Keadilan buat mangsa

Keadilan buat mangsa

Wednesday, March 31, 2010

Wee kritik pembangkang sabotaj nama baik negara di CSIS Washington

Hoi botak pengecut! Jangan cakap banyaklah. Kau dah sama penegcut macam Sham Rais! Passport British citizen pun sekarang. Piiirraarahhh cakap saja terer!!!

Merujuk kepada spin Raja Petra berkenaan Seminar CSIS di Washington sini dan sini dan Lim Kit Sial sini, kini didedah oleh Wee Choo Keong sikap anti nasional pembangkang. Baca petikan berikut:
Dalam pengalaman politik yang terhad selama 25 tahun, saya amat kesal dan sedih bahawa politik tanah air yang kita cintai telah mencapai tahap yang amat mebinbangkan. Kepetingan rakyat nampaknya “has taken a back seat” dengan izin. Saya pasti rakyat mengikuti perkembangan ini dan lambat laun akan sedar dari dibuai slogan-slogan dan retorik politik semata mata.

Kehadiran saya dalam lawatan kerja ke Washington adalah untuk satu tujuan sahaja iaitu berjumpa dengan Department of Trade, Ahli-Ahli Congress dan Senators, Centre of Strategic International Studies (CSIS) di USA untuk “
foster a better diplomatic and trading relationship with USA ". Lawatan kerja ini pun tidak dikecualikan.

Saya percaya perhubungan baik dengan USA akan mendatangkan manfaat kepada rakyat dan negara dimana lebih banyak
trading relationship dengan izin diantara dua negara. Ini bermakna lebih banyak kegiatan ekonomi dalam negara dan juga mewujudkan lebih banyak kerja untuk rakyat Malaysia.

Lawatan kerja ini pun di putar belit fakta di dalam internet untuk mencapai matlamat agenda politik kumpulan tertentu.

Fakta di forum CSIS adalah wartawan Malaysiakini datang dari San Francisco sahaja yang berada di forum CSIS pada hari tersebut tetapi laporan dengan putar belit fakta dengan serangan peribadi yang tidak berasas tidak diterbitkan di Malaysiakini tetapi di portal lain (Malaysia Today). Selepas sehari dua barulah diterbitkan di dalam Malaysiakini lebih kurang sama dengan apa yang di laporkan di dalam portal tersebut tetapi tanpa serangan pribadi. Fakta ini adalah amat mustahil!

To be fair dengan izin, YB Padang Rengas tidak menfitnah sesiapapun dan semasa beliau menjawab soalan ditimbulkan oleh representative dengan izin dari Amesty International mengenai kes liwat terhadap Ketua Pembangkang, YB Permatang Pauh.

YB Padang Rengas menyatakan bahawa YB Permatang Pauh adalah sahabat beliau dan conscience beliau tidak membenarkan beliau menfitnah sahabatnya dan kes tersebut adalah antara majikan dan seorang perkerja, dan laporan polis telah dibuat oleh perkerja. Jikalau tiada tindakan diambil, maka pihak perkerja akan menuduh kerajaan tidak adil.

Saya amat kesal dengan tindakan yang tidak bertangungjawab dan untuk menjejaskan kepentingan negara dengan laporan tertentu. Kemungkinan matlamat pihak tertentu mahu menjahanamkan negara dari segi pandangan antarabangsa . Saya minta maaf bahawa saya tidak boleh memain peranan senyap lagi dalam keadaan yang amat jelas dimana fakta-fakta diputar blitkan oleh spin doktor dengan izin dan membenarkan mereka mencemarkan imej negara dengan agenda sempit yang didorong oleh motif memengtingkan diri semata-mata.

Tugas utama saya sebagai Ahli Parlimen adalah untuk mempertahankan kepentingan rakyat dan "
act as a check and balance against the government of the day in the interest of the people", dengan izin, dan bukan untuk memutar belit fakta untuk menjejaskan imej dan kepentingan negara.

Ahli-Ahli YB mesti bersetuju dengan saya bahawa kita mesti membezakan kepentingan politik dengan kepentingan negara dan lebih teruk politik pribadi. Janganlah mengadakan benda-benda yang tidak wujud.
Nak baca lagi cermah beliau, sila baca di Parpukari sini.

12 comments:

  • Anonymous says:
    March 31, 2010 at 8:39:00 AM GMT+8

    RPK, Steven Gan dan LKS patut jalan dengan tong sampah letak atas kepala.

  • Anonymous says:
    March 31, 2010 at 8:52:00 AM GMT+8

    the way mamat ni ckp ni mcm signal akan lompat jadi bebas ni..

    but dia dedahkan awal2, supaya org2 PR tak tanye "kenapa skrg baru dedahkan? brape BN bayar? - ayat standard PR bila ahli dia sendiri da berpaling tadah/tidak sehaluan..

    anti-firaun..

  • joehan says:
    March 31, 2010 at 9:20:00 AM GMT+8

    klaka la PKR ni..adun n MP pkr sume cm badut..PKR plak sarkas..kite plak sbg penonton..
    pas n dap plak binatang2 utk dieorg libas2 time persembahan..sungguh menghiburkn..hahaha..kepd spe2 yg still jd ahli pkr..kuar la dr parti mengarut tu..buang ms korng je..dosa pon dpt..kjenyer asyik mnghancurkn negara je..

  • penjejak awan says:
    March 31, 2010 at 9:44:00 AM GMT+8

    Wee ada prinsip sebab itu dia berani bersuara walau menongkah arus,bagi aku dia gentlemen sebab bercerita tentang apa yang ia tahu.
    Kalau nak jadi bebas pun elok juga sebab boleh bantai kedua2 belah pihak mahu pun kerajaan atau pembangkang.
    Suara Bebas diperlukan juga dalam Parlimen untuk menjadi pengimbang.

  • Anonymous says:
    March 31, 2010 at 10:01:00 AM GMT+8

    teringat wee teringat datuk lee lam thye, yg tinggalkan DAP sbb prinsip.

    sedangkan lee lam thye dulu nama yg disebut2 seganding dgn LKS untuk terajui DAP.

    tapi pemimpin melayu yg kununnya lebih islam dari org lain tampa rasa malu sdikit pun menyokong peliwat dan munafik tegar hanya semata2 kerna undi.

    jual agama tampa rasa hormat pada serban dan jubah yg dipakai.

    joe

  • Anonymous says:
    March 31, 2010 at 10:02:00 AM GMT+8

    jumpa pemimpin PAS dan jumpa anjing. ludah pemimpin PAS dulu baru ludah anjing. hahaha

  • Anonymous says:
    March 31, 2010 at 10:35:00 AM GMT+8

    siap kau wee.. nanti ulamak terompah bagi fatwa baru.. hari ni ulamak terompah tu masih syok tidur sebab dipilih jadi mursamdol.

  • Anak Lenggong says:
    March 31, 2010 at 11:28:00 AM GMT+8

    Sebagai orang politik seharus nya mereka ini berperanan sama seperti ahli politik diluar negara..mereka berpolitik cuma sewaktu pemilihan sahaja..setelah dilantik mereka sesama berganding bahu untuk memajukan negara..

    Politik malaysia pembangkang dimalaysia ni lain sedikit..mereka berpolitik disepanjang masa untuk menjatuhkan orang lain dan juga memporakperandakan negara..Rakyat yang mengundi mereka diperbodohkan dengan ceramah maki hamun dan fitnah didalam ceramah ditepi longkang...lagi pun ahli politik pembangkang ni terutamanya dikalangan adun dan mp pkr terdiri daripada orang yang tangkap muat sahaja..tiada kualiti langsung..sehingga kan salesman kereta..keling jual roti..asalkan pandai bodek nuar aljaburi ..maka mereka boleh dilantik menjadi calon pilihanraya..sebab tu lah diparlimen sekarang ni kita melihat wakil mp pkr dan pas berwatak seperti saorang monyet...menjerit-jerit tanpa tujuan ..mereka rasa gah bila nama mereka dipaparkan didalam media..itu lah hakikat sebenarnya wakil daripada pembangkang ni.

  • joehan says:
    March 31, 2010 at 11:35:00 AM GMT+8

    bro unspin..mn pegi sume komen2 aku..so weird aa..

  • siberangan says:
    March 31, 2010 at 12:13:00 PM GMT+8

    Yang dok pi main politik dan bercakap pula diforem2 antarabangsa ni apa kejadahnyeeee...? Kenapa, tak lagahat dah ka nak bertempor dengan musuh2 politik dalam negeri?. Jika taghat dah jangan bermain politik. Sebab berpolitik ada musuh ada kawan. Dengan kawan kita bekerja untuk kebaikan bersama. Dengan musuh, memang kena bertempur sahingga musuh kita jatuh, tersungkur ka, ghuyub terus kan, itu memang cara dia.

    Kita nak berrtempur, biar dalam negeri laaaa...

    Berpolitik luar negeri kerana bencikan pemimpin yang ada, tak pernah dibuat oleh pahlawan2 zaman penjajah atau zaman Hang Tuah. Jika mereka nak menjajah negeri orang, haaa itu baru kita siap senjata dan bala tentera untuk bertempur dan merampas negeri orang lain.

    Zaman sekarang, kita belum pernah nampak mana2 parti pembangkang dinegra lain datang bercakap fasal keburukan negera dan pemimpin negara mereka, walau pun mereka bertempur hebat berpolitik dinegara mereka.

    Ini, kita pulak jadi macam ikan bilis pi bercakap politik negara kita di negara orang. Orang senyum jeeeeerrr.. melihat kita begituuuu... Macam RPK, pi meghata dunia, bercakap pasal negara kita, pemimpin kita tak elok, orang senyum jeeeeerr.... Orang nanti kata "awak tu bodoh macam penyu, bertelor sana bertelor sini, orang ambik telor awan orang makaaannn... orang dapat zatnya. Yang awak berenang berenang sini mencari tempat bertelur".

    Sabenarnya, Anwar ke, RPK ke pi luar negra tuuuu... di samping bercakap, depa ni ambil kesempatan melepaskan ketagih jeerr.., Anwar pi sana dapat lubang pungkoq, cukuuupp. RPK pulak, dapat mabuk2 kat tepi2 jalan Oxford Street tu, cukup. Jumpa Nazri di Landon, borak2, kena teh tarik kat Arab Street depan kasino disitu, cukup. Haa.. lepas tu buat strateji cerita bohong, balik Malaysia Anwar pun menyalak lah, dalam Dewan Rakyat dan merata kampong, bercakap mendusta segala macam supaya rakyat percaya. Dengan stail dia bercakap, memang orang ramai akan percaya, terutama puak PAS-baru macam Mahfuz dan PAS-Lama maca Nik Aziz.

  • joehan says:
    March 31, 2010 at 1:45:00 PM GMT+8

    tu la kje pembangkang kt malysia ni..hasil didikn anwar berahi..pembangkang kt neg kite cume tau membangkng n burukkn gov..tp xpnh nk tlg neg..sume dasar2 gov bg mereka tdk adil utk rakyat wlpon yg reka dasar2 tu anwar pnh terlibt sm..begitu bodohnya pembangkng kt malysia ni..sepatutnya mereka blh check n balance kt parlimen..kalo kt sngapore ruled by PAP cine babi tu..jgn harap opponent blh bersuare lbh2..
    wahai saudara2 melayu sume..marila kite sm2 tentang PR yg rakus ingin berkuasa kt malaysia ni.

  • Anonymous says:
    March 31, 2010 at 3:46:00 PM GMT+8

    gampang aa ko petra...cerita hebat sangat aku dengar kena cabar dgn bapak sedara sepol pon x brani nak sahut....babi punyer org

fda

Get your volunteer initiatve funded!

Link2Me WeLinkBk (254)