Saturday, February 27, 2010

MYSTERY: Nora Reformasi dah sedia jual 'body' untuk reformasi II


Selama ini, kalau kita dok baca laman blog Nora Reformasi, puh ... macam real dia kata dia adalah pejuang yang tidak pandang wang dan harta tapi hanya mahu menegakkan keadilan kepada mereka yang teraniaya seperti Anwar, peniaga jalanan dan rakyat marhaen seperti mereka.

Lepaih tu, skrip dia bertukar pula menjadi cemburu apabila melihat lepaih Pakatn Rakyat naik, mereka yang berjuang diketepikan. Yang naik adalah akhirnya orang2 berpangkat dan bertitle Dato dan Tan Sri.

Masa Yahya Saari dikenakan siasatan SPRM dan digantung jawatan sementara penyiasatan, wah .... marah betul reformis ini semua. Depa berpiket di rumah Khalid Ibrahim sampai habih kereta MB di tenggelami piket dan banner.

Itu dulu brader, keadaan sudah berubah.

Semalam petang ada lagi perjumpaan dengan reformis. Lani di rumah kediaman rasmi MB. Anwar Ibrahim dan Nik Nazmi pun turut serta. Reformis yang hadhir adalah dalam 150 orang. Adalah nama-nama famous tahun 1998 datang macam Tengku Marziah, Nora, Pak Din, dan Pak Salleh Nasir

Khalid ada berucap mahukan semua refomis bergerak kembali. Macam rreal saja si kapitralis gemuk. Masa depa bertempur dengan gas pemedih mata, Khalid dok di pejabat Guthrie merembat dari dalam. Tak ada kena gas pemedih mata atau di gigit anjing.

Dalam bincang-bincang tu keluar dari mulut reformis memohon bantuan daripada MB Selangor kerana kebanyakan refomis tidak mempunyai pekerjaan yang tetap dan ada dikalangan mereka dibuang kerja. Isunya bukanlah perjuangan dan pengorbanan untuk keadilan sejagat atau apa kebala retorik yang disebut.

Bila sudah dedahkan kelemahan diri, kapitalis buncit macam Khalid ini tak malu nak ambil peluang. Teruih dijanji akan bantu dengan syarat perlu komited dengan apa peluang yang diberikan.

Macam real dia mahukan setiap kerja dan peluang yang bakal diberikan dibuat bersungguh sunguh. Dia tidak mahu para refomis mengambil kesempatan atas pemberian kerja yg akan diberikan.

Betoi ke Khalid mahukan mereka untuk komited dengan kerja. Kalau dah komited kerja atau biznes kecik, maknanya takyah nak pergi demo dan bertempur dengan polis, Betoi ka Khalid tak mahu itu semua.

Nampak sangat ini semua rasuah untuk menghuru harakan negara. Oh ye ... Khalid mahu ditubuhkan sebuah Yayasan Refomis bagi menjaga kebajikan refomis. Dia janji akan membantu dari segi kewangan jika yayasan ini di tubuhkan.

Wang sebanyak RM100,000 akan diketepikan untuk membantu kebajikan ahli, anak dan isteri sekiranya ditahan pihak berkuasa.

Itu cakap auta. Mana boleh Yayasan yang mahu ditubuhkan untuk tujuan ini didaftarkan. Pandai saja dia janji akan bantu kalau boleh tubuh. Dia tahu tak boleh tubuh.

Semua ni auta untuk pancing lebih ramai reformis datang kembali kerana ahli PKR yang Cina dan liberal semua tak peduli dah dengan Anwar. Dia orang perlu kumpulkan orang untuk pergi ke Mahkamah pada Mar 25hb.

Bodoh reformis ini. Dah kena tipu dulu dengan Anwar, apa pasal sanggup nak kena tipu lagi.

Pasal duit semua mereka sudah terpedaya. Habis dah kena jual. Nora Reformasi sudah terpedaya sampai dah sanggup jual body untuk reformasi II.

14 comments:

  • Anonymous says:
    February 27, 2010 at 2:42:00 PM GMT+8

    Cun Nora tu ,dah kawin ke dia atyau belum,kalo belum ada chance brader mau minang

  • Tamingsari says:
    February 27, 2010 at 2:51:00 PM GMT+8

    Anwar kalau nak masuk penjarapun biar dia sorang saja. Kumpulkan ahli reformasi untuk apa? Bukan boleh lawan undang2. Janji Khalid tak boleh pakai. Bahagian dia sendiri dia tak boleh jaga. Sampai bubar.

    Boleh ke sediakan ahli reformasi pekerjaan atau bagi projek2 kecil.Berapa banyak projek yg ada? Macam sogokan je.

    Anwar nak penyokong ramai datang ke mahkamah semata-mata nak tunjuk pada gang negara barat yg dia masih kuat. Boleh minta duit dan sponsor dari Yahudi. Itu saja. Kepada ahli reformasi jangan biarkan yahudi menguasai Malaysia.

  • eddy says:
    February 27, 2010 at 3:07:00 PM GMT+8

    Macam mana khalid gemuk boleh suka-suka janji duit kerajaan selangor kpd pejuang reformis tanpa permisi Theresa Kok dan Ronnie Liu juga Elizabeth Wong. Siap kau khalid, isnin ini mesti kena marah kat opis.

    Walaubagaimanapun Nora tu nampak macam cun pulak, Abang Nuar tak mahu bagi dia kerja jadi coffee-lady ke?

  • Anonymous says:
    February 27, 2010 at 4:05:00 PM GMT+8

    Anwar tak mahu coffee lady. Dia nak coffee boy yg pipi licin.

  • GOMO says:
    February 27, 2010 at 4:44:00 PM GMT+8

    salam bro, si Nora ni untuk makluman ada krisis dengan bekas laki dia. Untuk makluman juga bekas laki dia ni merupakan skuad Reformis Bogel yang pernah satu ketika nak berbogel depan Khalid Gagap berkenaan isu sewa rumah.

    last sekali skuad reformis Bogel ni senyapp bila Khalid Gagap berikan Lot tanah di Gombak untuk buka UPTOWN. Di kenali UPTOWN GOMBAK.

    laki bini spesis BOGEL jugak lah ni.

  • bdk sg boya rwg says:
    February 27, 2010 at 5:01:00 PM GMT+8

    anak2 firaun ni sume tak sedar2...bodoh nk mampos...bapak firaun da nk masuk penjara baru nk cari korang ye...ada akal pkir la..anwar al juburi mmg kaki jubur...pakatan rosak memang membawa sial..menyesatkan n menyusahkan umat melayu islam aje...

  • Anonymous says:
    February 27, 2010 at 5:02:00 PM GMT+8

    Nampaknya kerja menyuap projek kecil dan lesen berluasa dengan Pakatan Rakyat.

    Sedih.
    Harapkan pagar,pagar makan padi.

    Pengundi sedih.

  • Anonymous says:
    February 27, 2010 at 5:30:00 PM GMT+8

    RAmai orng mcm Nora nie. Hampir semua kat KL. Kota Besar yang kejam. Siapa malas, takder wawasan, baik dok kat kmpung. Jgn g KL tu. Lainlah kalau dah ada kerja atau bisnes yg ok. Ramai di kalangan reformis dah tukar haluan. Mereka takder stamina dah.. penat dah he he.. Jadi baik ubah cara dengan pertingkatkan diri dan keluarga. Kalau sedang bekerja, dengan kerajaan atau swasta..keja betul2 sampai naik gaji atau pangkat, bina sendiri. Buat apa susah2 pegi demo penat aje. Saya dah ada pengalaman hi hi..

  • sodok mee says:
    February 27, 2010 at 5:30:00 PM GMT+8

    Panggil lah berapa banyak otai reformasi pun mahkamah tetap teruskan perbiacaraan sampai runtuh mahkamah pun hakim yang amanah akan jalankan perbicaraan bawah pokok pun jadi yang pasti perbicaraan tetap dijalankan itu amanah yang dijunjung olih hakim kalau Anuar tak salah kenapa takut itu saja.Rakyat mahu tahu kenapa anuar takut hadapi perbiacaraan kera dihutan pun nak tahu kenapa Anuar takuuuuuuuuuut.

  • Anonymous says:
    February 27, 2010 at 9:37:00 PM GMT+8

    Masalah kegagalan pelajar luar bandar harus di lihat secara menyeluruh dan bukan tuding jari sana sini. Contohnya bandingkan jumlah jam belajar antara budak bandar dan luar bandar, kemahiran guru dan daya usaha mereka mengajar (bukan semua guru suka mengajar di luar bandar walau diarah kementerian).Lagi pun kebanyakan pelajar luar bandar tu dah di pilih ke bandar kerana cemerlang pada peringkat sekolah rendah dan menengah rendah, maka tinggalah yang tak dapat masuk asrama penuh.

    Tentang Nora Reformasi pula, gue nak cakap sikit saja sini, dalam dunia mana ada yang free. Nak buat fotokopi risalah reformasi pun kena pakai duit. Mana nak cari duit kalau tak songlap duit rakyat.

  • jon says:
    February 27, 2010 at 9:49:00 PM GMT+8

    wei bijan anak luaq nikah!!! hang jgn dok spin story ar.. awat hang ni org p.pinang ka nk cakap pasal ni,dh la fakta merapu hang nk try auta plak, mmg sah ar enko ni beranak kuaq kat pungkoq bang nuat hang tu..

  • Anonymous says:
    February 27, 2010 at 11:40:00 PM GMT+8

    Anon 5.30pm

    Saya setuju sangat dgn anda. Nak tambah sikit

    Kalau masa belajar kat sekolah ke atau Uni jangan belajar cukup makan. Bila tak dapat kerja mula nak start buat shortcut masuk reformasi. Mula cakap kerajaan tak adil, system tak betul. system ni tak betul.

    padahal ada anak penoreh getah, pemandu taxi yg dah jadi doktor, professional, sebab result belaja bagus dan melalui proses pembelajaran yg sama.

    So bila dah menyesal bila dah besar panjang sebab tak ada kelulusan, ataupun masa muda membuang masa sebab ikut kawan kawan ponteng sekolah atau hisap dadah, bila SPM result teruk, jangan nak salahkan kerajaan.

    Salahkan diri sendiri. No shortcut in life kalau nak senang.

  • jibaouk says:
    February 28, 2010 at 12:32:00 AM GMT+8

    tu la biler tersepit tau plak menggelupor carik otai2 reformis

    yg tinggal ada la 2-3 kerat bengap2 tuh

    mentekedarah pon da tahap sari skali nak gi demon lagi????

    kalau takut dgn risiko usah bicara soal perjuangan...

    perjuangan lantoiiii!!!!

    kantol saper nak jawab???
    Cifut??? Kaldai Gagap?

    melepas hanjing tersepit weyyyy...

    tobat la... buang karan

  • Anonymous says:
    February 28, 2010 at 12:53:00 AM GMT+8

    Jual body?

    Ceh.. bagi free pun tak nak!

fda

Link2Me WeLinkBk (254)