Visitors

Saturday, February 13, 2010

Selamat Tahun Baru Cina

Disebabkan orang Cina yang sudah kaya pun mahu ambil bahagian ekonomi kami yang bertambah hari bertambah mengecil, ekonomi orang Melayu bertambah sikit.

Kami tidak mampu membuat kad ucapan Tahun Baru Cina sendiri. Cuma kitar semula kad ucapan yang kami terima.

Yang ini adalah kad dari Anwar dan Mistress dia, Shamsidar sama anak mereka berdua. Wa harap lu olang tak kisah pasal lu olang hanya sibuk siang malam pasal cari wang dan tak kesah pasal isu moral.


Okaylah Xian Nien Fai Lok dan Kong Xi Fatt Choy.

Muga di Tahun Baru Cina lu orang saja bertambah kaya dan bertambah banyak harta sampai bertambah fat macam itu benda yang lu olang suka makan.

Bila lu orang saja kaya, mudah satu hari nanti parti cauvanis Cina DAP dengan bantuan PAS boleh halau olang Melayu dan India keluar dari Pulau Pinang, Selangor, Perak dlll negeri Pakatan.

Sukalah hati lu olang dapat ikut betul-betul macam Singapura yang mengongkong dan menindas supaya orang Melayu dan Islam khususnya tidak akan maju.

Kita tak marah. Orang tolak ansur faham lu orang memang bersifat kiasu yang pentingkan diri sendiri.

Orang yang kami marah adalah Anwar yang mula sebut perkara yang anda mahu dengar demi untuk dapat kuasa. Padahal ini CIFUT BABI dululah asyik cakap pasal negara Islam dan konon membela olang Melayu lapar di Baling.

Takpalah apa lu peduli ini semua. Happy New Year dan makan sedap-sedap lah petang ini. Malaysia aman dan makmur untuk lu olang saja.

Selamat bercuti.

40 comments:

  • Anonymous says:
    February 13, 2010 at 5:42:00 PM GMT+8

    Australia abolished its laws punishing consenting adult homosexual acts decades ago, as did most advanced countries. It’s long past time that Malaysia also repealed these laws, which it inherited from British colonial times. If these laws did not exist, they could not be used for political purposes as we are currently seeing.<-------------Anwar post ni kat blog dia nak buat Malaysia jadi Negara Homoseks .....pe lagi serang

  • Anonymous says:
    February 13, 2010 at 6:14:00 PM GMT+8

    Perhaps in future, Malaysia MIGHT also abolished its laws punishing homosexual acts.

    BUT at PRESENT the law of the land says homosexual in prohibited.

    So, RESPECT PRESENT LAW until parliament amend it!

  • Anonymous says:
    February 13, 2010 at 6:23:00 PM GMT+8

    Itu Australia, negara kafir boleh lah. Bini orang sapu pun tak apa. Bagaimana dengan undang-undang tuhan boleh hapus ke? Anwar kalau nak buat juga boleh tapi tak payah dok kat Malaysia dan pindah jer ke lain tempat macam US, Europe dan banyak lagi. Buatlah sampai habis satu tong viagra tak ada sapa peduli lagi. Tapi tak payah jadi pemimpin sebab Mat Salleh pun mau pemimpin yang bersih.

  • Anonymous says:
    February 13, 2010 at 6:23:00 PM GMT+8

    Saudara Unspinners:
    Ucapan Hari raya anda adalah yang :
    1.Tepat
    2.Terbaik
    3.Terdekat di Hati saya.
    4.Bernas.
    5.Terkhusus untuk mereka.
    6.Kena pada masa dan tempat.
    7.Inti pati pengelaman Orang Melayu yang ada hubung kait dengan mereka,sama ada atas urusan harian,di pasar atau rumah sebelah dan persatuan taman penduduk, perniagaan, pendidikan dan lainlain segala macam transaxi,mohon itu dan ini.
    Mohon sarjana sarjana maya dan anda kumpul kan peristiwa perstiwa kecil dan juga prasada negara semenjak bumi tanah Melayu di jejak mereka.
    Ada brother bloger yang nyatakan 'it is their DNA'
    dan ada yang kata " rambut aje yang lurus "
    Saya amat berharap dan impi bahawa
    kumpulan peristiwa2 itu di susun dan bukukan
    agar menjadi bahan rujukan demi anak cucu Orang Melayu,kerana generasi Melayu Malaysia tidak tahu akan asal usul DNA.
    Semoga impi dan aspirasi saya itu dapat sambutan dan sokongan ayahanda ayadanda yang masih kuat ingatan mereka.
    Ini adalah projek yang akan melampaui masa sampai akhir zaman
    terima kasih daun keladi.
    changkat lobak.
    arjuna waspada.

  • Jalak Lenteng says:
    February 13, 2010 at 7:43:00 PM GMT+8

    kpd yg raya cina, makan babi banyak2..lepas tu minum arak banyak2...jgn bimbang stok masih banyak!

  • Jalak Lenteng says:
    February 13, 2010 at 7:45:00 PM GMT+8

    kpd yg raya cina, tahun ni tahun harimau.. makan babi banyak2..lepas tu minum arak banyak2...jgn bimbang stok masih banyak!

  • This comment has been removed by the author.
    Eleena says:
    February 13, 2010 at 9:19:00 PM GMT+8

    This comment has been removed by the author.

  • Anonymous says:
    February 13, 2010 at 9:26:00 PM GMT+8

    Malaysia will never ever tolerate such disgusting law on homosexuals as long as Islam is the official religion. Sometimes u wonder whether countries who legalized homosexual laws have religions at all because i'm pretty sure ALL RELIGIONS PROHIBIT HOMOSEXUAL ACTS. Only idiots give importance to human rights over religion teachings.

  • apek kong kong says:
    February 13, 2010 at 9:53:00 PM GMT+8

    ahahahah....raja segala lawak ....

  • Anonymous says:
    February 13, 2010 at 11:21:00 PM GMT+8

    Selamat taun balu...

    kalau makan busat aaa jangan minum manyak manyak, nanti lu langgar olang maaa
    tengok apa jadi sama itu cilaka punya yb, sulah langgar lagi mau tipu ayaaa

  • Anonymous says:
    February 13, 2010 at 11:35:00 PM GMT+8

    olang cina nti makan itu babi jgn lupa ajak itu CIFUT kalau tidak nti itu Mok TAR manyak kasi malah.lepas makan babi bole pigi masuk bilik utama lamai lamai pigi itu liwat sama itu CIFUT punya olang ..CIlamat tahun baru

  • halim says:
    February 14, 2010 at 12:52:00 AM GMT+8

    apasal paranoid sangat dengan orang cina ni? kamu ni bodoh sombong, takde lain keje ke?

  • Anonymous says:
    February 14, 2010 at 6:34:00 AM GMT+8

    hello halim,

    ko tengok lah laman blog cina macamana dia orang kutuk bangsa aku .

    bila ko dah baca, pasti perkataan 'paranoid' dan 'bodoh sombong' kau akan buang jauh jauh...

    ...bangsa asing dah lama menghina kita daa...

  • Anonymous says:
    February 14, 2010 at 6:58:00 AM GMT+8

    Yup true.When a malay condemns other races,he's a bloody racist.But when Indians and especially Chinese open their big mouth and condemn the Malays,owh its ok.He's fighting for the just.I dont encourage article that denigrates any races but dont label the malays racist when the chinese and indians are too.To some extent even worse..They appear nice and approachable but behind your back you are nothing but a scum if you're not a chinese..So think about it..

  • Anonymous says:
    February 14, 2010 at 8:58:00 AM GMT+8

    hello halim@ ahleng...lu ala maca itu paper cina ka, lu tau ka apa lia tulit, haiyaaa lua kasi maca la ala ka tala dia hamtam melayu...mesti ala maaa...

  • This comment has been removed by the author.
    Mussolini says:
    February 14, 2010 at 9:26:00 AM GMT+8

    This comment has been removed by the author.

  • Anonymous says:
    February 14, 2010 at 10:59:00 AM GMT+8

    alahai...
    1.biaqpi la kat depa!!!
    2.menipu!membelit dah jadi darah daging depa!!
    3.Depa mana ada agama!!
    4.Sambut tahun baru tu!!budaya jeee!!
    5.sebab tu depa makan semua!!tolak kayu dan batu jeeee!!
    6.Kan syurga depa diduniaaa !!mati nanti....
    7.Ish!ish!ish!nizar boleh kawan dengan depa!!
    8.Kesianla kat depa no!!ada juga yang baikkk !!ok!

  • Anonymous says:
    February 14, 2010 at 11:08:00 AM GMT+8

    Itu lah, Melayu tak nak belajar bahasa asing, kalau ada tak ramai. Kawan-kawan semua tahu ke bila bangsa asing duduk sama mereka, tak ada kerja lain hanya kutuk Melayu walaupun kita duduk minum kopi sebelah mereka. Waktu mereka bercakap tu, mata mereka jeling kita dan beranggapan Melayu tak faham apa yang mereka kutuk. Sepergaulan gue sama mereka hanya golongan yang kecil saja ikhlas berkawan dengan Melayu.

    Banyak perkataan lucah, keji, buruk mereka katakan pada Melayu tapi Anwar Ibrahim, Haji Hadi, Mat Sabu, Nik Ajis tak sedar juga sebab mereka tak faham apa orang kata pada mereka dan bangsa mereka.

    With that, I hope all the Malays wont reject when Ministry of Education encourage we all or our kids learn a few language for thier future. tq

  • Anonymous says:
    February 14, 2010 at 11:56:00 AM GMT+8

    cina ni aku tau ; lancau, cibai, kon kek

  • Anonymous says:
    February 14, 2010 at 2:21:00 PM GMT+8

    "More than 50 Australian lawmakers have lodged a formal protest urging Malaysia to drop opposition leader Anwar Ibrahim's sodomy trial and warning it will hurt the country's image, an official said today."

    Buat apa lawmakers Ausie nak campur urusan negara orang atau memang dah dasar mereka suka menyebok. Pada hal masalah dalam negara sendiri pun tak dapat nak selesaikan. Tengok jer orang asli di sana dulu apa mereka bantu, tak ada apa pun.

    Kalau kita tengok memang betul lah Anwar dah gunakan pengaruh asing melalui kuncu dia untuk tekan kerajaan supaya ikut telunjuk dia walaupun dah tarok belakang Saiful. Dulu cuma cerita saja tapi sekarang bukan cerita lagi. Itu baru Australia mungkin lepas ini US pula campurtangan.

    Nak kumpul kekuatan dalam negara dah tak mampu. Banyak kali dah buat mesyuarat tapi tak juga dapat kumpul penyokong. Sebabnya mereka dah feedup dengan Anwar. Suruh penyokong merusuh bila susah dia belah. Samalah dengan beberapa perhimpunan sebelum ini, dia datang kejap tunjuk muka dengan motorsikal lepas itu hilang. Tengok perhimpunan bantah Pak ISA, Anwar lari masuk ke shopping complex bila nak kena sembur dengan gas pemedih mata. Kalau berani kenapa tak tunggu dan sama-sama kena dengan penyokong.

    Mau ke Anwar tengok rakyat Malaysia semua kena tarok belakang bila dah "abolished" undang-undang dan benarkan homoseksual. Alaa, Australia pun bekas kena jajah British jugak. Apa nak cakap banyak. Australia tu tempat buang penjenayah dari UK zaman dulu. Ramai yang jahat di sana tu sebab tu Anwar dapatkan nasihat dari sana.

    Dah le kata hakim kita berat sebelah. Berat sebelah sebab tak sokong dia sebab hakim percaya pada kebenaran dan ketelusan. Anwar belajar dari politician dari Philippines dan Thai sebab tak kena sikit dah berarak di jalan raya. Sampai bila nak berarak di jalan raya bagi selesaikan masalah. Rakyat Malaysia sebuk cari makan sebab banyak peluang pekerjaan tapi bukan di Philippines. Mereka ada masa sebab penganggur ramai. Jadi berarak di jalan tu di lihat sebagai satu pekerjaan. Manalah tau bila merusuh nanti ada kedai kena pecah dan boleh ler makan free.

    Anwar berjuang kerana nak balas dendam saja dan bukan atas prinsip yang jelas. Keadilan untuk dirinya saja tapi bukan untuk majoriti. Tengok jer di Permatang Pauh, apa dia buat pada rakyat sana, jalan masih sempit macam biasa, golongan muda belah dari kampung cari makan tempat lain. Kampung sendiri pun tak ada apa. Kalau bijak sangat bawalah pembangunan dan berikan kerja pada penduduk kampung sendiri.

  • Anonymous says:
    February 14, 2010 at 2:38:00 PM GMT+8

    heh heh

    ini satu ucapan yg lain drp lain sungguh unique

    kelakar seram namun tetapi ikhlas drp hati naluri

    syabas unspinners - very creative

  • Anonymous says:
    February 14, 2010 at 2:45:00 PM GMT+8

    haha

    dulu dulu blog blog cina caci melayu berhari hari

    hah sekarang blog blog melayu memberi saingan yg hebat

    dashyat ...

    halim takleh tahan

  • Anonymous says:
    February 14, 2010 at 3:03:00 PM GMT+8

    Kah kah kah Halim Halim...kau ni baru bukak mata ke..kalau kau tak paham apa orang orang dewasa bagi komen dalam forum ni jangan menyampuk....benda yg kita discuss ni tak ada kena mengena dgn bodoh sombong yang kau cakap tu bodoh...aku sekolah kat bandar dgn mata sepet ni..aku tau benar perangai depa ni..depa ni tak ada terima kasih dalam dictionary..dah bagi nak lagi dan lagi dan lagi...depa ni hanya akan menyokong benda/perkara yang member menafaat pada depa aja...kalau tak bagi menafaat depa tak akan sokong...bangsa mata sepet ni cukup taat pada bangsa..bukan macam bangsa kita..hari ni aje ada 3 ekor penderhaka bangsa kita...sorang meroyan sorang mat jubur sorang gagap...sedihnya...itupun kau tak sedar sedar lagi ka...

  • Anonymous says:
    February 14, 2010 at 4:22:00 PM GMT+8

    alahai..
    anoy 3.03.
    1.aku dulu bukan saja belajaq dengan puak mata sepet ni!!masa form 4 dan 5!semua cikgu mata sepet!kecuali cikgu bahasa melayu dan agama saja!apa yang hang kata tu betuii belaka!!
    2.Puak pas terutama pemimpin depa!puak ngaji sekolah pondok!!t5ak tau perangai puak mata sepet ni!!tu la yang depa dok puji melambung puak kapiaq harbi nii!
    3.Dahla ngaji dulu!!bodooo dari segi akedemikk!!lani dok kawan dengan puak mata sepet!golongan kapiaq harbi!!sebab tu dok kena cucuk idungggg memanjangggg tuuuu!!!!
    4.Satu lagi!!mata depa dah tak sepet tauuuu!!aku pun tak tau!!buat macam mana entahhhh!!!mata dah tak sepet!!

  • Belia Benci Bangkai says:
    February 14, 2010 at 5:39:00 PM GMT+8

    melayu jadi polis gaji ciput.bila naikkan gaji mulalah bangkai buat bising konon polis tak buat kerja

    bangkai-bangkai kaya raya jadi kongsi gelap,tauke dvd lucah,jadi pemilik rumah urut.bila polis melayu tangkap,mula la tuduh polis macam-macam

    paper-paper cina kata polis kuat makan rasuah.tapi puak bangkai tak cerita pulak siapa yang kuat bagi rasuah.sampaikan tuhan pun dirasuah dengan buah limau

  • Anonymous says:
    February 14, 2010 at 6:11:00 PM GMT+8

    Salamat tahun balu, jangan malah sama tu Encik Halim,dia punya nama pun manyak alim. Mungkin dia punyai keluarga pun ada khawin sama Ah ling atau Ah liang atau dia punya bini Ang Toi ma...Lu olang jangan malah lah ho...ini tahun dia delma manyak limau sama kita olang...itu delema macam zakat/fitrah lo...Pas meroyon pun cakap boleh zakat/fitrah ma...jangan mala sesama kita takla baik ooiii. sekarang lu tengok tu apa..olang Alab panggil...oooo ya sekalang balu gua ingat "Aljuburi" sudah guna olang putih punyai undang-undang pasai Gua jubo Lu, Lu jubo Gua punyai balakang Halal ma.....Jadi apasai mau bising bising, jangan kasi Encik Alim malah lah dia selupa sama Aljuburi dan meroyon kasi semua ma....melayu sudah cepek ma sekalang apa mau bising lagi. telima sahaja lah. melayu memang itu macam tak boleh bersatu ma sebab semua tinggi punyai sekolah. lia orang punyai otak manyak tinggi-tinggi ma....itu sebab dia tengok balakang dia sudah syok ma..melayu mesti ilang punyai satu hari. mana ada pahlawan lagi. Lu tengok Hang tuah..banyak tuah sudah jadi menteli dan loyar, Hang Jebat talik kelis, cocok kelis belakang ma...Lain-lain Hang pusing pusing kapala tak boleh cakap o000...manyak kenyang ma...

  • Anonymous says:
    February 14, 2010 at 7:00:00 PM GMT+8

    Halim yang banyak memekak is no other than Halim Alias, CIO Tabung Haji, yang resigned recently. Dah banyak kau "buat duit" kat Tabung Haji, now kau nak tunjuk "alim" pulak? Ramai orang tahu kau banyak "MASHUK", tanya broker2 di KL, semua bercerita.

  • Anonymous says:
    February 14, 2010 at 7:21:00 PM GMT+8

    Mereka sumer kata Polis makan rasuah, kakitangan kerajaan makan rasuah. Siapa yang bagi rasuah mereka mata sepet tu lah yang bagi sebab majoritinya buat kerja haram dan mau kaya short cut. Berenti buat kerja haram tu baru lah senang sikit polis kerja dan tak ada rasuah. Tanya mereka sapa yang buat along, siapa buat ekor haram, sapa buat dvd haram dan banyak lagi. Tak pulak MCA ke PGRM ke bising tapi bila saja polis ke, kastam ke makan sikit dah bising konon semua polis, kastam dan imigresyen tu makan duit.

    Mereka yang mata sepet tu dakwa kerajaan salah guna tax mereka untuk buat projek tak mendatangkan hasil pada rakyat. Kawan nak tanya buat lebuh raya tu apa benda dan siapa yang paling banyak guna, bayar tol sikit dah bising, pegi le ke tempat lain. Bangkok ke, Hong Kong ke, tol-tololnya lagi mahal. Mana ada dalam dunia ni free.

    Yang dok bantai kes meliwat tu Melayu jer, mana yang mata sepet bela kerajaan. Semua diam saja tak nak cakap apa pun. Kalau Chua Soi Lek sikit jer buat dah bantai sana sini, meliwat lebih dahsyat dari apa yang dibuat oleh Chua Soi Lek tu. Chua main depan ini belakang tarok. Biasanya apa benda yang main belakang tarok.

  • Tamerlane says:
    February 14, 2010 at 7:32:00 PM GMT+8

    australia categorized the aborigines under flora nad fauna. Does that mean we should followsuit and put some of our population under binatang category? Babi and anjing will be most suitable for some of these leeches.

  • Halim Budak BODOH says:
    February 15, 2010 at 12:07:00 AM GMT+8

    Halim, Please get lost. Kamu budak BODOH.

  • Shamsul Yunos says:
    February 15, 2010 at 12:24:00 AM GMT+8

    Malaysian MP tells Australia to join the human race before criticising others

    read this EXCLUSIVE HERE

    http://marahku.blogspot.com/2010/02/malaysian-mp-australia-should-join.html

  • Anonymous says:
    February 15, 2010 at 12:28:00 AM GMT+8

    Ismee tu lagi korup, dia budak KJ

  • Anonymous says:
    February 15, 2010 at 4:41:00 AM GMT+8

    Puak hampas ni dari kecik sampai dewasa tak ada pergaulan dgn geng mata sepet ni.bermula dari sekolah pondok kemudian ke middle east belajar pasal ugama so selama tempoh ini no connection yg mendalam dengan juak mata sepet ni.mungkin just say hello kalau jumpat kat pasar atau sekolah anak.hari ni juak juak hampas ni berganding bahu dengan satu partee yg majoritynya juak mata sepet ni.apatah lagi majority dalam partee ni adalah hard core punya mata sepet yg sudah jelas dan terang menentang pembentukan negara islam.juak hampas ni they don't know the true colours of juak mata sepet yg hard core ni.apatah lagi bila dah berganding bahu dalam politik the ball game is different,bukan macam setakat say hello kat pasar atau sekolah anak.macam anon kat atas tu cakap, juak mata sepet ni tak ada perkataan puas dalam dictionary, bagi sikit nak lagi n lagi.so kepada melayu melayu yg masih belum sedar baliklah ke pangkal jalan.ekonomi kita kalah jangan sampai politik pun kita nak bagi. Kalau politik pun kena sapu apa lagi yg tinggal untuk kita and cucu cicit kita nanti.

  • Anonymous says:
    February 15, 2010 at 7:42:00 AM GMT+8

    WA SOKONG CINA, CINA MANYAK CERDIK,. MELAYU BODOH,BANGGGANG,TOLOL, BAHALOL,.


    nasihat aku.
    MELAYU JANGAN MARAH, TAK BAIK MARAH2, TUHAN ALLAH BENCI ORG MARAH2.,TUHAN KITA MAU BAIK2,.

    OK TAK NASIHAT AKU??

  • Anonymous says:
    February 15, 2010 at 10:52:00 AM GMT+8

    Ya melayu mudah kena kelentong

    Contohnya di Shah Alam ada restoran namanya 'PaK Li Kopitiam' dekat uitm lubuk orang melayu.

    Pemiliknya cina, tukang masak nya cina, pelayan nya Bangla.

    Halal? Wallahualam

    Asal namanya bunyi melayu aja bekoyan2 melayu datang makan padahal aku kenal pemiliknya tu tersangat anti-melayu.

  • Anonymous says:
    February 15, 2010 at 11:55:00 AM GMT+8

    Dekat flet Seksyen 7 Shah Alam pula ada sebuh mini market bernama Pak Teh Mini Market

    Pelanggannya pula 95% orang Melayu terutamanya para pelajar UiTM

    Kenapa tidak menggunakan nama Pasar Mini Pakcik Teh?

    Walaupun orang Cina asyik memperlekeh orang Melayu, tapi apabila ingin berniaga mereka tetap mengunakan nama berbaur kemelayuan

    contoh lain ialah Pau Ahmad dan Roti Buger Pak Yop...yang taukenya semenangnya 100% Cina kafir

  • Anonymous says:
    February 15, 2010 at 11:55:00 AM GMT+8

    jgn malah sama halim maaa.. dia punya isteli olang cina.maaaa..
    isteli melayu talak best sbb nanti kene potong wooo...
    itu halim talak sunat woo,,. kene main dgn amoi wooo..
    amoi melayu talak suka olang melayu sibab bila main olang talak sunat cinang cikit.

  • Anonymous says:
    February 16, 2010 at 12:47:00 AM GMT+8

    You jackasses aren't angry, you jackass are just plain STUPID because when UMNO told you that "immigrants" will rob you of wealth and power, you all will get very very angry until you will burn churches and threw pig heads into mosques just to help start another MAY 13 racial riot. Therefore, you pariahs are just a bunch of idiots who ran out of ideas to instigate racial riots for your own selfish purpose!
    MELAYU PANTANG DICABAR SEBAB MELAYU TAK MAMPU MENYAHUT CABARAN TANPA NEP DAN HAK KEISTIMEWAAN! MELAYU LEMAH DAN BODOH SEBAB UMNO LAH!

  • Anonymous says:
    February 16, 2010 at 11:23:00 PM GMT+8

    Anon 12:47, perkataan kesat seperti kamu itulah yang membuatkan kami warga asal negara ini menjadi begitu "piss off" dengan "immigrants" seperti kamu. Dah memang betul pun kamu dah banyak merampas kekayaan negara ini, masih tak hendak mengaku juga. Lepas tu tulis dalam bahasa Melayu supaya orang ingat kamu tu Melayu.

  • Anonymous says:
    February 16, 2010 at 11:27:00 PM GMT+8

    Anon 7:42, kalau awak hidup di negara Cina sekarang mungkin makan pun sekali sehari sahaja. Bersyukurlah kami Melayu ni semua ni baik pada awak.

fda

Get your volunteer initiatve funded!

Link2Me WeLinkBk (254)