Keadilan buat mangsa

Keadilan buat mangsa

Thursday, February 25, 2010

MYSTERY: Ronnie dan Pakatan Bodoh menentang peraturan yang dirangka sendiri



Alkisah EXCO Kutip Ufti Tentang Undang-undang Sendiri. Menurut Malaysian Insider:
KUALA LUMPUR, Feb 24 — The Petaling Jaya City Council’s (MBPJ) attempt to impose strict guidelines on eateries in its area of administration has been facing a strong opposition from the Selangor state government.

Under its 2008 Health Requirements and Prerequisites for Licensing of Food Premises approved last March, the MBPJ may revoke an eatery’s license if it is found to commit the same major offence three times within a year.

The law was supposed to come into effect this June but Selangor executive councillor for local government Ronnie Liu admitted to The Malaysian Insider to opposing the new guidelines saying that it is not fair for the business community.
Hah? EXCO tak setuju undang-undang yang dia sendiri luluskan di DUN Selangor? Apa kejadah punya EXCO ini?

Menurut Malaysian Insider lagi,
"He (Liu)also admitted that groups representing restaurant and coffee shop owners in the city have met him to express their opposition to the new guidelines.
Apakah Ronnie Liu sudah mendapat bayaran tertentu daripada pengusaha restoran Cina seperti mana beliau membela pengusaha pusat pelacuran di Puchong beberapa tahun lalu?


Satu Malaysia sudah tahu restoran Cina merupakan restoran yang paling banyak mempunyai masalah kebersihan, bising dan meletak meja sesuka hati mereka di atas jalan dan pelanggan mereka pula meletak kenderaan sesuka hati. Jika tidak percaya datanglah ke Equine Park berhampiran Jusco pada waktu malam. Senario yang sama boleh di lihat di SEA Park dan Bandar Sunway.

Sekarang makin keballah mereka ini seperti mana kebalnya pengusaha VCD cetak rompak dan rumah urut di bawah EXCO Ronnie Liu.

Sumber: Selangordaily Blog

7 comments:

  • Anonymous says:
    February 25, 2010 at 10:43:00 PM GMT+8

    Itulah fuck-atan riot

    Kerja dia menentang saja sampai akhirnya undang2 dan peraturan2 yang dibuat sendiri oleh mereka pun ditentang.

    DIa orang ni patut di court marshall dan tembak sorang2 dengan senapang gajah.

  • jon says:
    February 25, 2010 at 11:36:00 PM GMT+8

    "itu melayu aa manyak bodo sebab ikut sama kita olang ngo,itu najis nikmat aa manyak syok sama kita pnya taik lor.."(dalam kotak pkiran pemimpin2 DAP) piss..

  • Anonymous says:
    February 26, 2010 at 12:18:00 AM GMT+8

    kekawan,

    saya geli hati lah. apa dah Ronnie Liu ini? Pakatan Rakyat ini tak serius lah. lulus undang2 tapi tak mahu ikut pula. Ronnie nampak bodoh lah. not profesional lah. mahu ikut cara Dr M lah Ronnie. sudah buat undang-undang mesti ikut kuat punya. strong. jangan takut. dont care what the world say. you just follow the law. kita kena patriot Ronnie. People and country first. You punya wallet second. Ronnie itu Beng Hock mati apa pasal? Lu cerita betul2 tau. Ronnie lu suruh Tan Boon Hwa sama gangster DAP bunuh Beng Hock kah? RM600,000 punya pasal? Haiyya Ronnie - disappointing lah.

  • tok jambul says:
    February 26, 2010 at 6:58:00 AM GMT+8

    Udang2 tak ikut nampak nya Dap Tapi d Kota Bharu ,Bina madjid hampir Siap,Roboh tukar jadi Bazzar.

  • Anonymous says:
    February 26, 2010 at 7:14:00 AM GMT+8

    geli dengar cerita. bagus unspinners/
    Rasakan penduduk selangor. Pangkah le lagi!
    Mana kembara putih?
    Agaknya kedai dia kene roboh tu....
    dasar melayu bodoh suka kafir!

  • Anonymous says:
    February 26, 2010 at 7:42:00 AM GMT+8

    kalau psg banner tak de permit...terus kena turunkan, tak ikut undang-undang kononnya. Tapi kes kes mcm gini, boleh bincng pulak?

  • Anonymous says:
    February 26, 2010 at 9:35:00 AM GMT+8

    Ini baru betul2 ISA (Ikut Suka Aku)

fda

Get your volunteer initiatve funded!

Link2Me WeLinkBk (254)