Wednesday, October 27, 2010

Yong Teck Lee kempen konsep lapuk yang PBS sudah tolak


Pendekatan kempen oleh Parti Maju Sabah (SAPP) yang mengetengahkan konsep 'Sabah untuk Sabah' atau 'mengembalikan autonomi kepada Sabah', sudah lapuk dan tidak selari dengan aspirasi negara, kata Ketua Menteri Sabah Datuk Seri Musa Aman.

Beliau berkata pemikiran seperti itu sudah ketinggalan zaman, kerana ketika ini seluruh rakyat hidup dalam suasana aman sejahtera di dalam sebuah negara, Malaysia.

"Sebagai rakyat Malaysia, mesti bercakap sebagai seorang warganegara Malaysia, jangan terlalu bersikap kenegerian," katanya dalam satu persidangan akhbar di Lapangan Terbang Sandakan di sini.

Baca sepenuhnya di Apa yang tersirat sini

Ah Yong ah .... sikalang sulah 1Malaysia: Rakyat Diutamakan, Pencapaian didahulukan. Gangster tua ni ingat olang tak ingat lu manyak korup dulu.

4 comments:

 • Anonymous says:
  October 27, 2010 at 2:07:00 PM GMT+8

  yong teck lee tu frust sbb 916 tak jadi kenyataan. kalau jadi hari tu, dah beratus juta masuk kantung. tu sbb dia tanding di batu sapi harap2 anwar counter offer dia suruh tarik diri. masyuukkk lagi puluh juta.

  org yg bankrup politik ni sebenonya tak da apa yg ada dlm kepala kecuali nak instant money hasil dari kununnya nama besar dlm politik yg bankrup.

 • Anonymous says:
  October 27, 2010 at 2:23:00 PM GMT+8

  sabah utk sabah tu dah lapukk.... org sabah sendiri tolak.....yg terbaru PAS 4 all... belakang boleh, dpn boleh, kiri boleh ....... kannnan pun boleyyy..

  PAS 4 all = fuck 4 all..

  reformasi = penetrasix3...

 • Anonymous says:
  October 27, 2010 at 2:25:00 PM GMT+8

  Menjaja slogan retorik "Sabah untuk Sabah" adalah satu tindakan yang rasis yakni tidak boleh dibenarkan menjadi bahan sebaran untuk tatapan umum dalam sebuah negara yang majmuk dan ditadbir di peringkat federal.

  AntiHipokrit

 • Anonymous says:
  October 27, 2010 at 2:39:00 PM GMT+8

  Sikap kenegerian hanya sesuai dalam bidang sukan tetapi dalam bidang politik ia adalah satu yang bertentangan dengan penubuhan negara Malaysia.

  Bayangkan kalau slogan "Penang untuk Penang" diterima sebagai satu konsep yang boleh diterimapakai, apakah kedudukan LGE?

  Kenapa ada pengecualian di situ? Nah! pengecualian itu menunjukkan konsep kenegerian boleh bertukar kepada konsep "Bangsa untuk Bangsa". Ini satu perkembangan yang tidak semiak, Yoep.

  he he

fda

Link2Me WeLinkBk (254)