Tuesday, June 30, 2009

MYSTERY: Macam-macam cerita Guan Eng di Penang ... Ayoyo

|3 comments

Oleh Cakap Pasal.

Apa nak jadi sama Pakatan Penyamun & Peliwat ini ?

Semalam Lim Guan Eng pecat Johari Kassim, ahli Majlis Bandaran Seberang Prai yang sebelum ini telah boikot upacara angkat sumpah presiden majlis yang baru Mokhtar Mohd Jait.

DAP juga bagi amaran keras kepada semua ahli PKR yang lain. Kalau tak mahu ikut cakap, nanti semua kena pecat. Red card. Jaga baik-baik.

Pada Jun 4, Johari daripada PKR telah mengetuai lapan orang ahli Majlis, semuanya daripada PKR, untuk memboikot upacara angkat sumpah Mokhtar sebagai presiden Majlis Perbandaran. Johari mahukan jawatan itu dipenuhi oleh seorang wakil PKR sahaja.

Sekarang geng DAP di Pulau Pinang sedang tai chi isu ini dengan mengatakan bahawa Lim Guan Eng telah pun bincang isu pemecatan Johari dengan Pengerusi PKR Penang, Datuk Zahrain Mohamed Hashim.

Tapi Johari pula kata bahawa Zahrain tak tahu apa pun pasal isu ini. Johari kata dia dilantik oleh PKR untuk menjadi ahli Majlis, bukan oleh DAP atau kerajaan negeri. DAP pula mencabar balik, kalau begitu ceritanya, cubalah PKR melantik semula Johari menjadi ahli majlis !! So Cubalah ! Tengok siapa lagi kuat DAP atau PKR?

PAS pula cuba main bergayut tang teloq DAP. PAS suruh DAP bagi warning saja kepada Johari dan jangan pecat dia. DAP kata 'PAS boleh pi mampus!'

Dalam al kisah lain pula kumpulan gangster Hindraf mengancam untuk membakar patung Lim Guan Eng sebab kerajaan Negeri pimpinan Lim Guan Eng tidak mahu menolong kes Kampong High Chaparral – ia itu kampong setinggan kaum India di Pulau Pinang.

Itulah bila mahu main-main dengan gangster last sekali depa akan bakar rumah awak juga. Sekarang pergi lah layan gangster.

Lu ingat senangkah nak jaga hati semua orang? Sekarang baru lu tahu Guan Eng. Sekarang Hindraf mahu bakar lu punya patung. Esok dia mahu bakar lu punya kepala.

UNSPIN: Propaganda menjatuhkan kredibiliti Saiful

|1 comments
Oleh Abang Bulanja

Gambar yang diguna untuk jatuhkan kredibiliti Saiful

Propaganda fasa pertama melibatkan lari ke Kedutaan Turki dan mendramakan penahanan Anwar oleh Polis. Fasa kedua media Anwar adalah untuk menjatuhkan kredebiliti Saiful kononnya agen UMNO dan sebagainya.

Perjumpaan beliau dengan Datuk Seri Najib, gambar beliau dengan pegawai menteri semasa beliau menjadi pemimpin pelajar disebarkan untuk mengukuhkan teori konspirasi mereka.

Selalunya kredebiliti saksi atau tertuduh diserang dan dimusnahkam di dalam perbicaraan. Tetapi Anwar dan para pegawainya menjalankan perbicaraan melalui media internet dan organ parti tanpa sebarang ruang pembelaan bagi mangsa.

Dalam mereka melakukan tuduhan rekaan mereka, Dato Najib tidak langsung berusaha untuk menafikan berjumpa dengan Saiful dan menasihatnya supaya berjumpa Polis. Walaupun ianya akan memerangkapkan dirinya dengan manipulasi propaganda, ia tetap perakui kepada orang ramai. Bagai dijangka, media propaganda Anwar memutarbelitkan pengakuan Najib .

Kemudiannya laporan perubatan yang dikeluarkan ditafsirkan sendiri oleh mereka sehingga menunjukkan seolah-olah Saiful berbohong. Mereka mentafsirkan tiada kesan luka, rodokan dan koyakan sebagai bukti liwat tidak pernah dilakukan oleh Anwar Ibrahim.

Mengapa mereka tergesa-gesa mahu mendahului perbicaraan mahkamah? Banyak gel atau krim pelincir yang membolehkan liwat berlaku tanpa memberi kesakitan kepada mangsa. Malahan tindakan peguam Anwar mentafsirkan kenyataan tiada koyakan dan pendarahan sebagai bukti tidak berlaku liwat adalah cubaan mengelirukan umum.

Jika benar ini merupakan konspirasi nescaya punggung Saiful akan dikenakan tusukan tumpul secara kasar supaya ada kesan luka dan koyakan dahulu bagi memastikan cerita beliau benar-benar mendatangkan kesan.

Kenapa mesti Anwar dan pengikutnya masih panik bila mengetahui tiada kesan tusukan dari laporan perubatan doktor? Tunggulah perbicaraan di mahkamah 8 Julai nanti! Pastinya banyak lagi yang akan terbongkar!

* Rujukan kepada artikel MyKMU

MYSTERY: Memali atau Sodomi, PAS bersedia dengan peti

|6 comments
Oleh Cakap Pasal


Ingat tak dulu pasal kes Kampong Memali? Ada seorang makhluk gila di kampong itu bernama Ibrahim Libya yang juga penyokong kuat Pas yang terlibat dalam pemberontakan ganas dan menembak anggota Polis. Akhir sekali Ibrahim Libya ditembak mati.

Lepas dia mati, Pas segera buat Tabung Memali untuk mengutip derma untuk membantu balu dan anak Ibrahim Libya serta orang cracko lain yang mati ditembak oleh Polis. Banyak juga duit di kutip oleh PAS atas nama Tabung Memali, lebih RM300,000.

Tetapi lebih sepuluh tahun selepas mengutip derma untuk Tabung Memali orang PAS sendiri, dipimpin oleh Mujahid Yusof Rawa, telah mendedahkan bahawa selama lebih sepuluh tahun tidak ada satu sen pun daripada Tabung Memali yang telah sampai kepada balu dan anak pengganas2 Memali itu. Duit Tabung Memali semua telah di songlap oleh pemimpin PAS.

Pada satu majlis untuk 'menyelesaikan' masalah Tabung Memali yang bocor itu, Presiden PAS pada masa itu Fadhil Noor telah memaki dan marah balu2 Memali sebagai wanita murahan yang tidak tahu berterima kasih kepada PAS yang telah membela nama suami dan ayah mereka yang ditembak mati oleh Polis di Memali. Fadhil kata PAS telah mempertahankan dan menjaga nama baik mereka.

Tapi pasal bab duit Tabung Memali pula Fadhil membisu saja. Tidak lama selepas Fadhil memaki dan marahi balu2 Memali beliau telah jatuh sakit. Fadhil telah sakit kronik dan tidak lama selepas itu, Fadhil pun meninggal dunia dalam keadaan yang amat sedih dan sakit. Mayat beliau tinggal tulang dan rangka saja dan juga berbau. Pada waktu pengkebumiannya pula ramai juga penyokong PAS yang terpaksa membantu mengusung jenazah yang terasa sangat berat.

PAS telah mendapat keuntungan yang besar daripada Tabung Memali. Begitu juga apabila Anwar Ibrahim didapati salah atas salah guna kuasa dan dipenjarakan PAS telah mengutip derma atas nama Anwar Ibrahim pula. Banyak duit juga dikutip atas nama membela Anwar Ibrahim. Kadang kali PAS dapat mengutip sehingga RM30,000 daripada ceramah dan perhimpunan penyokong PAS. Tetapi setelah Anwar dibebaskan atas desakan George Bush, maka PAS pun tidak dapat mengutip duit lagi atas nama Anwar Ibrahim.

Tetapi dengan kes liwat Anwar Round Ke 2 yang akan bermula tidak lama lagi, ustaz2 PAS telah mula menyiapkan tin biskut dan tin susu untuk dibuat tabung kutipan duit. Jika Anwar masuk penjara PAS dan pemimpinnya akan jadi kaya lagi. Lagi lama Anwar duduk dalam penjara, lagi banyak duit yang akan disonglap oleh pemimpin PAS.

UNSPIN: Pertuduhan Anwar dan kesalahan meliwat

|1 comments
Oleh Teruna Kelana

Beberapa bulan lepaih, ada satu wakil rakyat PKR nama Manikavasagam menyatakan undang-undang liwat adalah ketidakadilan yang diwarisi dari penjajah British.

Entah segi apa yang dikatakan, saya tak mahu faham. Undang-undang luar tabii mempunyai asas kepada tradisi nilai budaya setempat dan hukum ugama. Itu juga asas norma pembikinan undang-undang. Jadi tak boleh dilayan kegilaan wakil rakyat Hindraf ini.

Baik kita tumpu lani pada pertuduhan sebenar. Baca surat pertuduhan berikut:


SEKSYEN-SEKSYEN YANG RELEVAN DALAM KANUN KESEKSAAN:

UNSUR JENAYAH:

Carnal intercourse against the order of nature

377A. Any person who has sexual connection with another person by the introduction of the penis into the anus or mouth of the other person is said to commit carnal intercourse against the order of nature.

[Explanation — Penetration is sufficient to constitute the sexual connection necessary to the offence described in this section. Punishment for committing carnal intercourse against the order of nature]
HUKUMAN:


Punishment for committing carnal intercourse against the order of nature

377B. Whoever voluntarily commits carnal intercourse against the order of nature shall be punished with imprisonment for a term which may extend to twenty years, and shall also be liable to whipping
MELIWAT TANPA KERELAAN MANGSA:

Committing carnal intercourse against the order of nature without consent, etc.

377C. Whoever voluntarily commits carnal intercourse against the order of nature on another person without the consent, or against the will, of the other person, or by putting the other person in fear of death or hurt to the person or any other person, shall be punished with imprisonment for a term of not less than five years and not more than twenty years, and shall also be liable to whipping.
Secara lalu, pendakwaraya, polis dan Saiful perlu membuktikan Anwar telah masukkan anu kedalam dubur dan membuktikan terdapat elemen paksaan. My words against your words atau ada bukti dan saki?

Ini yang perlu diperbicarakan. Bukan dok konar turun naik mahkamah rendah dan mahkamah tinggi? Bukan dok kata laporan perubatan dah boleh buang kes? Bukan perlu wayangkan penolakkan perjalanan ke Washington atau Perth?

Cepat bicara, cepat settle.

UNSPIN: Timbulkan anarki alih tumpuan rakyat

|3 comments
Oleh Abang Bulanja


Jika benar Anwar tidak bersalah dan percaya bukti-bukti yang ada menyebelahinya mengapa ia begitu tergesa-gesa untuk menyangkal bukti-bukti dan reputasi mangsa yang ada sebelum masuk ke mahkamah lagi?

Anwar, para peguamnya dan para media strategisnya sedang berusaha keras membentuk keraguan dan syak wasangka umum terhadap polis, pendakwaraya, dan sistem kehakiman. Politik Anwar di Perak pula mempersoalkan kuasa dan budibicara Sultan. Semua ini adalah menjuru ke arah mewujudkan anarkisme dalam masyarakat.

Naib Ketua AMK ada berkata:

Demonstrasi jalanan mungkin tercetus sekiranya rakyat tidak berpuas hati dengan keputusan mahkamah berhubung kes melibatkan Ketua Umum Pakatan Rakyat (PR), Datuk Seri Anwar Ibrahim yang didakwa meliwat pembantu khasnya, Mohd Saiful Bukhari Azlan.
Maka direka suasana kecuh dengan demonstrasi jalanan yang tidak henti-henti dan penangkapan besar-besaran. Dengan demikian, perhatian umum dan anatarabangsa akan beralih dari perbicaraan dan fakta-fakta kepada kejadian jalanan. Sila baca artikel tulisan ini sini.

Teori konspirasi yang lebih menarik dan sensasi sengaja direka. Orang ramai yang mudah termakan akan lebih utamakan dari pandangan berasaskan fakta sebenar. Contohnya dahulu, Hakim Augustine Paul dikatakan sengaja menolak bukti. Atau Dr Mahathir menangkap Anwar kerana tergugat dengan pengaruh Anwar.

Jika benar tidak bersalah, datang ke mahkamah pertahankan diri. Biar rakyat menilai fakta dan bukti kes bukannya menyebarkan pelbagai cerita separuh benar dan pelbagai kenyataan bela diri tanpa asas dan bukti yang sah. Apa yang Anwar mahu sembunyikan? Apa bukti yang Saiful ada yang Anwar tidak mahu terdedah di mahkamah?

Mungkin inilah ketakutan sebenar Anwar yang tidak kita ketahui hingga perlu membuat diversion tactic besar-besaran.

Monday, June 29, 2009

UNSPIN: 10 hakim, 3 mahkamah setuju Anwar liwat di Tivoli Villa

|10 comments
Oleh Cakap Pasal


Makin dekat hari perbicaraan kes Anwar, makin desperado lah Anwar dan pasukan peguamnya. Peguam Anwar Sivarasa sekarang cuba untuk meremehkan hukuman penjara sembilan tahun yang pernah dijatuhkan atas Anwar untuk kesalahan liwat (Sodomy 1) pada tahun 2000. Mereka mainkan semula lagu konspirasi kerajaan untuk menjatuhkan Anwar.

Yang jelas adalah 10 orang hakim di tiga mahkamah yang berasingan telah sepakat bahawa Anwar memang telah melakukan liwat di Tivoli Villa. Sila ikuti tulisan Dr Novandri 'Anwar Ibrahim & Kenangan Manis di Tivoli Villa' yang menjelaskan berikut:

*Pada 8 Ogos 2000 pula beliau dijatuhkan hukuman penjara 9 tahun kerana meliwat (oleh seorang hakim).*

*Hukuman tersebut dijalankan serentak. Anwar Ibrahim gagal di dalam rayuan beliau di mahkamah rayuan (tiga orang hakim) pada tahun berikutnya dan pada Julai 2002, Anwar sekali lagi gagal di dalam rayuan akhir di mahkamah persekutuan (tiga orang hakim).*

*Pada 2 September 2004, dua daripada tiga hakim di dalam Mahkamah Persekutuan (Mahkamah tertinggi di Malaysia) membuat keputusan untuk mengenepikan tuduhan meliwat ke atas Anwar Ibrahim di atas sebab-sebab teknikal yang bercanggah di dalam kes tersebut.*

*Bagaimanapun, kesemua hakim bersependapat (tiga orang hakim juga) bahawa bukti-bukti yang dibawa ke mahkamah menjuruskan Anwar Ibrahim kepada melakukan aktiviti homoseksual.*

*Di dalam penggulung kes tersebut, hakim-hakim tersebut berkata :-*

*“We find evidence to confirm that the appellants were involved in homosexual activities and we are more inclined to believe that the alleged incident at Tivoli Villa did happen.” *
Maksudnya 10 orang hakim di tiga mahkamah yang berlainan (Mahkamah Tinggi, Mahkamah Rayuan, dan dua kali di Mahkamah Persekutuan) bersetuju bahawa memang Anwar terlibat dengan liwat.

Peguam pro Pakatan Rakyat Mohamed Haris Ibrahim (People's Parliament) juga setuju bahawa Anwar memang telah melakukan liwat. Cuma Haris mungkin tidak setuju bahawa peliwat perlu di hukum oleh sesiapa pun.

MYSTERY: Pengakuan Dato X mengenai Tivoli Villa

|5 comments

Oleh Nazar Omar (diterima dari e-mel)

Pasaran saham melepek pada tahun 1997 akibat krisis kewangan. Ramai kroni-kroni Anwar yang sangkut dengan saham-saham yang masih berhutang pada Bank. Salah seorang darinya adalah seorang Dato X.

Dulu Dato X orang Bank yang mendapat peluang dari usaha kerajaan untuk memperbanyakkan orang-orang Melayu dalam dunia perbankan. Semasa Anwar naik jadi Menteri Kewangan, Dato X mencari ruang untuk merapatkan diri dengannya. Apabila boss atasnya pencen, Dato X naik jadi CEO dengan bantuan Anwar. Sebagai CEO Bank, dia sangat berkuasa dan dihormati. Pandangannya dilaporkan akhbar.

Dan dari situ, Dato X bertambah rapat dengan Anwar. Dia membantu orang-orang Anwar untuk membiayai biznes-biznes mereka. Anwar talipon saja dan Dato X pastikan apa cara untuk biznes mereka mendapat pembiayaan Bank. Sampai satu masa, dia selalu dijemput oleh Anwar untuk mengikutinya untuk urusan kerajaan atau politik atau bersantai. Dato X dah boleh dianggap orang inner circle.

Lama kelamaan Dato X ada cita-cita untuk keluar berniaga. Pengaruh Anwar membolehkannya rapat dengan seorang taukeh balak dan ambilalih sebuah public listed company. Hidupnya serta merta berubah dari senang kepada berlimpah ruah duit. Dia tidak berhenti di situ saja. Dato X melabur membantu biayai urusan politik dan peribadi Anwar. Dengan membantu, ada lagi habuan untuk Dato X.

Datangnya krisis, saham merudum, dan biznes tak jalan. Anwar pula buat meraban nak lawan kerajaan. Masaalah dan hutang begitu banyak hingga tak tahu macam mana nak hadapi. Dia hampir hilang akal kerana hilang punca. Dato X membawa diri ke Masjid dan untuk mendapatkan ketenangan diri.

Di situ terjumpa orang-orang yang alim dan berilmu. Sering Dato X berbincang kemusykilan ugama dengan mereka. Apa yang Dato X mahu adalah jawapan ke atas apa yang terjadi pada dirinya. Rumah berjuta hutang. Saham sudah kena force selling. Satu kereta sudah kena tarik. Akhirnya Dato X sedar dari khayalannya dan bertaubat kepada Allah. Urusan dunia ini hanya sementara dan Allah jua yang hakiki. Dato X menjadi lebih sedar bertambah lemah dirinya sebagai makhluk tuhan. Dia merendah diri dari cara angkuhnya dahulu.

Dengan rakan yang mengenalinya, Dato X tidak segan silu untuk mengaku kesilapan lepasnya. Alhamdulillah, tuhan beri saya peluang untuk sedar sebelum saya meninggal dunia.

Kalau ditanya, betulkah apa yang dikatakan berlaku di Tivoli Villa, Bangsar? Dia mengaku berlaku dan ada masa-masa yang dia bersama Anwar di Tivoli Villa. Katanya, kami buat kerja terkutuk itu. Hari ini saya rasakan dugaan tuhan. Inilah rahmat dalam laknat. Butirnya Dato X tidak mahu sebut. Terlalu pedih untuk diulang.

Wallahualam bissawwab.

UNSPIN: Liwat paksa boleh berlaku tanpa kekasaran

|9 comments
Oleh Abang Bulanja

Filem Disclosure menunjukkan paksaan seksual tidak memerlukan kekasaran tetapi cara psikologi atau penggunaan kuasa

Ada pihak mempersoalkan di mana logik untuk lelaki berusia 61 tahun untuk mengguna kekasaran untuk meliwat pemuda berusia 23 tahun? Pastilah anak muda itu mengguna kekuatan untuk menendang dan melarikan diri. Kesian kecetekan pengetahuannya dalam kes-kes jenayah seksual.

Kes jenayah seksual boleh berlaku dalam keadaan menyerah tanpa kerelaan atas faktor-faktor psikologi. Ia termasuk rasa kepada pengaruh pemangsa, terlalu hormat kepada pemangsa sehingga tidak dapat menolak kehendak seks pemangsa, dan lain-lain cara yang banyak dibincangkan dalam makalah-makalah kajian saintifik criminology.

Undang-undang yang dipanggil sodomy law wujud di negara-negara barat dan sering berlaku dalam bentuk non-consensual. Kemungkinan yang berlaku antara Anwar dan Saiful adalah non consensual sodomy . Kami ulang balik, ia mungkin berlaku. Kes-kes liwat paksa banyak berlaku di kalangan paderi dan anak-anak muda di barat yang pernah menjadi skandal beberapa tahun lalu.

Senario yang mungkin berlaku adalah setelah dipaksa secara psikologi, Saiful menurut saja kehendak Anwar. KY Jelly dan dildo digunakan dan cara sodomi itu selamat tidak membawa kesakitan kepada mangsa. Kemungkinan besar tiada kesan kekerasan fizikal dapat ditemui.

Cabaran kepada pendakwa adalah untuk membuktikan. Jika tidak, ia bermakna ia adalah perhubungan seks sama jenis yang berupa suka sama suka. Bertambah lagi, ada laporan mengatakan ini bukan kali pertama Saiful telah diliwat.

UNSPIN: Bekas banduan tak layak diikat jamin bebas

|3 comments
Oleh Abang Bulanja


Banyak orang menuduh mahkamah berat sebelah dan Anwar telah dinafikan pelbagai macam hak. Sebenarnya Anwar diberi pelbagai keistimewaan mahkamah, termasuk dibenarkan bebas dengan jaminan.

Kalau diikutkan, dia tidak sepatutnya mendapat keistimewaan itu. Anwar mempunyai rekod jenayah pernah mengugut saksi, rekod jenayah salahguna kuasa memberi araahn salah kepada polis, dan disah melakukan jenayah liwat tetapi dilepaskan atas teknikaliti. Lojikkah tuduhan sedemikian?

Sudahlah diberi keistimewaan, Anwar pulak nak lari. Belum pun bermula perbicaraan peguam Anwar telah mempertikaikan bukti dan saksi pendakwa. Mereka menjalankan perbicaraan melalui media dan bukannya mahkamah untuk memberi tekanan kepada pendakwa, mangsa dan saksi.

Bagi mereka yang taksub dengan Anwar, mereka percaya Anwar tidak bersalah. Layakkah bekas banduan dianggap maksum dan tidak bersalah hingga perlu mengelakkan dari dibicara?

Anwar perlu menunjukkan diri tidak bersalah di mahkamah. Diikutkan, mahkamahi membantu Anwar membersihkan diri dari tuduhan melalui perbicaraan ini. Ini pun diberi keistimewaan untuk disegerakan kes berbanding dengan kes-kes lain.

MYSTERY: The chicken shit of Malaysian Insider, Malaysia Today, Malaysiakini

|10 comments
By Marlborough Man


Malaysian Insider is a pro opposition news portal set up by Kalimullah Maseerul Hassan and cronies which is trying its best to paint a poor picture of Dato Seri Najib Tun Razak.

In every news they report they put the anti government spin. In the case of Sodomy 2, Malaysia Insider is clearly pushing the Anwar Ibrahim agenda by continuously trying to potray Anwar as a victim of yet more and more endless conspiracies.

The same can be said of Malaysiakini and of course Malaysia Today.

But let us revisit Sodomy 1 – which according to Anwar, Malaysian Insider, Malaysia Today and others was a complete conspiracy. They say the whole Sodomy 1 charge was conjured up, out of thin air.

Well we have just seen in this Blog (The Unspinners) videos being played which show or play audio of five different people (men and women) who say they have had sex or have been sodomised by Anwar Ibrahim.

There are many names like Ismail Haron, Hairany, Mior Razak, Sukma Dermawan and a woman by the name of Norlaila.

Here is a fantastic opportunity for Malaysian Insider, Malaysia Today and Malaysiakini to get the greatest media scoop in Malaysia since Merdeka. Any one of them can totally expose the Government’s conspiracy against Anwar Ibrahim.

Just track down these five people Ismail Haron, Hairany, Mior Razak, Sukma Dermawan and the woman Norlaila and ask them to tell you how much money they were paid or if they were threatened or bullied in any way to say those things on video and audio tape? It will not be difficult to track them down.

Hairany was a lecturer in a university. Mior was a well known tailor. They can all be tracked down for sure.

Why don’t Malaysian Insider, Malaysia Today, Malaysiakini and the other pro Pakatan news media just track down these people?

During Sodomy 1 it was also reported in Court that both Anwar and Syamsidar Taharin’s DNA were found on the mattress. Many people knew that Anwar was shagging Syamsidar for some time. For her services Anwar got his Chinese cronies to appoint Syamsidar (a tailoring graduate) to become a Director of a public listed commercial Bank!!

Syamsidar’s husband is Azmin, who is now the orang kuat of PKR. Why not Malaysian Insider, Malaysia Today and Malaysiakini interview Syamsidar Taharin and get her to explode the myth that she had sex with Anwar? If it was all fake, this will be the easiest method to expose the gomen conspiracy.

Its another great opportunity to really embarrass the gomen. Do it lah. Don’t say that you cannot even track down Syamsidar Taharin? She still lives with her husband Azmin. What type of chicken shit media are Malaysian Insider, Malaysia Today and Malaysiakini?

Anwar Ibrahim has sued Mohd Saiful Bukhari Azlan for claiming that he was sodomised by Anwar. But so are all these other people – they are saying it on video too. They said it in the Police Station and also at the office of Taib Azamuddin at the Masjid Negara. These are all public places. This means these five people have made public statements that Anwar Ibrahim sodomised them or had sex with them.

Why doesn’t Anwar Ibrahim just sue them?

And here is another strange fact. Anwar Ibrahim said that Sukma Dermawan Sasmitaatmadja was his adopted brother (adik angkat) who lived with him in the same house. That is why he went down to Sukma’s bedroom in the middle of the night – to check in on his adik angkat.

If that was the case why has Anwar’s family completely lost touch with Sukma Dermawan since 2000 ? When was the last time Anwar’s family (Wan Azizah, Nurul Izzah and even Anwar himself) made contact to check and see how their dear adopted brother Sukma was doing?

The fact is Sukma was not an adopted brother. He was Anwar’s homosexual partner living in the downstairs room. After all this news broke out Wan Azizah chased them all out of the house and out of their life, especially Syamsidar Taharin.

Few people know that Wan Azizah has put a permanent ban on Syamsidar Taharin ever coming to her house or joining PKR. Why don’t Malaysian Insider, Malaysia Today and Malaysiakini go and investigate these little strange details? If Syamsidar and Anwar did not have sex, why does Wan Azizah call her the perempuan jalang (prostitute?)

If Malaysia Today, Malaysian Insider and Malaysiakini want to show that they are really credible newspapers then follow up on all these 'embarrasing little details'. You are missing out on a great chance to expose the gomen.

But they will not do it because if you interview these people they may say more things which will embarass Anwar Ibrahim and you too even more. So you will do what you are good at - just keep up the spin.

MYSTERY: Orang dalam dibayar untuk buang bukti?

|2 comments
Oleh Abang Bulanja

Kisah perbuatan liwat Anwar telah lama diketahui oleh bekas Ketua Polis Negara, Tun Hanif Omar sebelum 1998 dan seawal tahun 1993. Tun Hanif pernah membuat satu operasi yang dinamakan dengan Operasi Keliling. Banyak bukti telah dapat beliau kumpulkan. Pada masa itu, Anwar masih lagi menjadi Timbalan Perdana Menteri.

Tun Hanif telah memberitahu Dr Mahathir pada Oktober 3, 1993 tetapi dia susah mahu percaya. Mereka yang membenci Dr Mahathir menuduh dia menggunakan maklumat ini untuk menangkap Anwar hanya apabila Anwar cuba menurunkannya. Sebenarnya Dr Mahathir tak percaya semasa diberitahu lagi pada tahun 1998 hingga setelah menemui semua saksi.

Berbalik kepada cerita Tun Hanif pada tahun 1994, ada cerita dari sumber-sumber mengatakan ada orang dalam telah memberitahu Anwar tentang Ops Keliling. Tanpa melengahkan masa, dia segera membayar 'orang dalaman' untuk membantu memusnahkan bukti-bukti yang terkumpul.

'Orang dalaman' ini adalah seorang wanita dan menjadi jutawan segera sebaik sahaja segala bukti dapat dimusnahkan. Jika segala bukti itu tidak dimusnahkan, sudah tentu Anwar tidak berani bersandiwara lagi. Dengan kuasa yang ada, dia telah mengambil kesempatan sepenuhnya. Bukankah ini tidak amanah?

Dari penerangan ini, lojikkah tuduhan konspirasi yang sering dikatakan? Bukankah ada penerangan lain?

Sunday, June 28, 2009

UNSPIN: Ada laporan polis, bukti-bukti, kes ... maka ada proses mahkamah

|11 comments
Oleh Abang Bulanja


Memang letih melihat kerenah, pelbagai drama dan wayang yang dilakukan oleh Anwar dan kuncu-kuncunya untuk menyelamatkan diri dari kes liwat kali ini. Itu kita faham. Tetapi ianya boleh dilakukan di mahkamah dan bukan mencari helah untuk mintak perbicaraan digugur.

Mahkamah boleh dianggap sabar dan seolah-olah membiar Anwar satu-satunya tertuduh yang bebas berkata apa-apa tanpa menghadapi kemungkinan dikenakan tindakan menghina mahkamah.

Hakikat yang tidak boleh ditolak adalah bahawa ada satu laporan jenayah dibuat ke atas beliau. Pembantu Khasnya telah membuat laporan polis bahawa ia diliwat oleh pemimpin de facto Parti Keadilan Rakyat itu.

Setelah itu, pihak polis telah melakukan penyiasatan. Antaranya menyoal siasat Anwar dan Saiful, melakukan pemeriksaan perubatan, bercakap dengan ramai saksi, dan apa lagi bukti-bukti dikumpul. Ini semua dihantar kepada pendakwaraya untuk menentukan samada ada kes untuk didakwa atau tidak. Tugas polis dan pendakwaraya adalah untuk mendakwa pesalah dan berusaha untuk menghukum pesalah.

Manakala, pihak peguambela berushaa untuk menafikan bukti-bukti polis, mempersoalkan motif, merosakkan kredibiliti saksi, memastikan sebarang keterangan tidak diterimapakai hakim, mengemukakan saksi sendiri, dan lain-lain. Jika dilihat, lebih berat tugas belah pendakwaraya dari peguambela yang kerja untuk pilih mana salah.

Akhirnya hakim yang menentukan samada semua bukti, saksi, motif dan apa fakta-fakta ini betul atau tidak. Kalau hakim sesi bawah tidak memuaskan hati, Anwar boleh peri ke Mahkamah Tinggi atau terus ke mahkamah rayuan dan akhir sekali Mahkamah Persekutuan.

Kalau bawah tak adil, boleh bawa naik ke atas mengikut prosedur-prosedur. Jumlah hakim yang terlibat dalam proses ini adalah hampir lebih kurang 11 orang. Untuk kes liwat dahulu, lebih hakim kerana Mahkamah Persekutuan sudah buat keputusan tetapi melonggarkan untuk membuat Judicial Review. Belum diambilkira begitu ramai peguam terlibat dikedua-dua belah pihak.

Tak perlu untuk kerenah, main wayang, dan drama diluar tetapi tumpukan masa ke dalam mahkamah.

Sepatutnya Mahkamah patut keluarkan gag order ke atas semua pihak dari membuat apa saja pertuduhan terhadap mana-mana pihak melainkan komen mengenai fakta kes saja. Sesiapa yang melanggar, patut sekali dikenakan perintah menghina mahkamah.

UNSPIN: Tuduh Mahkamah tidak bebas helah murah dan basi

|19 comments
Oleh Abang Bulanja

Suatu ketika dahulu Anwar Ibrahim dengan lantang membuat kenyataan bahawa beliau bersedia menjawab segala pertuduhan liwat beliau di mahkamah. Dia tidak takut kerana dia kata ada bukti dan saksi alibi. Dalam sebulan ini, kita terasa hairan mengapa Anwar bersungguh mahu menghalang perbicaraan daripada berlangsung. Macam mana dia kata dia bersedia hadapi mahkamah?

Jika benar Anwar mahu membersihkan dirinya, bukankah ini masa terbaik untuk beliau menjawab semua soalan di mahkamah. Bukankah ini juga pentas terbaik untuk para peguamnya menyerang dan menjatuhkan kredebiliti Saiful (mangsa), bukti dan laporan Doktor sekaligus membebaskan Anwar.

Untuk menguatkan sandiwara Anwar yang kini takut menghadapi mahkamah macam orang bersalah, Anwar melalui penyokongnya mengguna helah murah dan basi mendakwa mahkamah tidak bebas.

Untuk mereka kata sedmikian, fahamkah mereka undang-undang? Bolehkah difahami ayat-ayat undang-undang lebih dari dua tiga para? Hujah mereka hanya berdasarkan hujah-hujah logik peguambela. Mereka tidak dengar hujah-hujah logik pendakwa. Mereka tidak membaca keterangan-keterangan penuh Anwar, dan Saiful. Mahkamah belum bicara, dan beri keputusan, maka tidak adalah dokumen penghakiman untuk dikaji samada mahkamah tidak bebas atau bebas?

Bolehkah penyokong-penyokong Anwar ini mengumpul dan mementelaah semua maklumat-maklumat ini dan membuat pendirian bebas yang mengambilkira hujah-hujah peguambela dan pendakwa? Tidak sebarang peguam boleh lakukan ini. Mungin agak susah penyokong Anwar yang kebanyakkan buta undang-undang lakukan juga.

Macam mana mereka boleh kata mahkamah tidak bebas sebelum perbicaraan bermula?

BLOG: Kenyataan Bersumpah Sukma

|6 comments

Sukma telah membuat dua kenyataan bersumpah dan ini tidak boleh ditarik balik. Jika ditarikbalik, Sukma bukan seorang saksi yang sahih lagi dan boleh dianggap menghina mahkamah. Baca berkenaan tersebut di blog Anwar Ibrahim Dotcom AIDC:

Pengakuan bersumpah Sukma Darmawan Sasmitaatmadja (Adik angkat Anwar)

Datuk Seri Anwar Ibrahim telah didakwa dan sedang dibicarakan di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur atas tuduhan melakukan seks di luar tabii atau homoseksual. Antara saksi utama yang memberi keterangan dalam kes ini adalah dua personaliti sepermainan beliau.

Di kalangan kita hari ini masih menyangsikan dan mempertikaikan keterangan dan pengakuan saksi-saksi yang diketengahkan. Sebaliknya ramai suara-suara yang menuntut keadilan dan ketelusan badan kehakiman negara dalam pengendalian kes Datuk Seri Anwar Ibrahim dan selanjutnya menuduh adanya konspirasi menjatuhkan beliau dari arena politik tanahair.

Pengakuan Sukma Darmawan Sasmitaatmadja ini bukannya satu rekaan. Ianya satu pengakuan yang dibuat sendiri secara sukarela dan sedar tanpa paksaan di hadapan Majistret Jalan Raja, Kuala Lumpur pada 23 September 1998 dan diakui kebenarannya.

Marilah kita sama-sama fikirkan dan renungkan kebenarannya dan selanjutnya menilai sama ada Datuk Seri Anwar Ibrahim sesuai untuk memimpin generasi akan datang, bangsa, negara dan agama menuju ke alaf baru.
Pengakuan-pengakuan terebut boleh dibaca di sini.

UNSPIN & MYSTERY: Sejarah silam Anu-war: Sukma II

|5 comments
Mereka kata Sukma dipaksa dan dengan bantuan media asing, pihak mereka menafikan pengakuan yang telah dibuat. Sebelum kita bincang, kita dengar lihat dahulu video berikut:


Dengan cara professional kami untuk merungkai Spin, kita berikan pautan kepada pandangan sebelah sama. Sila lihat laporan berita asing yang membawa penafian Sukma pula sini.

Diamati betul-betul, laporan berita TV asing ini penuh dengan penafian dan andaian. Mereka menunjukkan klip video rusuhan untuk menuduh polis berlaku ganas. Adakah ini sudah cukup untuk dianggap bukti atau hanya permainan sentiman?

Wallahu alam, siapa betul dan siapa salah. Adakah Sukma kelihatan dalam keadaan terpaksa dalam video di atas? Adakah Sukma dalam keadaan blank semasa menjawab soalan-soalan? Allah dan orang yang tahu saja yang tahu kebenaran.

Bagi kami, satu perkara menghairankan semasa itu.

Pada masa itu, Anwar dan Sulma sering berada di hotel-hotel, resort-resot, dan chalet-chelet seperti Hyatt Saujana (yang disebut dalam rakaman talipon Mior) pada masa yang sama. Namun, mereka tidak kelihatan bersama di tempat awam seperti restoren.

Semasa itu, menjadi pengetahuan umum pekerja-pekerja hotel bahwa Anwar akan menyewa bilik untuk bertemu Sukma. Dia sendiri tidak segan mengaku berjumpa adik. Tanpa membuat menuduh apa-apa, bukankah mudah untuk jumpa saja di rumah atau jika perlu, jumpa di coffeehouse atau restoren?

Ini Anwar dan Sukma patut jawab.

UNSPIN: Sejarah silam Anu-war: Sukma I

|0 comments

Sukma yang memperkenalkan Ismail pernah ada boyfren Irish. Dengar perbualannya yang dirakamkan.

UNSPIN: Sejarah silam Anu-war: Ismail Harun

|2 comments

Ismail Harun adalah seorang pengangur yang diperkenalkan kepada Anwar oleh Sukma Dermawan. Mereka bertiga diberitahu melakukan seks liwat sodomi di bilik perpustakaan di rumah Anwar di Damansara.

Video panjang tapi ini sikit ditunjukkan.

Saturday, June 27, 2009

UNSPIN: Sejarah silam Anu-war: Mangsa dan Taib Azamuddin

|8 comments

Dato Taib Azamuddin kini adalah Wakil Rakyat PAS. Semasa rakaman itu, dia tidak menyedar perbualan dirakam.

UNSPIN: Sejarah silam Anu-war: Mior Razak

|6 comments

UNSPUN: Sejarah silam Anu-war: Hairany

|2 comments

UNSPIN: Sejarah silam Anu-war: Norlaila

|12 comments

Lihat betapa hebat orang yang dikatakan Anu-war dalam memujuk Norlaila supaya tidak memutuskan perhubungan dengannya. Siapa lagi yang tewas dengan pujuk rayu Anu-war?

Friday, June 26, 2009

UNSPIN: Fakta Seksologis menjawab persoalan DAP

|15 comments
Oleh Teruna Kelana

Ada satu pemimpin DAP ada menimbulkan beberapa persoalan pada tahun 2008 mengenai kenyataan-kenyataan Saiful.

Kononnya Saiful telah berdolak dalih - sekejap kata dipaksa oleh Anwar dan sekejap lagi tidak. Sekejap Saiful menyebut penggunaan barangan plastik. Apabila laporan perubatan menyebut tiada kesan luka dan tembus, dia tidak sebut lagi.

Saiful bukan seorang ahli politik yang cekap bercakap dengan wartawan. Saiful atau pihak polis tidak boleh memberikan jawapan sekarang sebelum perbicaraan.

Ikutkan semua pihak tidak sepatutnya menyebut kes kerana khuatir mempengaruhi keputusan hakim. Tetapi persoalan-persoalan sedemikian yang akan mengelirukan orang ramai perlu dijawab. Semua ada kemungkinan yang logik. Cuma otak DAP memang pembelit. Rambut saja yang lurus.

Sebelum ini telah diterangkan bahawa penggunaan KY Jelly kemungkinan tidak meninggalkan kesan tembus dan luka, tetapi tidak bererti perbuatan meliwat tidak berlaku. Mungkin ada bukti-bukti lain. Saksi dikatakan ada 30 orang.

Dari kajian kami, terjumpa maklumat ini. Menurut Sinclair Institute, sebuah Institiut pakar seksologi barat, antara tip seks anal yang selamat adalah seperti disedut bawah:
  • Lube, lube, lube! It’s been said that when you think you’ve used too much lube, put on some more! Using a lubricant will make penetrating the anus much easier. Remember, it doesn’t self-lubricate like the vagina. There are lubricants made specifically for anal sex that will help make it a pleasurable experience. Water-based lubricants are the best, as latex-based lubricants can degrade latex condoms and toys. Be sure not to use numbing lubricants—pain is your body‘s way of telling you to slow down or stop.
  • Start small. Begin with a well-lubed finger or a narrow vibrator. There are even sets of graduated cylinders (dildo) that can be used to “ease into” stretching the anus for anal sex.
Dari apa yang disebut atas, mungkinkah plastik yang konon disebut oleh Saiful adalah alat plastik yang digunakan untuk proses "ease into"?

Berkenaan adakah Anwar memaksa Saiful, apa yang dimaksudkan sebagai paksaan? Adakah ianya mesti secara fizikal? Saiful adalah lebih muda dan kuat dari Anwar, maka tidak mudah untuk Anwar. Tapi ia boleh dilakukan secara psikologi. Saiful yang tahu akan pengaruh dan jaringan bosnya mudah diakurkan. Ini masih kemungkinan dan kita tunggu hari perbicaraan.

Macam mana cerita Anwar yang sakit belakang? Itu kita jawab lain kali.

UNSPIN: Fatwa Nik Aziz sebelum dan selepas Saiful bersumpah

|12 comments

Kawan baru The Unspinners, Hero Tamil telah mendedahkan mengenai "fatwa" Nik Aziz yang flip flop berikut:

SEBELUM Saiful buat sumpah

Kota Baru: Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata "mubahalah" atau bersumpah dengan menjunjung al-Quran adalah cara untuk menentukan kebenaran dan juga sesuatu yang dituntut dalam Islam.
Ini pula SETELAH Saiful buat sumpah.

Nik Aziz berkata perbuatan memegang atau menjunjung Al-Quran sebenarnya adalah perbuatan meniru orang Kristian yang memegang kitab suci mereka.

"Dalam Islam sesiapapun bebas bersumpah untuk membuktikan dirinya benar tetapi bukanlah dengan memegang kitab suci Al-Quran kerana ia adalah perbuatan orang Kristian yang memegang kitab mereka ketika bersumpah,"
Apa dah jadi dengan Tok Guru? Peliwat, Cina bersekedudukkan dengan Melayu dan apa lagi yang sedia diterima demi kuasa politik?

Bila tersilap berbalik kepada Quran. Imam Shafie pun kata, kalau pendepat saya tidak selari dengan Quran, berbalik kepada Quran. Baca ayat Mubahalah sini.

UNSPIN: Hakim yang lepaskan percaya Anwar liwat

|15 comments
Oleh Teruna Kelana


Ada kawan saya berdegil kata mahkamah telah lepaskan Anwar. Maka dia tidak lakukan liwat. Berdegil dia tak mahu dengar penjelasan. Bila ditanya samada dia ada membaca keputusan hakim, dia tak baca dan tak mahu baca. Dia nak tengok sendiri baru percaya. Mula-mula kesian pada dia kerana tak mahu cari kebenaran dan mahu kekal rela dibohong. Rupa-rupanya dia Mat Skodeng. Suka tengok benda-benda ni.

Memang betoi, 2 daripada 3 hakim Mahkamah Persekutuan telah pada 2 September 2004, mengenepikan tuduhan meliwat ke atas Anwar Ibrahim atas sebab-sebab teknikal. Hakim majoriti yang mengenepikan tuduhan menulis dalam mengulas keputusan mereka seperti berikut:

“The testimonies of one Dr. Mohd Fadzil and one Tun Haniff and the conduct of the first Appellant (ie Anwar) confirmed the appellants’ involvement in homosexual activities. However such evidence did not corroborate Azizan’s story that the appellants sodomised him on the date, time and place specified in the charge.”
Disamping itu, mereka juga menulis berikut:

"We find evidence to confirm that the appellants were involved in homosexual activities and we are more inclined to believe that the alleged incident at Tivoli Villa did happen."
Hakim yang setuju lepaskan pun kata Brader Anwar balun seorang lagi Brader. Apa Anwar dan penyokong depa nak nafi? Bila dia saman Dr Mahathir pun, tak done. Jelas benar, mahkamah lepaskan atas sebab teknikal dan bukan pasal dia tak buat.

Dia buat, bro. Cayalah!

UNSPIN: Bancuh kopi boleh atas pentas sama Anwar?

|11 comments
Oleh Teruna Kelana

Masa Saiful mula-mula buat laporan polis, PKR kata depa tak kenai. Dia bukan pembantu khas Brader Anwar Bin Ibrahim. Saiful cuma kerja buat kopi.

Saiful kata depa bohong. Dia ada pi ikut Brader Anwar ke luar negara. Orang ramai naik heran. Apa macam kerja buat kopi boleh ikut pi luar negara? Depa pusing kata dia ikut untuk buat kerja rasmi parti.

Gambar Saiful di majlis PKR mula timbul. Hang tengok video berikut:Baik punya video. Saiful pakai baju biru sedang berdiri atas pentas sama Brader Anwar. Kira Saiful berdiri barisan kedua di belakang kerja bancuh kopi. Lim Guan Eng duduk barisan depan kerja cuci pinggan. Brader Anwar paling depan uli roti canai. Baiknya punya tebar. Baru PKR mengaku dia adalah pembantu khas.

Nafi nafi ... nahi nahi.

Thursday, June 25, 2009

UNSPIN: Apa pasal Wan Azizah & Nurul Izzah tak mau sumpah atas Quran?

|10 comments
Oleh Cakap Pasal


Tuan-tuan dan puan-puan kita lihat dulu firman Allah swt:

"Perkara yang benar ialah yang datang dari Tuhanmu. Maka jangan sekali-kali engkau menjadi dari orang-orang yang ragu-ragu. Kemudian sesiapa yang membantahmu mengenainya, sesudah engkau beroleh pengetahuan yang benar, maka katakanlah kepada mereka: "Marilah kita menyeru anak-anak kami serta anak-anak kamu, dan perempuan-perempuan kami serta perempuan-perempuan kamu, dan diri kami serta diri kamu, kemudian kita memohon kepada Allah dengan bersungguh-sungguh, serta kita meminta supaya laknat Allah ditimpakan kepada orang-orang yang berdusta". Surah ali Imran, 60-61.
Jadi al kisahnya Anwar sekarang tak mau ambil sumpah atas Quran, bawah pokok demokrasi, tepi jambatan atau mana tempat pun. Kira kawan tu memang tak mau ambil sumpah langsung lah.

Sila perhatikan ayat di Quran di atas. Inilah ayat mubahalah. Kalau nak main tuduh menuduh dan bohong membohong, kita ikut penyelesaian Quran sajalah.

Ayat ini kata "Marilah kita menyeru anak-anak kami serta anak-anak kamu, dan perempuan-perempuan kami . . . . serta kita meminta supaya laknat Allah ditimpakan kepada orang-orang yang berdusta"

Anak-anak kami serta perempuan-perempuan kami. Jadi sebab Anwar tak berani nak angkat sumpah, apa pasal Wan Azizah dan Nurul Izzah tak mau bersumpah saja? Angkat sumpah atas Quran dan minta Allah laknat sesiapa yang bercakap bohong.

Kalau Saiful cakap bohong, biar Allah laknat Saiful. Kalau Anwar bohong, biar Allah laknat Anwar. Itu pun tak boleh ke?

Apa Anwar takut sangat? Saiful sudah angkat sumpah di masjid. Anwar tak mau - pondan. Sekarang kita jemput sajalah pompuan pompuan Anwar ke depan angkat sumpah.

Kita tengok le siapa wear the pants di rumah Anwar? Sudah tentu bukan Anwar sebab dia selalu buka seluar saja. Lebih suka kain pelekat - lagi senang capai work station..

So apa pasal Wan Azizah dan Nurul Izzah tak mau angkat sumpah minta Allah laknat sesiapa yang bohong?

UNSPIN: Jika Anwar dapat suaka politik

|4 comments
Oleh Cakap Pasal

26hb June ini Anwar akan berangkat ke Majlis anjuran Yahudi di Washington. Kes dia pula telah ditangguhkan (lagi) oleh Mahkamah ke 8hb Julai. Apa akan berlaku jika Anwar enggan balik ke tanah air dan memohon suaka politik di Amerika Syarikat?

Besar kemungkinan jika Anwar mohon suaka politik, kawan-kawan Yahudi Anwar seperti Madeleine Albright, Bill Cohen, Paul Wolfowitz dan lain2 akan membantu Anwar mendapat suaka politik di Amerika.

Jika Anwar cabut lari, lebih elok kes liwat Anwar diteruskan saja oleh Mahkamah pada 8hb Julai. Jika Anwar mendapat suaka politik di Amerika itu tidak bermaksud Mahkamah tidak boleh bicarakan kesnya.

Rakyat Malaysia sudah lama menunggu untuk kes ini bermula supaya kebenaran tentang apa yang sebenarnya telah berlaku boleh diketahui.

Kes ini juga memberi kesan yang sangat berat dan juga berbahaya kepada keamanan negara dan ketegangan politik negara. Semuanya berpunca daripada kes Anwar. Maka jika Anwar lari daripada tanah air, Mahkamah mesti menjadi benteng keadilan yang terakhir bagi Saiful Bukhari dan juga untuk semua rakyat Malaysia. Biar perbicaraan dimulakan saja.

UNSPIN: Pasal pengakuan orang kuat Anwar Ibrahim

|5 comments
Oleh Cakap Pasal

Bercakap pasal liwat ini kita perlu bertanya kepada yang lebih tahu daripada kita. Salah seorang daripada orang kuat Mahaliwat Anwar Ibrahim dulu adalah seorang tokoh juga yang kini terlibat dalam berbagai kerja kebajikan untuk anak yatim.

Semasa kes Mahaliwat Round Pertama dulu Dato ini adalah penyokong kuat Anwar Ibrahim. Tetapi sekarang Dato ini sudah gostan balik sebab dia lebih tahu al kisah Mahaliwat Anwar Ibrahim. Beginilah ceritanya.

Pada waktu Mahaliwat menjadi Timbalan PM dulu, dan hampir mencapai ke puncak pimpinan negara beliau sudah memang sudah naik gian main belakang lelaki. Tetapi oleh kerana beliau selalu diekori Polis, pengiring dan kroni, maka susah sikitlah nak buat kerja ikut pintu belakang. Maka pada satu hari Raja Mahaliwat telah memanggil hulubalangnya ia itu Dato ini juga dan menyuruh Datu Hulubalang itu menyediakan sebuah rumah khas untuk istirehat baginya. Rumah istirehat itu harus jauh daripada Kuala Lumpur dan tidak lah terlalu menonjol atau ghairah. Beliau cadangkan sebuah kawasan dekat Kuala Pilah di Negeri Sembilan.

Dato Hulubalang ini pun mencari YB Kroni yang dikenalinya di Kuala Pilah. Dan kebetulan pula YB Kroni Kuala Pilah itu memang mempunyai sebuah rumah kediaman yang sesuai dalam kebun yang sunyi, senyap dan jauh daripada pandangan orang.

Maka rumah itu pun dibersihkan, diubahsuai, dicat dsbnya untuk kegunaan Mahaliwat dan seisi keluarganya.

Maka sesudah rumah di Kuala Pilah itu siap, pada satu hari Mahaliwat pun bagi isyarat beliau akan sampai ke sana. Dato Hulubalang pun membuat persiapan dan menunggu kedatangan Mahaliwat dan seisi keluarga. Pelik bin Ajaib bila petang hari Mahaliwat datang tetapi seorang saja, tanpa diiringi anak atau bini. Kecuali seorang driver sahaja yang memandu kereta.

Dato Hulubalang pun rasa pelik. Macam mana ni, mai dengan driver sahaja. OK lah Boss, takpa lah kata Dato Hulubalang. You rest dulu, nanti malam hari saya akan datang balik.

Lepas maghrib, Dato Hulubalang datang jumpa Mahaliwat dengan tujuan jemput makan dsbnya. Tetapi apabila Dato Hulubalang yang juga memegang kunci rumah masuk ke dalam rumah, Mahaliwat tidak terjumpa di ruang atas. Dato Hulubalang pun turun dan masuk ke bilik dekat dapur yang dikhaskan untuk driver untuk menanyakan driver ke mana perginya Boss dia Mahaliwat..

Pelik bin Hairan, apabila Dato Hulubalang memanggil driver dalam bilik, beliau mendapati bahawa Mahaliwat Anwar Ibrahim berada dalam bilik itu bersama driver pula. Dato Hulubalang kata dia tidak nampak Mahaliwat melakukan 'perbuatan yang terkutuk itu' dengan drivernya. Mahaliwat cuma berada berdua-dua-an bersama driver dalam bilik itu.

Tetapi cuba pikirlah apa hal ni Timbalan Perdana Menteri Malaysia berada bersama driver kereta di bilik belakang sebelah dapur.

Dan siapakah nama driver itu? Namanya adalah Azizan Abu Bakar - Jeng Jeng Jeng Jeng.

Itulah sewaktu Sodomy Round Pertama dulu. Sekarang bekas Dato Hulubalang itu amat convince bahawa memanglah Mahaliwat mempunyai kecenderungan, kepakaran, pengalaman dan kuasa kuda yang cukup untuk melakukan perbuatan yang terkutuk itu sekali lagi.

NEWS: Wayang Seniman Agung, Brader Anwar Bin Ibrahim

|3 comments
Oleh Teruna Kelana

Seniman Agung, Brader Anwar Bin Ibrahim melancarkan wayang drama "Ku tak ingin ke penjara lagi" dalam dua laporan AFP pada Jun 18h sini and Jun 24hb sini.

Wayang yang mana Brader Anwar akan bertindak sendiri sebagai penulis skrip, tuan direktor, pelakun watak utama, dan penyunting menjanjikan babak dan aksi sensasi mengandungi:


1. Babak tuduhan dakwaan adalah helah politik. Brader dilaporkan oleh AFP menyebut ianya "political ploy" yang mana ianya boleh memalukan dirinya dan mengurangkan pengaruhnya.

2. Ada pula babak dimana pihak pendakwa dituduh akan menyelit bukti palsu. AFP melaporkan "Anwar said false evidence would be introduced" dalam laporan pada Jun 18hb dan "he voiced concern false evidence would be introduced" dalam laporan bertarikh Jun 24hb.

3. Babak suspens yang menuduh pihak tertentu akan menghapuskannya. Brader dipetik mengatakan "It's a convenient way for UMNO to get rid of me to settle their political problem". Disebut juga "conviction would likely end the political career."

4. Pasti sensasi adegan wayang yang ada plot kerajaan dituduh melakukan konspirasi. Brader menyebut "as a government conspiracy to derail his plan to topple the ruling coalition" dalam kedua-dua laporan.

5. Orang ramai terutama wanita akan tersentuh dengan adegan Brader menuntut pendakwaan ditolak atas alasan laporan perubatan tidak ada kesan liwat. Dia dipetik berkata, "You can't proceed with the sodomy case when it is quite clear by the team of doctors... the medical experts that there is no trace of sodomy, so why do they proceed ...".

6. Menangis Makcik-Makcik bila mahkamah dituduh menolak ikat jamin untuk hantar Brader balik ke lokap. Kata Brader, "The worst case scenario is to deny me bail ..." Disamping itu, laporan AFP bertarikh Jun 24hb menyebut "supporters have expressed fears that it might be revoked during the hearing."

7. Part marah penuntun pula masa mahkamah dituduh enggan memberinya perbicaraan yang adil. AFP melaporkan Anwar berkata, "We are not fully prepared for the trial because we do not have the full set of documents. The prosecution has not given us crucial documents to help us in our defence. It will lead to (an) unfair trial."

8. Marah bercampur sedih penuntun apabila Brader lakunkan adegan menuduh pelbagai pihak sudah berkomplot untuk menghantarnya kembali ke penjara. Laporan AFP melaporkan Anwar menuduh "have a quick conviction."
Klimaks cerita akan melihatkan pengikut-pengikut dan penyokong-penyokong melakukan rusuhan dan tunjuk perasaan. Dipetik berikut laporan AFP bertarikh Jun 18hb berikut:


He vowed to put up a tough fight and would not dismiss the possibility of his supporters taking to the streets.

But Anwar said the party would exercise "peaceful means" to voice their protests if he was jailed.

"We will fight and I am now better prepared ...," he said.
Jalan cerita telah dilaporkan AFP sebagai "Sodomy, even between consenting adults, is illegal in predominantly Muslim Malaysia and carries a penalty of 20 years' imprisonment."

Kassim Selamat! Sabariah sudah mati ... Pergi kau, Kassim Selamat!

Tunggulah di panggung berhampiran kediaman anda.

UNSPIN: Pasal apa peguam Anwar minta sampel original air mani?

|1 comments
Oleh Cakap Pasal

Syabas kepada Teruna Kelana. Biar Anwar jawab. Kalau Laporan Doktor Pusrawi dan Hospital Kuala Lumpur kata tak ada kesan liwat, tidak maksud liwat tak pernah berlaku. Kalau Anwar sapu KY Jelly sebagai pelincir, sudah tentu tidak ada kesan zakarnya masuk dalam dubur Saiful.

Kita nak tahu juga pasal apa Anwar tak mahu sebut bahawa Laporan Doktor menjumpai kesan air mani? Sebaliknya kalau Laporan Doktor tidak menyebut pasal kesan air mani, kenapa Anwar tak hebohkan lagi? Kan lebih hebat propaganda Anwar kalau Laporan Doktor kata langsung tidak ada kesan air mani dalam dubur Saiful? Jadi kepada Anwar, over to you.

Cuba pikir : Round Pertama dulu tak ada langsung air mani sebab perbuatan liwat Azizan Abu Bakar dan juga Dermawan Sasmitaatmadja itu telah berlaku beberapa tahun sebelum bicara mahkamah. Akibatnya ramai penyokong Anwar tidak mahu percaya. Takkan pula bagi Round Kedua, pihak Pendakwaraya mahu hadapkan Anwar ke Mahkamah tanpa bukti yang lebih kukuh?

Penyokong Anwar juga harus pikir apa pasal Anwar ambil pemuda Indon jadi adik angkatnya dan tidur satu bilik dengan adik angkatnya pada hal Anwar mempunyai ramai adik beradik lelaki? Tak cukup ke adik beradik lelaki sendiri sampai nak ambil lagi adik angkat lelaki?

Balik kepada cerita Round Kedua ini, pihak Pendakwaraya sudah tentu mempunyai bukti yang lebih kukuh terutama sekali bukti air mani.

Maka sebab itu lah Anwar minta Mahkamah serah kepadanya sample original air mani. Macam mana Anwar tahu nak minta Mahkamah beri kepada dia sampel original air mani jika TIDAK tersebut air mani dalam Laporan Doktor ? Jeng Jeng Jeng Jeng ! !

Sebab sudah tentu peguam Anwar hanya boleh minta Mahkamah berkongsi maklumat atau menyerahkan salinan dokumen yang memang sudah tersenarai oleh Pihak Pendakwaraya dalam dokumen-dokumen kes yang difailkan dengan Mahkamah.

Jika tidak ada kesan air mani dalam dubur Saiful, pasal apa peguam Anwar minta sampel original air mani? Jeng Jeng Jeng Jeng.

UNSPIN : Balasubramaniam Agen Anwar

|3 comments

Oleh Cakap Pasal

Kita ingat lagi ke, kes pelik Private Investigator Balasubramaniam? Pada awal July ’08 Bala telah timbul entah dari mana dan membuat Kenyataan Berkanun (SD) yang menuduh Dato Seri Najib Tun Razak atas beberapa perkara.

Yang peliknya Bala telah muncul secara tiba-tiba bersama Anwar Ibrahim pada satu Sidang Akhbar. Kita nak tahu soalan yang simple: Macam manakah Anwar boleh berjumpa dengan Bala? Siapakah yang telah mengaturkan perjumpaan antara Bala dan Anwar?

Ataupun pasal apa Bala setuju muncul ke hadapan di bawah naungan Anwar? Dan di mana Bala sekarang?

Jelas sekali ini satu lagi sandiwara Anwar untuk memalukan Najib dan BN. Caranya simple juga. Mula cari seorang PI bernama Bala dan bayar Bala duit lumayan untuk membuat pengakuan palsu terhadap Najib (sama seperti kes Ummi Hafilda dulu). Lepas itu suruh Bala ‘tarik balik’ pengakuannya seolah dia dipaksa oleh Polis pula.

Lepas itu bayar duit kepada Bala dan suruh Bala lenyapkan diri. Maka Bala pun hilang sampai hari ini.

Yang tanggung syak wasangka adalah Najib dan Kerajaan padahal Anwar lah yang telah merancang semuanya sekali – daripada mula sekali jumpa Bala sehingga Bala lenyapkan diri. Jelas bahawa Bala adalah agen Anwar.

Inilah taktik kotor Anwar. Sebenarnya Anwar yang lebih tahu ke mana perginya Bala. Semua ini adalah perancangan Anwar.

Wednesday, June 24, 2009

UNSPIN: Apa sudah jadi kes Anwar saman Saiful?

|0 comments

Oleh Cakap Pasal.

Cuba kita mengimbas kembali peristiwa bulan Jun 2008.

June 28: Police report lodged against Datuk Seri Anwar Ibrahim by his 23-year-old former aide, Mohd Saiful Bukhari Azlan, accusing the Parti Keadilan Rakyat de facto leader of sodomy.

June 29: Anwar sought refuge at the Turkish ambassador's home

June 30: Anwar filed defamation suit against Mohd Saiful claiming that the report was malicious, false and an abuse of the court process.
Sekali lagi kita lihat cara Anwar panic. Ingat tak dulu, tahun 1997, masa Ummi Hafilda Ali (adik Azmin Ali) menulis surat terbuka (dengan tandatangan dan nombor KP sekali) pasal salah laku seks Anwar?
Masa itu pun Anwar panic. Dia terus arah Polis tangkap Ummi dan menyeksanya sehingga Ummi setuju menulis surat menafikan bahawa Anwar terlibat dalam salah laku seks. Maksudnya Anwar paksa Ummi mengaku bahawa Ummi telah berbohong. Ini satu perbuatan fitnah dan zalim.

Disebabkan perbuatan gopoh, bodoh dan panic ini maka Anwar telah dipenjarakan selama enam tahun atas kesalahan menyalahgunakan kuasa.

Sekarang sekali lagi kita lihat cara Anwar gopoh, bodoh dan panic.

Pertama sekali pada 28 Jun ’08, apabila Anwar dengar berita bahawa Saiful Bukhari telah membuat laporan Polis pasal kena liwat oleh Anwar, dia terus lari bersembunyi di rumah Duta Turki di Kuala Lumpur. Pelik bin hairan betul.

Lepas itu pada 30hb Jun ’08 Anwar telah memfailkan saman malu terhadap Saiful Bukhari Azlan. Soalannya apa yang sudah berlaku kepada kes saman malu itu? Apa pasal Anwar belum lagi menghadapkan Saiful Bukhari Azlan ke mahkamah?

Kalau sudah hantar surat peguam untuk saman Saiful, apa pasal tak mahu mula bicara mahkamah?

Inilah perbuatan sandiwara dan pembohongan oleh Anwar. Kalau berani, samanlah Saiful dalam mahkamah. Mulakan saja bicara. Mana tahu mungkin Dato Shafee atau sesiapa peguam ganas akan mewakili Saiful dan pecahkan semua tembelang Anwar dalam mahkamah.

Sampai bila kita kena tunggu Anwar Ibrahim mulakan kes saman malu terhadap Saiful? Ini serius. Mungkin Anwar sudah lupa. Tetapi orang lain tak lupa. Kita akan senantiasa ingat.

NEWS: Mubahalah tak mahu, Mahkamah pun tak mau

|3 comments
Gambar dipetik dari blog Masterdedah

Berikut adalah laporan mengenai pandangan ulama Mubahalah:

"Sumpah dengan junjung Al Quran untuk tentu kebenaran": Nik Aziz

Bernama, Jumaat, 04 Julai 2008

Kota Baru: Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata "mubahalah" atau bersumpah dengan menjunjung al-Quran adalah cara untuk menentukan kebenaran dan juga sesuatu yang dituntut dalam Islam.

Sambil menyokong cadangan Mufti Perlis, Dr Mohd Asri Zainul Abidin berhubung perkara itu, beliau berkata melalui cara demikian, Allah SWT boleh melaknatkan mana-mana pihak yang bersalah.

"Dalam Quran sudah menyebut, setelah sudah tiada ikhtiar lagi dalam menyelesaikan kemelut yang memalukan itu, siapa yang tidak bersalah Tuhan tolong," katanya kepada pemberita ketika ditemui di sini, hari ini.

Beliau yang juga Mursyidul Am PAS berkata demikian sebagai mengulas cadangan Mohd Asri supaya kedua-dua individu yang dikaitkan dengan kes liwat iaitu Penasihat Parti Keadilan Rakyat Malaysia (PKR) Datuk Seri Anwar Ibrahim dan bekas pembantunya, Mohd Saiful Bukhari Azlan "bermubahalah" atau bersumpah.

Dalam kenyataannya semalam, Mohd Asri berkata isu liwat yang membabitkan Anwar sudah semakin rumit dan rakyat pula menjadi keliru.

Manakala Mstar Online melaporkan Mufti Perak, Datuk Seri Dr Harussani Zakaria berpendapat Datuk Seri Anwar Ibrahim perlu mengemukakan bukti di mahkamah sekiranya beliau tidak bersalah seperti yang didakwa oleh bekas pembantunya Mohd Saiful Bukhari Azlan.

Dr Harussani berkata demikian ketika diminta pendapat beliau tentang cadangan mubahalah (bersumpah) yang dicadangkan oleh Mufti Perlis, Dr Asri Zainul Abdin semalam.

Katanya lagi, "Setiap keterangan yang diberikan perlu dibuktikan. Jika tiada keterangan untuk dijawab, barulah beliau (Anwar) perlu bersumpah.”

Sebelum ini, Dr. Asri telah menggesa Anwar yang dituduh meliwat kali kedua dan pembantu khasnya, Mohd. Saiful Bukhari Azlan supaya bermubahalah’ atau bersumpah.

Katanya lagi,"Kedua-dua pihak (Anwar dan Saiful) hendaklah bersumpah. Kalau tidak puas hati lagi, bermubahalah seperti ini ... 'jika dia tidak melakukan kepada saya, laknat Allah kepada saya, jika saya melakukannya laknat Allah kepada saya' dan hendaklah bersumpah dengan Wallahi, Wabillahi, Watallahi... saya tidak melakukannya."

Ketika ditanya samada beliau bersetuju atau tidak untuk meminta Penasihat Parti Keadilan Rakyat Datuk Seri Anwar Ibrahim bersumpah berhubung dakwaan liwatnya, dia berkata, "Keterangan mesti diberikan oleh orang yang didakwa (Anwar). Apabila sesuatu perkara itu dizahirkan, ia mesti ada bukti.

"Sekiranya tidak ada bukti, barulah diambil pendekatan bersumpah ini,” tambah Dr. Harussani ketika dihubungi mStar Online hari ini.

Kata Dr. Harussani lagi, Anwar perlu memberi bukti di mahkamah sekiranya beliau tidak terlibat dengan dakwaan tersebut.

Namun apabila diminta pandangan lanjut, Dr. Harussani berkata, “Saya tak nak komen lagi sebab tak nak terlibat tentang hal ini.”


Beliau menganggap isu liwat ini timbul disebabkan pertelingkahan antara dua parti politik yang berlaku sekarang.

Difahamkan terdapat perbezaan pendapat tentang hukum liwat di negara ini. Ada ulama yang mengatakan sebatan 100 kali rotan dan ada yang berkata tidak pasti. Ini adalah kerana undang-undang Islam di Malaysia hanya merangkumi kes zina sahaja dan bukan kes liwat. - Bernama, Mstar
Anwar sentiasa menuduh mahkamah, polis, pendakwa raya, dan pelbagai institusi kerajaan berat sebelah. Dia tidak percaya dia akan mendapat keadilan dan menjangka akan didapati bersalah.

Setelah membaca laporan di atas, jalan untuk Anwar membersihkan nama baiknya atau mencari penyelesaian masyarakat adalah dengan melakukan Mubahalah. Mengikut Harussani, ia boleh dilakukan jika dia tiada keterangan untuk ditunjukkan.

Oleh kerana pihak Anwar terus melempar pelbagai terhadap Saiful dan dia tidak dapat menunjukkan keterangan selagi mahkamah belum bermula, Saiful telah melakukan sumpah.

Tetapi Anwar masih terus berhelah enggan bersumpah. Kini dia sedang berusaha untuk menghalang perbicaraan dari diteruskan. Nampaknya orang yang didakwa (Anwar) tidak mahu penyelesaian tetapi hanya nak melarikan diri.

Macam mana Nik Aziz, Dr Asri dan Harussani?

Tuesday, June 23, 2009

UNSPIN: KY Jelly boleh hilangkan bukti kesan liwat tetapi ...

|18 comments
Oleh Teruna Kelana

Malam Isnin Anwar berada di Manek Urai untuk kempen bagi persediaan pilihanraya kecil di situ. Dalam ceramah, dia dok cerita kat orang kampung pasal tuduhan liwat terhadapnya.

Dia beritahu orang ramai Saiful telah diperiksa pada pukul 3 petang di Pusrawai dan tidak ada kesan tembus dan luka. Kemudian dibawa terus ke Hospital Kuala Lumpur, diperiksa pula oleh tiga pakar dan keputusan yang sama. Ini juga alasan yang dia dok guna untuk memohon pada mahkamah agar pertuduhan digugurkan.

Cuba kita pikiaq skit. Kalau Anwar guna KY Jelly, kemungkinan perbuatan liwat itu tidak meninggalkan kesan fizikal. Pasal kita bukan buat dan guna benda-benda macam ini, kita carilah maklumat.

Menurut Wikipedia, KY Jelly adalah alat pelicin peribadi bagi kegunaan antara lain, seks anal atau liwat. Articlesbase sini pula beritahu kaedah penggunaan yang betul boleh mengelakkan berlaku luka dan koyak pada kulit.

Anwar ni kata dia sendiri prihatin terhadap rakyat. Katalah dia guna KY Jelly supaya pasangannya tidak cedera. Pastilah tidak ada kesan. Tetapi adakah bermakna perbuatan liwat tidak berlaku?

Sedaq tak hangpa Anwar tidak sebut langsung laporan perubatan tidak terjumpa kesan air mani? Mungkinkah ada terjumpa kesan air mani dari punggung Saiful tapi Anwar malu nak khabaq kat kita? Kalau ada, ia bermakna perbuatan liwat berlaku. Cuma siapa empunya air mani itu?

Anwar enggan beri sample DNA terbaru semasa pemeriksaan doktor. Alasan dia takut dianiaya dan fitnah. Jangan lupa polis masih ada rekod DNA Anwar dari perbicaraan dulu. Mungkinkah DNA dari air mani yang diperolehi dari punggung Saiful sama dengan rekod DNA dalam simpanan polis?

Betoi betoi ... kita tau rekod DNA yang ada pada polis tak boleh guna untuk mahkamah. Walaupun tak boleh guna, persamaan DNA cukup untuk meyakinkan polis bahawa mereka tak salah tuduh. Mereka kena berjaga pasai nanti orang tuduh polis nak kenakan Anwar.

Bila dah yakin, tidak mustahil untuk polis perolehi bukti-bukti lain. Itu pasai mahkamah yakin dengan affidavit dari pendakwa untuk kes dibicara. Kalaulah ini semua teka-teka dan tak betul, takpe. Anwar boleh pi ke mahkamah dan hujah. Dah yakin menang, tak payahlah nak lari dan main wayang untuk tangguh-tangguh.

Orang kampung Manek Urai bolehlah hang auta, Anwar. Itu pun belum tentu mereka nak caya buta-buta.

Monday, June 22, 2009

NEWS: Anwar sodomy trial set for July 8

|0 comments
By M. MAGESWARI
The Star, June 22nd, 2009

KUALA LUMPUR: The much awaited high profile sodomy trial of PKR advisor Datuk Seri Anwar Ibrahim is set for hearing on July 8.

Sources said 30 prosecution witnesses are expected to testify in the sodomy trial.

Among the key witnesses are Anwar’s former personal aide Mohd Saiful Bukhari Azlan, investigating officer DSP Jude Pereira, Hospital Kuala Lumpur doctors and condominium staff.

Anwar’s application to get certain documents for preparation of his defence will be heard on July 1.

The Opposition leader’s application to strike out his sodomy charge will be heard on July 8.

On March 10, Anwar had pleaded not guilty to sodomising Saiful, 24, at a condominium in Bukit Damansara here on June 26, last year.

At the outset of court proceedings Monday, High Court judge Justice Mohamad Zabidin Mohd Diah fixed the new date after Anwar’s lead counsel Sulaiman Abdullah applied for some time to respond to the affidavits-in-reply filed by the Public Prosecutor.

Sulaiman said it was not possible for the sodomy trial to proceed without the court disposing off related applications by Anwar.

He applied to the court to hear an application by Anwar to get certain documents for preparation of his defence, which was scheduled for yesterday to be fixed on July 1.

Last Wednesday, Anwar’s lawyer Sankara Nair had said he only received CCTV recordings, a chart on the DNA testing of Saiful, a chemist’s report, a medical examination report and Anwar’s witness statement from a senior investigating officer for preparation of his client’s case.

Sankara said there were other outstanding reports which were not supplied, including the statements by prosecution witnesses, all medical notes by Kuala Lumpur Hospital doctors who examined Saiful, related photographs with respect to Saiful’s physical examination and video recordings of Saiful when he gave his statement to the police.

Sulaiman also asked the court to set a new mention date for Anwar’s application to strike out his sodomy charge, which was scheduled for hearing on Friday.

“In view of the necessity of these two applications to be disposed of, I apply to your lordship to exercise your power to vacate the sodomy hearing which was scheduled at this High Court on July 1,” he said.

Sulaiman told the judge he would file his documents by June 29 in relation to Anwar’s application to get documents under Sections 5, 51 and 51A of the Criminal Procedure Code.

Sulaiman said his client’s appeal against Justice Mohamad Zabidin’s ruling to transfer the sodomy trial from the Sessions Court to the High Court was pending at the Court of Appeal.

Lead prosecutor Solicitor-General II Datuk Mohd Yusof Zainal Abiden said he had no objections over adjournment of the hearing of the application Monday.

Mohd Yusof said the respondent (Public Prosecutor) also needed time to observe and file an affidavit-in-reply over detailed documents filed by Anwar in relation to his striking out application over sodomy charge.

He asked for the court to excuse the witnesses’ attendance on July 1

UNSPIN: Mahaliwat Desperado Nak Tangguh Kes

|3 comments
Oleh Cakap Pasal


Hari ini mahkamah telah sekali lagi beri ruang yang sangat besar dan longgar kepada Anwar Ibrahim. Kes liwat Mahaliwat ini telah ditangguhkan sekali lagi. Kes yang sepatutnya bermula pada 1hb Julai kini ditangguhkan kepada 8hb Julai.

Apakah ini keadilan kerana keadilan yang sengaja dilewatkan itu sebenarnya adalah kezaliman. Si Saiful Bukhari Azlan telah sabar menunggu selama setahun untuk mendapatkan keadilan di Mahkamah tetapi Mahkamah amat slow dan melewatkan permulaan kes.

Mahaliwat menggunakan taktik mengadu tidak cukup dokumen, bukti tiada dan berbagai helah lagi untuk melewatkan kes daripada bermula. Kita belum tahu lagi jika Mahaliwat akan di dapati salah atau tidak dalam kes ini tetapi apa yang pasti adalah berbagai kenyataan dan bukti akan timbul di mahkamah yang bakal memalukan Mahaliwat dan ahli keluarganya. Parti PKR dan Pakatan juga akan turut tanggung malu besar. Memang ini adalah satu kemaluan besar bagi Mahaliwat.

Rakyat negara mengharapkan agar kes Mahaliwat ini akan disegerakan. Jangan suspense terlalu lama sangat.

VIDEO & SPIN: 30-6-2008 Wan Azizah assure Anwar will not leave the country

|0 comments

Listen to Wan Azizah (0:56 to 1:19).

It sounds dramatic that Anwar will not leave his tanah tumah darah. Note the caveat in her statement. She wants assurance for his safety. That assurance have been provided by both PM and DPM then. All parties have given assurance but will they be satisfied?

No they will not. They will create excuses and dramatise it to instill doubt to the public towards various Government institutions. Repeating again, it's to create doubt towards Government institutions such as police, attorney general, the courts, and politicise it. The no-brainer does not realise that these are not political institutions.

Recently, daughter YB Nurul Izzah expressed confidence her father to win his case on the caveat that he is given a fair trial.

This is political doublespeak to mean she knows her father is going to lose, thus pre-empting the eventuality by accusing the court as biased. If daddy is confirmed a sodomist, it will not look so bad. They could still retain those dimwits to vote for them.

Nurul's remark could be be considered contemptuous and she could be thrown in jail. However our court are reasonable and seldom do so for remarks said outside the court. The court will look bad for throwing a pregnant woman in the cell. Why give Nurul the opportunity to be the new Drama Queen?

So as the court date nears, will Anwar face trial or run away? Saiful claimed he will be leaving for Washington on June 25th this Thursday.

It is not a real surprise. Mind you, there are many cowards claiming as hero in our short history. Hishamuddin Rais is one. Raja Petra is another. Both these cowards are master at coming up with all sort of excuses.

The interesting similarity between both of them is they are Anwar's supporters. The impression is reformasi people are brazen and defying lot. Rupa-rupanya pemimpin-pemimpin mereka sebenarnya tidak ada telor.

Talking of cowards, let's here this oldie by Kenny Roger. Hopefully, it will inspire Anwar to appear in court and not be jeered as ole yellow forever like Sham Rais. Steadylah brader, berani main berani tanggung.

Sunday, June 21, 2009

UNSPIN: Din Merican too uncultured to understand sarcasm

|0 comments
Din Merican, an important man in Anwar's office put up in his blog to claim Tun Dr Mahathir confessed to putting Anwar in the slammer the last time around. The spin in his blog here. Did Mahathir actually confessed to the untruth?

Hear their own video of what Mahathir said below:Is Mahathir's actually words (0:13 to 2:37) a confession or a sarcasm?

To the Anwar fanatic, they can't tell the difference. Such is the overpowering ability of Anwar to lull and blind those around him.

It goes to the point that Din Merican, a Professor of a Cambodian University, former top management of Sime Darby, and former high level civil servant, could stoop this low to produce a steet level spin. There is the possibility that he did not attempt to spin but just plain uncultured to differentiate between confession and sarcasm.

God save this country, if a person of such intellect, ever raise to the corridors of power of this country. In the meanwhile, one should wonder what crap he teaches his students.

Saturday, June 20, 2009

UNSPIN: Kempen tuntut Anwar hadhirkan diri di Mahkamah

|0 comments

Dato Seri Anwar Ibrahim pernah dilaporkan oleh Suara Keadilan berkata berikut:

"Anwar juga berkata beliau bersedia bersemuka di mahkamah dengan Mohd Saiful."
Khabar kuat mengatakan Anwar akan ke Washington pada 25hb, Jun hadapan dan lari.

Kini dia sedang mengeluarkan macam-macam helah untuk memberi justifikasi untuknya mendapatkan suaka politik di luar negeri. Dia menuntut dibuang kes, mempersoalkan polis, memperlecehkan institusi mahkamah, konspirasi politik, mempersoalkan bukti, menuntut bukti yang origonal, dan pelbagai macam helah.

Ini sudah tentu tidak adil untuk Saiful dan rakyat Malaysia yang menuntutkan kebenaran. Satu usaha sedang berjalan menuntut Anwar menghadhirkan diri di mahkamah pada Julai 1hb, 2009. Saiful sudah bersedia dan Anwar pernah katakan bersedia. Apa takut Anwar?


* Imej dipetik dari blog Amirhamzah.blogspot.com

Friday, June 19, 2009

NEWS: Recalling the Event of Anwar's Sodomy II

|0 comments
The chronology as compiled by The New Straits Times below:

Anwar arrested: Chronology of events

The New Straits Times , Thu, Jul 17, 2008

June 28: Police report lodged against Datuk Seri Anwar Ibrahim by his 23-year-old former aide, Mohd Saiful Bukhari Azlan, accusing the Parti Keadilan Rakyat de facto leader of sodomy.

June 29: Anwar sought refuge at the Turkish ambassador's home claiming that his life was in danger.

Prime Minister Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi denied claims that Barisan Nasional was out to smear or frame Anwar after Pakatan Rakyat leaders accused Mohd Saiful of being a government plant.

June 30: Anwar filed defamation suit against Mohd Saiful claiming that the report was malicious, false and an abuse of the court process.

Photographs of Mohd Saiful with senior government ministers were shown at a rally in Ipoh.

Anwar left the Turkish ambassador's home after getting assurance from the government on his safety.

July 1: Anwar lodged report against Attorney-General Tan Sri Abdul Gani Patail and Inspector-General of Police Tan Sri Musa Hassan, accusing them of fabricating evidence in the black eye incident while he was in police custody in 1998.

Police classified Mohd Saiful's report against Anwar as one of sodomy.

July 2: The Anti-Corruption Agency began investigations into Anwar's claims against Abdul Gani and Musa. Mohd Saiful makes his first appearance in public after being put under police protection.

He was spotted at the Brickfields police station.

July 3: Deputy Prime Minister Datuk Seri Najib Razak claimed Mohd Saiful confided in him days before the report was lodged but said he was sceptical about the latter's claims.

Najib also called "a terrible lie" a statutory declaration with allegations linking him to the murdered Mongolian woman, Altantuya Shaariibuu.

The SD had been released at a press conference by P. Balasubramaniam, which Anwar also attended earlier that day.

July 4: Balasubramaniam retracted his SD and disappeared with his family.

July 6: Anwar attended a rally at the Kelana Jaya stadium which was held to protest the fuel price hike.

Before he took to the stage, a member of a punk rock group was attacked by the crowd for exposing his underwear during a concert.

July 7: Mohd Saiful broke his silence and lashed out at Anwar through the Internet, challenging him to swear on the Quran that he did not sodomise him.

July 9: Anwar filed a report at the Federal Territories Islamic Affairs Department (Jawi), alleging that Mohd Saiful had committed qazaf, a false accusation that someone had committed adultery.

July 11: ACA recorded statements from Abdul Gani and Musa regarding Anwar's accusation that they had fabricated evidence against him.

July 12: Mohd Saiful claimed that the Desa Damansara condominium in Damansara Heights, where he was allegedly sodomised, belonged to Anwar's friend.

July 14: Gani demanded that Anwar apologise for claiming that he fabricated evidence.

Massive traffic snarls all over Kuala Lumpur as police mounted roadblocks in anticipation of a rally to be held at Parliament House by the opposition.

Anwar defied an order to be present at the police headquarters for his statement to be recorded.

July 15: Police issued ultimatum to Anwar to show up by 2pm or face arrest.

Later in the day, Anwar turned up for a televised debate with Information Minister Datuk Ahmad Shabery Cheek.

July 16: Anwar was at the Anti-Corruption Agency in the morning where his statement was recorded on his report against Musa and Abdul Gani.

He was arrested by police while on his way back to his house in Segambut.

UNSPIN: If evidence claimed favourable, why fear trial?

|0 comments
Anwar sympathiser and foreign-funded Malaysiakini.com reported of no sign of penetration. Read here at Anwar's loyalist, Din Merican's blog here.

To reply to this claim of Anwar, it is simple common sense. The problem is many have lost objectivity and driven by sentiment. Too many simplistic conclusions without evidences used to spin the public into confusion.

If Anwar believes the evidence favours him, why is he demanding the charges dropped? Go to trial and come out innocent. He could use it to embarass the prosecutors and Government. It is also an oppurtunity to take a swipe of Najib.

No. He doesn't want all that but demand that the case be dropped. Can the court that has set a trial date, after convinced that there sufficient ground for trial, cancel trial? Maybe but usually no.

The obvious is Anwar wants to create an issue to gain public sympathy. He wants the people to believe that there is a high level conspiracy against him to deny him the coverted Prime Minister post in the next General Election.

He and his cohorts have been constantly accusing Najib with all sort of frivolous unsubstantiated accusations. It is mostly hearsay and cookup stories.

In this sodomy case, his spin maestro Raja Petra claimed that Dato Kadar Shah and Tamrin Ghaffar saw the word "Anwar" and "Sodomy II" on the blackboard of lawyer Dato' Shafee Abdullah's office. It is believed as his things-to-do list. They conclude that Shafee is part of a grand scheme to fix Anwar with a sodomy charge.

If you asked Shafee, he will deny. So it is one person's words against another. It is not impossible that one party is lying.

By making such claims, Raja Petra hope there are dimwitts out there that could be deviated from seeing the case objectively. They would rather believe in conpiracy theories and not based on evidences presented in court. To some, Raja Petra never lies and spins. He is truth!

We, The Unspinners seriously believe that Anwar is trying to come out with excuses to leave the country. He knows he is going back to the slammer at Sungai Buloh. Copy of the video evidence is believed to have been sent to him. It is not the original but the copy should sufficiently convince him that he is a lost cause. .

Trial is expected to begin on July 1st, 2009 but yet he had planned for a trip to Washington on Jun 25th. Shouldn't he worry about his ass?

This Monday June 22nd will be a court decision on his request for the original proofs. He is expected to be rejectd simply becasue the amendment to the evidence act allows copies to be given instead of the original evidences. That will give him the excuse to seek political asylum in the US or their allies like Turkey.

It seemed to be almost the same script as Raja Petra. Only difference is Anwar is an internationally reknown figure and he can't simply dissappear out of public view.

In the meanwhile, be ready for more ruckus and wayang from Anwar and Raja Petra as the July 1st trial date approaches.

Thursday, June 18, 2009

BERITA: Anwar Mohon Buang Tuduhan Sebelum Bicara

|0 comments
KUALA LUMPUR, 17 Jun (Bernama) -- Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Seri Anwar Ibrahim memfailkan permohonan di pejabat pendaftar Mahkamah Tinggi di sini hari ini untuk membatalkan tuduhan liwat terhadapnya.

Dalam permohonan yang difailkan oleh peguamnya, S.N.Nair, Anwar, 62, juga memohon perintah membatal dan membebaskan beliau dan sebuah perintah menangguh perbicaraan kes liwatnya yang ditetapkan dari 1 hingga 24 Julai ini.

Dia menamakan Pendakwa Raya sebagai responden dalam permohonan tersebut.

Nair memberitahu pemberita bahawa permohonan itu difailkan atas dasar bahawa tuduhan keseluruhan itu adalah satu persendaan, tidak masuk akal dan tidak mempunyai asas sama sekali.

"Tidak ada kes terhadap anak guam saya," katanya, sambil menjelaskan pihak pembelaan tegah berpendirian bahawa tuduhan terhadap Anwar itu adalah satu konspirasi politik.

Nair juga memberitahu bahawa beliau menerima empat dokumen -- rakaman Kamera Litar Tertutup (CCTV), laporan kimia, kenyataan saksi Anwar dan laporan perubatan pengadu Mohd Saiful Bukhari Azlan-- dari pengawai penyiasat semalam tetapi masih menunggu dokumen lain.

Anwar didakwa meliwat bekas pembantunya, Mohd Saiful Bukhari, 23, di Unit 11-5-1, Desa Damansara Condominium, Jalan Setiakasih, Bukit Damansara di sini antara 3.01 petang dan 4.30 petang pada 26 Jun tahun lepas.

Sementara itu, hakim Mahkamah Tinggi Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah akan mendengar permohonan Anwar Isnin ini bagi mahkamah memerintahkan pendakwaan menyediakan semua dokumen berhubung dengan tuduhan liwat itu. -- BERNAMA

Sunday, June 14, 2009

BLOG: “Brader Anwar II ” Will Be Playing Soon

|0 comments
By Syed Akbar Ali,
Blog OutSyed The Box, June 12th, 2009

Well here is a Bernama report. I have not snipped it.

KUALA LUMPUR, June 12 — Parti Keadilan Rakyat (PKR) advisor Datuk Seri Anwar Ibrahim's application for the prosecution to provide him with all documents pertaining to his sodomy case will be heard on June 22.

Anwar's counsel, S.N. Nair, said he was notified by the court today that the matter would be heard by High Court judge Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah.

Anwar filed a notice of motion on Wednesday requesting the court to compel the prosecution to provide him with the documents before his sodomy trial on July 1-24.

Among the documents are the original CCTV recordings taken at several locations at the scene of the alleged incident at the Desa Damansara Condominium, Jalan Setia Kasih, Bukit Damansara, from June 25 to 27 last year, the DNA samples, statements from witnesses including the complainant, Mohd Saiful Bukhari Azlan, police statements and several other documents.

He applied to the court to acquit and free him immediately of the sodomy charge or to suspend the proceedingspermanently if the public prosecutor did not comply with the court order to supply him with the documents concerned.

Anwar, 61, is charged with sodomising Saiful, 23, his former personal aide, at Unit 11-5-1, Desa Damansara Condominium, Jalan Setiakasih, Bukit Damansara here between 3.01pm and 4.30pm on June 26 last year. — Bernama

Brader Anwar has always been poor at strategy. Under the all important “Criminal Procedure” in the Courts, the Prosecution is obliged to disclose all relevant information and evidence to the Defense.

So if Brader Anwar thinks the Prosecution is withholding information or evidence, it is better for Brader Anwar jangan cakap apa-apa. Diam saja. Then when the Prosecution concludes their case, Anwar’s lawyer can ask for the case to be dismissed on the grounds that the Prosecution withheld disclosing information and evidence.

But lets look at the list he has requested : “.original CCTV recordings taken at several locations at the scene of the alleged incident at the Desa Damansara Condominium, Jalan Setia Kasih, Bukit Damansara, from June 25 to 27 last year, the DNA samples.”

How can he ask for the original CCTV recordings? Tak masuk akal lah. What happens if after he gets it, Brader Anwar accidentally damages or destroys the original CCTV recordings? Then no more evidence maa. Ask for copy lah.

What DNA samples? What is Brader Anwar talking about? The case has not started. He said he has not sodomised anyone. So how does he know there are DNA samples involved? Hmm … . .

But how can he ask for the original DNA samples? Mana ada? According to world renowned forensic Blogger Dr Parpukari, in sodomy cases, male semen can still be deteced up to 72 hours after the act. If the forensics guys can extract the sample within that time, then of course they can run a DNA test on the sample.

Once the DNA test is completed the results are documented. I think Brader Anwar can ask to have a copy of the Forensic Department’s DNA Report. But not the original sample lah Brader ! Lojik lah sikit.

But we can see his tricks again. Brader Anwar is playing to the gallery again. He is asking for things which may not be possible for the Court to give him. Then he can go to all his ceramah and say there is a conspiracy to withhold evidence and information from him. Lima sen punya taktik.

Do you recall in the first case where Brader Anwar was found guilty of abuse of power, he had instructed some Police guys to bully Ummi Hafilda, force her to write a retraction (confession lah) then post the retraction to Dr Mahathir. The dumb nuts put Ummi’s retraction in an envelope, sealed it, put a stamp on it, went to the Post Office and got the letter ‘chopped’ by the Post Office (to make it look like the letter had come through the regular postal delivery) and then after that they hand delivered the letter to Dr M’s office where the Clerk duly recorded that the letter was hand delivered by some Police guy (and not the Postman).

How stupid could they get? There was a complete trail of everything they had done, step by step.

It looks like the Brader Anwar Bin Ibrahim circus is starting again. Free entertainment for everyone. Stronger stomach may be necessary this time.

We do not know what will be the outcome of the case. But whatever the outcome, I just hope the Prosecution does not bungle handling the case like they did the first time around in 1998.
fda

Link2Me WeLinkBk (254)