Keadilan buat mangsa

Keadilan buat mangsa

Tuesday, August 17, 2010

Laporan Dr Porntip tak sebut 80% kemungkinan dibunuh!?

Besuk Dr Porntip akan persembahkan laporan postmortem ke 2 ke atas Teoh Beng Hock yang dia ikut sama terlibat. Laporan pakar dari Britain mengatakan kesan bunuh diri. Begitu juga laporan pakar dari Malaysia.

Apa pula laporan Dr Porntip yang cuba melarikan diri dari membentangkan laporan postmortemnya? Gobind memainkan pelbagai helah supaya dia tidak datang. Apa yang mahu disorokkan dari Inkues?

Ada hamba Allah sudah e-mail beberapa imej yang nampaknya macam laporan Dr Porntip tapi tak sebut. Lama kami simpan.

Sebelum ini kami tidak mahu siarkan. Oleh kerana Gobind pasti akan main wayang dan cuba berbohong seperti mana di Majlis Ulang Tahun Kematian Teoh Beng Hock, baik kami siarkan saja imej yang dikatakan laporan postmortem.













Setakat apa yang kami lihat, tak ada sebut kemungkinan dibunuh sampai 80%. Dia menunjukkan pelbagai kesan-kesan yang mana ada dikatakan kemungkinan dihentam dengan objek dan ada juga kemungkinan akibat jatuh.

Entahlah kami bukan doktor. Kalau ada doktor yang boleh baca, tolong interpretasikan. Sila sebut kalau ada tertulis kemungkinan TBH di bunuh itu 80%.

27 comments:

  • Wak Jengkol says:
    August 17, 2010 at 11:39:00 AM GMT+8

    salam..

    ni br 1st class info..real beb

  • Anonymous says:
    August 17, 2010 at 11:52:00 AM GMT+8

    macamana anak sing kata teoh 80% kemungkinan dibunuh. ni dah terang2an memfitnah. maknakata anak sing tak da toncit gunakan proses mahkamah utk memfitnah.

    celaka punya sing tak da toncit.

    ardd

  • ghostWRITER says:
    August 17, 2010 at 11:55:00 AM GMT+8

    terbukti penipuan sebagai serbuk perasa supaya kes itu tampak ganas dan zalim

  • Anonymous says:
    August 17, 2010 at 12:06:00 PM GMT+8

    biasalah tu.pakatan rogol ni kalau orang dia hakim yang tak ada kena mengena dengankes pun nak dirogolnya.tenguk saja kes nuar tu,apa halnya abdul ghani dengan girlfriend dia nak dijadikan isu..

    orang tak sekolah pun reti.

    dah tahu nak kalah bini sendiri dirembatnya.malu....

  • Anonymous says:
    August 17, 2010 at 12:18:00 PM GMT+8

    Kalau gini, tak payah suicide note dah okay sah suicide.

  • Anonymous says:
    August 17, 2010 at 12:37:00 PM GMT+8

    Idea deme tu bkn nk cr keadilan @ kebenaran tp consistenly nk politicize isu. Play with emosi especially chinese community. Harapkn satu memontum towards tu this coming PRU. Sbb tu la puak deme2 nie sesuka hati nk kuar kenyataan, statement, & tuduh yg mcm2 tnpa asas sbb deme dh nmpak bender nie sbg satu political mileage.

  • AlexiaAqram says:
    August 17, 2010 at 1:30:00 PM GMT+8

    walaupun masih dalam inkues. tapi, banyak tanggapan sebenarnya si mangsa membunuh diri kerana di tekan bos nya. bukan di tekan sprm. tapi bos nya yg DAP kerana membocorkan rahsia kepada sprm. entah-entah bos dia yang bunuh dan tolak si mangsa kotttt.

  • This comment has been removed by a blog administrator.
    Anonymous says:
    August 17, 2010 at 1:33:00 PM GMT+8

    This comment has been removed by a blog administrator.

  • Anonymous says:
    August 17, 2010 at 1:37:00 PM GMT+8

    huh ini semua Politik perkauman DAPigs je ni .

  • This comment has been removed by a blog administrator.
    Anonymous says:
    August 17, 2010 at 1:45:00 PM GMT+8

    This comment has been removed by a blog administrator.

  • Anonymous says:
    August 17, 2010 at 1:47:00 PM GMT+8

    Saudara Pemblog, Komentar

    Apabila disimpulkan hanya dua ayat ini digunakan secara berpasangan:

    1. jatuh

    2. hentaman pada/oleh benda tumpul

    Sememangnya berdasarkan laporan itu, kemungkinan yang mangsa dibunuh adalah tidak lebih meyakinkan dari apa yang orang biasa di luar ana boleh spekulasikan.

    Keraguan kalau ada sekalipun adalah berhubung dengan kesan lebam pada leher kiri. Alasan pakar terdahulu ditolak sedangkan tiada alasan baru dirumuskan secara definitif? Tipikal, gaya laporan pembangkang.

    Kalau selama ini timbul tohmahan berlaku cekikan dan oleh kerana tulang tertentu pada tenggorok tidak patah, dengan itu andaian bahawa mangsa dicekik sudah tidak akan laku kalau terus dijaja di laman maya waima ada harga termurah!

    Kalau teori cekik mahu terus dijaja dan kalau ada pihak yang masih mahu membeli kerana dipengaruhi oleh sifat fanatik dan taksub maka mereka-mereka ini harus menerima bahawa mangsa di cekik oleh hantu atau jin atau jembalang.

    Bagi mereka yang masih ada akal dan dapat membezakan antara sains forensik dan sains kemasyarakatan, lebam di leher kiri lebih kepada mempunyai kaitan dengan 'regangan berlebihan' dibahagian berkenaan apabila leher mengalami hiperekstensi melampau berbanding lain-lain versi.

    Begitu juga sebelum ini, ada suara nakal mengatakan mangsa diliwat, tetapi apabila tulang sakrum patah, teori berkenaan bolehlah dibakulsampahkan kerana kalau betul mangsa diliwat, peliwat haruslah dari spesies jenis 'the iron man"

    Hik...Hik...Hik

  • Anonymous says:
    August 17, 2010 at 1:58:00 PM GMT+8

    1.Tak bincangla bab benghock ni!!bunuh diri!!itu jee!!
    2.Sama macam bekas adun umno selangor tu!!
    3.Benhock bunuh diri!!tak kisah!!kapiaq!!yang bekas adun umno tu!!apamacam!!!

  • Anonymous says:
    August 17, 2010 at 2:01:00 PM GMT+8

    Kalau ikut logik pihak SPRM tidak ada sebab untuk membunuh TBH kerana mereka hendakkan keterangan dari beliau. Logik kalau DAP yang membunuh TBH untuk menghalang beliau dari mendedahkan lebih banyak maklumat tentang kegiatan rasuah para pemimpin DAP.

  • Anonymous says:
    August 17, 2010 at 2:03:00 PM GMT+8

    bagi aku ini semua sudah jelas permainan politik puak bintang tiga,aku minta kerajaan jgn berlembut dan beri muka sangant kat puak2 ni tk kira puak celaka bintang 3 atau pun MCA,kita muslim sudah cukup kuat...

    tokawe

  • Anonymous says:
    August 17, 2010 at 2:08:00 PM GMT+8

    YANG BONGOKNYA ADA ORANG MELAYU PERCAYA BIARPUN MASIH LAGI KES
    MAHKAMAH.

    PATUTLA ORNG CINA PANDANG MELAYU BODOH SEBAB BONGOK2 TADI.

    KEPADA ORANG CINA KITA PERCAYA TBH BUNUH DIRI TP TIAN CHUA SAH KASI LANGGAR ORNG MELAYU SAMPAI MATI..
    ADA BUKTI MA..

    Aku hyper racist.













    kerana majoriti peneroka ramai anak,kes nuar tunda, untuk meyakinkan peyokong PR nuar di
    fitnah...

    apa makna semua ini???????

    KERANA ISU INI AKN MENENTUKAN
    P13..!!!!!!!

  • Anonymous says:
    August 17, 2010 at 2:49:00 PM GMT+8

    DAH MAMPOS PUN MENYUSAHKAN ORG!!!BABI PUNYA CINA!!

  • Anonymous says:
    August 17, 2010 at 4:23:00 PM GMT+8

    Saudara/ri,

    Gobind tahu cerita sebenar. Cumanya Gobind mahu jadi superhero. Dengan laporan forensik dari Siam itu, apa yang dibina dalam akal besar Gobind, semuanya hancur-lebur.

    Ia sudah cukup membuatkan Gobind masuk angin, kembung dan memulas-mulas. Apa tidaknya, teori jadi-jadian yang ditatang tetapi kini hampir kesemuanya masuk longkang satu demi satu. Justeru kepada marhaen, ambillah iktibar:

    1. Politiking bukanlah jalan pasti dalam mendapatkan jawapan bagi semua persoalan. Ini kerana apabila politiking yang sudah menjadi sebahagian rutin harian sesuatu puak, apa yang mereka sajikan hanyalah retorik, drama, sandiwara dan wayang gambar.

    2. Kalau wayang sebegini berterusan dalam semua aspek kehidupan, sukar dibayangkan bagaimana mukmin harus beradaptasi dengan suasana baru ini. Tidakkah para balaci naik muak dan mual?

    Kah...Kah...Kah

  • Anonymous says:
    August 17, 2010 at 4:36:00 PM GMT+8

    laporan ini mengesahkan Teoh telah dibunoh dan bukan suicide

  • Anonymous says:
    August 17, 2010 at 5:17:00 PM GMT+8

    Dan pembuhoh itu adalah TBH sendiri.

  • Anonymous says:
    August 18, 2010 at 12:36:00 AM GMT+8

    kpd aku hyper racist,

    sebenarnya pemandu YB Tian Chua tu yg melanggar melayu tu mati....dan pemandu tu berbangsa melayu jugak.

    ko erti ke itu kes kemalangan bukan kes bunuh! aku kata ko bodoh kau mesti marah kan?

    bulan Ramadan nie korang jangan duk menabuh fitnah, dosa tu.

  • Anonymous says:
    August 18, 2010 at 1:13:00 AM GMT+8

    Anonymous said...

    kpd aku hyper racist,

    sebenarnya pemandu YB Tian Chua tu yg melanggar melayu tu mati....dan pemandu tu berbangsa melayu jugak.

    ko erti ke itu kes kemalangan bukan kes bunuh! aku kata ko bodoh kau mesti marah kan?

    bulan Ramadan nie korang jangan duk menabuh fitnah, dosa tu.

    August 18, 2010 12:36:00 AM GMT+08:00

    sama lah dgn altantuya punya kes.yg bunuh tu inspector 2 ekor tu.yg tetiba sampai ke najib ngan rosmah apa citer?tuduh org Islam membunuh lagi berdosa besar.si tian chua tu dah mmg kafir harbi.bulan ramadhan?abis tu ko nak bela kafir harbi di bulan ramadhan?bagus ke cam tu?

  • Wonders of The World says:
    August 18, 2010 at 3:54:00 AM GMT+8

    Pembangkang ni sikit2 nak bawa org luar masuk campur hal negeri sendiri tapi jerat leher . Balasubramaniam dan Putra Botak diorang sorok kat UK. Suruh Al Gore masuk campur kes liwat. Ahli Parlimen Australia yg sokong peliwat pun GAY. Semua yg diorang bawa masuk tak bolih pakai. Peneroka saman FELDA si sivarasa jadi peguam nampak sangat PKR jadi dalang. Peneroka yg saman FELDA semua tak tahu bersyukur. Kes liwat pulak tukar macam2 sampai hakim pun diorang suruh tukar. Kalau tak liwat cepat2 habiskan kes tutup buku ni suka2 dia je nak gugurkan kes.

  • Anonymous says:
    August 18, 2010 at 8:58:00 AM GMT+8

    mmg betul, gbr2 ni boleh prove teori jadian gobind singh semua hancus...ala kalau korang masih ingat lagi dulukan dia ada try dispute n kecoh kata ada kesan darah pada tangga/lantai bgnn sprm tu...tengok2 siasatan provekan sbenarnya itu cuma kesan cat merah yg terkopek dari pemegang railing tangga..ceh penipu punya baiyi sama mcm kapal tunda singh..bapaklu la singh!

  • Anonymous says:
    August 18, 2010 at 9:26:00 AM GMT+8

    ANON 12;36am

    tak marah ko kata bodoh....tapi jngan marah klu aku kata ko BONGOK.

    Kenapa aku kata BONGOK, anon 1;13;00am dah tlng explainkan!

    Nama aku pun'hyper racist' ko dah terperangkap dngn psywar.


    Nak ubah tahap kebongokan ramai orng di luar sana bukan senang bro
    ...

  • Anonymous says:
    August 18, 2010 at 12:54:00 PM GMT+8

    Hoi Bodoh Babi Unspinner and all you mother fucking Umno Malays bacalah ini:

    Alamak, Razak (produk Melayu profesional konon) chakap the Coroner court works on a majority 4 -1. This Razak fellow is not only stupid but I think he has acted in contemp of court telling the Coroner that majority wins. Cite this stupid chap for contemp la. What is shameful to Malaysia , is that we need a Thai Foreignsic expert to tell this Razak chap to respect the courts decision. Razak, you buat malu MACC itu you punya pasal, tapi nak malu kan Malaysia dan tak tau undang undang Malaysia itu, you buat malu rakyak la.

  • Anonymous says:
    August 18, 2010 at 8:08:00 PM GMT+8

    Anonymous said...

    Hoi Bodoh Babi Unspinner and all you mother fucking Umno Malays bacalah ini:

    Alamak, Razak (produk Melayu profesional konon) chakap the Coroner court works on a majority 4 -1. This Razak fellow is not only stupid but I think he has acted in contemp of court telling the Coroner that majority wins. Cite this stupid chap for contemp la. What is shameful to Malaysia , is that we need a Thai Foreignsic expert to tell this Razak chap to respect the courts decision. Razak, you buat malu MACC itu you punya pasal, tapi nak malu kan Malaysia dan tak tau undang undang Malaysia itu, you buat malu rakyak la.
    August 18, 2010 12:54:00 PM GMT+08:00

    AISEH,KANTOI LA PULAK..HOW U KNOW WE ALL FUCK UR MOTHER?HAHAHAHA!!!FUCK U PIG!!WE GET TO DO WHAT EVER WE WANT ON OUR SOIL!U,ON THE OTHER HAND R DOES NOT BELONG HERE.U NEED TO GO BACK TO UR STINKING CHINA!WE DONT ALLOW PIGS HERE!!FUCK U AND UR FUCKING MOTHER..HAHAHAHA!!PIg!

  • Anonymous says:
    August 18, 2010 at 11:51:00 PM GMT+8

    fuh.....first time masuk page ni...bahasa2 kalian semua mmg perferct...lambang malaysia zaman sekarang....aku hanyalah sorang penganut Islam...menyokong kebenaran dan membanteras kemungkaran...tak kira daripada Melayu, Cina, India dan sebagainya...sebab semua orang berhak mendapat kebenaran, walhal sesetengah daripada kita tak mampu berdepan dengan kebenaran..MAA

fda

Get your volunteer initiatve funded!

Link2Me WeLinkBk (254)