Friday, February 26, 2010

UNSPIN: Spin Raja Bodoh Kamaruddin low class ... Anak ngaku cedera diri sendiri


Suhakam: Anak Raja Petra akui cederakan diri sendiri

KUALA LUMPUR, Feb 25 — Pesuruhjaya Suruhanjaya Hak Asasi Manusia Malaysia (Suhakam) Datuk N. Siva Subramaniam berkata beliau dimaklumkan sendiri oleh Raja Azman, anak pengendali laman web Malaysia Today Raja Petra Raja Kamaruddin, yang kini ditahan di penjara, yang beliau mencederakan dirinya sendiri tanpa paksaan daripada mana-mana pihak baru-baru ini.

“Saya tanya kenapa berbuat demikian, jawabnya kerana tidak berpuas hati diasingkan ke dalam Blok Tawakal untuk satu siasatan,” kata Siva kepada pemberita selepas berjumpa Raja Azman, 34, di Penjara Sungai Buloh di sini hari ini.

Beliau berkata insiden itu bukanlah satu cubaan membunuh diri atau wujudnya kes penderaan kerana Raja Azman bertindak di atas kemahuannya sendiri.

Juga tidak wujudnya gangguan mental atau penderaan secara fizikal kerana beliau (Raja Azman) cuma berada dalam keadaan marah sahaja lalu bertindak demikian, katanya.

“(Beliau) bukan dicederakan... tiada sesiapapun mencederakannya, sama ada warden mahupun pegawai penjara,” katanya.

Beliau berkata Raja Azman bertindak sendiri mencalarkan tangan kirinya dan menelan sebilah pisau cukur selepas mendapat tahu akan diletakkan dalam blok berasingan daripada banduan lain.

Siva berkata beliau dimaklumkan oleh pihak penjara bahawa insiden yang menyebabkan Raja Azman diletakkan ke dalam blok berasingan kerana dikatakan melanggar peraturan penjara.

“Beliau (Raja Azman) memarahi seorang pegawai... jadi beliau telah melanggar peraturan. Biasanya apabila tahanan berbuat demikian, dia akan diasingkan ke bilik atau blok lain sehingga penyiasatan selesai,” katanya.

Katanya Raja Azman hanya mengalami calar yang tidak memerlukan jahitan langsung, namun telah dibawa sejurus insiden itu berlaku ke Hospital Sungai Buloh untuk pemeriksaan lanjut.

“Ada dua bilah pisau yang kecil telah keluar secara sendirinya... dia tidak menghadapi sebarang kecederaan dalaman atau apa-apa perkara yang lain. Dia kini ditempatkan di wad penjara dan akan kembali ke bloknya dalam masa beberapa hari lagi,” katanya.

Ketika ditanya hasil lawatannya itu, Siva berkata secara keseluruhannya Suhakam berpuas hati dengan sistem pentadbiran penjara dalam menangani banduan tanpa mengira pangkat dan status mereka.

Beliau turut diberi taklimat oleh Pengarah Penjara Sungai Buloh, Navander Singh dalam lawatan dua jam itu. — Bernama
Satu dunia tahu sekarang bahawa Raja Bodoh Kamaruddin menipu apabila mengatakan anaknya bunuh diri kerana kondisi penjara. Tak malunya akhir2 ini satu2 pembohongan RPK terdedah.

Semua orang sudah tahu betapa gila keluarga Raja Bodoh Kamaruddin ini. Baik anak baik emak, kedua melakukan kecederaan ke atas diri sendiri dan cenderung membunuh diri. Bagi yang tidak tahu, emak Raja Azman, Marina Lee cuba membunuh diri dengan kelar tangan sendiri dua kali kerana depress terhadap Raja Bodoh.

Inilah keluarga yang jadi gila dipimpin Raja Bodoh Kamaruddin tapi mahu mengajar negara dan dunia konon seolah-olah dia seorang yang baik, amanah, nilai tinggi dan adil. Piirraahhhhhhh!!!!

11 comments:

  • Anonymous says:
    February 26, 2010 at 10:56:00 AM GMT+8

    Tengok ni hah, kat dunia pun dah dapat petunjuk

    Kata Kapal Sink, "harus taubat".

  • MELAYU BERSATU says:
    February 26, 2010 at 10:57:00 AM GMT+8

    Mari kita dengar aman satu tuduhan akan dilemparkan oleh penyookong pembangkan

    1. Konspirasi Umno/BN - ini standard respons untuk semua perkara dari lori terbalik smapai semut gigit

    2. Konspirasi MIC - sebab Datuk Siva and pengarah penjara sungai buloh Navander singh are both eligible to becme MIC member - biasa lah diaorang ni walaupun tak de link tapi boleh buat link kedua lagi

    3. Suhakam adalah boneka Kerajaan dan bertindak tidak adil dan memalukan negara di mata dunia dan tak lama lagi akan menerima protes dari kangaroo, arnab dan beruang koala.

    4. Anak RPK sebenarnya telah dibeli oleh Umno/BN.

    5. Kami tak suka pun anak RPK ni, dia duri dalam penjara, maaf maksud saya duri dalan daging dan dia bertindak berubah sikap dan pihak kerana mahukan kontrak supply rokok dalam penjara

    6. Ini satu cubaan merampas anak RPK melalui cara yang tidak betul, kalau berani kita adakan pilihnaraya dan suruh anak RPK pilih sendiri secara sukarela pihak manay yang mahu dia sertai.

    7. Ini tuduhan tak berasas kerana ada laporan Pusrawi yang menyatakan tidak ada penetrasi - ini jelas menunjukkan ianya satu konspirasi politik...

    Sumber - MELAYU BERSATU

  • Anonymous says:
    February 26, 2010 at 11:10:00 AM GMT+8

    class punya sindir melayu bersatu

  • Mohd Akhyar a.k.a Hanz says:
    February 26, 2010 at 11:13:00 AM GMT+8

    Haih... la RPK...
    Haih... la PKR...

    Nama pun bley ada kesinambungan dengan perkataan meRePeK....

    Pembangkang tu bagus...
    Sbb boleh jd pengkritik government..
    So that government xbley suka suki je memerintah..

    Yg jd prob bila pmebangkang ni semakin dominan..bukan sbb apa..sbb dorg pandai ayat. Hanya yang DUNGU akan terperdaya...
    (~_~)

    -BENCI PKR, BENCI RPK, ANTI-anWAR-alJUBORI

  • Swinging Bowl says:
    February 26, 2010 at 11:17:00 AM GMT+8

    uuhh...dah dekat sejuta,aku plak yg bedebar rasanya...errrr tak de present ke?..hi..hi..

  • rizuan mh says:
    February 26, 2010 at 11:17:00 AM GMT+8

    masalahnye bro, mau ke puak2 otak sempit hati buta telinga tuli dlm PR percaye laporan dan analisi ni?? tetap dikata nanti suma ni konspirasi BN..

  • Langau says:
    February 26, 2010 at 11:30:00 AM GMT+8

    la...mcm pondan nak toreh2 tangan.Org lain masuk penjara jugak takde la sampai toreh2 tangan.Aku ingat dia ni kalau umur dalam awal 20an ada kena balas bontot kat dalam ni.
    dia tak tahan kena kutuk dalam penjara agaknya maklumla kelurga dia punyala carcamerba.Ada baiknya dia diasingkan utk mengelakan pekara yg lebih merbahaya.Atau dia ni wayang nak masuk Hospital sakit jiwa, releks sikit..nurse banyak..
    senang datang melawat..panda.. pandai ...like pader like sun.

  • Rajakari says:
    February 26, 2010 at 11:34:00 AM GMT+8

    SAYA SAJA TUNJUK MUKA. HARAP ANAK ANAK TARA MAIN DENGAN CUKUR PISAU

  • Anonymous says:
    February 26, 2010 at 12:23:00 PM GMT+8

    Laki maSuk penjara, bini betapa tepi pintu, hari hari bawak makanan kegemaran. Anak sampai telan pisau blade, ANIHNYA terbiar begitu saja?

    Hoi, kawan2, bapa DIA hampa hantaq KFC.. bila lagi nak mula bakaq lilin untuk anak RPK.

    Bebaskan mereka2 yang dituduh merompak/mencuri dari dikenakan tindakan!!

    Bota

  • Anonymous says:
    February 26, 2010 at 6:32:00 PM GMT+8

    Bota,sorry but Azman is a melayu.
    Also he has no value as compared to his father.
    Therefore we will not send him KFC.

    Now if Azman is Chinese....

    Toing!
    Don't Let Kg.Buah Pala Vanish in Vain.

  • airman_1 says:
    February 27, 2010 at 12:58:00 PM GMT+8

    kesian le kpd anaknya ini semua kerana ada ibubapa yg tak brtanggung jawab anak2 mnjadi mangsa,bantulah mana yg buleh
    dia mncuri ke ape kerana nak makan sbb ibubapanya tak ambil peduli kerana ape2 je lah

fda

Link2Me WeLinkBk (254)