Greetings

Wednesday, March 31, 2010

Siri Anwar Dunggu – Ekonomi Filipina, Indonesia lebih maju?


Oleh Cakap Pasal.

Bercakap pasal penyokong PKR pula, mereka sudah mula bosan dengan taktik Anwar melewatkan (setelah meliwatkan) perbicaraan kes di mahkamah.

Pemerhati asing pun, terutama sekali daripada kedutaan asing, sudah melaporkan kepada Kerajaan masing-masing bahawa Anwar sedang bercuba dengan sedaya upaya untuk mengelak daripada menghadiri mahkamah.

Dalam perkembangan terbaru Anwar telah merayu kepada Hillary Clinton, Setiausaha Negara Amerika Syarikat sewaktu perjumpaan di Doha untuk membantu Anwar merayu kepada Dato Seri Najib Tun Razak supaya dibatalkan kesnya. Hillary Clinton tidak janjikan Anwar apa pun melainkan setuju bergambar dengan Anwar saja.

Di Malaysia pula Anwar mengambil pendekatan mengkritik ekonomi, cuaca, harga roti canai dan apa saja untuk mengalih perhatian umum daripada kemelut liwatnya. Dalam satu ceramah yang terbaru, Anwar telah berkata bahawa ekonomi negara jiran seperti Indonesia dan Filipina lebih maju daripada ekonomi Malaysia. Inilah kedungguan Anwar yang terlalu ketara.

Jika ekonomi Filipina dan Indonesia lebih maju daripada negara kita, habis pasal apa pula terdapat lebih sejuta pekerja Indonesia yang mencari rezeki di negara kita? Dan juga terdapat beratus ribu orang gaji atau ‘maid’ daripada Filipina yang bekerja menjadi pengasuh dan pencuci pinggan mangkuk di kediaman rumah orang?

Apa kah Anwar begitu dunggu sehingga dia boleh terlupa atau buta melihat perkara yang simple seperti ini?

Tapi takpalah. Kita ulangkan cerita ini lagi.

Pada pagi 27 Mac Anwar telah hadir dalam satu perjumpaan tertutup dengan pemimpjn ABIM di Sg Ramal, Kajang. Perjumpaan ini pun perjumpaan dunggu juga.

Anwar telah utuskan veteran Abim (Wadah) seperti Ahmad Azam dan Nur Mohd Manuty untuk kembalikan sokongan Abim. Nur Mohd Manuty dulu telah rugi hampir RM80,000 bila pasal sangat nak jadi calon pilihanraya di Batu Kurau, Perak. Sekarang mungkin Bengali Roti Boy ini hendak jadi malang untuk Round Kedua. Semua dunggu.

Tapi yang hadir kurang daripada 250 orang saja. Maklumat kami tepat sekali. Sebahagian besarnya pemimpin pusat Abim pula. Tapi mereka mendapati bahawa hampir 60% daripada orang yang hadhir adalah pro Kerajaan.

Oleh itu Anwar Dunggu ingin kepastian arah sokongan Abim secara sepadu ia itu Kerajaan atau PKR?

Orang yang hadhir di Sg Ramal itu telah bangkitkan isu kes liwatnya tapi Anwar tidak membenarkan persoalan yang serius. Dia suruh Abim serahkan saja perkara ini kepada mahkamah untuk diputuskan.

Untuk dunggukan lagi Abim, Anwar telah mengalihkan fokus kepada isu Apco pula. Spy kami memberitahu bahawa reaksi Abim juga tidak sokong Anwar berhubung isu Allah dan perpaduan Melayu.

Anwar terpaksa hujah panjang dan licik untuk menarik hadirin balik ke isu Apco. Akhir sekali ramai penyokong Abim kelihatan kurang selesa dan tidak puas hati.

Inilah al kisah Anwar Dunggu cuba dunggukan Abim di Sg Ramal, Kajang pada pagi 27 Mac 2010.

Sekian maklum.

25 comments:

  • Anonymous says:
    March 31, 2010 at 9:22:00 PM GMT+8

    korang respek sgnt dgn nuarr, mentang2 la dia bekas TPM, kawan2 mat saleh ramai.

    cuba ko anggap nuarr ni mcm tong taik sudah tentu geng2 abim boleh senang2 blasah nuarr masa perjumpaan tempohari.

    ustaz pun ramai dlm geng2 abim tu, ustaz2 ni kalu depan org2 tua dlm mesjid bukan main petah lg bercakap. terhanguk2 org tua2 tu dibuatnya.

    bila depan nuar , menikuss.

    dgn peliwat haprak mcm tu pun takut nak ckp. aparaaa.

    yus

  • Anonymous says:
    March 31, 2010 at 9:25:00 PM GMT+8

    Dumb and dumber.

    When Anwar says something which is an outright lie,his followers don't seem to be able to discern the obvious.

    Thus dumb and dumber.

    And why was that PKR man angry with his colleagues????

    Because,as he said,PKR practises..

    ..POLITICS OF DECEIT..

    Wow,what else do you need to hear to convince you that Anwar and PKR are chronic malicious liars?

  • Anonymous says:
    March 31, 2010 at 9:31:00 PM GMT+8

    Anwar kata dia dulu kena racun arsenik.

    hehehehehehehe.

    Tak percaya ke?

  • Anonymous says:
    March 31, 2010 at 9:45:00 PM GMT+8

    Anwar kasi hadiah seluar dalam LEVIS pada pembantu dia.


    Hehehehehehe.

    Ini gua percaya.

  • This comment has been removed by a blog administrator.
    Anonymous says:
    March 31, 2010 at 10:01:00 PM GMT+8

    This comment has been removed by a blog administrator.

  • Anonymous says:
    March 31, 2010 at 10:17:00 PM GMT+8

    Seperti yang dijangka,pengikut2 yang dumber sudah muncul.

    contohnya anon 10:01:00 PM

  • -krisjawa lok3- says:
    March 31, 2010 at 11:17:00 PM GMT+8

    Anon 10:01...benar kata anda,tak patut orang menuduh idola anda dengan pelbagai tuduhan tapi kalau dilihat kronologi idola anda tu jelas dia seorang yang hipokrit dan penyebar fitnah pesona yang hebat..

    1. Sewaktu dalam penjara pelbagai fitnah dan pembohongan dicipta seperti diracun dengan racun arsenik pada tahap yang tinggi tapi hingga hari ini masih bernafas,sihat dan cergas.Malah sering pula keluar negara bertemu sahabat handai dan taulan..tak ada pula laporan atau berita sakitnya. Malah kegiatan seks songsangnya tetap "on" cam biasa.Yang peliknya sanggup jadikan rumah kediaman keluarga sebagai tempat pelampiasan nafsu kuda yang songsang tu.

    2. Menuduh pihak Polis yang menyebabkan kecederaan pada dirinya sedangkan semua punca tu terjadi akibat kemalangan waktu beriadah dalam penjara..
    3. Berusaha mencipta pelbagai fitnah dalam menjatuhkan reputasi orang lain seperti pendedahan yb Zul dengan menjanjikan habuan yang lumayan kalau arahan dipatuhi..
    4. Tiada sifat setiakawan tetapi jelas sifat yang mementingkan diri sendiri.Kemunculan gerakan reformasi dan penubuhan parti keadilan rakyat adalah atas kerja kuat kawan2 yang rapat yang sanggup mandi pancutan air dari PRU dan menjadikan jerejak jarang sebagai penginapan.Mengapa kawan2 yang 'berkorban apa saja' ini akhirnya keluar dan menjauhkan diri dari anwar? Dimana silapnya? kenapa skrg baru mencari kumpulan reformasi meminta pertolongan lagi satelah lama diabaikan...tu pun kerana dah tersepit baru teringat para reformis ini..

    5. Anwar menuntut kesetiaan orang bawahannya 100% tapi apakah dia mempunyai rasa kesetiaan dalam jatidirinya?? Setiakah dia kepada isterinya wan azizah...setiakah dia pada orang kuatnya skrg si azmin ali?(terlalu banyak teka teki hubungan azmin/samsidar timbul sejak dari kes anwar yang pertama dulu) setiakah dia pada sahabat2nya seperti ezam,nala karupan,zahrain...jawapannya tiada!

    6. Hebat sangatkah pengetahuan anwar pada beberapa organisasi dunia hingga dapat mengenali semua orang yang menjalankan struktur organisasi tersebut? Bila kerajaan menggunakan perkhidmatan APCO(sekadar contoh) dia lantang menuduh kerajaan bekerjasama dengan zionist kerana terdapat beberapa kerat yahudi dalam pertubuhan itu..Bagaimana dia dapat memperolehi maklumat organisasi pertubuhan tersebut dengan detail? Yang pasti tentu ada saluran maklumat dari luar yang terus membekalkan maklumat kepadanya sebagai senjata dgn tujuan mau memalukan kerajaan dan menjatuhkan pemerintah

    7. Matlamat menghalalkan cara..itu lah minda yang ada pada anwar dalam memuaskan nafsu dan keinginan menjadi orang no.1 di Malaysia..habis nama orang dikaitkan kononnya akan bagi sokongan penuh pada peralihan kuasa yang dicanangkan dia dulu.Tak pasal2 nama DYMM Yang Di Pertuan Agong tercemar,begitu juga nama panglima angkatan tentera Malaysia...dia borong semua tanpa ada perasaan malu.

    Dia dah dilondehkan oleh orang2 yang mempunyai rasa tanggungjawab pada ugama dan bangsa.Yang tinggal hanya singlet dan boxer saja lagi atau mgkn cawat je..kawan2 masih kasihan padanya...Mungkin suatu waktu dan ketika nanti dia akan dibogelkan tanpa seurat benang pun pada tubuhnya..

  • Anonymous says:
    March 31, 2010 at 11:40:00 PM GMT+8

    Dunia tengah menyaksikan seorang MP sibuk keluar masuk mahkamah dan sibuk keluar negara demi kepentingan sendiri. Berani buat tetapi tak berani tanggung.

    Sehingga tanggungjawab membela rakyat di kawasan parlimennya tidak disempurnakan.

    Begitu juga peguam2 kroni Anwar yangkeluar masuk mahkamah. Bertempek terlolong dlm dewan. Macam tong kosong.
    Sedarlah wahai rakyat. jangan undi parti pembangkang lagi.

    Hampehhh!!!!

    Ptuiii!

  • hanizam says:
    April 1, 2010 at 12:20:00 AM GMT+8

    tak berkokok anon 10.01...

    tengoklah rumah sendiri, jangan dok sibuk pasal rumah orang lain...

    seronoklah tengok barua PAKATAN bagi komen...pointnya hanya satu, dok bela ketuanya yang songsang...cakap pandai,laksana tak berani...

  • Anonymous says:
    April 1, 2010 at 12:57:00 AM GMT+8

    Anwar menteri kewangan yang pandai???

    Dulu naikkan BLR sampai 14 percent ikut telunjuk IMF,sampai nak gadaikan negara.

    Nasib baik Mahathir kasi flying kick kat muka Anwar,terajang dia keluar sebab incompetent.

    Anwar kena main oleh orang putih pun tak sedar,sampai sekarang.Bahlul.

  • d'B says:
    April 1, 2010 at 1:27:00 AM GMT+8

    Penjilat buntut Al-Juburi ni lain tak tau, selain dari menyokong apa saja yg AL-Juburi buat dan sebut walaupun sudah terang lagi bersuluh Al-Juburi nih kaki kelentung negara

    Tak payah susah2 cari fakta, ingat lagi tak bila berbuih2 mulut Al-Juburi sebut perkataan ini WE HAVE THE NUMBERSSSSSSSSSSSSSSS, AND THE NUMBERS KEEP ON INCREASINGLY BY HOURS....lolz!

    Mano dia jang?? Kembara putih pun maybe termasuk dalam we have the numbers tuh tak? *wink wink*

  • Anonymous says:
    April 1, 2010 at 1:32:00 AM GMT+8

    Patutlah disebut penjilat AL-Juburi sebab dimata penyokong2 AL-Juburi dia nih cam perfect,takde salah silap...sebab itu otak dorang lembap, disajikan apa saje semua telan, xtau nak fikir dan xtau nak bezakan, tau bangkang apa saja sesuatu yg tak mengikut acuan Al-Juburi.

    And this is pathetic!! Mcm kembara putih...sorry for you,really!

  • Anonymous says:
    April 1, 2010 at 1:51:00 AM GMT+8

    GDP does not accurately represent the standard of living in a country.

    GDP is just a mathematical value that does not take into consideration many of the factors that affect a person's well-being and thus a nation's well-being. THe fact that GDP used to measure the well being of people just shows that people making the decisions think that material wealth is the ultimate factor to acheive happiness.

    (The British Council - Debate with 83% agreed)

    Minta Kembara Putih tanyakan Al-Juburi kenapa dia bermegah dengan GDP negara2 yang tidak stabil seperti Indonesia dan Filipina sehingga rakyat mereka terpaksa berhijrah ke Malaysia untuk mencari rezeki. Mengapa selalu memburukkan negara sendiri...what a waste!

  • kita anak melayu says:
    April 1, 2010 at 7:09:00 AM GMT+8

    Rakan rakan semua, kalau nak tahu macamana rapatnya Anwar Ibnrahim dengan regim Zionis Israel sila ikut link di bawah

    GEMPAR; Disini ada bukti terbaru Anwar ada rakan dalam kerajaan ZIONIS Israel

  • Anonymous says:
    April 1, 2010 at 8:02:00 AM GMT+8

    1.hairan juga!anuar yang third class pengajian melayu!boleh jadi pakar rujuk ekonomi pulak!boleh bersyarah dimerata tempat!ada pulak puak yang percaya kat dia!
    2.Najib ni pulak!lulus apa pulak!layak ka!dia cakap tentang ekonomi!
    3.Yang paling pelik!nizar!adik dia!ceo bank!lulus sains politik jeeee!!!jurusan yang sapa pun tak mau!!malu la!
    4.Pelikla malaysia ni!pakat-pakat tak kenai "jauhari"!!sebab tu!ketinggalan memanjang!!dalam semua aspek!
    5.Contoh yang paling senang!bola malaysia!jauhari bola!depa tak bagi peranan!akai tak dak!!!

  • joehan says:
    April 1, 2010 at 9:08:00 AM GMT+8

    Bodoh tahap babi kepale otak ko ek nuar al juburi..tp yg kesian penyokong2 nuar ni..xtau bodo tahap ape plak sbb percy ckp die...hahaha..bro unspin..wt facebook laa..cm GAP..budak2 mude skrng rmai kt facebook.

  • Anonymous says:
    April 1, 2010 at 9:10:00 AM GMT+8

    anwar = badod
    anwar = penakot
    anwar = cifut babi
    anwar = OB (orang bodoh
    anwar = hampir check mate
    anwar = kaki fitnah
    anwar = dungu = keldai
    anwar = kaki putar alam termasuk lah kaki tunda

  • Mussolini says:
    April 1, 2010 at 11:58:00 AM GMT+8

    anon,

    najib memang layak bercakap soal ekonomi sebab dia ada bachelor in industrial economics university of nottingham

    PUNAI cuma lulusan pengajian melayu...course yang paling mudah untuk budak2 melayu macam PUNAI tu masuk universiti

  • Anonymous says:
    April 1, 2010 at 12:03:00 PM GMT+8

    APCO APCO!
    Anwar Peliwat Cetek Otak Asyik Pusing Cakap Orang!

    Begitulah juga pengikutnya.....

    "Anwar Ibrahim harus bertaubat" - Karpal Singh

  • Anonymous says:
    April 1, 2010 at 12:16:00 PM GMT+8

    anon 8.02am
    apa yg nak hairan sangat pasal nwar bagi talk kat universiti..kau tahu tak universiti yg dia pi tu yahudi punya..cohort dia..so nothing to shout about laa...

  • Anonymous says:
    April 1, 2010 at 12:53:00 PM GMT+8

    Penjilat2 al-duburi nih apa saja taik dari barat yg bersekongkol ngan CIFUT BABI semuanya elok & betul belaka!

    Mereka tak tahu yg sebenar2nya CIFUT BABI nilah dikeldailembukan oleh barat bukannya CIFUT BABI yg mengkeldailembukan barat sepertimana yg diwar2kan.

    Kalu minda dah diliwati bertahun2 oleh CIFUT BABI;agak2 senangke nak terima kebenaran???

  • anwar CIFUT says:
    April 1, 2010 at 2:09:00 PM GMT+8

    wa ka ka.. ekonomi kelantan lagi baik dari seluruh ekonomi Malaysia.. tu kelantan ekspot rakyat dia keje kat seluruh pot tomyam kat mana2 pun... sama cam Indon dan Bangla gak!

    ai sey..bro aljub

  • Anonymous says:
    April 1, 2010 at 5:01:00 PM GMT+8

    salah tu anwar CIFUT....
    yg ramai bukak kedai tomyam kat serata pelosok negara bukannya org kelantan tapi org siam spt pattani, yala & narathiwat. depa punya slang memang bunyi kelantan. kalu dengaq betoi2 lain sikit.

  • penjejak awan says:
    April 1, 2010 at 7:42:00 PM GMT+8

    Nuar bab ekonomi memang bahlul mana dia tahu pasal ekonomi sebab Pengajian Melayu,sebab itu dia tahu bagaimana nak melingkupkan melayu sebab bidang pengajian dia.
    Kesilapan TDM adalah melantik baghal sodom nie jadi menteri kewangan hancus negara dikerjakannya ketika itu,bila TDM dah tersedar yang baghal sodom nie memang bangang barulah dia lantik kembali TDZ menjadi penasihat ekonomi,ketika itu berjoget kepanasan baghal sodom dengan mengatakan "SAYA MASIH MENTERI KEWANGAN".Kemaluan baghal sodom sebab TDM membuat lantikan yang konon2nya menafikan haknya sebagai menteri kewangan.
    Pirah sekarang jadi penasihat kewangan Selangor,jawabnya terlingkuplah ekonomi Selangor yang memang dah nak terlingkup dikerjakan oleh tangan2 kaldai yang bangang macam baghal sodom nie juga.

  • Anonymous says:
    June 15, 2010 at 5:43:00 PM GMT+8

    Saiful segera menjilat di daerah yang paling sensitif milik Noruyuni . Noruyuni mengeliat hebat ketika lidah dan bibir Saiful menyusuri sekujur kemaluan ibu muda ini. Mulut wanita ini mendesah-desah dan merintih-rintih saat bibir kemaluannya di kuak lebar-lebar dan lidah Saiful terjulur menjilati bagian dalam kemaluannya. Ketika lidahnya menyapu kelentit Noruyuni yang telah mengeras itu, Noruyuni merintih hebat dan tubuhnya mengejang sehingga terangkat. “Ahhhhh….jangan ahhhhhh….ahhhhh” rintih Noruyuni dengan disertai tubuh yang mengejang.

fda

Get your volunteer initiatve funded!

Link2Me WeLinkBk (254)