Greetings

Sunday, March 28, 2010

PANAS! Ketua Pemuda PKR keluar


Kami baru diberi maklumat bahawa Ketua AMK Cabang Ipoh Barat, Subramaniam telah mengumumkan keluar parti hari ini pada pukul 4 tadi.

Dalam satu sidang akhbar di Kg Tengku Hussein Hujung, Manjoi, diberitahu bahawa lebih kurang 70 orang dari 300 orang ahli dikatakan telah keluar kerana tidak puashati dengan Ketua Cabang Ipoh Barat, Fauzi Muda.

Anwar dikatakan tidak ambil tindakan terhadap Fauzi yang meneruskan mesyuarat walaupun tidak cukup kuorum dna patut ditangguh. Dipercayai Subra mengetahui Anwar meneriam sumbangan RM50 juta untuk PKR Perak tetapi tidak diturunkan kepada operasi PKR Perak.

Dalam sidang yang dihadiri oleh bekas Ketua AMK, Ezam Mohd Nor, Ezam menyatakan tidak terkejut dengan keluarnya Subramaniam.

Ezam mendedahkan kebencian Anwar terhadap Najib memang keterlaluan dan lama sejak dia Timbalan PM lagi. Cemburunya adalah kerana Najib seorang yang bijak. Kes membunuh Altantunya adalah satu fitnah yang merupakan manifesto kebencian dan cemburu Anwar terhadap Najib.

Mesin propaganda PKR sudah mula memainkan fitnah bahawa Subramaniam telah dibayar RM5 juta dari BN untuk jatuhkan Pakatan Rakyat di Perak. Basinya alasan ...

Berapa banyak orang yang telah dituduh dibayar BN? Jika dikumpulkan jumlah yang sudah meninggalkan dan kononnya dibayar, jumlah sudah terlalu banyak untuk masuk akal.

30 comments:

  • Anonymous says:
    March 28, 2010 at 9:30:00 PM GMT+8

    bukan 70. 700 yang keluar. laporan malaysian insider. 12 cawangan bubar dalam cabang ipoh barat.

  • Anonymous says:
    March 28, 2010 at 9:36:00 PM GMT+8

    Banyak tu 12 cawangan bubar apa lagi yg tinggal hancur hancur.

  • Anonymous says:
    March 28, 2010 at 9:43:00 PM GMT+8

    Salam,

    biarkan biarkan... biar hancur PKR dan PR...

    Kita semua lebih sayangkan Malaysia daripada sayangkan individu-individu tertentu. Biar tertonggeng LKS, LGE, Li Wat Yu, N.Ajis...

    -Art

  • Anonymous says:
    March 28, 2010 at 9:48:00 PM GMT+8

    dsai akan tersadai jika bukan Melayu sudah tidak ada percaya lagi kat dia. Perjuangan dia memang tak boleh ditolak oleh bukan Melayu kerana segala keistimewaan Melayu selama ini akan disamaratakan.
    Kalau dah bukan Melayu menolak dia maknanya pkr akan mampus tak lama lagi. Tinggal lagi dsai dan Azminlah

  • Junah says:
    March 28, 2010 at 9:51:00 PM GMT+8

    Salam,

    trus buat kesimpulan dapat 5 juta! hahahaha klu camtu semua org nk lompat.

  • Jalak Lenteng says:
    March 28, 2010 at 9:56:00 PM GMT+8

    bro..TU,

    Semakin mengganas la nampaknya PKR lepas ni....udah tumpo yop!! Biasanya dlm parti, kalau dah ada yg start keluar pasti lepas tu berduyun-duyun la pakat blah.. tak lama lepas tu makin rundup...last bubar! Maknanya PRU 13 nanti takde la dah lambang PKR ni..

  • Anonymous says:
    March 28, 2010 at 10:17:00 PM GMT+8

    cuba kitab semak, berapa dah org kuat PR yg keluar lari dari gabungan haram ini:

    Tan Tee Beng
    Hee Yit Foong
    Mohd Fairus Khairuddin
    Mohsin Fadzli
    Datuk Seri Zahrain Hashim
    Datuk Salehuddin Hashim
    Zulkifli Noordin
    Jamaluddin Mohd Radzi
    Kapten (B) Mohd. Osman Jailu
    Gabriel Adit Demong
    Md Radzi Salleh
    Badrul Hisham Abdullah
    Datuk Nasaruddin Hashim

    Sementara 3 yg bawah ni kawan rapat ANUwar, pun diorang lari jauh2 dr ANUwar
    Datuk Nallakarupan
    Datuk Chandra Muzaffar
    Saudara Ezam Mohd Nor

  • Anonymous says:
    March 28, 2010 at 10:28:00 PM GMT+8

    geng2 abim pun dah abis keluar PKR awal tahun 2000 dulu sbb tak puas hati dgn anwar...

    adi

  • carisinar says:
    March 28, 2010 at 10:28:00 PM GMT+8

    Pasti kita masih ingat, Datuk Chandra Muzaffar adalah org yg pertama melarikan diri dari Anuwar,

    Chandra yang kini Presiden Pergerakan Keadilan Sedunia (Just) adalah antara individu paling layak menghakimi Anwar kerana beliau adalah antara rakyat Malaysia yang percaya bekas Timbalan Perdana Menteri itu dianiaya dan dizalimi ketika pemerintahan Tun Dr Mahathir Mohamad.

    Semasa beliau membuat kenyataan pada forum mengenai proses Pilihan Raya Umum 2008 di Menara The Star.
    Beliau pernah menasihati rakyat agar berhati2 dgn Anwar

    Antara kata2 nasihatnya tetapi tegas mengenai Anwar: (copy and paste)

    "Datuk Seri Anwar Ibrahim memang petah bercakap, tapi saya tidak fikir negara memerlukan pemimpin sepertinya dan jika ditakdirkan dia menjadi pemimpin kita, ia satu petanda bahawa bencana akan melanda,"

    “Penasihat PKR itu sebenarnya umpama sesumpah, kerana sentiasa boleh berubah imej”

    "Ia adalah pendedahan yang ingin saya lakukan kerana tidak mahu rakyat terus terpedaya dengan helah Anwar Ibrahim,"

    "Bagi saya, perkara pertama yang perlu dimiliki seseorang pemimpin politik ialah kejujuran. Ini bukannya gelanggang permainan, tapi tempat untuk mencorakkan masa depan rakyat dan negara Malaysia secara keseluruhannya.

    "Hakikatnya, Anwar ketika menjadi Menteri Pendidikan adalah orang yang bertanggungjawab menukar penggunaan bahasa Malaysia kepada bahasa Melayu. Dia juga adalah orang bertanggungjawab menukar pentadbiran Cina kepada mereka yang tidak boleh berbahasa Mandarin di sekolah Cina.”

    "Kita juga tahu, ketika dia meleraikan konflik antara etnik Melayu dan India di Kampung Jawa, Pulau Pinang, dia pernah mengeluarkan kenyataan: 'Saya akan memastikan loceng kuil Hindu tidak akan lagi bergema di negara ini'.

    "Sekarang suaranya berubah sekali lagi. Saya tidak tahu mengapa rakyat terutama bukan Melayu masih percaya dengannya yang kini begitu lantang menghentam sistem pemerintahan kerajaan yang pernah menjadi sebahagian daripada perjuangannya,"

    "Hari ini dia lantang bersuara kononnya mahu menghapuskan Dasar Ekonomi Baru (DEB) dan kempennya kelihatan semakin mendapat sokongan. Rakyat kini semakin terpengaruh sehingga gagal menilai Anwar secara objektif," katanya.

    ’Setiap rakyat perlu sedar bahawa apabila seseorang pemimpin bercakap mengenai isu sensitif berkaitan etnik, mereka perlu konsisten dan tidak berdolak-dalik.”

    "Seseorang pemimpin yang berintegriti tidak akan bercakap mengikut nada yang dikehendaki penyokongnya semata-mata bagi meraih populariti kerana tindakan sedemikian sangat berbahaya kepada kestabilan negara”

  • Anonymous says:
    March 28, 2010 at 10:31:00 PM GMT+8

    doa nik ajis dah makan tuan...ooo selamat berkuburlah PR oooo

  • Akazi is HERE says:
    March 28, 2010 at 10:55:00 PM GMT+8

    anwar is a traitor

    once a traitor, always a traitor

  • penjejak awan says:
    March 28, 2010 at 11:10:00 PM GMT+8

    PKR dah hancus.PAS kehilangan arah bila bersama parti kencing rakyat.

  • John says:
    March 28, 2010 at 11:15:00 PM GMT+8

    Bantu kami - Kami ingin berkembang: Blog tuan/puan ini telah kami link di website kami (Bahagian Blogroll), harap tuan/puan dapat membantu kami dengan meletakan link

    kami pula di blog tuan/puan....Terima kasih

    http://mybloghub.my/

  • Anonymous says:
    March 28, 2010 at 11:35:00 PM GMT+8

    PKR ni mana ada masa depan. parti yg di tubuhkan hanya semata2 nak angkat anwar jadi PM.

    tengok macam UMNO, sapa pun jadi PM ahli tak kisah, tun dr.m ka, pak lah ka, pak najib ka....yg penting UMNO menang.

    pemimpin dtg dan pergi. parti tetap utuh berdiri.

    apa yg ada dgn anwar nie, aku sendiri pun pelik.

    ckp mcm murai tercabut ekor, tapi resmi burung murai, ekor bergelumang dgn taik. hahaha....

    ngata UMNO rasuah, tapi kenyataan diri sendiri makan rasuah 50juta duit magnum masih kekal segar.

    sham

  • Anonymous says:
    March 28, 2010 at 11:38:00 PM GMT+8

    elok le tu keluar. tapi mintak2 la ketua AMK yg pendek tu jgn keluar. biar la dia kekal dlm PR, sebab boleh terus jadi bahan lawak aku.

    lagi pun kalau bantut cam ketua AMK tu tak layak la nak jadi ketua.

    kalau pakai hidung bulat merah, melawak dlm sarkas ok laa.

    hahahahahaha.....

  • Anonymous says:
    March 29, 2010 at 12:06:00 AM GMT+8

    Tunggulah satu tokoh kuat UMNO keluar join PR, nanti kita akan ada realignment politik very soon...

    ~Penyokong UMNO Lama~

  • kingnek says:
    March 29, 2010 at 12:27:00 AM GMT+8

    sudah berbilion ringgit UMNO bayar PKR! hehehe, memang tak masuk akal

  • kecur says:
    March 29, 2010 at 1:07:00 AM GMT+8

    Kalau aku form balik PKR cawangan Ipoh Barat ni, aku dapat RM5 juta.

    Lepas tu aku bubarkan semula dapat lagi RM5 juta...

    fuh...kaya beb meniaga parti politik ni.

  • penyokong PKR says:
    March 29, 2010 at 1:15:00 AM GMT+8

    Bro,

    sekarang ni gua dah tak terkejut pun kalau orang PKR meninggalkan parti depa.

    Tapi gua akan terkejut beruk kalau ada orang yang nak join PKR la ni.

  • Cucu says:
    March 29, 2010 at 1:41:00 AM GMT+8

    Tempat aku servis kereta tu ada seorang India yg jadi 'Front Office Manager'-dia akan check kereta aku bila time nak servis.Dia seorang ahli PKR yg aktif dan bila aku tanya kenapa sokong PKR bukannya MIC, dia kata hanya Anwar yg betul2 serius nak tolong org India sedangkan Sami Vellu hanyalah seorang gengster yg korup. Tapi itu tahun 2008 dulu,sekarang si India tu dah pun keluar dpd PKR dan kini tak abis2 memaki hamun Anwar sama mcm dia maki hamun Sami Vellu dulu.Dia kata Anwar "banyak tipu punya orang!" Yang kelakarnya dia kata sayang dia org India, kalau tak, dah lama dia masuk UMNO!

  • Anonymous says:
    March 29, 2010 at 1:58:00 AM GMT+8

    camna dengan rumah anwar? rumah azmin? mana diorg dapat duit? apa pekerjaan anwar? berapa banyak gaji mamat tu setahun?

    jangan hipokrit la wahai penjilat anwar..

  • Anonymous says:
    March 29, 2010 at 2:14:00 AM GMT+8

    semoga virus pkr ini akan jangkit ke hulu selangor. kita kena jemput ketua pemuda pkr itu ke hulu selangor untuk bercerita kepada pengundi india.

  • Anonymous says:
    March 29, 2010 at 8:05:00 AM GMT+8

    perjuangan Al-Juburi sekarang hanya nak PM, itu aje..yg tengin ialah penjilat2 buntut dia, sanggup buat apa saje demi utk menjadikan Al-Juburi sebagai PM walau dgn apa cara sekalipun....keep dreaming.Sebab itu Allah SWT x izinkan sebab niat dihati nak berkuasa bersekongkol dgn kafir harbi tak kira depan belakang semua boleh, bila ada penyokong2 atau org2 PKR yg dah separuh sedar dan nak keluar parti terus buat alasan stereotype, BN yg bayar berjuta2 berlemon2...then character assassination...konspirasi bla bla bla...nampak sgt dah xde modal dorang nih.

    Hancurlah PKR, party nih kalau xde lagi bagus, menyusahkan negara aje!

  • najamarine says:
    March 29, 2010 at 8:35:00 AM GMT+8

    ada komen di atas mengatakan seorang tokoh kuat umno melompat masuk PR???..

    aku dah dapat agak siapa yg di maksudkan..betul ke dia tokoh kuat umno??..tak pernah ikut sorotan kronologi mainan politik pemimpin umno tu jgn pandai2 kuar statement TOKOH KUAT UMNO..memalukann..

  • Anonymous says:
    March 29, 2010 at 9:01:00 AM GMT+8

    Kepada orang-orang Islam, kita telah diajar supaya yakin Allah maha mengetahui akan segala sesuatu. DIA menjatuhkan hukuman lebih adil dari keadilan yang konon nak diperjuangkan. Rentetan KEAIBAN yang terdedah sekarang adalah juga hukuman yang terpaksa mereka terima sedikit demi sedikit. Ini sebenarnya lebih menyakitkan. Itulah sebabnya mereka menggelupur lain macam saja...

  • Anonymous says:
    March 29, 2010 at 10:19:00 AM GMT+8

    Tunggulah satu tokoh kuat UMNO keluar join PR, nanti kita akan ada realignment politik very soon...

    ~Penyokong UMNO Lama~


    kalau yg keluar tu Ku LI...tak memberikn kesan pun!... die mmg dah selalu keluar masuk, tubuh semangat 46 lah...mcm2 lagik
    -penyokong umno baru-

  • AHMADZACK says:
    March 29, 2010 at 11:04:00 AM GMT+8

    Baguslah Kalau KULI keluar, mungkin boleh jadi "PM" lepas Anwar jadi "PM".

  • Anonymous says:
    March 29, 2010 at 2:13:00 PM GMT+8

    Salam

    Semoga UMNO/BN masuk kubur secepat mungkin.

    Celaka punya parti...perompak, penyamun, pencuri wang Rakyat dan wang Petronas. Asyik tipu orang melayu dan hanya kaya sendiri dan kroni2 nya. tengoklah istana Khir Toyol berbilion bilion dan rumah mukhriz....
    http://ohartis.com/2009/06/gambar-kediaman-datuk-mukhriz-tun-mahathir/

    Kita orang melayu masik tak capai rumah/istana yang sebesar gini.

    Orang kampung

  • Anonymous says:
    March 29, 2010 at 8:27:00 PM GMT+8

    To Orang kampung

    March 29, 2010 2:13:00 PM GMT+08:00

    hehhehe....rumah Al-Juburi, Azmin Ali tuh ko tak nak tanya ke?

    JGn sebab ko penjilat buntut Al-Juburi nampak kesalahan org lain aje, tapi yelah, inikan mmg pernagai penjilat Al-Juburi, sekalipun nampak Al-Juburi meliwat depan mata sekalipun akan cakap itu semua konspirasi dan orang tuh rupa macam Al-Juburi tapi bukan AL-Juburi..kan kan?

  • Anonymous says:
    March 29, 2010 at 9:30:00 PM GMT+8

    kesian ko org kampung. hari2 kena tipu ngan anwar / azmin.

    tak dpt ko merasa masuk rumah azmin dgn rumah nuar.

    lain kali kalu jumpa nuar ke, azmin ke ko switt... switt... kenyit mata sket sambil tonggekkan bontot.

    mana tauuu.... mereka teringin. dapat ko masuk rumah mereka.

    org bandar.

fda

Get your volunteer initiatve funded!

Link2Me WeLinkBk (254)