Greetings

Tuesday, March 30, 2010

Siri Dunggu PKR: Amaran pelik Sivarasa

Oleh Cakap Pasal

Bercakap pasal memilih calon PKR di pilihanraya kecil Hulu Selangor, Sivarasa Rasiah, Vice President, Parti Keadilan Rakyat dan Member of Parliament for Subang memberi amaran keras kepada semua ahli PKR dan penyokong Pakatan Rakyat. Sivarasa telah berkata :

–PRESS STATEMENT FOR IMMEDIATE RELEASE–

29th March 2010

KEADILAN will name the candidate it views as having the best chance of winning

1. In the last few days, I have been receiving many calls from the media as to who Parti Keadilan Rakyat will name as the candidate for the Parliamentary By-election for the seat of Hulu Selangor. A media report of my views in the Malaysian Insider has created some confusion which needs to be clarified.

2. I wish to reiterate, for the avoidance of any doubt, that the fundamental principle applied by the Party, especially in the context of a key by-election, is that the named candidate is thought to have the best chance of winning the seat.

Maksud Sivarasa ialah orang tak faham apa dia cakap. Maklumlah dia tak faham cakap Melayu. Maka berlaku kekeliruan tentang kenyataan media Sivarasa. Itu pun PKR sudah kelam kabut. Mereka ini memang parti dunggu yang berkelakuan dunggu.

Akhir sekali Sivarasa kata demikian: No candidate can ultimately contest without a signed warrant from the Party President.

Ini amaran keras dari Sivarasa. Sebabnya ialah mungkin ada ahli PKR bawa teksi sapu ingin menjadi calon pilihanraya.

Tetapi maksud sebenarnya ialah nya tiada siapa pun boleh menjadi calon tanpa kelulusan daripada Anwar Ibrahim, penasihat parti yang masih belum menyertai PKR kerana dia masih menunggu hendak balik ke pangkuan UMNO. Jika Anwar balik ke UMNO (setelah keluar penjara pada tahun 2025) Sivarasa boleh balik kerja estet.

12 comments:

  • This comment has been removed by a blog administrator.
    Anonymous says:
    March 30, 2010 at 6:36:00 PM GMT+8

    This comment has been removed by a blog administrator.

  • The Unspinners says:
    March 30, 2010 at 6:47:00 PM GMT+8

    Yo brader

    Semalam satu hari main isu itu.

    Pi masuk posting semalam la ... Salah tajuklah

  • Anonymous says:
    March 30, 2010 at 6:48:00 PM GMT+8

    Sivarasa naik angin pasal dah lama tak dapat Theresa Kok

  • penjejak awan says:
    March 30, 2010 at 6:59:00 PM GMT+8

    Sivarasa sebenarnya dah lama nak RASA jadi orang paling berpengaruh kat Malaysia sebab tu meroyan k****g haprak nie.

  • -krisjawa lok3- says:
    March 30, 2010 at 7:30:00 PM GMT+8

    hahahhahah...batu api cap pungkur dah mula mencelah tu......

  • kingnek says:
    March 30, 2010 at 7:33:00 PM GMT+8

    kembara putih, hahahaha, kamu biar betul.

    aku rasa calon UMNO mempunyai peluang lebih cerah untuk menang dari MICA yang dipimpin Semi Value

  • This comment has been removed by a blog administrator.
    Anonymous says:
    March 30, 2010 at 8:13:00 PM GMT+8

    This comment has been removed by a blog administrator.

  • Anonymous says:
    March 30, 2010 at 9:34:00 PM GMT+8

    Party President is Datin Seri Wan Azizah, NOT ANWAR.. hope Unspinner got it.

  • Anonymous says:
    March 30, 2010 at 9:48:00 PM GMT+8

    Elok YB Ibrahim Ali & lain MP Bebas masukkan calun bebas utk bertanding kat Hulu Selangor. Guarantee boleh menang.
    PR & BN haprak & hampeh.

    Apolitician>

  • Anonymous says:
    March 30, 2010 at 10:22:00 PM GMT+8

    Anon 9.34 said...
    Party President is Datin Seri Wan Azizah, NOT ANWAR.. hope Unspinner got it.


    You got it wrong Anon, Kak Zah is only Puppet President officially. Tell me who's running the show "pintu belakang PKR"? All she does is read prepared text during PKR conferences.

    Where were she during other PKR or PR's activities? Probably preparing sup buntot at home for her pintu belakang hubby.

    I know what's going on between the two these days. Ask the son la.

  • Anonymous says:
    March 31, 2010 at 7:19:00 AM GMT+8

    Aku sokong this blog sebab ketengahkan kepincangan PR tapi korang kena pakai kewarasan sikit lah - contohnya last part artikel hang kata Sivarasa boleh balik kerja estet. Aisey man... tulisan macam itu akan buat orang muak kat kita, kita kena menang semua undi untuk kekalkan posisi. Sivarasa ni 1st class honours UM in Biochemist and Rhodes Scholar di Oxford buat Law. Walaupun aku memang tak suka and tak sokong dia ni tapi kita kena tunjuk kematangan dan kewarasan kita. Nanti orang meluat kat kita Bro. Sekadar pandangan. Hidup UMNO Hidup BN

  • Anonymous says:
    March 31, 2010 at 10:33:00 AM GMT+8

    No candidate can ultimately contest without a signed warrant from the Party President.

    ooooohhh seram sejuk ... rasa macam kat negeri republic of china

fda

Get your volunteer initiatve funded!

Link2Me WeLinkBk (254)