Greetings

Saturday, January 30, 2010

MYSTERY: Hari itu minta maaf, hari ini Aduka Taruna mengaku tidak salah


Penulis Blog Aduka Taruna Hadapi Tuduhan Hina Kesultanan Johor

SEREMBAN, 29 Jan (Bernama) -- Seorang juruteknik komputer sambilan mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen di sini Jumaat terhadap pertuduhan menghina institusi kesultanan Johor dan rakyat menerusi blog adukataruna.blogspot.com.my pada 22 Jan lepas.

Khairul Nizam Abdul Ghani, 29, didakwa melakukan kesalahan itu di No.297, Rumah Rakyat Panchor, Paroi, di sini antara 7.25 malam dan 9.05 malam.

Pertuduhan adalah mengikut 233 (1) (a) Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 (Akta 588) dan boleh dihukum mengikut Seksyen 233 (3) akta yang sama.

Baca seterusnya sini.
Bukankah dalam posting memohon maaf sini, beliau berkata berikut:

Setelah dinasihatkan rakan, dan kemudiannya di atas kesedaran diri sendiri, dengan rendah dirinya, saya (gua) memohon maaf kepada seluruh rakyat Malaysia umumnya dan seluruh rakyat Johor khasnya di atas keterlanjuran saya berkenaan dengan artikel di luar norma kemanusiaan ini.

Dah mampos buat cara mampos la.

Walaupun saya tetap akan memegang idealogi saya, tetapi perbuatan benar tetap benar, dan perbuatan salah tetap salah. Saya mengakui akan kerosakan yang berlaku ke atas kumpulan PAS Reform, masyarakat dan diri sendiri akibat perbuatan tidak bertanggungjawab yang telah saya lakukan.
Betulllah pengakuan Ku Li suatu masa dahulu bahawa PAS ini memang kuat menipu. Baca di FaisalRB sini.

Teringat dia kutuk lagi Almarhum Tuanku Sultan Johor selepas meminta maaf, budak ini memang tak ada budi pekerti. Orang PAS lah kan ....

21 comments:

  • Anonymous says:
    January 30, 2010 at 10:35:00 AM GMT+8

    itulah orang pas. lidah bercabang. aku memang dah em dah mamat nie. mamat tak betul, biol, bodoh, bongok dan segalanya lah. manusia bangsat. tak kenang jasa.

  • jon says:
    January 30, 2010 at 10:46:00 AM GMT+8

    mmg mamat skema pundek ni patut disepak beramai-ramai, dah jenis bacul kot keturunan dia kjap mnta maap kjap dak plak.. jnis skema mmg skema gak,

  • Frodo Baggins says:
    January 30, 2010 at 10:53:00 AM GMT+8

    aduka mmg nak mamposssss!!!

  • Anonymous says:
    January 30, 2010 at 10:56:00 AM GMT+8

    PAS itu golongan iblis yang dilaknati Allah. Lihatlah macam mana hodohnya muka pemimpin mereka nin aziz. Rupanya macam monyet. Bila dia ketawa atau senyum macam monyet yang dah mati. Allah swt telah melaknati mereka.

    Nasharudin Isa pun rupanya macam monyet mata juling. Dia bukan juling tetapi selalu rupanya macam juling. Sebab : hati dia tak lurus, maka mata dia pun nama macam crook saja.

    Hadi pula gemuk buncit macam babi. Sebab terlalu banyak makan, gelojoh. Takkan gemuk kalau tak gelojoh macam babi. Nabi kata isi perut 1/3 makanan, 1/3 air dan 1/3 kosong. Jelas Hadi tak ikut cakap Nabi. Jadilah macam babi. Dengan hawa nafsu babi. Cakap bohong, tidak inteligen, tidak berhemah, boleh tukar2.

    Mat Sabu pun hodoh - muka macam buruh kasar Indon. Cakap lucah, cakap mencarut. Mat Sabu lah pengasas sebutan 'Anwar Al Juburi'. Bukan UMNO yang panggil Anwar "Al Juburi". Itu kerja Mat Sabu. Dia pernah kata atas pentas dia terasa nak "seluk Wan Azizah". Inilah manusia bermulut kotor dan celupar - juga pemimpin PAS. Semuanya hodoh dan bodoh.

    Siapa Melayu bodoh boleh undilah mereka. Lagi bodohlah Melayu.

  • nuar najis says:
    January 30, 2010 at 11:08:00 AM GMT+8

    akibat menyembah pork nik najis, BABI & berkiblatkan SinkPork..

    generasi muda agen asing mungkin disponsor oleh babi2 pendatang untuk mengubah pengakuian..dan mencabar ibunya.

    umpama siksngkang oo sitanggang..

  • Anonymous says:
    January 30, 2010 at 11:14:00 AM GMT+8

    Si mangkok ni ingat dia boleh tulis apa dia suka dalam blog dan bila dah di padamkan tu tak boleh trace lagi. Budak mentah dalam alam siber.

    Dia boleh cakap apa dia suka samada mengaku atau tak mengaku tapi biarkan evidence yang cakap nanti.

    Selama mana budak ni nak putar belit, mungkin dia ingat ini drama tv kot macam Scinece Fiction.

  • This comment has been removed by a blog administrator.
    Di Ansepiner says:
    January 30, 2010 at 11:26:00 AM GMT+8

    This comment has been removed by a blog administrator.

  • jon says:
    January 30, 2010 at 11:34:00 AM GMT+8

    to anon 11:26:00 AM

    wah sukanya enkau ngan azmin ni ye..
    enko dah tukar agama ke..

  • This comment has been removed by a blog administrator.
    Anonymous says:
    January 30, 2010 at 12:36:00 PM GMT+8

    This comment has been removed by a blog administrator.

  • Anonymous says:
    January 30, 2010 at 12:40:00 PM GMT+8

    tak bersalah???

    ludah je muka mamat ni... harkkktuihh....

    suruh dia tgk di negeri johor tu satu negeri berkabung tau. semua lapisan rakyat sayang pada sultan.

    tu baru rakyat yg bertamadun....

    suruh budak ni jilat buntot nuar....

    dasar otak PAS, dah cakap lepas tu tak mengaku.

  • Anonymous says:
    January 30, 2010 at 12:42:00 PM GMT+8

    Orang macam ni Rais nak maafkan. tak payah le .... Rais tu kena tegor-tegorlah sikit bini dia tu... Rambut merah sampai ketua....

  • Anonymous says:
    January 30, 2010 at 12:49:00 PM GMT+8

    hahaha. ini yg dinamakan korban politik. kita tak lupa masa anwar baru2 di pecat thn 98, dia suruh sampaikan salam dia ke badrul amin, ke beberapa individu lagi yg sebelum itu mmg tak kenal pon politik.

    bila mereka sudah halfway baru mereka sedar , mereka sudah kena main dengan anwar. apa nak buat kayuh la jugak. itu yg dinamakan korban politik.

    dah tentu la anwar dan rakan2 nya kaya duit berbilion dan hidup senang lenang.

    nasib budak ni???

    duduk pon rumah rakyat sedekah dari umno, nasib dia sudah tentulah lebih malang for the next at least 10yrs.

    samalah juga cerita abuya yg hidup senang lenang makan buah papaya dgn garpu, tapi pengikut al-arqam hidup ala kadar makan dikerah guna tiga jari.

    jgn taksub dan jgn jadi perkakasan org politik. atau jgn jadi mangsa politik.

    azman

  • The Unspinners says:
    January 30, 2010 at 1:12:00 PM GMT+8

    Ini bukan isu gereja atau Azmin TETAPI isu Aduka.

    Kenapa pembangkang tak boleh bincang ikut tajuk?

  • amieiezam says:
    January 30, 2010 at 1:17:00 PM GMT+8

    unspinner,

    depa bodo...kalau amik periksa hancussss...lain soalan lain jawapan.

  • bigben4949 says:
    January 30, 2010 at 3:44:00 PM GMT+8

    Belit camtu pun ada bangkai sanggup bela dia, mentang2 orang N9. Ni mesti orang tua2 kaum kerabat mak dia yang tolong Slow Talk. Dia dah tak mengaku, tak ikhlas la tu. Buang maso jo, ngabihkan boreh jo. Hampehhh.

  • Anonymous says:
    January 30, 2010 at 4:07:00 PM GMT+8

    memang nak kena ludah mamat sial nih ngan orang johor...

  • Anonymous says:
    January 30, 2010 at 4:18:00 PM GMT+8

    tengok lah muka budak bodoh tuh..
    akhirnya semua orng johor sumpah kat mamat bongok nih..
    dia hina satu orang...akhirnya ramai orang kutuk n sumpah kat dia...
    biar lepas masuk jil dia masuk tanjung rambutan pulak...
    inilah antara produk pengikut parti ajaran sesat

  • cekodokmasin says:
    January 30, 2010 at 6:04:00 PM GMT+8

    Kurang ajar Auka tarakguna. Masa AlMarhum Sultan Johor jadi YD Agong, dia dah lahir ke belum? Atau masih kencing dan berak bersepah kalau tak pakai lampin pakai buang? Aduka ni patut kena buang dan bukannya lampin yang dia pakai tu. Jangan cuba nak hina sultan aku...

  • Pemerhati says:
    January 30, 2010 at 9:07:00 PM GMT+8

    Raja2 Melayu dihina, tak apa, maafkan.
    Orang Melayu dihina, tak apa, maafkan.
    Agama Islam dihina, tak apa, maafkan.
    BN kalah di PRU13, tak apa, MAAF YE?

  • gwkolonel says:
    January 31, 2010 at 9:18:00 PM GMT+8

    Ternyata sebodoh bodoh budak tingkatan lima, mereka mampu menilai niat AdukaTaruna yang tidak berhasrat meminta maaf dengan ikhlas tapi Rais Yatim yang terlebih sentimental seolah olah bapanya pula yang meninggal dunia

  • bigben says:
    January 31, 2010 at 10:55:00 PM GMT+8

    Ini pADUKAng, bukan TUNA...

fda

Get your volunteer initiatve funded!

Link2Me WeLinkBk (254)