRONAS?

And she brought along another dubious character in the person of Suhaimy Kamaruddin into our national oil company?

Where are we heading my dear Datuk Shamsul Azhar, the honorable President/Ceo of Petronas?

More about the PRM vice-president Sheryll HERE, HERE, HERE.

The above is source from Apanama here.

Have the Government not learned from the APCO debacle to check a person or a firm background before appointing them to a post or as consultant?

APCO is still a firm one can hire and fire? But a GM for Corporate Communication from a former important office bearer of a "Communist" party?

Imagine the internal information exposed to her. Whoelse can she be bringing along? Does she share the Government's aspiration for Petronas?

How reckless and stupid can our GLC CEOs be? If this is the case, that CEO must be fired immidiately!

Wednesday, April 28, 2010

Apa cerita kerajaan negeri belanja RM176 juta untuk PRK HS?

|19 comments

Zaid tuduh kerajaan pusat main duit untuk memenangi PRK Hulu Selangor. Belanjanya kata Syed Husin dalam kenyataan berjumlah RM126 juta.

Sekarang jawab pula apa yang diungkit oleh Keris Putra. Perbelanjaan kerajaan negeri untuk PRK HS adalah seperti berikut:

 • SEWA STADIUM RM 3000.00 X 15 HARI
 • SEWA KHEMAH SELURUH HULU SELANGOR 376 BUAH X RM 600.00(SEBUAH)
 • KATERING KESELURUHAN PERJALANAN KEMPEN RM480,000.00( 40 RIBU TETAMU)SEPANJANG KEMPEN
 • TURAP JALAN KESELURUHAN 15.7 KM TOTAL 23.4 JUTA
 • TAMPAL JALAN TOTAL RM786,553.00
 • ELAUN PEGAWAI KERAJAAN NEGERI DAN ADUN PR DAN EXCO SATU KEPALA 10 HARI RM850.00 X 176 PEGAWAI,ADUN PR, EXCO.
 • BELI BERAS 1KG RM2.30 X 10 TAN
 • SUMBANGAN WARGA EMAS RM 500 X 7653 ORANG
 • SUMBANGAN BUKAN WARGA EMAS RM 100X 16,347 ORANG
 • BANNER KERAJAAN NEGERI RM 230.00 X 3500 PCS
 • BILLBOARD KERAJAAN NEGERI SIAP PASANG SATU BUAH RM 2000.00 X 250 BUAH
 • DAN BEBERAPA PERBELANJAAN YANG LAIN...
TOTAL SATU KEPALA MENGIKUT UNDI YANG PR DAPAT SEKITAR 23 RIBU IALAH RM76,251.00 SATU KEPALA.

*sumber perbendaharaan kerajaan Negeri Selangor

Semua sekali RM176 juta.

Ini tidak masuk wang Zaid yang turun nak beli satu kampung RM1 juta dan wang gangster beli undi sekeluarga RM500 dan lebih untuk keluarga lebih 4.

Apa cerita Syed Husin?

Jubah N.Ajis Wahabi tak boleh selamatkan Abdullah bin Ubai PKR (Anwar & Zaid)

|9 comments

"Untung betul Yahudi itu dapat mati berselimut jubah tuan," Saidina Umar al Khattab.

"Abdullah Bin Ubai tidak selamat walaupun memakai jubah saya, jubah saya tidak dapat menyelamatkan sesiapa pun. Apa yang menyelamatkan seseorang dari seksa neraka adalah iman dan amal nya sendiri," Baginda Rasul SAW.

Reformis PAS mengedarkan risalah ingatan, jika pangkah PKR (Zaid Ibrahim) maka bersekutu hina Islam. Apa TG Nik Aziz buat di hulu Selangor? Ada usikan mengatakan dia didatangkan khas untuk menyucikan dosa Zaid Ibrahim.

Daripada kisah Abdullah Bin Ubai dan jubah Rasullullah SAW ini dapat kita fahami, tidak ada jubah mahupun selipar sesiapa pun boleh menyelamatkan seseorang dari dosanya melainkan iman dan amalnya sendiri.

Sebenarnya jangan sesekali memperbodoh-bodohkan pengundi. Memang di sesetengah tempat taktik memperbodohkan pengundi berjaya namun di tempat lain akan terkena balik kepada tuan empunya.

Sumber: Operation Island Shield

Jentera BN rajin dan kerja keras tapi macam orang mabuk tak guna otak

|33 comments

Yang kaki botol adalah Zaid tapi kami rasakan jentera BN bergerak macam mereka pula yang mabuk. Jentera BN tidak tersusun dan kelihatan seolah2 tidak tahu apa patut dilakukan. Berterabur.

Pertama jentera BN tidak bekerja sepadu. MIC buat kerja dia, MCA buat kerja dia. UMNO buat kerja dia. Command Centre yang besar hanya berfungsi untuk operasi UMNO. Bilik2 Pemuda, Wanita, Penerangan dll tidak didiami oleh parti2 komponen. Tak faham kenapa command centre jauh dari pusat di Kuala Kubu Baru dan tidak central.

Dua, untuk tempat macam Hulu Selangor, komunikasi adalah satu masaalah. Hulu Selangor ini besar kawasannya dan kemudahan Internet terjejas. Patut difahami bahawa komunikasi utama adalah risalah, ceramah, rumah ke rumah, jumpa kawasan awam di kedai kopi dll. Maaf saya cakap, UMNO dan BN lemah dalam semua bidang ini.

Kami difahami kononnya ada goup SelangorKita yang ditanggungjawab menyebar risalah. Boss mereka cakap besar seolah-olah mereka dah sedia bahan, timing dan tempat sebelum orang lain. Rasanya nak sumbat stokin dalam mulut Dato tu. Mereka sub kontrak ke group lain sebenarnya. INi kes dia orang sapu duit ta[pi ornag lain buat kerja gut?

UMNO lemah dalam penyebaran risalah. Ini patut kerja kumpulan macam Pemuda dan Puteri.

Ketiga, bahan yang disebarkan. Nampaknya bahan yang disebarkan tidak memahami psikoloji orang yang membaca. Kami terjumpa satu majalah bernama MediaNusa.


Sekali baca ini kerja ciplakun dari blog2. Majalah ini dijumpai di majlis MCA untuk pujuk Cina. Terkandung dalamnya adalah isu Zaid persoal Ketuanan Melayu, gambar Eli Wong tak ada moral dll. Ini menunjukkan kita beberapa perkara.

a) ini ada kutu kerja menyamun material orang tanpa memperakui siapa punya bahan.
b) boleh jadi ad akutu guna peluang untuk samun bujet umno untuk buat duit dari ciplak bahan orang.
c) penyebar majalllah ini betul tak ada otak. Ada ke hantar kawasan cina. mana tidak cina sensitif,
d) penulis tak faham bahawa propaganda pilihanraya mesti fokus, mudah/simple dan terpilih. Terlalu banyak sangat mesej yang mahu disampaikan dalam majalah ini dan juga majalah SelangorKita. Selangor kini pembangkang sudah sedar perkara ini dan pendikkan jadi fokusm mudah/simple dan terpilih dan bukan sebemban seperti yang merteka pernah lakukan.

Keempat, Dato2 dan pemimpin jentera UMNO dilihat bermain politik sesama sendiri. Pasal tak suka Mat Taib, ada mereka tidak mahu sediakan material untuk jawab isu Felda Sg Buaya.

Ada pula sibuk nak jaga bontot sendiri. Ada satu risalah nampak macam risalah seorang pemimpin nak menjawab kontroversi dari kesalahannya sendiri yang tidak peka semasa mengatur Konvensyen BN. Siap bayar orang khusus untuk tengok kalau boss kena.

Ada pula macam seorang Ketua Wanita syok nak atur kempen untuk mengetengahkan diri sendiri dan bukan untuk bekerjasama dengan pengurusan.

Masaalah tidak percaya mempercayai antara satu sama lain begitu tersebar. Kebanyakan tidak percaya mempercayai kebolehan sesama sendiri dan akhirnya buat kerja sendiri.

Kalau ada ide nak kasi pada orang UMNO, mereka suka perkecilkan kebolehan dan keupayaan orang lain. Ada lepas tu akan samun idea orang for free.

Kelima, UMNO hanya pandai event management dan bukan pandai berkempen. Patutnya dengan ahli pulohan ribu di Hulu Selangor, UMNO dan BN patut ada orang di setiap kedai kopi, tempat awam, rumah ke rumah, dan lain2 untuk memberi risalah, bercakap, memujuk, dll.

Kadang2 memenangi pilihanraya melibatkan cutting deal. Perlu diketahui loudspekaer dan opinion leader satu2 tempat.

Keenam, UMNO tak tahu pilihanraya zaman IT. Walaupun Internet akses di Hulu Selamgor slow, ini tidak bermakna cara berkempen tidak bileh di IT kan. IT bermakna data base, penyebaran maklumat segera, respons yang cepat dan pelbagai media.

Kalau pembangkang bantai dengan dakyah, kita kena boleh jawab dengan risalah atau SMS blast. SMS blast yang disebarkan oleh operatif BN nampak sangat berfikir macam UMNO dan hanya faham pengundi UMNO. Mesejnya pun mondom. Tak appeal. Tak cool. Mesej yang tak kena pada medium media yang digunakan.

Mula fikirkan penyebaran video. Video production sudah tidak makan masa macam dulu dan ada keupayaannya sendiri seperti face to face communication.

Ketujuh, cubalah berseni sedikit bila nak sampaikan mesej. Bandingkan bawah ini, lain tak limit kasarnya.


Kelapan, kebanyakkan masaalah yang disebuta da kemajuan tapi masaalah yang asyik berulang berkali2 adalah Pemuda dan Puteri lembab dan tidak efektif. Inilah dia bila tidak ada semangat juang tapi memikirkan wang dan upah.

Apa perlu UMNO belanja duit dan upah orang jika tenaga Pemuda dan Puteri ada? Harapkan baju berseragam dan cantik aje? Semangat elek!!!!

Ketua Pemuda dan Ketua Puteri patut dipersalahkan dan lakukan sesuatu. Mungkin Ketua2 Pemuda dan Puteri tidak patut jadi Menteri jika pergerakan masing2 tidak bergerak ..... Kedua2 Ketua nampaknya hanya syok sendiri datang Majlis disambut macam VIP.

Kesembilan, kenapa Cina tidak undi BN? Jawabnya Cina masih menyampah dengan MCA. Chua Soi Lek jangan salahkan Perkasa. Jentera MCA paling lemah sekali dalam semua PRK2. Batang Kali pun anti Chua Soi Lek. MCA hanya nak menyalahkan UMNO tapi bila diminta suggestion, tak ada di kasi. Otak MCA dah lembab. Bila mereka nak menuntut sesuatu, mereka hanya menyalahkan UMNO tapi tak salahkan diri sendiri. Gerakan lagi tak boleh harap. Baik mereka masuk DAP.

Kau orang sila tambah2.

UMNO ni kena bedil sampai mampus baru nak sedar. Kalau mereka tidak berasa cemas dengan kemenangan nipis di Hulu S'ngor tak tahulah. KUbu BN dah boleh terima pembangkang.

Padahal jentera PKR hancur tengah jalan pasal kena bom. Itu pun kita tak boleh score banyak2.

Masaalah sikap, attitude, semangat, kesungguhan, keupayaan, dan kerjasaam dalam UMNO sangat meruncing. Jangan terlalu selesa. Kamalanthan boleh jadi Parthiban dan Hulu Sngor boleh jatuh kembali ke pembangkang pada PRU13 ...

Oh ye ... Terakhir sekali, syabas blogger Pro UMNO. Hangpa hebat dan berkoordinasi. Harap tidak ada malaun cuba mengambil peluang nak menaikkan politik peribadi dan sapu duit hasil kejayaan blogger kali ini.

Yang hebat adalah blogger pro UMNO yang independent dari mana2 perkumpulan. Kalau ikut birokrasi UMNO, tulisan macam pakai kondom.

Kenapa penceramah UMNO di PRK HS tidak boleh pintas tuduhan APCO Anwar?

|10 comments
Kenapa UMNO tidak sedia jawab isu APCO?

Hanya ada ceramah ini di Hulu Selangor berikut:


Sama dengan apa yang ditulis dalam blog The Unspinners.

Syukur kami jumpa risalah ini di Hulu Selangor mendedahkan cerita sama.

Kenapa penceramah tidak buat homework untuk jawab isu APCO di Hulu Selangor. Adakah mereka yang berceramah itu buta IT hingga tidak tahu buat homework di Internet dan blog2 pro UMNO?

Nizar menghasut perkauman di Hulu Selangor

|36 comments

Mana tidak kaum Cina tidak pangkah BN. Nizar cucuk hidung main isu perkauman. Saya harap ada pihak akan buat laporan polis terhadap Nizar Namruz ini. Dahlah cucuk hidung DAP dan jual bangsa sendiri, sedia diperintah jual bangsa sendiri.

Monday, April 26, 2010

Pulang dengan penuh bangga

|98 comments


Kami The Unspinners selesai misi kami di Hulu Selangor. Dari tempat kami berada hingga ke KL tadi, kami kibarkan bendera BN dengan penuh megah.

Say what you wanna say, this winning is sweet.

Zaid Ibrahim tu apa pasal mulut macam cibai. Ini jadi otak masing2 bila masuk PKR - dah tak tahu mana yang betul dan mana yang salah - menyatakan yang betul dan salah.

Gentleman lah bila kalah. Tempat perisytiharan keputusan pun tak mahu datang. Tak gentleman langsung. Bila kalah, salahkan SPR, tuduh rasuah, dll.

Kalau macam gini sikapnya, kami akan terus menerus mengungkit mengenai Zaid pecah amanah sebagai Ketua Bahagian dan ahli pemegang Amanah untuk mengaku tanah milik UMNO sebagai tanah miliknya.

Polis, SPRM ..... siasat Zaid Ibrahim. Ini adalah pecah amanah atau CBT bawah Akta Amanah yang boleh membawa penjara 5 tahun dan fine sekali, seingat saya. Berprinsip kepala pu**** dia.

Kami nak tidur dan beri masa dengan keluarga yang ditinggalkan.

Letih ... 2 hari rehat

|24 comments

Bila datang balik, kami nak kerjakan PAS sebelum Muktamar PS bulan Jun.

Sunday, April 25, 2010

PRK HS: BN dijangka menang 3 - 5 ribu majoriti

|50 comments

Pusat2 mengundi sudah tutup tepat pukul 5 petang tadi. Semua2 peti2 undi telah dihantar kepusat penjumlahan undi.

Kami sedang menunggu untuk melihat pengundi2 hantu yang dikatakan anwar Ibrahim untuk pulang tapi yang kami lihat pemyokong PAS yang membantu PKR yang telah tercungap dan tersedak oleh lompat parti yang mencapai lebih 1,000 orang di Hulu selangor.

Dari hampir 75% atau speicific 75.87% yang hadhir untuk mengundi, kami yakin BN boleh menang dengan majoriti antara 3 - 5 ribu.

Kmai difahami oleh rakan bahawa bukan saja PAS dan sedikit dari orang PKR yang telah mula pulang, Zaid Ibrahim pun sudah pack barang untuk balik ke rumah mewah yang ada wine cellar di Tropicana.

Mahu sebotol diteguknya, kalau kalah dengan P Kamalanathan. Tak akan dia boleh terima kalah dengan calun muda dan pertama kali.

Kita akan menunggu sama2 keputusan PRK HS pada lebih kurang 11. Sementara itu kalau ada unofficial result, kami akan cuba siarkan.

Terkini pukul 6:50 adalah BN leading hampir 1 ribu. Ikut keputusan tak rasmi di Garamanis sini DAN Pisau sini. Jangan percaya Malaysiakini penipu haram jadah babi sial.

7:40 BN leading by 2,000 .... 13k to 11k. Satu lagi maklumat majoriti BN menang 1,600

7:50 BN 24,649 PKR 22,986 Majority 1,683

PRK HS: Tinggal harap Dr Goggle untuk ubah sentimen

|24 comments

Harakah melaporkan seolah-olah Zaid sedang mendahului dengan 56%. Ini salah satu taktik penipu PKR yang membayar pengalisa bebas untuk buat survey dan tipu kajian untuk tunjuk seolah2 mereka mendahului. Baca laporan bodoh sini

Pada hari akhir kempen semalam, mereka cuba memanggil penyokong luar untuk mmebayangkan seolah-olah mereka mendapat sokongan. DI kawasan SUngai Buaya, konvoi pasar malam PAS memberi gambaran seolah2 ramai menyokong mereka.

Hari ini, semua tempat yang dilihat menyokong mereka sudah berubah keadaan. Kawasan hitam Felda Sg Buaya sudah putih dengan rakyat dapat melihat Najib lebih ikhlas mahu selesaikan masaalah antara empunya tanah dan swasta berbaqnding Khalid yang umum akan lengahkan lagi tiga bulan.

Kami The Unspinners sudah keliling banyak tempat di Ulu Bernam hingga ke kawasan Felda, Kuala Kubu dan Sg Buaya, yang jelas sentimen sudah beruabh kepada BN. Entah mana punya sampling dan study Dr "Goggle" Abu Hasan Hasbullah buat. Inilah orang kata penganalisa duduk armchair tak turun ke bawah. Uh ... professor ini bukan tahu turun ke bawah.

Dia ni pun merepek banyak. Dia cuma professor media bukan statistician. Paling karut dia buat study yang konon boleh tahu sentimen mengikut pukul brapa. Ini conjob punya political survey.

Untuk penteahuan pembaca, PKr dah desperate dan akan mengerahkan jentera mereka ke peti2 undi Serendah dan Ulu Yam. situ saja harapan mereka. Alah trick pakai bookie pun tak jadi. terbaru kami dengar bookie cina dah kasi BN menang 60:40.

Janganlah nak main sentimen untuk berharap mengubah pengundi. Jangan malukan pebijaksanaan pengundi. Mereka ada otak untuk menilai mana yang ada moral dan mana yang tidak. Mana yang ikhlas dan berusungguh dan mana yang penting diri sendiri. Pengundi tahu mana yang boleh memerintah dan mentadbir dan mana yang auta dan spin.

PRK HS: Kaya-kaya pelokek

|9 comments
Apa tujuan poster ini? Reverse psychology atau apologist? BN atau PKR punya kerja? Bodoh pun psyop

Seorang pekerja parti duduk diya sebuah warung. Biasalah dia orang suka menyakat calun. Tiba2 Zaid datangh dan duduk bersama pekerja2 PKR. Bila dia bangun untuk bayar di cashier, kumpulan pekerja BN saja mengusik, "Bayar sekali meja ni sekali Dato'"

Ingat apa jawapan Zaid? Dia jawab, "Tengoklah nanti ..." Tak mahu bayarlah.

Malam ditempat yang sama pekerja yang sama sedang minum dan Kayveas PPP masuk. Bila dia hendak keluar, semua orang dibayar, tak kira BN, PKR dan PAS pun dibayar. Tercengang budak PR.

Macam mana Zaid nak fikirkan rakyat? Benda belanja air pun berkira

PRK HS: Awas!!! PKR akan halang pengundi pergi mengundi

|13 comments

Maklumat terbaru Pisau perolehi dari sumber dalaman PKR,Saifudin Nasution telah membuat kenyataan provokasi untuk membangkitkan kemarahan penyokong mereka,kononnya pemuda BN akan membakar semua siri CD ceramah Zaid Ibrahim.

Kenyataan dari jurucakap Pemuda BN:

PEMUDA BARISAN NASIONAL DENGAN INI MENAFIKAN SEBARANG TUDUHAN DARI MANA MANA PIHAK BAHAWA KAMI AKAN MELAKUKA N APA SAJA BENTUK SABOTAJ TERHADAP PIHAK PEMBANGKANG.

Yang terkini Ketua AMK Samsul Md Akin telah mengerahkan beribu AMK turun ke Hulu Selangor untuk membuat provokasi kepada perayu undi BN malah beliau turut mengarahkan agar ahli AMK menguasai kesemua pusat membuang undi.Ini bertujuan untuk menimbulkan rasa gerun dan takut terhadap penyokong BN.

Salah satu rancangan beliau adalah untuk menimbulkan kekecohan di kesemua tempat di Hulu Selangor jika pihak pakatan kalah .

Pisau turut mendapat maklumat dalaman PKR bahawa Anwar turut sama mengarahkan kalangan pemimpin mereka membangkitkan sentimen dan amarah pada penyokong mereka.

Buat petugas dan penyokong BN harap dapat mengambil langkah berjaga jaga agar tidak terperangkap dengan tindakan provokasi pihak PKR dan juak haprak pakatan.

Sumber: Pisau.net

Maklumat turut diterima bahawa lebihj kurang 300 kereta PKR dari Kuala Lumpur akan bergerak ke Hulu Selangor untuk menyesakkan lalulintas.

Saturday, April 24, 2010

PRK HS: Kenapa sokong lagi Anwar yang ramai sudah tinggalkan?

|57 comments

Kami memetik tulisan penganalissa politik Berita Harian, Jamhariah Jaafar berikut:
... Blogger, Jebat Must Die sini ketika menyenaraikan 38 orang kuat PKR meninggalkan parti itu kerana kecewa dan hilang kepercayaan terhadap Anwar, turut melemparkan persoalan yang wajar diberi perhatian iaitu:

“Jika mereka (dalam senarai) yang pernah menjadi orang kuat dan panglima terkanan Anwar sudah meninggalkan PKR dan pakatan pembangkang, mengapa saudara saudari sekalian yang saya rasa tidak pernah mengenali Anwar secara dekat, yang hanya pernah melihat beliau dari jauh atau hanya dalam televisyen, atau mungkin pernah berjabat tangan hanya sekali dua dengan beliau, masih mahu menyokong Anwar?

“Adakah anda semua pemimpin atau ahli politik bahagian PKR? Adakah saudara saudari pernah makan tengah hari dengan Anwar? Saudara saudari pernah berceloteh, bergurau senda dengan beliau? Saudara saudari kenal beliau secara dekat sudah bertahun-tahun? Saudara saudari sering berhubung melalui telefon dengan beliau?

“Saudara saudari begitu rapat dengan Anwar sehingga boleh dengan senang keluar masuk banglo mewah milik Anwar? Tidak pernahkan? Jadi mengapa saudara saudari masih ingin menyokong Anwar tatkala mereka di atas yang begitu rapat dengan beliau sudah meninggalkan beliau atas dasar hilang kepercayaan?

“Apakah bendanya yang membuat saudara saudari begitu HADAP sekali dengan Anwar Ibrahim hinggakan saudara saudari sekalian masih mempercayai beliau, walaupun mereka yang begitu kasihkan Anwar suatu waktu dulu sudah meninggalkan beliau?” Dr Mahathir ketika berceramah di Serendah malam kelmarin, turut mengemukakan persoalan sama, terutama membabitkan orang pertama meninggalkan PKR, Dr Chandra Muzaffar yang ketika itu sudah menjadi Timbalan Presiden, tapi memutuskan hubungan kerana justifikasi parti itu untuk keadilan semakin terpesong daripada matlamat asal.
Dipercayai lebih 1,000 ahli atau penyokong PKR Hulu Selangor telah mengumumkan keluar parti sejak semalam lagi. Oleh yang demikian, kenapa kita mahu undi parti yang ada Anwar Ibrahim?

Mengapa pula Zaid mahu meninggalkan UMNO dan berdansa di PKR? Baca seterusnya tulisan Jamhariah yang ditiru di The Malaysian Insider sini

Zaid bercita2 menggantikan anwar. Dia dan kumpulan superliberal yang telah mencolek agenda PKR dari pengasasnya kini akan mengambilalih PKR.

Dalam mencapai tujuan mereka itu, kumpulan Little Napolean, superliberal atau Firaun kecil ini sudah berjaya menghancurkan PAS dan kini sedang berusaha menghancurkan UMNO. Tanpa UMNO atau PAS, apa lagi tinggal kuasa politik Melayu?

PRK HS: GEMPAR! PKR guna surat palsu Perkasa suruh Melayu undi Melayu!!!! (updated)

|23 comments


PKR tipu pengundi dengan membuat surat palsu dari Perkasa. Peliknya surat itu terdapat Dato Ibrahim Ali menandatangani sebelah kanan dan Setiausaha Agung disebelah kiri. Mengikut protokol bagi tulisan rumi, ianya sebalik.

Dato Ibrahim Ali telah membuat sidang akhbar menafikan surat ini. Ini memang bercanggah dengan pendirian Perkasa yang menentang Zaid Ibrahim yang dilihat adalah penentang Perlembagaan dan asas-asas kandung Perlembagaan yang dipanggil sosial kontrak.

Ini hanya menunjukkan PKR sudah bertambah terdesak hingga terpaksa menggunakan tipu helah.

Terkini

Ini satu lagi surat palsu yang dijumpai.

Dipetik daripada UMNO REFORM

PRK HS: Zaid bermubahalah di Masjid KKB?

|21 comments
Penulis mendapat perkhabaran bahawa Zaid Ibrahim akan bersumpah muhabalah di Masjid Jamek AR-Rahman, Kuala Kubu Bahru, Hulu Selangor selepas sembahyang Isyak (23hb April 2010) di depan tok imam. Oleh kerana kenyataan beliau di sepanjang kempen pilihanraya ini menyalahkan UMNO dan ketika beliau berada di dalam perti tersebut, beliau telah bersetuju untuk :-1. Beliau akan bersumpah muhabalah menyatakan bahawa beliau telah bertaubat tidak minum arak lagi sejak beliau keluar daripada parti UMNO walau pun setitis.

2. Beliau juga akan bersumpah muhabalah menyatakan bahawa rumah beliau tidak lagi menyimpan arak sejak beliau keluar daripada UMNO.

3. Beliau juga bersumpah muhabalah menyatakan bahawa beliau sudah tidak lagi memiliki apa-apa lagi yang berkaitan dengan lumba kuda sejak keluar daripada UMNO.
Petikan dari Dr Novandri sini

Kami The Unspinners menuntut beberapa isu lagi yang kami tuduh untuk dia bermubahalah nafikan. ANtaranya:

4. Beliau bersumpah tidak menyalahguna tanggungjawab sebagai pemegang amanah harta UMNO Kota Baru yang dia mengaku sebagai hartanya sendiri. Dia tidak menipu tawar ada menawar tanah dan bangunan kepada PAS tetapi tidak beritahu Husam tidak mahu beli kerana ada masaalah title tanah.

5. Membuang semua sifat jahat yang disenaraikan berikut:
P/S Pastikan buat di Masjid dapat izin JAIS kerana ada laporan dibuat pukul 3 di Balai Polis Taman Sentosa terhadap Hasan Ali kerana mempolitik khutbah dan kenyataan Nik Aziz menghina perintah Sultan.

PRK HS: Zaid, perancangan Little Napolean guling Anwar dan bawa agenda superliberal

|16 comments


Oleh Cakap Pasal

Kekawan ini ada cerita pendek saja. Saya rasa semua orang dah tahu cerita ini tapi saya nak ulang juga.

Semua orang tahu, terutama sekali di kalangan PKR bahawa Mohd Azmin Ali memang tak suka dengan Zaid Ibrahim. Azmin paling jealous kepada Zaid kerana Zaid ini sudah mula jual namanya sebagai ”pengganti Anwar” bila Anwar masuk penjara kelak.

Zaid telah menggunakan ‘networking’ dia dikalanagn orang yang pandai cakap London (seperti reporter, blogger dan penulis media asing) bahawa dialah yang bakal mengganti Anwar sebagai pemimpin PKR.

Ini ada sedikit buktinya:

Blogger pro Anwar ‘Ktemoc Konsiders’ berpendapat Zaid adalah pengganti Anwar : “Assuming the evil Empire gets its way, and Anwar is jailed, I believe his replacement as Pakatan’s leader has to be someone acceptable to both PAS and DAP, and I can think of only Zaid Ibrahim of PKR”
Straits Times Singapore berkata yang serupa juga :

KUALA LUMPUR - MALAYSIA'S opposition named a candidate seen as a successor to its leader Anwar Ibrahim to run in a by-election this month . . . Mr Anwar late on Tuesday picked Zaid Ibrahim, 59, a former law minister who quit the government in 2008, to run for the Hulu Selangor parliament seat on April 25.
Press Agencies berkata :

Malaysia’s opposition named a candidate seen as a successor to its leader Anwar Ibrahim to run in a by-election this month . . Anwar late on Tuesday picked Zaid Ibrahim, 59, a former law minister who quit the government in 2008, to run for the Hulu Selangor parliament seat on April 25.

Perkara yang menarik di sini ialah tiada siapa pun daripada kalangan Blogger pro Anwar, media arus perdana Singapura ataupun Agensi berita asing yang melihat Mohd Azmin Ali sebagai seorang pemimpin yang ‘serious’ yang mempunyai kebolehan atau kaliber untuk menjadi pengganti Anwar.

Mereka semua lebih yakin kepada Mohd Zaid Ibrahim walaupun Zaid baru lahir sebagai anak katak lompat dalam kolam air keroh Parti Keadilan Rakyat.

Walaupun Mohd Azmin Ali sudah 12 tahun berjuang untuk Anwar sejak Anwar ditendang keluar daripada UMNO – tiada siapa pun yang yakin terhadap Azmin sebagai seorang pemimpin yang berkaliber untuk mengganti Anwar Ibrahim.

Oleh itu Azmin amat jealous kepada Zaid Ibrahim. Azmin memang sudah mengasah parangnya untuk menyembelih Zaid pada bila-bila masa saja dia boleh dapat peluang. Dan peluang itu tiba bila timbul pilihanraya kecil Hulu Selangor ini.

Semua orang percaya bahawa Azmin telah bantah keras apabila Anwar memilih Zaid Ibrahim menjadi calon pilihan PKR. Walaupun Azmin bantah itu hanya mainan wayang Azmin saja.

Ramai orang yakin, termasuk Azmin sekali, bahawa jika Zaid dicalonkan di Hulu Selangor, kemungkinannya paling besar bahawa Zaid akan kalah.

Jika Zaid Ibrahim kalah di Hulu Selangor, maksudnya riwayat hidup Zaid di PKR juga akan tamat. Dan memang itulah yang dikehendaki oleh Azmin. Maka sewaktu membincang dengan Anwar pasal calon PKR di Hulu Selangor, Azmin tidak bantah secara serius jika Zaid yang dipilih.

Kita harus ingat bahawa tiada sebarang keputusan parti PKR dibuat oleh Anwar tanpa nasihat atau bicara dengan Azmin dulu. Azmin pegang tengkok Anwar Ibrahim (dan mungkin telor dia sekali). Maka Azmin dengan secara senyap telah memastikan bahawa karier politik Zaid dalam PKR akan terkubur sama sekali di Hulu Selangor.

Untuk memastikan Zaid akan kalah, Azmin telah menunjukkan muka masam dan enggan membuat kenyataan menyokong pencalonan Zaid. Maka penyokong Azmin dalam parti dan juga ahli PKR yang lain sekarang berpecah belah. Ramai pekerja parti PKR di Hulu Selangor yang hilang semangat kerana “perbalahan” antara Azmin dan Zaid ini.

Dan salah seorang mangsanya ialah Dr Halili juga. Sebenarnya Anwar kehilangan seorang sahabat lama disebabkan mainan politik Azmin juga.

Tambah lagi Zaid yang tergopoh-gopoh untuk menjadi pengganti Anwar Ibrahim cukup rela untuk membelanjakan duitnya sendiri untuk belanja PRK Hulu Selangor. Parti PKR tidak perlu keluarkan duit belanja yang terlalu besar.

Perkara ini juga diambil kira oleh Azmin (dan mungkin juga oleh Anwar). Maka Zaid akan di liwat dua kali di Hulu Selangor. Pertama sekali karier politiknya akan terkubur. Keduanya PKR akan dapat gunakan duit Zaid sendiri untuk tujuan politik parti.

Azmin ucapkan ”Selamat semadi” kepada Zaid Ibrahim (dalam kubur).

Baca Angin Perubahan mengenai Zaid digelar Tokoh Melayu Liberal

PRK HS: N.Ajis tidak ada nilai moral?

|43 comments

Sebalik dari Mekah dengan "malaikat masih berterbangan" atas kepala, N.AJis membuat kenyataan yang tidak bermoral. Baca Malaysiakini berikut:

Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Aziz Nik Mat menyifatkan tindakan menyerang peribadi calon PKR Datuk Zaid Ibrahim sebagai perbuatan "orang yang tidak ada modal" untuk berkempen dalam pilihan raya kecil parlimen Hulu Selangor.

Mursyidul am PAS itu menyifatkannya sebagai satu "kerja bodoh dan kebudak-budakan".

"Calon ini (Zaid adalah) calon parti, Kalau Umno ada modal, serang parti lah, jangan serang tubuh (peribadi individu). Ini kerja bodoh, ini kerja budak-budak.

"Ini calon parti. Parti A dan Parti B. Parti A lawan Parti B. Parti B lawan parti A. Jangan serang peribadi.

"Macam budak budak kecil lah, kalau dia boleh bertumbuk, dia bertumbuk. Kalau tak boleh bertumbuk, dia jebeh (menjelir lidah), dia meludah. Itu semata-mata nak lepas geram, tanda dia tak boleh jawab," katanya sambil menjelir lidahnya sedikit menyebabkan kira-kira 50 wartawan termasuk hadirin ketawa.

Nik Aziz yang juga mursyidul am PAS berkata demikian bagi menjawab soalan pemberita berhubung perbuatan menyerang peribadi Zaid yang didakwa seorang peminum arak tegar dan berjudi, dalam kempen pilihan raya.

"Ini satu perkara yg memalukan. Memalukan politik Malaysia," katanya di Kuala Kubu Baharu malam ini.

Baca seterusnya sini
Suatu perkara yang perlu difahami adalah character seseorang adalah satu pengukur perlu dalam memilih pemimpin.

Sebagaimana amalan munakahat Islam yang asli, semasa meminang, baik dan buruknya bakal suami atau isteri itu didedahkan kepada pihak yang sebelah sana. Takkan N.Ajis tak tahu ini.Isunya sini pengundi berhak mengetahui latarbelakang calun - baik dan buruknya - sebagaimana bakal isteri atau suami pada anak kita.

Zaid Ibrahim mengaku dia minum arak tetapi bercakap bohong bila kata dia sudah berhenti kerana dia masih minum wine.

Dia mengaku tuan punya kuda lumb atapi berbohong berkata dia tak main judi. TUan punya kuda lumba yang mendapat tempat 1 hingga ke 6 mendapat sebahagian dari wang pertaruhan, Itu tak judi ke?

Kenapa N.Ajis tidak tegur Zaid atas perbuatan yang menyalahi undang2?

Kenapa N.AJis membiar Mahfuz dan Nasruddin melampau2 mendedahkan peribadi Rohaizat calun BN di Permatang Pasir hingga difahami kini bercerai suami isteri?

Zaid Ibrahim juga seorang yang menentang status Islam dalam Perlembagaan, menentang mahkamah syariah yang jadi penghalang untuk Lina Joy murtad, dan menyokong IFC yang mahu menurub taraf Islam sama dengan agama lain, dll.

Terang dan jelas ... Zaid adalah orang yang tidak ada nilai moral, fasiq dan munafiq.

Adakah N.Ajis dan ahli PAS lebih rela menyokong orang sedemikian?

Fikirkan baik2 ... Ini hanya menunjukkan dakwaan Nik Aziz adalah seorang Wahabi yang lebih suka bekerjasama dengan setan dan memusuhi sesama ummah demi kepentingan fahaman wahabi.

Lepas PRK, kami nak kerjakan kau

PRK HS: TDM kata jangan pilih orang mabuk

|20 comments


Sini untuk bhg 2, bhg 3, bhg 4 dan bhg 5 dari Ilham TV.

Petang ini Tun Dr Mahathir, Dato Seri Najib, calun P Kamalanathan dan 10,000 orang hadirin akan berkumpul malam ini di perkarangan Apartmen Kenanga, Taman Bunga Raya, Bukit Beruntung anjuran Persatuan Penduduk Taman Bunga Raya, NGO dan Kelab Penyokong 1Malaysia. Mari turun ramai2 memberi sokongan.

PRK HS: Anwar cemas risalah lingkaran Zionisnya tersebar

|20 comments

Memetik laporan Malaysiakini.com sini, Anwar ketakutan pada jawapan balas setengah pihak terhadap APCO:

Dalam perkembangan berkaitan, ketua umum PKR itu juga menjawab tohmahan yang mendakwanya menjadi "boneka kepada Yahudi".

Beliau turut menunjukkan satu risalah (atas) mendakwa bahawa beliau mempunyai "lingkaran dengan Yahudi".

Anwar menyifatkan tindakan tersebut dilakukan oleh "orang munafik dan pembohong"

"Haram saya berdamping dengan mereka. Saya tidak buat kerja itu semua," katanya sambil mendapat tepukan gemuruh hadirin.
Apa benda yang beliau nafikan? Terangkan bagaimana beliau boleh dikatkan dengan CFR seperti yang diterangkan dalam artikel sini.

Ezam telah dedahkan Anwar ada kaitan dengan arkitek pemusnahan Iraq. Baca sini Anwar bersama menandatangani perjanjian Annapolis yang mengiktiraf pengambilalihan Iraq.

Friday, April 23, 2010

PRK HS: BOM!!!!! Khalid perlengah, Najib selesaikan segera masaalah peneroka Sg Buaya

|48 comments

Kat bawah ni, si Kalid Gagap bagi solution untuk Felda Sg Buaya:

HULU SELANGOR, 23 April (Bernama) -- Kerajaan Selangor pada Jumaat berjanji mahu menyelesaikan masalah pembangunan terbengkalai di Sungai Buaya di sini hanya selepas masalah sama di Bukit Botak dan Bukit Cerakah diselesaikan.

Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata kerajaan negeri akan memberi tempoh tiga bulan kepada mana-mana pemaju yang berminat untuk membangunkan kawasan itu.

Kerajaan negeri juga akan mengambil alih lebih 1,000 ekar (kira-kira 400 hektar) tanah di kawasan itu jika tiada pemaju yang sesuai, katanya kepada pemberita selepas mengadakan perjumpaan dengan penduduk Sungai Buaya, dua hari menjelang pilihan raya kecil kerusi Parlimen Hulu Selangor Ahad ini.

Peneroka di kawasan terbabit yang dulunya tanah rancangan Felda menuntut bayaran pampasan tanah yang dijanjikan pemaju yang gagal membangunkan kawasan itu sejak pertengahan 1990an.

Peneroka sehingga hari ini hanya menerima RM250,000 daripada RM1 juta pampasan yang dijanjikan selepas projek itu terbengkalai atas sebab-sebab tertentu termasuk krisis ekonomi pada tahun 1997.

Ini pulak solution dari PM HERO yang Macho dan Hensem iaitu DS Najib:


HULU SELANGOR, 23 April (Bernama) -- Seratus bekas peneroka Felda Sungai Buaya, termasuk waris mereka menerima wang pendahuluan RM50 ribu bagi pampasan tanah daripada kerajaan Persekutuan pada Jumaat.

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkata bayaran pendahuluan itu yang melibatkan peruntukan keseluruhan RM5 juta akan menamatkan penantian 15 tahun bekas peneroka Sungai Buaya dan waris mereka berhubung isu pampasan tanah tertunggak.

Najib berkata bayaran itu diberi dalam bentuk RM1,000 tunai dan bakinya dalam bentuk bank draf.

Beliau berkata demikian di majlis penyampaian pembayaran tanah Felda kepada bekas-bekas peneroka, penyerahan cek pembinaan jalan susur keluar masuk Sungai Buaya dan penyampaian sumbangan kepada masjid dan surau di Hulu Selangor di padang Sekolah Kebangsaan Sungai Buaya di sini. BERNAMA

Jadi korang tengok la sendiri, MB Gagap nak menangguhkan pertolongan sementara itu PM Macho tetap mahu menolong rakyat! Sekarang cuba bagitau aku siapa yang betul-betul nak tolong rakyat ni sebenarnya?

Boleh sesiapa tolong jawab?

Sumber: Parpukari

PRK HS: Hasan Ali lalai ceramah politik dalam khutbah hingga jemaah tak sah Jumaat?

|46 comments

Sepanjang kempen PRK Hulu Selangor, suatu yang ketara adalah surau dan masjid digunakan oleh pihak parti kerajaan negeri untuk ceramah politik. Walaupun ini bertentangan dengan perintah Sultan Selangor yang melarang kegiatan politik di Masjid dan Surau.

Giler ....

Dr Hasan Ali exco kerajaan negeri yang tewas melarang gangster Ronnie Liu dari menjual arak sesuka hati di kawasan Melayu, mengembangkan perniagaan rumah urut dan funfair ke seluruh Selangor.

Nak macam mana Masjid Assalam Bukut Sentosa ini Masjid PAS. Tengoklah di blog mereka sini. Sebab terletak dekat command centre BN, ramai pi sana. Nampaknya ramai orang BN tak sah Jumaat.

Khutbah Hasan Ali berdentam dentum berbaur politik hingga siap ada laungan takbir.

Dalam dia syok bersyarah macam burung tiong mencecer, dia terlupa baca selawat Nabi dalam khutbah. INi adalah rukun khutbah utama. Nampaknya berpolitik hingga sembahyang Jumaat tak sah dan akhirnya jadi solat zohor saja.

Hmmm ... PAS memang gitu. Orang ajaran sesat mana tahu hukum.


Baca juga Utusan Malaysia sini, sini, dan sini

PRK HS: Kenali Kamal, Sayangi Selangor, Yakini BN .... Undilah!

|12 comments


Dapatkan sepenuh resume Kamalanthan di Parpukari sini

PRK HS: Liberal hipokrit tak hormat kebebasan bersuara dan akhbar

|10 comments
Klik atas untuk tahu siapa Zaid sebenar

Sebagai seorang liberal, dia percaya pada kebebasan bersuara dan kebebasan berakhbar. Liberal bodoh ini ingat kebebasan itu boleh dibuah sukahatinya hingga lupa pada collective decision cabinet.

Zaid pernah berkata bahawa ahli politik tidak sepatutnya menyaman akhbar kerana ahli politik mempunyai peluang untuk menjawab sebarang dakwaan dan disiarkan di akhbar. Malahan akhbar yang beretika selalunya memberi ruang untuk "right of reply".

Adakah Zaid benar percaya pada kebasan bersuara dan akhbar.


Dalam isu kebebasan akhbar, Zaid telah menyaman dua orang journalist terkenal iaitu Dato Abdul Kadir Jasin dan Shamsul Akmar. Padahal dia boleh menajwab, dia boleh beri kenaytaan di akhbar tersebut dan akhbar alternatif, dan dia boleh tulis di blognya, tetapi dia menyaman kerana dia mem;punyai hati yang jahat.

Kami teringat juga peristiwa di Parlimen antara Zaid, Mukhriz dan Tajuddin Pasir Salak. Kata dia hak bersuara tetapi apabila Mukhriz dan Tajuddin tegur dia semasa dia Menteri, dia mahu kedua2 mereka dihadapkan di Jawatankausa Disiplin.

Begitu juga berlaku dalam PKR semasa Zulkifli Nordin bersuara mengenai isu ugama. Zaid menghentamnya seolah-olah Zulkifli tidak layak bersuara hanya kerana berbeza pendapat dengan Zaid.

Ini menunjukkan dia seorang ego besar yang tidak boleh ditegur dan dikritik. Ini menunjukkan dia adalah seorang hipokrit dan munafiq.

Dari mengundi munafiq yang akan menjahanamkan ummah dan rakyat, baik kita undi Kamalanathan walaupun dia kafir. Kamal adalah kafir harbi yang tidak memusuhi Islam tetapi sedia bekerjasama dengan Islam.

DAP bekerjasana dengan PAS tapi memusuhi Islam. PKR adalah munafiq

Baca hal sama dalam Rocky Bru sini
fda

Link2Me WeLinkBk (254)