Keadilan buat mangsa

Keadilan buat mangsa

Monday, March 29, 2010

APCO: Anwar pilihan Yahudi/Amerika tuduh kerajaan sekongkol dengan Zionis?


Anwar dijadualkan Selasa hari ini untuk menerangkan tuduhannya bahawa firma antarabangsa APCO yang diambil kerajaan ada kaitan dengan Zionis dalam ucapan menjunjung titah DYMM Seri Paduka Baginda Yang Dipertuan Agong kasih titah.

Sebelum kita dengar apa Anwar akan kata yang mana kita tahu Anwar begitu rapat kaitan dengan Council of Foreign Relation dan Zionist movement, baca dahulu kenyataan berikut dari APCO sendiri:


Kuala Lumpur (March 18, 2010) – In the course of Parliamentary debate in Malaysia on March 17, 2010, inaccurate statements were made regarding APCO Worldwide and its role in Malaysia, as well as its work, past and present, in relationship to other governments.

In 2009, the Government of Malaysia retained APCO, an international strategic communications company with 29 offices throughout the world, to assist in evaluating its capabilities to communicate through new media. APCO was also asked to assist the Malaysian government by sharing recent developments in strategic communication undertaken by governments in Europe, North America and Africa.

APCO's work has included communication support for a broad range of reform initiatives undertaken by the government of Malaysia, especially in the areas of creating jobs, promoting education, and strengthening delivery of services to the people. APCO is honoured to be provided the opportunity to assist the government in this important work.

However, contrary to statements made in Malaysia's Parliament, 1Malaysia was conceived of by the Prime Minister Dato' Sri Najib Razak prior to the government of Malaysia retaining APCO.

APCO had no role of any kind in creating the 1Malaysia concept, which was fully formed, and made public, prior to APCO's engagement.

It is also
incorrect that APCO represented the Government of Israel or Israeli Prime Minister Ehud Barak as has been alleged in Malaysia's Parliament.

At no time has APCO been involved with a public relations campaign relating to a "One-Israel" concept. The statement in Malaysia's Parliament that APCO was involved in such a campaign is false. APCO is proud of its work over the past 25 years providing strategic communication services to many governments, including the Government of Malaysia. APCO has also provided services to many of the world's leading companies and to international institutions such as the World Bank, United Nations, the European Commission and ASEAN, among others.

About APCO Worldwide

Founded in 1984,
APCO Worldwide is an award-winning, independently owned global communication consultancy with offices in major cities throughout Asia, the Americas, Europe, the Middle East and Africa. Its employees include people from more than 40 nationalities representing people of all of the world's major regions and faiths.

Headquartered in Washington, D.C., APCO clients include corporations and governments; industry associations and nonprofit organisations; and seven of the top 10 companies on Fortune's Global 500.

APCO offers services related to business and finance; media, public opinion and society; and government and public policy. For more information, please visit www.apcoworldwide.com or contact malaysia@apcoworldwide.com or B. Jay Cooper at APCO in Washington, D.C. at +1 202 778 1000.

19 comments:

  • Anonymous says:
    March 29, 2010 at 9:30:00 PM GMT+8

    Anwar memang sengaja membawa usul 1Malaysia sama dgn 1Israel untuk mengalihkan perhatian rakyat. Perisian 1Malaysia adalah dibuat untuk rakyat dan perpaduan kaum. Ini amat berbeza sekali dengan 1Israel.

    IIsrael telah dibuat oleh Ehud Barak sejurus sebelum pilihanraya tahun 1999 di Israel. Ehud telah menggabungkan 3 parti besar iaitu Labor, Gesher dan Meimad di mana parti2 tersebut telah bersetuju dengan bilangan wakil masing2 untuk kerusi2 yang dipertandingkan. Ehud Barak telah dikalahkan oleh Binyamin Netanyahu dalam pilihraya tersebut. Malahan gabungan 1Israel telah dihadapkan ke mahkamah kerana melanggar undang2 parti kerana membenarkan aliran wang untuk parti dari luar negara.

    Macam pernah dengar aje strategi ni kan? Sendiri yang buat tapi boleh tuduh orang lain...guilty concious...what a waste.

  • Akazi is HERE says:
    March 29, 2010 at 9:32:00 PM GMT+8

    salam hormat bro

    anuwar lebih yahudi dari org yahudi tu sendiri

    punggung dia dh berasap. tunggu masa nak rentung aje

    ekekeke

  • Anonymous says:
    March 29, 2010 at 9:44:00 PM GMT+8

    standard laaa...munafik tegar.

    satu sen pun aku dah tak caya ckp nuar ni.

    jenis org kalau baham punggung ni. jatuh haram kalau dgr ckp dia ni.

    dah la baham punggung org, ngata org berkonspirasi plak. adoyyyaa.

    apa la nak jadi ngan munafik tegar ni.

    zek

  • Anonymous says:
    March 29, 2010 at 10:46:00 PM GMT+8

    Tiada bukti dikemukakan lagi mengenai One Israel = 1Malaysia. http://ak57.wordpress.com/2010/03/28/one-israel-1malaysia/

  • Anonymous says:
    March 29, 2010 at 11:27:00 PM GMT+8

    Orang yg cakap bohong hukumnya dalam Islam munafiq..thus, hanya seseorang munafiq yg lain yg percaya dan mau dgr cakap AL-Juburi nih...sendiri bikin, sendiri cari masaalah dan sendiri menyontot, seperti biasa buat diversion utk membenarkan apa yg diri sendiri yg buat..poodahhh lah Al-Juburi, hanya penjilat buntut dna penyokong ko yg bole ditarik lubang punggung....oopss I mean
    lubang hidung....:p
    mean lubang hidung..

  • Anonymous says:
    March 29, 2010 at 11:32:00 PM GMT+8

    Sampai sanggup tinggalkan sidang parliment berkejar ke London utk his political survival dgn orang2 Yahudi tuh pun lagi mau tuding jari kat orang lain.

    Bukan main megah konon sgt famous dan diperlukan globally, padahal eh siapa AL-Juburi nih diMsia? Perdana Menteri? Timbalam PM? Bukan..bukan...tapi hanyalah penyontot Negara! yucksss...

  • Anonymous says:
    March 29, 2010 at 11:46:00 PM GMT+8

    kenapalah masih ada org lagi buta hati....jgnlah tgk nama dekat2 sama maka 1malaysia sama dgn 1israel...bacala ideologi btol2...1malaysia nie utk perpaduan kaum...1israel nie utk satukan parti politik di israel....ape la yg susahsgt nak bezakan lagi...

  • d'B says:
    March 30, 2010 at 12:15:00 AM GMT+8

    Itulah aku pun heran, Al-Juburi dan penjilat2nya nih bukan apa sebab dgr nama macam sama ie 1Msia 1 Israel terus buat kecoh...biasalah pengkhianat dan penyontot negara sengaja nak divert hal salah laku dia kat mahkamah.

  • This comment has been removed by a blog administrator.
    Anonymous says:
    March 30, 2010 at 2:09:00 AM GMT+8

    This comment has been removed by a blog administrator.

  • This comment has been removed by a blog administrator.
    Anonymous says:
    March 30, 2010 at 2:10:00 AM GMT+8

    This comment has been removed by a blog administrator.

  • This comment has been removed by a blog administrator.
    Anonymous says:
    March 30, 2010 at 5:46:00 AM GMT+8

    This comment has been removed by a blog administrator.

  • This comment has been removed by a blog administrator.
    Anonymous says:
    March 30, 2010 at 5:47:00 AM GMT+8

    This comment has been removed by a blog administrator.

  • This comment has been removed by a blog administrator.
    Anonymous says:
    March 30, 2010 at 5:47:00 AM GMT+8

    This comment has been removed by a blog administrator.

  • The Unspinners says:
    March 30, 2010 at 8:04:00 AM GMT+8

    Bila orang cerita pasal APCO, komentar pukimak haram pembangkang tak berani hujah pasal APCO.

    Mesti mereka keluarkan sesuatu yang luar tajuk macam posting Harris Ibrahim loyar penipu.

    Buat apa dengar Harris giler tu. Dia pengikut Ayah Pin sembah teko.

  • joehan says:
    March 30, 2010 at 9:02:00 AM GMT+8

    alaa..usah dilayan kepale otak gile meroyan nuar al juburi ni..die sengaja cipta isu br demi survival politik..kn taktik die dh mcm ni..celako celako celako ko nuar al juburi..

  • Anonymous says:
    March 30, 2010 at 9:04:00 AM GMT+8

    Bodoh punya ketua pembangkang, dah takde isu ke. APCO dilantik sebagai pakar runding untuk memantapkan imej Malaysia di mata dunia Dan kita telah dapat melihat dengan perkembangan positif yang diberikan kepada negara kita. Matawang kita juga semakin kukuh Dan pelabur-pelabur semakin yakin terhadap ekonomi Dan kestabilan negara. Kaki bontot sudah tak relevan hanya mampu menjahanamkan usaha murni orang.
    Apa yang beliau buat setelah jadi Penasihat Ekonomi Selangor, hanya satu iaitu membersih Dan mengindah serta membangunkan Sungai Klang tetapi kosnya RM50billion iaitu 5x kos digunakan untuk membina KLIA yang tersergam Indah Dan kebanggaan kita hari ini. Itulah dia tahap kemajuan yang mampu difikirkan oleh Ketua Pembangkang merangkap penasihat ekonomi. 4 firma asing dilantik sebagai pakar runding Dan kita bayangkan beban fi untuk firma tersebut. 3% pun kerajaan negari Selangor perlu membayar RM150 juta. Itu baru bagi nasihat kepakaran tanpa kerja-kerja dilakukan. Janganlah negeri termaju di Malaysia ditadbir ala Broker dapat komisen saja tanpa kemajuan fizikal langsung.
    Jadi Anwar tak perlulah memperbesarkan isu APCO yang Akan hanya memperlihatkan kedangkalan Dan kecetekkan Minda pemimpin beliau. Lebih baik beliau berusaha keras mempercepatkan proses keadilan undang-undang dengan berani berhadapan kes liwat secepat mungkin. Janganlah jadi pemimpin Dayus. Jangan cemarkan Dewan yang milia dengan bau taik beliau. Bersihkan diri dahulu Dari tuduhan liwat la Ketua Pembangkang.

  • Anonymous says:
    March 30, 2010 at 9:05:00 AM GMT+8

    Bodoh punya ketua pembangkang, dah takde isu ke. APCO dilantik sebagai pakar runding untuk memantapkan imej Malaysia di mata dunia Dan kita telah dapat melihat dengan perkembangan positif yang diberikan kepada negara kita. Matawang kita juga semakin kukuh Dan pelabur-pelabur semakin yakin terhadap ekonomi Dan kestabilan negara. Kaki bontot sudah tak relevan hanya mampu menjahanamkan usaha murni orang.
    Apa yang beliau buat setelah jadi Penasihat Ekonomi Selangor, hanya satu iaitu membersih Dan mengindah serta membangunkan Sungai Klang tetapi kosnya RM50billion iaitu 5x kos digunakan untuk membina KLIA yang tersergam Indah Dan kebanggaan kita hari ini. Itulah dia tahap kemajuan yang mampu difikirkan oleh Ketua Pembangkang merangkap penasihat ekonomi. 4 firma asing dilantik sebagai pakar runding Dan kita bayangkan beban fi untuk firma tersebut. 3% pun kerajaan negari Selangor perlu membayar RM150 juta. Itu baru bagi nasihat kepakaran tanpa kerja-kerja dilakukan. Janganlah negeri termaju di Malaysia ditadbir ala Broker dapat komisen saja tanpa kemajuan fizikal langsung.
    Jadi Anwar tak perlulah memperbesarkan isu APCO yang Akan hanya memperlihatkan kedangkalan Dan kecetekkan Minda pemimpin beliau. Lebih baik beliau berusaha keras mempercepatkan proses keadilan undang-undang dengan berani berhadapan kes liwat secepat mungkin. Janganlah jadi pemimpin Dayus. Jangan cemarkan Dewan yang milia dengan bau taik beliau. Bersihkan diri dahulu Dari tuduhan liwat la Ketua Pembangkang.

  • penjejak awan says:
    March 30, 2010 at 9:15:00 AM GMT+8

    Memang bodoh pun ketua pembangkang yang ada,bab nak karang fitnah bagi kat dia tapi bila bekas MP bantai kaw2 kat Dewan Rakyat awat tak berani angkat muka.
    Kalau dah dasar pengecut tahu2 ajelah benda yang tak ada diada2kan tapi benda yang betul2 ada tutup baiknya punya sampai lebih 25kali tangguh.
    Kepala Yahudi Haprak Nombor Satu Di Malaysia.

  • Anonymous says:
    March 30, 2010 at 3:40:00 PM GMT+8

    Mmg ketua pembangkang pukimak, kaki menyontot,sebab otak dia terletak dikepala butuh dia yg suka membuntot sebab itu asyik buat fitnah 48hrs/day apa jua yg kerajaan buat especially utk kemajuan negara.

    Bukan apa sipenyontot negara nih dengki dan berdendam maklumlah teringin mengidam nak jadi PM, kesiankan, so pathetic, sebab tuh memfitnah dan spinning facts itulah koje dia dan penjilat2 buntot dia.

    Bagi ucapan merapu raban bukan main lagi sekali kena londeh dalam parlimen cabut lari, bila Saiful buat aduan disontot beliau terkincit2 lari kekedutaan Turki..inilah ketua pembangkang yg paling BAHALOL kepala otak kat BUNTOT, DAYUS, MUNAFIQ TEGAR bagaikan CHAMELEON sesumpah membelit yg perasan baguih...hakkk tuihhhh!

fda

Get your volunteer initiatve funded!

Link2Me WeLinkBk (254)