Greetings

Thursday, January 28, 2010

MYSTERY: Apa dah jadi dengan tanah Rumah Kelantan di Segitiga Emas, KL?


Memetik dari posting Kickdefella semalam adalah berikut:

Nik Aziz also denied a claim that the state government has sold “Rumah Kelantan”, a state-owned official residence located in Kuala Lumpur’s Golden Triangle.

He said the Rumah Kelantan site in Jalan Conlay would be redeveloped into an 18-storey building.



Bernama yesterday published a report on its website quoting Kota Baru Umno chief Datuk Fatmi Che Salleh as saying that Rumah Kelantan had been sold to a businessman and the proceeds from the sale were used to cover the state government expenditure. 



He said it was a complicated process for the state government to get the project off the ground. 

”My son-in-law (Abdul Ariffahmi Abdul Rahman, who is chief executive officer of Kelantan Menteri Besar Incorporated) had to shuttle between Kelantan and Kuala Lumpur many times to complete the various procedures regarding the project.“


- Di petik dari NST Online 25/1/2010 berjodol Nik Aziz cautions PR leaders over corruption of power.
Yang jelas ialah Nik Aziz berkata, menantunya tidak menjual tanah tapak Rumah Kelantan di Jalan Stonor kepada pemaju.

Apa yang Nik Aziz tidak kata atau nafikan bahawa menantunya telah memberi secara percuma tanah itu kepada pemaju seperti tanah tapak Bazar Tok Guru.

Apakah ini benar? Saya suka mendengar bagaimana Exco-Exco Kelantan yang bijak Ekonomi memberi penjelasan terlebih dahulu.

8 comments:

  • Anonymous says:
    January 28, 2010 at 10:26:00 PM GMT+8

    Kenapa media dan Nik Aziz diam saja pasal isu ini?

  • Senjaliza says:
    January 28, 2010 at 10:47:00 PM GMT+8

    Memang Mystery. Jarang kerajaan bagi prime land secara percuma kepada pemaju bro. Pemurah benor Pak Nik tu dengan pemaju..mulia sungguh hatinya. apo Pasak BRO?

    oooh Patulah dibagi 20Juta wang Ehsan dia tolak...?

    Lain kali tak payah bagi apa-apa NANTI DIA BAGI PERCUMA PADA ORANG LAIN atau PEMAJU tst PEMAJU DAP.

    I Tak heran kalo nampak orang pakai kepiah tebalik...dan dye janggut warna putih. HERAN BIN AJAIB. Bagi hartanah pecuma!!!

  • Anonymous says:
    January 28, 2010 at 11:33:00 PM GMT+8

    nik aziz tgh gigillll pala lutut duduk dlm rumah tuuu...

    cilako cilako cilako kickdefella....

    husam tikam blakang nik aziz ....tahniah husam. mcm tu la gaya anwar.

  • Anonymous says:
    January 28, 2010 at 11:36:00 PM GMT+8

    dulu sampai melelehhh ayaq lioq nik aziz ngata bekas MB johor muhyiddin sebagai MB kondo.

    skrg dah terbalik la pulakkk,...

    tu laaaa. tak baik mengata org.

    din

  • Anonymous says:
    January 29, 2010 at 12:32:00 AM GMT+8

    Kelmarin aku lalu kat situ aku tengok Rumah Kelantan tu memang nampak usang dan dipenuhi semak samun.Malu la sikit orang Kelantan ooi..! Cakap degar2 tapi bulu hidung awak dah nak masuk mulut.Eee pengotornyer! Nampak benor pemalas, kot yea pun awak semua sebok dok bertakbir kat Serambi Mekah sana,jaga lah kebersihan sekitar rumah tu, ia simbol Kerajaan PAS di Ibu Negara-tak malu ke? btw, nilai semasa tapak Rumah Kelantan tu memang tinggi kerana nilai hartanah di sekitarnya dah cecah RM80juta seekar,kalo Sang Menantu tak pandai niaga,memang kena main la kau...........

  • Anonymous says:
    January 29, 2010 at 8:23:00 AM GMT+8

    mmg dah SAH perangai nik ajis nih ni barua pemusnah segala galanya..


    insaflah wahai pengikut PAS yg bijak pandai..


    yg bodo tu biarlah terus bodo

  • Anonymous says:
    January 29, 2010 at 9:09:00 AM GMT+8

    salam

    sbb itulah ISlam menyuruh kita mendoakan kebaikan pada musuh2 agar mereka mudahan boleh berubah menjadi baik...tapi bila org islam selalu sgt mendoakan kecelakaan , musibah dan petaka pada org islam lain, kemungkinan besar doa2 itu berbalik pada dia.... maka inilah terjadi, makin lama makin byk aib terkeluar...

    hell airbourne

  • Anonymous says:
    January 29, 2010 at 9:59:00 AM GMT+8

    istana kelantan di jalan conlay di jual pada tan sri vincent tan....rumah sri kelantan di jalan stonor pun telah dijual.....kepada sapa tak tau lah

fda

Get your volunteer initiatve funded!

Link2Me WeLinkBk (254)