Greetings

Friday, February 26, 2010

UNSPIN: Siva Suhakam talk cock macam keling mabuk


Oleh ‘Mokhtar’

Raja Petra’s son not abused in prison, says Suhakam

It added that Raja Azman did not cut his wrist or attempt to commit suicide but had rather scratched himself out of anger after he came out of solitary confinement.

Siva said Raja Azman had scratched his left hand 15 times by using half a blade in a moment of rage.

Describing him as a “friendly character,” Siva said Raja Azman told them that he had injured himself.

He did not cut his wrist. He just scratched his left hand.

“The whole episode was witnessed by two of his cellmates whom we interviewed. They also saw him swallow the half blade.”

I say tambi, sejak bila Raja Azman sudah jadi “friendly character”? Awak mabuk kah?

Bila Raja Azman pukul orang, lepas itu pecah masuk rumah orang, lepas itu curi duit orang, lepas itu dia pukul orang itu lagi – masa itu dia friendly ke tak friendly?

Sekarang dia duduk dalam penjara mesti lah friendly. Mana boleh tak friendly.

Orang cakap Raja Azman juga gangster ambil upah pukul orang lah. Pasal apa awak tak tanya Raja Azman kalau dia pernah bunuh sesiapa dulu? Mana tahu dia ambil upah bunuh orang. Hit man lah.

So jangan jadi bodoh nak kata Raja Azman 'very friendly'.

I say Datuk Siva tambi, apa pasal lu mahu cover Raja Azman? Lu penyokong Anwar kah? Kalau dia scratch tangan dia 15 kali, itu bukan suicide kah? Habis berapa kali mahu scratch his hand sebelum boleh jadi suicide? 150 kali kah?

Datuk Siva tambi, lu jangan cakap macam keling mabuk, ok?

Habis kalau scratch hand 15 kali bukan suicide, dia ‘swallow half the razor blade’ itu apa pula? Sarapan pagi ke? I say Datuk siva tambi, keling mabuk pun tak ada telan botol dengan todi lah. Sudah minum todi, dia mesti buang botol punya.

Mana ada keling mabuk telan botol bila dia minum todi? Tapi Raja Azman telan itu razor blade apa hal? Kalau bukan suicide apa pasal dia telan razor blade, half ke, one quarter ke, three quarter ke apa pasal dia telan razor blade?

Dey tambi lu jangan cakap macam keling mabuk. Sekarang saya kasi sikit nasihat sama lu. Lu pergi cakap sama itu Raja Bodoh Kamarudin lebih baik dia bertaubat. Raja Bodoh Kamarudin harus bertaubat.

First suruh dia minta maaf dengan anak dia Raja Azman pasal dulu Raja Bodoh Kamarudin pukul anak dia sampai pecah kepala dan halau dia keluar daripada rumah. Masa itu Raja Azman 14 tahun saja. Gila punya bapa pukul anak dan halau dia keluar rumah. Lepas itu suruh Raja Bodoh Kamarudin ambil balik anak dia duduk sama dia.

Lepas itu suruh Raja Bodoh Kamarudin buka kedai jual alchohol (arak) sebab dia sama isteri dia sangat suka minum arak. Tapi takpa sebab kalau dia buka kedai arak, dia boleh survive. Tak payah curi duit dari Wan Azizah atau tak payah jual bontot minta duit daripada George Soros.

Bila boleh bisnes dan survive Raja Bodoh Kamarudin tak payah cari duit dengan cara cakap bohong dan jadi jurucakap untuk P.U.N.A.I.

Lu tahu kah apa itu P.U.N.A.I. ? Peliwat Unggul Negara Anwar Ibrahim atau P. U. N. A. I.

Siva, itu PUNAI mahu jaga sikit. Silap-silap dia boleh masuk pintu belakang.

8 comments:

  • Anonymous says:
    February 26, 2010 at 5:41:00 PM GMT+8

    Entah lah.. Aku dengar cara si Siva ni bercakap..., macam tak ader kredibiti langsung untuk bercakap mewakili SUHAKAM. As if, he is explaining things infront of primary school students.

    Isi bicara tak bagus, intonasi suara tak sesuai, mimik muka tak kena..(Aikks..., macam kritikan untuk Akademi Fantasia lak!)

    SUHAKAM patut mintak orang lain jadi jurucakap....

    Pliss, lah... Dah jadi macam 'a big joke' lak..

  • This comment has been removed by a blog administrator.
    Anonymous says:
    February 26, 2010 at 5:53:00 PM GMT+8

    This comment has been removed by a blog administrator.

  • Anonymous says:
    February 26, 2010 at 6:21:00 PM GMT+8

    Raja Azman di halau bila umur dia 14 tahun?
    Ayah mana yang sanggup buat begitu.
    Ibu mana yang rela berpisah dengan anaknya sebegitu rupa?
    Harap Wan Azizah dapat memberi nasihat kepada Kak MArina.

  • Jijah Bini Peliwat says:
    February 26, 2010 at 7:47:00 PM GMT+8

    jijah nak nasihat apa?

    nak nasihat marina tu supaya berpura2 tak tau apa yang laki dia dah buat?

    nsihat supaya marina menipu bila wartawan tanya laki dia di mana?

    nasihat supaya marina pakai sarung tangan sebelah macam dia?

  • Anonymous says:
    February 26, 2010 at 10:23:00 PM GMT+8

    woii...siva, lu dngar ayat itu petra punya anak you sudah cair, itu lu belum dgar dia punya ayah punya cakap
    kalau u dengar dia pnya ayah punya ckp saya ingat u punya belakang pun boleh kena belasah. Deii..dia Hitman la, pukoi org punya, main2 ka..
    Dia dalam memang la ada friendly sebab takut dia punya belakang kena belasah, cuba lu jumpa dia sana luar
    itu jam you tau ada friendly ka tarak friendly.. silap hari bulan lu punya kepala dia kasi hentam.
    saya ingat'u harus bertaubat'..

  • Anonymous says:
    February 27, 2010 at 1:00:00 AM GMT+8

    halo unspinners... bahasa jaga sikitlah.. jangan sesuka hati cakap orang keling.. nie sekarang satu malaysia.. mesti kena hormat bukan main cakap je.. apa ko rase kalau aku cakap awk belacan? mesti marahkan.. aku selalu baca blog awk tapi kadang awk nie kelentong pun ade spt gambar pakar forensik thai tu yang didakwa penari bogel tue.. cakap berdasarkan kesahihan bukan main redah je.. jadilah blogger yang beretika..

  • Yoep Perak says:
    February 27, 2010 at 3:16:00 AM GMT+8

    sebetun kelia dalam kamus dewan. Apa masalahnya. Keling botol, keling taik. Sapa yang hina kaum india. Mengatakan keling bukan bermaksud menghina kaum india.

  • Anonymous says:
    February 27, 2010 at 8:17:00 AM GMT+8

    rasanya orang melayu tak pelik pon kalu ada orang panggil depa belacan hahaha

fda

Get your volunteer initiatve funded!

Link2Me WeLinkBk (254)