Keadilan buat mangsa

Keadilan buat mangsa

Thursday, December 31, 2009

MYSTERY: Buka balik fail Afifa dan siasat kesalahan "tampering with evidence"?



Kisah salahlaku Anwar dan Shamsidar yang dikatakan hingga menzahirkan anak Afifa, bertambah-tambah dibincangkan di blog-blog. Kisah pertama kami sini, dikuti oleh Anwar -X yang boleh diperolehi pautan melalui sini dan terbaru adalah Bigdogdotcom sini.

Maklumat terbaru yang ingin diketengahkan adalah pegawai penyiasat polis yang memberi keterangan di mahkamah semasa itu, Tan Sri Musa Hasan memberitahu mahkamah semasa kes itu dibicara bahawa dia sendiri tidak dapat mengenalpasti empunya darah yang dikatakan dari anak tersebut Afifa.

Dia dikatakan memberitahu mahkamah ketika itu bahawa Azmin enggan membenarkan pihak polis mendapatkan sampel darah melalui doktor mereka dari anak Afifa tetapi hanya menerima sampel darah yang diambil sendiri oleh seorang doktor mereka.

Sampel darah yang diberi Azmin itu disyaki bukan dari Afifa tetapi anak Azmin dan Syamsidar yang lain. Anihnya pihak mahkamah telah membuang kes. Sepatutnya mahkamah mengarahkan dibuat satu lagi ujian lain.

Sebuah komen oleh komentar bergelar Laksa Mana di blog Bigdogdotcom menarik perhatian. Disiarkan berikut:

Ini sudah jadi kes lain. Tilam itu tidak dibawa masuk lagi setelah Pendakwa mengubahkan isi tuduhan terhadap Anwar. Tetapi hal itu tidak ada kena mengena dengan perbuatan menipu DNA ini. Ini kes yang tersendiri. Jika benar maka Azmin, Anwar, doktor klinik dan mungkin Syamsidar juga boleh dipenjarakan sekali lagi.

Ini adalah kes ‘tampering with evidence’ atau menipu bahan bukti siasatan jenayah dan ‘obstructing justice’ atau ‘mengganggu perjalanan mahkamah’. Keduanya adalah kesalahan jenayah yang besar.

Untuk memudahkan Polis mulakan semula siasatan kes ini, satu Laporan Polis adalah sangat perlu. Di sini orang yang pro Anwar atau anti Anwar boleh membantu.

Bagi yang pro Anwar, boleh buat laporan polis bahawa Anwar telah di fitnah sekali lagi dan Polis harus menyiasati tuduhan ini untuk menjaga nama baik Anwar. (Ini sama dengan keadaan bila Azmin dan Faiz membuat Laporan Polis berkenaan buku 50 Dalil – akhir sekali Anwar tersangkut).

Bagi yang anti Anwar pula, boleh buat Laporan Polis bahawa Anwar telah melakukan jenayah menipu Polis pada 1998. Laporan itu boleh dibuat berasaskan Blog BigDog, Unspinner, AIDC dsbnya.

Tetapi ikut undang2 – Polis tidak perlu tunggu sesiapa pun membuat Laporan baru. Sebab ini adalah lanjutan siasatan daripada kes lama. Polis boleh semak semula fail 1998 dan membuka balik siasatan kes itu untuk memastikan jika benar Azmin dan Anwar telah memalsukan DNA Afifah.

Dan penyelesaiannya tersangat mudah. DNA Syamsidar, Azmin, Anwar dan seorang anak perempuan Syamsidar memang sudah ada dalam rekod Polis (daripada siatan 1998). Yang perlu sekarang hanya sampel darah Afifah untuk ujian DNA.

Sebenarnya saya hairan juga kenapa Polis masih tidak menutup kes ini dengan kemas dan rapat. Terdapat terlalu banyak fakta kes yang tidak disiasat dan didedahkan dengan sempurna. Penipuan DNA Afifah hanya satu contoh.

Sejak Anwar jadi Setiausaha Parlimen (1983?) Polis tahu dia gemar seks luar tabii. Ayahnya Pak Ibrahim juga terlibat dalam seks luar tabii dan Polis tahu saksi yang boleh sahkan perilaku ayah Anwar. Dan sekarang anak Anwar sendiri Ehsan yang baru kahwin, juga dikenali sebagai bisexual.

Para ulamak perlu kaji kenapa keluarga Anwar dilaknat Allah dengan sebegini teruk sekali.
Perkara ini mungkin menimbulkan sensitiviti dan dianggap masyarakat memalukan anak Afifa yang mula meningkat dewasa.

Kemungkinan masyarakat akan kata biar saja cerita mengaibkan ini ditutup selama-lamanya dari diheboh-hebohkan lagi hingga membabitkan ramai orang. Itu kami faham. Tapi kami juga tahu bukan anak ini yang bersalah.

Kalau kami kata perlu kerana amar makruf nahi mungkar, ada akan bersikap skeptik. Kami bertanya pula. Apa akan terjadi jika anak ini sudah dewasa dan mahu memulakan rumahtangga?

Tidak menolak kemungkinan bahawa Azmin sedia mewalikan anak ini untuk terus mentutup rahsia ini dari pandangan masyarakat. Seterusnya akad nikah pun tidak sah. Sheikh Yusof Qardawi pun tidak dapat mensahkan hukum tak sah ini.

Bayangkan apabila perkahwinan itu melahirkan anak-anak. Bukankah ianya luar nikah?

Perlu difahami bahawa kesalahan yang membabitkan zuriat adalah kesalahan besar dalam Islam. Agama kita mengeji dan menghukum seberat-beratnya perbuatan zina, liwat, dan lain-lain kesalahan seks kerana untuk memelihara zuriat umat Islam.

Ianya untuk kebaikan Afifa dan akan dapat memelihara zuriatnya seterus.

12 comments:

  • Sembang Kosong Kedai Kopi says:
    December 31, 2009 at 12:12:00 PM GMT+8

    Aiyo, satu keturunan ke begitu??? Dahsat lah....Kpd kes Afifah pown dahsat jugak...Arap2 polis atau agen2 PKR or Anti-PKR leh buat laporan agar ada satu siatan lanjut boleh mengesahkan kenyataan blog ini. Kalau sah, maka moral attack para blogger menjadi reality. Kalau tak, blogger image ruin down. Apa pown, nak ke sekali lagi En Anuar tue?? Kes liwat pown dimaen2 angen jer. Mengelat.

    Pa per pown, En Nuar tue cakap je berdegar2, tapi masuk court tuduh court plak tak adil. Bila menang saman, tak pulak kata court tue salah justice. Tak pelik pown ngan En Nuar tue....

    /mfa (sekadar ulasan)

  • Anonymous says:
    December 31, 2009 at 12:46:00 PM GMT+8

    apa nak ruin imej blogger. mereka hanya menyampaikan pandangan. byk blogger2 sudah kasi ide. yg lembab ahli politik. masih LLL

  • Anonymous says:
    December 31, 2009 at 1:05:00 PM GMT+8

    Wah banyak cantik. Habis Mahaliwat aibkan Dr Mahathir dgn berbagai jenis fitnah dan tuduhan selama 11 tahun ini takpe ke? Dia kata Dr Mahathir konspirasi, dia kata Dr Mahathir zalim, dia kata macam2 kat Dr Mahathir dan juga kat UMNO. Itu semua mengaibkan juga. Semua takpe ke? Dan pasai apa Anwar buat macam tu? Sebab dia nak tutup kes dia tutuh Syamsidar. Dia nak tutup kes dia tutuh juboq laki. Dia sanggup aibkan dr Mahathir dan UMNO sebab kotek dia out of control.


    Haramjadah macam ni patut kita ikat tali kat telor dia dan gantung dari pokok nyioq.

    Sekarang tiada pilihan lain kecuali Wan Azizah minta maaf secara terbuka daripada semua rakyat Malaysia kerana telah membohongi satu negara selama 11 tahun.


    Syamsidar pula kena dihukum oleh Mahkamah Syariah dgn hukuman hudud rejam sampai mati oleh N.Ajis atau Mufti Selangor atas kesalahan yang sah melahirkan anak di luar nikah.


    Azmin mesti dipenjarakan kerana palsukan evidence DNA.


    PKR mesti dibubarkan dan semua ahli lelaki boleh melancap beramai-ramai di tengah padang. Ahli wanita pula saya tak peduli. Ramai sekali huduh belaka, tak selera pun.

  • Anonymous says:
    December 31, 2009 at 1:28:00 PM GMT+8

    Semua pembohongan 3A perlu dihentikan.

    Kehadhiran bani lut ini nampaknya akan menjahanamkan negara.

    selagi pkr dan pas terus memperjuangkan bani lut selagi itu kafir harbi bersama kita ini akan bersama mereka menjahanaman negara.

    Muga ada yang akan kehadpaan untuk membuat laporan.

  • Pemerhati says:
    December 31, 2009 at 3:18:00 PM GMT+8

    Anwar, Shamsidar, Azmin dan Afifa,
    Berani kerana benar, takut kerana SALAH!

  • Anonymous says:
    December 31, 2009 at 3:20:00 PM GMT+8

    Pulangkan paku buah keras. PKR suka sangat cari kesalahan BN

    Sekarang kita korek balik fail lama...ada berani ?

    Oooi BN blogger dah bagi jalan...followup la..

    Tora..tora..tora

  • MctHeory says:
    December 31, 2009 at 3:25:00 PM GMT+8

    hehe. . bukan senang nak tangkap belut tua ni. Pengaruhnya besar dan kuat. Jikalau Polis dapat buktikan berdasarkan DNA pun, si belut tua ni akan nafi dan mengatakan ini semua konspirasi UMNO. Sejarah lama Anuwar, memang anti habis dengan Musa Hasan.

  • This comment has been removed by the author.
    House PK says:
    December 31, 2009 at 4:35:00 PM GMT+8

    This comment has been removed by the author.

  • KJ ANWAR SEGURU says:
    December 31, 2009 at 4:50:00 PM GMT+8

    SUDAH TIBA MASANYA ANWAR DIBONGKARKAN, SELAMA INI DIA TELAH MEMBISIKKKAN NAMA MAHATHIR.

    SEKARANG MASA UNTUK MENDAPATKAN KEADILAN UNTUK MAHATHIR, AKU HARAP ADA YANG MEMBUAT LAPORAN POLIS TENTANG PERKARA INI KERANA AFIFA MEMANG ANAK ANWAR

  • Anonymous says:
    December 31, 2009 at 7:14:00 PM GMT+8

    Saya cadangkan nazri Kepala Butoh pi buat laporan polis. Pasai apa Nazri? pasai nazri ni sebenarnya Menteri yg ditanggungjawabkan Najib untuk membanteras rasuah. Tetapi nazri Kepala Pundek ini buang masa dgn isu lain yg langsung tidak manfaatkan siapa pun.

    Sekurang2nya dia bantu UMNO dan BN kuburkan Mahaliwat. That is the very least this Kepala Butoh can do for UMNO, the BN and the country. We know for a fact the Pemuda and the Penerangan boys are not worth anything these days.

  • Anonymous says:
    December 31, 2009 at 8:49:00 PM GMT+8

    bagi aku la kan, bior kes nuar dgn sepul ni jln dulu, walaupun dah ramai yg ragu2 dgn nuar skrg ni tapi masih ramai lagi yg tegar menyokong.

    alahh mereka yg menyokong tu pun bknnya apa.. sbb dah temalu, ye la dulu siap pakai apanama benda alah yg bulat tu, gambar nuar kat bajuu. zaman2 98 refobasi dulu laaa...

    kalau buat DNA test skrg pon kat afifa, mereka masih in deny lagi. kurang stimm...

    bior, dah terkeluar seme ceta nuar bontot sepul, cam ne dia ngayat sepul, video dia, dll. masa tu la kita wat report ceta nihhh....

    perghhh ...masa tu baru stimm abisss....

    mau terlondeh seme suor nuarrr pakaii...

    mau seme anak branak dia + kak jijahh mintak suaka politik kat piliphino.

    kan dulu anak nuar yg sulung tu sapa nama tuhh.... nurul izzah pi jumpa estrada mintak simpati.

    amacamm...???

    Joe.

  • Anonymous says:
    December 31, 2009 at 8:55:00 PM GMT+8

    nasib baik aku tak kerja dengan CSI, kalau tak, kes macam ni cukup mencabar minat aku untuk buat siasatan sendiri.

fda

Get your volunteer initiatve funded!

Link2Me WeLinkBk (254)